T.C.
Resmî Gazete

Başbakanlık

Mevzuatı Geliştirme ve Yayın Genel Müdürlüğünce Yayımlanır

Kuruluşu: 7 Ekim 1920

 26 Kasım  2000   PAZAR

Sayı : 24242

Å ÖNCEKİ

SONRAKİ

Æ

 

YÜRÜTME VE İDARE BÖLÜMÜ

 

Bakanlıklara Vekâlet Etme İşlemi

— Dışişleri Bakanlığına, Devlet Bakanı Prof. Dr. Şükrü S. GÜREL’in Vekâlet Etmesine Dair Tezkere

— Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığına, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı M. Cumhur ERSÜMER’in Vekâlet Etmesine Dair Tezkere

 

Yönetmelikler

— Bazı Kurum ve Kuruluşların Korunması ve Güvenliklerinin Sağlanması Hakkında Kanunun Uygulanmasına İlişkin Yönetmeliğin 60 ıncı Maddesine Dört Fıkra Eklenmesine Dair Yönetmelik

— Üniversitelerde Akademik Teşkilat Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılması Hakkında Yönetmelik

— Yükseköğretim Kurulu Teşkilatı ve Çalışma Usulleri Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılması Hakkında Yönetmelik

 

Tebliğ

— Kamu İktisadi Teşebbüsleri ve Bağlı Ortaklıkları ile Özelleştirme Kapsam ve Programında Bulunan Kuruluşlarda Çalışan Sözleşmeli ve Kapsam Dışı Personel ile Yönetim Kurulu Başkan ve Üyeleri, Denetçi ve Tasfiye Kurulu Üyelerine 2000 Yılının İkinci Yarısında Ödenecek Ücretlerin Tespitine İlişkin Tebliğ (2000/4)

 

İLAN BÖLÜMÜ

İlanları Görmek İçin Tıklayınız

 

 

YÜRÜTME VE İDARE BÖLÜMÜ

 

Bakanlıklara Vekâlet Etme İşlemi

T.C.

 

BAŞBAKANLIK

 

Personel ve Prensipler

24 Kasım 2000

Genel Müdürlüğü

 

B.02.0.PPG.0.12-305-21412

 

CUMHURBAŞKANLIĞI YÜCE KATINA

 

Görüşmelerde bulunmak üzere, 26 Kasım 2000 tarihinden itibaren Avusturya ve Belçika’ya gidecek olan Dışişleri Bakanı İsmail CEM’in dönüşüne kadar; Dışişleri Bakanlığına, Devlet Bakanı Prof. Dr. Şükrü S.GÜREL’in vekâlet etmesini yüksek tasviplerine saygıyla arz ederim.

Bülent ECEVİT

Başbakan   

—————

TÜRKİYE

 

CUMHURBAŞKANLIĞI

24 Kasım 2000

39-06-310-2000-924

 

BAŞBAKANLIĞA

 

İLGİ : 24 Kasım 2000 gün ve B.02.0.PPG.0.12-305-21412 sayılı yazınız.

Görüşmelerde bulunmak üzere, 26 Kasım 2000 tarihinden itibaren Avusturya ve Belçika’ya gidecek olan Dışişleri Bakanı İsmail CEM’in dönüşüne kadar; Dışişleri Bakanlığına, Devlet Bakanı Prof. Dr. Şükrü S.GÜREL’in vekâlet etmesi uygundur.

Bilgilerini rica ederim.

Ahmet Necdet SEZER

CUMHURBAŞKANI 

—— • ——

T.C.

 

BAŞBAKANLIK

 

Personel ve Prensipler

24 Kasım 2000

Genel Müdürlüğü

 

B.02.0.PPG.0.12-305-21413

 

CUMHURBAŞKANLIĞI YÜCE KATINA

 

Görüşmelerde bulunmak üzere, 26 Kasım 2000 tarihinde Hollanda’ya gidecek olan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı YaşarOKUYAN’ın dönüşüne kadar; Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığına, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı M.Cumhur ERSÜMER’in vekâlet etmesini yüksek tasviplerine saygıyla arz ederim.

Bülent ECEVİT

Başbakan   

—————

TÜRKİYE

 

CUMHURBAŞKANLIĞI

24 Kasım 2000

39-06-311-2000-925

 

BAŞBAKANLIĞA

 

İLGİ : 24 Kasım 2000 gün ve B.02.0.PPG.0.12-305-21413 sayılı yazınız.

Görüşmelerde bulunmak üzere, 26 Kasım 2000 tarihinde Hollanda’ya gidecek olan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Yaşar OKUYAN’ın dönüşüne kadar; Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığına, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı M.Cumhur ERSÜMER’in vekâlet etmesi uygundur.

Bilgilerini rica ederim.

