Başbakanlık

Mevzuatı Geliştirme ve Yayın Genel Müdürlüğünce Yayımlanır

 Kuruluş : 7 Ekim 1920

11 Eylül 2002

ÇARŞAMBA

Sayı : 24873

Å ÖNCEKİ

SONRAKİ

Æ

YÜRÜTME VE İDARE BÖLÜMÜ

Bakanlar Kurulu Kararı

2002/4670 Tabi Afet Nedeniyle Gelir Kaybı ve Alt Yapı Hasarına Uğrayan İl Özel İdarelerine Yapılacak Yardımlara Dair Karar

Yönetmelik

— Galatasaray Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Lisans Öğretim ve Sınav Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik

Tebliğler

— İşkolu Tespit Kararı (No : 2002/11)

— İşkolu Tespit Kararı (No : 2002/12)

— İşkolu Tespit Kararı (No : 2002/13)

— Malatya Valiliği Mahalli Çevre Kurulu Kararı (No: 2002/3)

— Malatya Valiliği Mahalli Çevre Kurulu Kararı (No: 2002/4)

Sirkülerler

— Denizlerde ve İçsularda Ticari Amaçlı Su Ürünleri Avcılığını Düzenleyen 35/1 Numaralı Sirkülerde Değişiklik Yapılmasına Dair Sirküler

— Denizlerde ve İçsularda Amatör (Sportif) Amaçlı Su Ürünleri Avcılığını Düzenleyen 35/2 Numaralı Sirkülerde Değişiklik Yapılmasına Dair Sirküler

YARGI BÖLÜMÜ

Yüksek Seçim Kurulu Kararı

— Yüksek Seçim Kurulunun 508 Sayılı Kararı


 YÜRÜTME VE İDARE BÖLÜMÜ

Bakanlar Kurulu Kararı

Karar Sayısı : 2002/4670

Ekli “Tabii Afet Nedeniyle Gelir Kaybı ve Alt Yapı Hasarına Uğrayan İl Özel İdarelerine Yapılacak Yardımlara Dair Karar”ın yürürlüğe konulması; Bayındırlık ve İskan Bakanlığı’nın 13/8/2002 tarihli ve 13041 sayılı yazısı üzerine, 23/7/1995 tarihli ve 4123 sayılı Kanunun 6 ncı maddesine göre, Bakanlar Kurulu’nca 20/8/2002 tarihinde kararlaştırılmıştır.

 

Ahmet Necdet SEZER

CUMHURBAŞKANI

Bülent ECEVİT

     

Başbakan

     

D. BAHÇELİ

Prof. Dr. Ş. S.GÜREL

M. YILMAZ

M. TÜRKER

Devlet Bak. ve Başb. Yrd.

Dışişleri Bak. ve Başb. Yrd.

Devlet Bak. ve Başb. Yrd.

Devlet Bakanı

Prof. Dr. T.TOSKAY

M. KEÇECİLER

M. Z. SEZER

F. BAL

Devlet Bakanı

Devlet Bakanı

Devlet Bakanı

Devlet Bakanı

A. DOĞAN

Prof. Dr. M. KOCABATMAZ

Prof. Dr. R. MİRZAOĞLU

Dr. Y. KARAKOYUNLU

Devlet Bakanı

Devlet Bakanı

Devlet Bakanı

Devlet Bakanı

M. BAYER

Prof. Dr. Ş. ÜŞENMEZ

E. S. GAYDALI

F. ÜNLÜ

Devlet Bakanı

Devlet Bakanı

Devlet Bakanı

Devlet Bakanı

Dr. R. DOĞRU

H. T. İÇLİ

T.GÜLEK

Prof. Dr. A. ÇELİKEL

DevletBakanı

Devlet Bakanı

Devlet Bakanı

Adalet Bakanı

S.ÇAKMAKOĞLU

M. ECEMİŞ

S.ORAL

Prof. Dr. B. S.ÇAĞLAYAN

Milli Savunma Bakanı

İçişleri Bakanı

Maliye Bakanı

Millî Eğitim Bakanı V.

