Başbakanlık

Mevzuatı Geliştirme ve Yayın Genel Müdürlüğünce Yayımlanır

 Kuruluş : 7 Ekim 1920

1 Aralık 2002

PAZAR

Sayı : 24953

Å ÖNCEKİ

SONRAKİ

Æ

YÜRÜTME VE İDARE BÖLÜMÜ

Bakanlığa Vekâlet Etme İşlemi

— Devlet Bakanı Kürşad TÜZMEN’e, Devlet Bakanı Prof. Dr. Mehmet AYDIN’ın Vekâlet Etmesine Dair Tezkere

Yönetmelikler

— Hacettepe Üniversitesi Biyomühendislik Uygulama ve Araştırma Merkezi Yönetmeliği

— Hacettepe Üniversitesi Arı ve Arı Ürünleri Uygulama ve Araştırma Merkezi (HARÜM) Yönetmeliği

— Hacettepe Üniversitesi Doku ve Organ Nakli Eğitim, Uygulama ve Araştırma Merkezi Yönetmeliği

Tebliğ

— Mülga Dış Krediler Kur Farkı Fonu’ndan Kullanılmış Kredilere Uygulanacak Değişken Faiz Oranı Hakkında Tebliğ


 YÜRÜTME VE İDARE BÖLÜMÜ

Bakanlığa Vekâlet Etme İşlemi

T.C.

 

BAŞBAKANLIK

29 Kasım 2002

B.02.0.PPG.0.12-305-20292

 

 

CUMHURBAŞKANLIĞI YÜCE KATINA

Türk-Yunan İş Konseyi Ortak Toplantısı’na katılmak üzere, 1 Aralık 2002 tarihinde Yunanistan’a gidecek olan Devlet Bakanı Kürşad TÜZMEN’in dönüşüne kadar; Devlet Bakanlığına, Devlet Bakanı Prof. Dr. Mehmet AYDIN’ın vekâlet etmesini yüksek tasviplerine saygıyla arz ederim.

Abdullah GÜL

Başbakan    

—————

T.C.

 

CUMHURBAŞKANLIĞI

29 Kasım 2002

B.01.0.KKB.01-06-274-2002-804

 

 

BAŞBAKANLIĞA

İLGİ : 29 Kasım 2002 gün ve B.02.0.PPG.0.12-305-20292 sayılı yazınız.

Türk-Yunan İş Konseyi Ortak Toplantısı’na katılmak üzere, 1 Aralık 2002 tarihinde Yunanistan’a gidecek olan Devlet Bakanı Kürşad TÜZMEN’in dönüşüne kadar; Devlet Bakanlığına, Devlet Bakanı Prof. Dr. Mehmet AYDIN’ın vekâlet etmesi uygundur.

Bilgilerini rica ederim.

Ahmet Necdet SEZER

CUMHURBAŞKANI

Sayfa Başı


 Yönetmelikler

Hacettepe Üniversitesinden:

Hacettepe Üniversitesi Biyomühendislik Uygulama ve

Araştırma Merkezi Yönetmeliği

Kuruluş

Madde 1 — 2547 sayılı Yükseköğretim Kanununun 3/j ve 7/d-2 nci maddeleri uyarınca ve Hacettepe Üniversitesi Senatosunun 13/6/2001 tarih ve 2001/79 sayılı kararı ile önerilen "Hacettepe Üniversitesi Biyomühendislik Uygulama ve Araştırma Merkezi" kurulması Yükseköğretim Kurulu Başkanlığının 17/10/2002 tarih ve 2152-23821 sayılı yazıları ile uygun görülmüştür.

Amaç

Madde 2 — Hacettepe Üniversitesine bağlı bir birim olan Merkezin amacı; Üniversitenin Fen Bilimleri Enstitüsü "Biyomühendislik" Anabilim Dalının ve diğer fakülte, yüksek-okul ve bölümlerin ilgili anabilim dalları işbirliği ile bir disiplinlerarası dal olan biyomühendisliğin gelişmiş ülkelerde izlenen biçimiyle Türkiye’de de etkili bir şekilde yaygınlaşmasına katkıda bulunmak için üniversiteler de dahil olmak üzere özel ve tüzel kurum ve kuruluşların ihtiyaç duydukları konularda evrensel düzeyde uygulama ve araştırma yapmak ve eğitime yönelik faaliyetlerde bulunmaktır.

Kapsam

Madde 3 — Bu Yönetmelik, "Hacettepe Üniversitesi Biyomühendislik Uygulama ve Araştırma Merkezi" nin amaçlarını, organlarını, yönetim yapısını, kadrolarını ve Merkezin çalışması ile ilgili hükümleri kapsamaktadır.