Ahmet Necdet SEZER

CUMHURBAŞKANI

—— • ——

Yönetmelikler

İçişleri Bakanlığından :

 

Bazı Kurum ve Kuruluşların Korunması ve Güvenliklerinin Sağlanması

Hakkında Kanunun Uygulanmasına İlişkin Yönetmeliğin 60 ıncı

Maddesine Dört Fıkra Eklenmesine Dair Yönetmelik

 

MADDE 1 — 28/3/1994 tarihli ve 21888 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Bazı Kurum ve Kuruluşların Korunması ve Güvenliklerinin Sağlanması Hakkında Kanunun Uygulanmasına İlişkin Yönetmeliğin 60 ıncı maddesine aşağıdaki dört fıkra eklenmiştir.

“Kanun kapsamına alınmış bulunan kurum ve kuruluşlar bünyesinde kurulan alarm sistemleri, gerçek veya tüzel kişilerce işletilen alarm merkezleri aracılığı ile polis sorumluluk bölgesinde emniyet müdürlükleri/amirlikleri haber merkezlerine, jandarma sorumluluk bölgesinde ise il/ilçe jandarma komutanlıkları harekat merkezlerine irtibatlandırılır. Alarm merkezleri, alarm sistemleri aracılığı ile aldıkları olay ihbarını, doğruluğunu telsiz veya telefon ile değerlendirdikten veya doğrudan ihbar kaynağına gitmek suretiyle öğrendikten sonra haber/harekat merkezlerine veya kuruluşu tamamlanmış ise acil yardım merkezlerine bildirirler. Telsiz veya telefon irtibatı kurulamayan hallerde ise olay direkt olarak haber/harekat merkezlerine bildirilir.

Alarm sistemleri ve alarm merkezlerinin birbirleriyle uyum gösterecek şekilde uluslararası standartlarda teknik ve teçhizatı kullanmaları ve abonelerdeki sistemlere ait projelerin bir suretinin abonede, bir suretinin de alarm sistemini kuran firmada kalacak şekilde en az iki nüsha halinde saklamaları zorunludur.

Kurum ve kuruluşlar bünyesinde alarm sistemi kurabilmek için “Alarm Sistemi Kurma Yeterlilik Belgesi”, alarm merkezi kurmak ve işletmek için ise “Alarm Merkezi Kurma ve İşletme Yeterlilik Belgesi” sahibi olmak gerekir. Bu belgelerin verilebilmesi için ilgililelerin bulundukları il valiliğine bir dilekçe ile müracaatları ve haklarında 2495 sayılı Kanunun 16 ncı maddesinin (a), (b), (c), (d), (e) ve (f) bentlerine göre tahkikat yapıldıktan sonra Özel Güvenlik Teşkilatı İl Koordinasyon Kurulunun uygun görmesi ve İçişleri Bakanlığının onaylaması şarttır. 24 saat esasına göre çalışacak alarm merkezlerinin işletici ve çalışanları hakkında da aynı usule göre soruşturma yapıldıktan sonra izin verilir.

Görevini yapmayan, bilgi edindikleri olaylarla ilgili kolluk kuvvetlerini zamanında haberdar etmeyen alarm merkezlerinin işletme belgeleri abonelerin bir diğer alarm merkezine bağlanması için verilecek azami 30 gün süre sonunda il valiliğince iptal edilir, işletici ve yöneticilerine bir daha Alarm Merkezi Kurma ve İşletme Yeterlilik Belgesi verilmez.”

Yürürlük

MADDE2 — Sayıştay görüşü alınarak hazırlanan bu Yönetmelik yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

Yürütme

MADDE3 — Bu Yönetmelik hükümlerini İçişleri Bakanı yürütür.

—— • ——

Yükseköğretim Kurulu Başkanlığından:

 

Üniversitelerde Akademik Teşkilat Yönetmeliğinde

Değişiklik Yapılması Hakkında Yönetmelik

 

MADDE 1 — 18/2/1982 tarih ve 17609 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren Üniversitelerde Akademik Teşkilat Yönetmeliğine 10/6/2000 tarihli ve 23721 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Yönetmelikle eklenen 14 üncü maddenin 3 üncü fıkrası yürürlükten kaldırılmıştır.

Yürürlük

MADDE 2 — Bu Yönetmelik yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

Yürütme

MADDE 3 — Bu Yönetmelik hükümlerini Yükseköğretim Kurulu Başkanı yürütür.

—— • ——

Yükseköğretim Kurulu Başkanlığından :

 

Yükseköğretim Kurulu Teşkilatı ve Çalışma Usulleri

Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılması Hakkında

Yönetmelik

 

MADDE 1 — 31/12/1987 tarih ve 19681 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren Yükseköğretim Kurulu Teşkilatı Hakkında Yönetmeliğin değişik 42 nci maddesinin (a) bendi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

“a) Yükseköğretim Kurulu, Üniversitelerarası Kurulca seçilen üyeleri arasından iki,Cumhurbaşkanınca doğrudan seçilen üyeleri arasından bir Bakanlar Kurulu ve Genelkurmay Başkanlığı tarafından seçilen üyeleri arasında iki olmak üzere beş üyeyi gizli oyla seçerek “Rektör Adaylarını Belirleme Komisyonu”nu oluşturur.”

Yürürlük

MADDE 2 — Bu Yönetmelik yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

Yürütme

MADDE3 — Bu Yönetmelik hükümlerini Yükseköğretim Kurulu Başkanı yürütür.