Prof. Dr. A. AKCAN

Doç. Dr. O. DURMUŞ

Prof.Dr. N. KINACIOĞLU

Prof. Dr. H.Y. GÖKALP

Bayındırlık ve İskân Bakanı

Sağlık Bakanı

Ulaştırma Bakanı

Tarım ve Köyişleri Bakanı

N. ARSEVEN

A. K. TANRIKULU

Z. ÇAKAN

Prof. Dr. B. S.ÇAĞLAYAN

Çalışma ve Sos. Güv. Bakanı

Sanayi ve Ticaret Bakanı

Enerji ve Tabii Kay. Bakanı

Kültür Bakanı

M. TAŞAR

Prof. Dr. N. ÇAĞAN

F. AYTEKİN

 

Turizm Bakanı

Orman Bakanı

Çevre Bakanı

 

 

Sayfa Başı


Yönetmelik

Galatasaray Üniversitesinden :

Galatasaray Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Lisans

Öğretim ve Sınav Yönetmeliğinde Değişiklik

Yapılmasına Dair Yönetmelik

MADDE 1 — 17/7/2001 tarih ve 24465 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Galatasaray Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Lisans Öğretim ve Sınav Yönetmeliğinin 7 nci maddesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

Madde 7 — Öğrenciler her yarıyılda Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı tarafından ilan edilen "Derse Kayıt Süresi" içinde öğretim programında ilan edilen dersler arasından eğitim durumlarına uyanlara yazılırlar.

Öğrenci, "Derse Kayıt Süresi" içinde, Öğrenci İşleri Daire Başkanlığından aldığı not dökümü ile açıklanan ders programından yararlanarak ve eğitim gördüğü bölümdeki kayıt danışmanı olarak belirlenmiş öğretim üyesi ile görüşerek ders kayıt formunu doldurur. Öğrenci, bölüm başkanı tarafından imzalanmış ders kayıt formunu öğrenim harcı makbuzu ile birlikte Öğrenci İşleri Daire Başkanlığına teslim eder. Senato tarafından belirlenen akademik takvimde yer alan ek kayıt süresi sonuna kadar kayıt olunan derslerde değişiklik yapılabilir. Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı gerekli incelemeyi yaparak alınacak dersleri onaylar ve öğrencinin dosyasına işler. Bu işlemleri tamamlamış öğrencilerin Galatasaray Üniversitesi Öğrenci kimliğine kayıt vizesi yapılır.

Öğrenciler yarıyıl süresince, ders kayıt formunda yer alan ve onaylanmış derslere devam edebilir ve sınavlarına girebilir.

Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı derslerin başladığı hafta her derse kayıt olan öğrencilerin listesini Fakülte Dekanlığına teslim eder.

Öğrencilerin bir derse kayıt için varsa bu dersin önkoşulunu başarmış olması zorunludur. Öğrencilerin beşinci yarıyıla kayıt olabilmek için birinci ve ikinci yarıyıllarda açılan zorunlu derslerin tamamını başarmış olması zorunludur. Bitirme ödevine kayıt olmak için öğrencilerin üçüncü ve dördüncü yarıyıl derslerinin tümünü başarmış olmaları zorunludur.

"Derse Kayıt Süresi" içinde Yönetmeliğin yirmibirinci maddesinde sayılan haklı nedenlere ilişkin bir belge ibraz edemeyen öğrenciler derse kayıt olma hakkını kaybederler. Belge ibraz eden öğrencilerin durumu Fakülte Yönetim Kurulunda karara bağlanır. Kayıt hakkı verilen öğrenciler senato tarafından belirlenen sürede işlemlerini tamamlarlar.