Faaliyet Alanları

Madde 4 — Merkezin, kuruluş amacını gerçekleştirmek için başlıca faaliyet alanları aşağıda gösterilmiştir.

a) Biyomühendislik konusunda farklı disiplinlerden bu konuda araştırmalar yapan bilim adamı ve uzmanları biraraya getirerek, endüstri ve diğer akademik enstitülerin de katıldığı ulusal ve uluslararası araştırma ve geliştirme projeleri oluşturulmasını, yürütülmesini ve yayın yapılmasını sağlamak,

b) Biyomühendislik konusunda ulusal ve uluslararası düzeyde seminer, konferans, kongre, sempozyum gibi çeşitli bilimsel toplantılar, eğitim programları düzenlemek,

c) Biyomühendislik alanında yurtiçi ve yurtdışı kurum ve kuruluşlarla işbirliği yapmak,

d) İlgili endüstrilerin üretim, araştırma ve geliştirme faaliyetleri desteklemek ve danışmanlık hizmeti vermek,

e) Merkez Yönetim Kurulunun kararlaştıracağı diğer faaliyetlerde bulunmaktır.

Organlar

Madde 5 — Merkezin organları;

a) Merkez Müdürü,

b) Merkez Yönetim Kurulu,

c) Merkez Birim Başkanlıklarıdır.

Merkez Müdürü

Madde 6 — a) Atanması: Merkez Müdürü, Üniversite Yönetim Kurulunun önereceği Merkezi oluşturan birimlerde konu ile ilgili çalışmalarıyla tanınan öğretim üyeleri arasından, Rektör tarafından 3 yıl için görevlendirilir. Süresi biten Müdür yeniden görevlendirilebilir.

Merkez Müdürünün kendisine çalışmalarında yardımcı olmak üzere, Merkezi oluşturan birimlerde görevli öğretim elemanları arasından 3 yıl için görevlendirileceği bir yardımcısı bulunur. Müdür gerektiğinde yardımcısını değiştirebilir.

b) Görev, Yetki ve Sorumlulukları: Merkez Müdürü, Merkezin amaçları doğrultusundaki çalışmaların düzenli bir şekilde yürütülmesinden, Merkezin tüm etkinliklerinin gözetim ve denetiminin yapılmasından ve sonuçlarının alınmasından Rektöre karşı birinci derecede sorumludur. Merkezi temsil eden Müdür, Merkez Yönetim Kuruluna başkanlık eder. Merkez çalışmalarının düzenli ve etkin bir biçimde yürütülmesi ve denetimi ile ilgili gerekli önlemleri alır. Merkez çalışmalarının gerektirdiği görevlendirmeleri yapar. Her öğretim yılı sonunda ve istenildiğinde, Merkezin genel durumu ve işleyişi hakkındaki raporunu Merkez Yönetim Kurulunun görüşünü aldıktan sonra Rektöre sunar.

Müdür görevinden ayrılacağı hallerde yardımcısını vekil bırakır. Vekalet altı aydan fazla sürerse yeni Merkez Müdürü görevlendirilir. Merkez Müdürünün görevi sona erdiğinde yardımcısının da görevi sona erer.

Merkez Yönetim Kurulu

Madde 7 — a) Kuruluş ve İşleyişi: Yönetim Kurulu, Müdürün başkanlığında Merkez Müdür Yardımcısı ve Merkez Birim Başkanlarından oluşur.

Merkez Yönetim Kurulu akademik bir organ olup, Merkezin eğitim, öğretim, bilimsel araştırma ve yayın faaliyetleri ile bu faaliyetlerle ilgili esasları kararlaştırır. Yönetim Kurulu yılda en az 4 kez ve gerektiğinde Merkez Müdürünün çağrısı üzerine toplanır. Merkez Yönetim Kurulunun kararları oy çokluğu ile alınır.

b) Görevleri: Merkez Yönetim Kurulu Merkezin yönetimi ile ilgili konularda aşağıdaki görevleri yapar;

1- Merkezin çalışmalarıyla ilgili plan ve programların hazırlanmasını ve uygulanmasını sağlar.

2- Merkez elemanlarının eğitim, uygulama, araştırma, hizmet üretimi ve yayım konularındaki isteklerini değerlendirip önerilerde bulunur.

3- Gerekli hallerde Merkezin faaliyetleri ile ilgili geçici çalışma grupları kurar ve bunların görevlerini düzenler.

4- Merkez Müdürünün, Merkezin yönetimi ile ilgili getireceği bütün işleri değerlendirerek karar alır.

5- 2547 sayılı Kanun ile verilen diğer görevleri yapar.

