T.C.

Resmî Gazete

Başbakanlık

Mevzuatı Geliştirme ve Yayın Genel Müdürlüğünce Yayımlanır

 Kuruluş : 7 Ekim 1920

25 Şubat 2001

PAZAR

 Sayı : 24329

Å ÖNCEKİ

SONRAKİ

Æ

YÜRÜTME VE İDARE BÖLÜMÜ
 
 
Milletlerarası Andlaşma
2001/1982 Türkiye-Avusturya Karma Ekonomik Komisyonu Üçüncü Dönem Toplantısı Mutabakat Zaptı’nın Onaylanması Hakkında Karar
 
Yönetmelik
— Sakarya Üniversitesi Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi Araştırma ve Uygulama Merkezi Yönetmeliği

Resmî Gazete    Resmî Gazete   Resmî Gazete   Resmî Gazete   Resmî Gazete  Resmî Gazete    Resmî Gazete   Resmî Gazete   Resmî Gazete   Resmî Gazete  Resmî Gazete    Resmî Gazete  Resmî Gazete    Resmî Gazete   Resmî Gazete   Resmî Gazete   Resmî Gazete   Resmî Gazete   Resmî Gazete   Resmî Gazete


 

 

İLAN BÖLÜMÜ

 

İlanları görmek için tıklayınız

 

 

YÜRÜTME VE İDARE BÖLÜMÜ
 

 

Milletlerarası Andlaşma

 

 

Sayfa Başı


 Yönetmelik

Sakarya Üniversitesinden :

Sakarya Üniversitesi Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi

Araştırma ve Uygulama Merkezi Yönetmeliği

Kuruluş ve Dayanak

Madde 1 — 2547 sayılı Yükseköğretim Kanununun 7/d-2 maddesi uyarınca Sakarya Üniversitesi Rektörlüğüne bağlı olarak “Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi Araştırma ve Uygulama Merkezi” adı ile bir merkez kurulmuştur.

Amaç

Madde 2 — Merkezin amacı; Türk Gençliğini milli, insani, manevi ve kültür değerlerinin bilincinde, Yüce Atatürk’ün kurduğu Türkiye Cumhuriyeti’nin birer ferdi olarak, devletine karşı görev ve sorumluluklarını bilen, Türk Devletinin ülkesi ve milleti ile bölünmez bir bütün olduğuna inanan ve bundan haklı gurur duyan, Atatürk İlkelerini yürekten anlayarak, içtenlikle benimseyen, bu inançlardan aldığı güçle memleketine daha yararlı olmaya çalışan kimseler olarak yetiştirmek üzere Türk İnkılâbı Tarihi; Atatürk İlkeleri, bunların anlam ve hedefleri; Türk Milletinin geçmişte insanlığa yaptığı hizmetler konularında faaliyetlerde bulunmaktadır.

Görevleri

Madde 3 — Merkez 2 nci maddede yazılı amaçlar doğrultusunda aşağıdaki faaliyetleri yürütür:

a) Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi ile ilgili araştıma ve gelişmelerin yapılmasını sağlamak,

b) Atatürk ve Türk İnkılâbı Tarihi ile ilgili bir ihtisas kitaplığı ve arşiv oluşturmak,

c) Yukarıda amaç kısmında belirtilen konularda konferanslar, seminerler, her türlü ilmi toplantılar düzenlemek,

d) Öğretimde kullanılmak üzere uygulama alanlarında geliştirilen bilgi ve edinilen tecrübeleri toplamak ve ders amacı şekline sokmak,

e) Kitap ve makale türünde yayınlarda bulunmak,

f) Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi derslerini okutan her düzeydeki öğretim elemanlarına yardımcı olmak, aralarındaki fikir alışverişini ve ilmi dayanışmayı sağlamak.

Organlar

Madde 4 — Araştırma ve Uygulama Merkezinin organları şunlardır:

a) Müdür

b) Genel Kurul

c) Yönetim Kurulu

Müdür

Madde 5 — Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü, Rektör tarafından 3 yıl için görevlendirilen bir öğretim üyesidir. Süresi biten müdür yeniden seçilebilir. Müdür kendisine 3 yıl için bir yardımcı seçebilir. Müdürün görevi sona erince yardımcının görevi de kendiliğinden sona erer. Araştırma ve Uygulama Merkezi müdürü yürütme amiridir. Müdür Yönetim Kuruluna başkanlık eder, çalışmaların düzenli bir şekilde yürütmesini sağlar. Müdür geçici olarak görevi başında bulunmadığında yardımcısı ona vekalet eder. Yardımcısı yoksa veya mazeretli ise yönetim kurulu üyelerinden birini vekil bırakır. Göreve vekalet 6 aydan fazla sürerse yeni bir Müdür atanır.

Genel Kurul

Madde 6 — a) Genel Kurul, Sakarya Üniversitesi’nde görev yapan tarihçi öğretim elemanları ile Atatürkİlkeleri ve İnkılâp Tarihi derslerini okutan tüm öğretim elemanlarından meydana gelir. Müdür yardımcısı Kurulun tabii üyesidir.

b) Genel Kurula Müdür Başkanlık eder.

c) Genel Kurul, Müdürün çağrısı üzerine yılda en az bir defa toplanır. Bir yıl önceki işler hakkında bilgi alır, yıllık çalışma planını görüşür, yönetim kuruluna 3 üye seçer.

Yönetim Kurulu

Madde 7 — Yönetim Kurulu Müdür, varsa Müdür Yardımcısı ile Müdür tarafından gösterilecek 6 aday arasından Genel Kurul tarafından 3 yıl için seçilecek 3 öğretim üyesinden oluşur.

YönetimKurulu, Uygulama ve Araştırma Merkezinin karar organıdır. Müdür tarafından sunulan işleri görüşür, karara bağlar ve diğer çalışmalarda Müdüre yardımcı olur.

Kadrolar

Madde 8 — Merkezin akademik ve idari personel ihtiyacı 2547 sayılı Yükseköğretim Kanununun 13 üncü maddesine göre Rektör tarafından görevlendirilecek elemanlarla karşılanır.

Yürürlük

Madde 9 — Bu Yönetmelik yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

Yürütme

Madde 10 — Bu Yönetmelik hükümlerini Sakarya Üniversitesi Rektörü yürütür.

 

 Sayfa Başı