MADDE2 — Aynı Yönetmeliğin 11 inci maddesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

Madde 11 — Lisans eğitim ve öğretiminde, öğrencinin bir dersteki başarısı "Bağıl Değerlendirme" yöntemi ile belirlenir. Bu değerlendirme, dersi veren öğretim üyesi tarafından, öğrencinin yarıyıl (yıl) içi çalışmalarında gösterdiği başarı ve yarıyıl (yıl) sonu sınavında aldığı not birlikte değerlendirilerek ve sınıfın genel başarı düzeyi göz önünde bulundurularak belirlenir. Yarıyıl (yıl) sonu sınavına girmeyen öğrencilerin başarı notlarının hesaplanmasında yarıyıl (yıl) sonu sınavı notu "sıfır" olarak yazılır. Başarı notlarının ifade ettikleri başarı dereceleri ve katsayıları Tablo 1’de gösterilmiştir. Buna göre, bir dersten (AA), (BA), (BB), (CB) ve (CC) notlarından birisini alan öğrenci, o dersi başarmış, (DC) ve (DD) notlarından birisini alan öğrenci, o dersi şartlı başarmış sayılır.

Bir dersden FF alarak başarısız olan öğrencilere, bu notu şartlı başarı notuna yükseltebilmeleri için bütünleme sınavı açılır. Bütünleme sınavı yarıyıl (yıl) sonu sınavlarını izleyen hafta içinde yapılır.

 

Tablo 1 : Başarı Dereceleri, Notları ve Katsayıları

   

Başarı Derecesi

Başarı Notu

Katsayı

 

Başarılı

     
   

Pekiyi

AA

4.00

   

İyi-Pekiyi

BA

3.50

   

İyi

BB

3.00

   

İyi-Orta

CB

2.50

   

Orta

CC

2.00

   

Orta-Zayıf

DC

1.50

   

Geçer

DD

1.00

 

Başarısız

     
   

Başarısız

FF

0.00

   

Devamsız-Başarısız

DF

0.00”

MADDE 3 — Aynı Yönetmeliğin 15 inci maddesinin 4 üncü fıkrası yürürlükten kaldırılmıştır.

Yürürlük

MADDE 4 — Bu Yönetmelik yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

Yürütme

MADDE 5 — Bu Yönetmelik hükümlerini Galatasaray Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı yürütür.

Sayfa Başı


 Tebliğler

    Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığından :

İŞKOLU TESPİT KARARI

 

Karar Tarihi

:

19/8/2002

 

Karar No

:

2002/11

 

İşyeri

:

Sumo Tanıtım Organizasyon Depolama Ambalaj Sanayi ve

     

Ticaret Ltd.Şti.

     

İkitelli Organize Sanayi Turgut ÖzalCad. No: 129

     

K. Çekmece/İSTANBUL

 

Tespiti İsteyen

:

Sumo Tanıtım Organizasyon Depolama Ambalaj Sanayi ve

     

Ticaret Ltd. Şti.

 İNCELEME : Sumo Tanıtım Organizasyon Depolama Ambalaj Sanayi ve Ticaret Ltd. Şti.’nde Bakanlığımızca yapılan incelemede; işyerinde ağırlıklı olarak firmalardan gelen ithal ve yerli ilaçların depolanması, firmanın vereceği talimata uygun biçimde fiyat basımı, etiket ve kutu değişikliği ile prospektüs değişimi ve koyumu işlerinin yapıldığı, sevke hazır hale getirilip depolanan ilaçların Türkiye çapındaki nakliyat firmaları, kargo şirketleri ve müşterilerine işyeri kapısında teslim edildiği, bu bakımdan işyerinde yapılan işlerin İşkolları Tüzüğü’nün 22 sıra numaralı “Ardiye ve Antrepoculuk” işkolunda yer alması gerektiği tespit edilmiştir.

KARAR : Sumo Tanıtım Organizasyon Depolama Ambalaj Sanayi ve Ticaret Ltd.Şti.’nde yapılan işlerin niteliği itibariyle İşkolları Tüzüğü’nün 22 sıra numaralı “Ardiye ve Antrepoculuk” işkoluna girdiğine ve yapılan bu tespitin Resmî Gazete’de yayımlanmasına 2821 sayılı Sendikalar Kanunu’nun 4. maddesi gereğince karar verilmiştir.