—— • ——

Devlet Personel Başkanlığından :

 

Kamu İktisadi Teşebbüsleri ve Bağlı Ortaklıkları ile Özelleştirme

Kapsam ve Programında Bulunan Kuruluşlarda Çalışan

Sözleşmeli ve Kapsam Dışı Personel ile Yönetim Kurulu

Başkan ve Üyeleri, Denetçi ve Tasfiye Kurulu

Üyelerine 2000 Yılının İkinci Yarısında Ödenecek

Ücretlerin Tespitine İlişkin Tebliğ

 

(Tebliğ No: 2000/4)

 

Kamu iktisadi teşebbüsleri ve bağlı ortaklıklarında 399 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin eki (II) sayılı cetvele dahil pozisyonlarda çalışmakta olan sözleşmeli personelin temel ücretlerinin; aynı Kanun Hükmünde Kararnamenin geçici 9 ve ek 1 inci maddesine tabi olan kamu iktisadi teşebbüsleri ve bağlı ortaklıkları ile bu Kanun Hükmünde Kararnamenin kapsamı dışında kalan kamu bankaları ile özelleştirme kararı alınan kuruluşlarda çalışan kapsam dışı ve sözleşmeli personelin ücretlerinin; kamu iktisadi teşebbüsleri ve bağlı ortaklıklar ile özelleştirme kararı alınan kuruluşların yönetim kurulu başkan ve üyeleri ile denetçi ve tasfiye kurulu üyelerinin aylık ücretlerinin tespitine ilişkin 10/11/2000 tarih ve 2000/T-39 sayılı Yüksek Planlama Kurulu Kararı ilişiktedir.

Tebliğ olunur.

 

YÜKSEK PLANLAMA KURULU KARARI

 

Yüksek Planlama Kurulu’nca;

1 — Kurul’un 26.5.2000 tarih ve 2000/T-21 sayılı Kararının (EK-I)’inde grupları itibariyle yer alan 399 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin eki (II) sayılı cetvele dahil pozisyonlara ait en düşük ve en yüksek temel ücret miktarlarının 15.6.2000 tarihinden geçerli olmak üzere binde 36 oranında artırılmasına, bu şekilde tespit edilen temel ücret miktarlarının da 1.7.2000 tarihinden geçerli olmak üzere % 10 oranında artırılmasına,

2 — a) 399 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin geçici 9 ve ek 1 inci maddelerine tabi olan kamu iktisadi teşebbüsleri ve bağlı ortaklıklarında (bunlardan haklarında özelleştirme kararı alınanlar dahil) kapsam dışı statüde çalışan personelin 15.6.2000 tarihinde binde 36 oranında artırılarak tespit edilmiş bulunan ücretlerinde, 1.7.2000 tarihinden geçerli olmak üzere % 10 oranını aşmamak üzere artış yapmaya, ilgili teşebbüs ve bağlı ortaklık yönetim kurullarının yetkili kılınmasına,

b) 399 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin kapsamı dışında kalan kamu bankaları ile mezkur Kanun Hükmünde Kararnamenin kapsamı dışında olup haklarında özelleştirme kararı alınan kuruluşlarda çalışmakta olan sözleşmeli personelin 15.6.2000 tarihinde binde 36 oranında artırılarak tespit edilmiş bulunan ücretlerinde, 1.7.2000 tarihinden geçerli olmak üzere % 10 oranını aşmamak üzere artış yapmaya, ilgili teşebbüs ve bağlı ortaklık yönetim kurullarının yetkili kılınmasına,

c) Bu şekilde yapılacak ücret düzenlemeleri sonucunda aylık ücret, her türlü sosyal yardımlar, zam, tazminat, ödenek veya diğer adlar altında yapılan ödemelerin (ikramiyelerden bir aya isabet eden miktar dahil ve yönetim kurulu üyeliği ücreti ve ek ödemesi hariç) aylık ortalamasının;

hiç bir şekilde 223.119.000-TL’den düşük,

— Türkiye Kalkınma Bankası A.Ş. ve Türkiye İhracat Kredi Bankası A.Ş. Genel Müdürlüklerinde 1.372.686.000.- TL’ den yüksek,

— TPAO, BOTAŞ, POAŞ, PETKİM, TÜPRAŞ, DİTAŞ ve İGSAŞ Genel Müdürlüklerinde 1.193.640.000.-TL’den yüksek,

— diğer kuruluşlarda ise 1.026.547.000.-TL’den yüksek, 

olmamasına,

3 — Kurul’un 26.5.2000 tarih ve 2000/T-21 sayılı Kararı kapsamında bulunan Yönetim Kurulu Başkan ve Üyeleri, Denetim ve Tasfiye Kurulu Üyeleri ile Denetçilerinin 15.6.2000 tarihinde binde 36 oranında artırılarak tespit edilmiş bulunan ücretlerinin, 1.7.2000 tarihinden geçerli olmak üzere % 10 oranında artış yapılmak suretiyle ödenmesine,

karar verilmiştir.