—— • —— 

    Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığından :

İŞKOLU TESPİT KARARI

 

Karar Tarihi

:

19/8/2002

 

Karar No

:

2002/12

 

İşyeri

:

Milli Savunma Bakanlığı Akaryakıt İkmal ve Nato Pol Tesisleri

     

İşletme Başkanlığı

     

Yüksel Caddesi No: 40

     

Kızılay/ANKARA

 

B.M. Dosya No

:

 
 

Tespiti İsteyen

:

Türk Harb-İş Sendikası

 İNCELEME : Milli Savunma Bakanlığı Akaryakıt İkmal ve Nato Pol Tesisleri İşletme Başkanlığı’nda Bakanlığımızca yapılan incelemede; işyerinin Milli Savunma Bakanlığına bağlı, özel bütçeli, tüzel kişiliğe haiz bir kuruluş olduğu, görevlerinin “barışta ve savaşta Türk Silahlı Kuvvetlerinin ve Dış takviye kuvvetlerinin akaryakıt ve madeni yağ stoklarını muhafaza etmek ve bunları akaryakıt boru hattı veya diğer nakliye araçları ile askeri birliklere ulaştırmak ve Türkiye NATO boru hattı ile akaryakıt tesislerinin işletme, bakım ve çalışır halde bulundurulmasını sağlamak” olarak belirlendiği, bu nedenle yapılan işlerin 26 sıra numaralı “Milli Savunma” işkolunda yer alması gerektiği tespit edilmiştir.

KARAR : Milli Savunma Bakanlığı Akaryakıt İkmal ve Nato Pol Tesisleri İşletme Başkanlığı işyerinde yapılan işlerin niteliği itibariyle İşkolları Tüzüğü’nün 26 sıra numaralı “Milli Savunma” işkoluna girdiğine ve yapılan bu tespitin Resmî Gazete’de yayımlanmasına 2821 sayılı Sendikalar Kanunu’nun 4. maddesi gereğince karar verilmiştir.

—— • —— 

    Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığından :

İŞKOLU TESPİT KARARI

 

Karar Tarihi

:

3/9/2002

 

Karar No

:

2002/13

 

İşyeri

:

MKS Mobilya Sanayi ve Ticaret Ltd. Şti.

     

Beylikdüzü Bakırcılar Sanayi Sitesi Menekşe Sk. No: 9

     

İSTANBUL

 

B.M. Dosya No

:

443816.34

 

Tespiti İsteyen

:

MKS Mobilya Sanayi ve Ticaret Ltd. Şti.

 İNCELEME : MKS Mobilya Sanayi ve Ticaret Ltd. Şti.’nde Bakanlığımızca yapılan incelemede; şirket esas mukavelesinde amaç ve konusunun, “Mobilya imalatı, ithalatı... her türlü ahşap, madeni, plastik mobilya aksesuarlarının toptan ... alım satımını yapmak” olarak belirtildiği, işyerinde demir ve tel hammaddeleri kullanılarak marketlerde bulunan kiler sepetlerinin üretiminin yapıldığı, bu nedenle yapılan işlerin 13 sıra numaralı “Metal” işkolunda yer alması gerektiği tespit edilmiştir.

KARAR : MKS Mobilya Sanayi ve Ticaret Ltd. Şti. işyerinde yapılan işlerin niteliği itibariyle İşkolları Tüzüğü’nün 13 sıra numaralı “Metal” işkoluna girdiğine ve yapılan bu tespitin Resmî Gazete’de yayımlanmasına 2821 sayılı Sendikalar Kanunu’nun 4. maddesi gereğince karar verilmiştir.

—— • —— 

—— • —— 

Sayfa Başı


—— • —— 

Sayfa Başı


YARGI BÖLÜMÜ

 

 

 

Sayfa Başı