Merkez Birim Başkanlıkları

Madde 8 — Merkezin faaliyetleri bünyesinde bir başkan ve birimin ilgi ve faaliyet alanı ile ilgili ihtiyaç duyulan uzmanlardan oluşan, aşağıdaki birimlerden müteşekkil üç ayrı birim tarafından yürütülür.

- Araştırma ve Yayın Birimi,

- Eğitim ve Danışmanlık Birimi,

- Dış İlişkiler ve Destek Birimi.

Merkez Birim Başkanları, Üniversite Yönetim Kurulunun önereceği merkezin faaliyet alanı ile ilgili birimlerin öğretim üye ve yardımcıları arasından, Rektör tarafından 3 yıl için görevlendirilir.

Merkez Birim Başkanlıklarının Görevleri

Madde 9 — Merkez Yönetim Kurulunun kararları yönünde ve Merkez Müdürünün koordinatörlüğünde Merkez Birim Başkanlıklarının görevleri aşağıda gösterilmiştir.

a) Araştırma ve Yayın Birimi: Merkezin akademik nitelikli faaliyetleri kapsamında biyomühendislik alanında araştırma, inceleme, dokümantasyon ve sürekli değerlendirme çalışmaları yapar, yapılmasını sağlar veya teşvik eder. Bu bağlamda ulusal ve uluslararası kurum ve kuruluşlarla işbirliği sağlanması, üniversite içi ve dışından katılımlı ulusal ve uluslararası araştırma projelerinin oluşturulması, destek bulunması ve yürütülmesi ile ilgili faaliyetleri düzenler veya destekler. Araştırma sonuçlarının yaygınlaştırılması için ulusal ve uluslararası düzeyde bilimsel toplantı, seminer, konferans, sempozyum türündeki akademik faaliyetleri planlar ve "Dış İlişkiler ve Destek Birimi" ile birlikte düzenlenmesini sağlar. Yapılan araştırma ve incelemeleri duyurmaya yönelik süreli ve süresiz yayın faaliyetlerinde bulunur.

b) Eğitim ve Danışmanlık Birimi: Merkezin faaliyet alanına giren konularda, yasal sınırlamalar dahilinde her türden formel ve enformel eğitim, öğretim ve danışmanlık hizmetlerini verir.

c) Dış İlişkiler ve Destek Birimi: Merkez bünyesindeki diğer birim başkanlıklarınca üstlenilen görevlerin gerçekleştirilmesi ve uygulamaya geçirilmesi amacıyla Merkez dışındaki yerel, ulusal ve uluslararası kurum ve kuruluşlarla işbirliği ortamı hazırlar, yapılacak faaliyetler için gerektiğinde finansman ve sponsorluk sağlar, biyomühendislik konusunda faaliyet gösteren yurtiçi ve yurtdışı endüstriyel kuruluşların üretim, araştırma ve geliştirme faaliyetlerini destekler, gerek Merkez ve gerekse merkezin faaliyet alanına giren konularda Üniversitemizin ulusal ve uluslararası boyutta temsil edilmesini sağlar.

Kadrolar

Madde 10 — Merkezin akademik, teknik ve idari personel ihtiyacı 2547 sayılı Kanunun 13 üncü maddesine göre Rektör tarafından görevlendirilecek elemanlar ile karşılanır.

Yürürlük

Madde 11 — Bu Yönetmelik yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

Yürütme

Madde 12 — Bu Yönetmelik hükümlerini Hacettepe Üniversitesi Rektörü yürütür.

—— • ——

Hacettepe Üniversitesinden:

Hacettepe Üniversitesi Arı ve Arı Ürünleri Uygulama ve

Araştırma Merkezi (HARÜM) Yönetmeliği

Kuruluş

Madde 1 — 2547 sayılı Yükseköğretim Kanununun 3/j ve 7/d-2 nci maddeleri uyarınca ve Hacettepe Üniversitesi Senatosunun 28/3/2001 tarih ve 2001/18 sayılı kararı ile önerilen "Hacettepe Üniversitesi Arı ve Arı Ürünleri Uygulama ve Araştırma Merkezi (HARÜM)" kurulması Yükseköğretim Kurulu Başkanlığının 17/10/2002 tarih ve 2151/23820 sayılı yazıları ile uygun görülmüştür.

Amaç

Madde 2 — Hacettepe Üniversitesine bağlı bir birim olan Merkezin amacı; Üniversitenin ilgili bölüm ve anabilim dallarının işbirliği ile, Ülkemizde arıcılığın ve arı ürünlerinin geliştirilmesi ve tanıtımına yönelik bilimsel araştırma ve uygulama çalışmaları yapmak ve bu alanda eğitim hizmeti vermektir.

Kapsam

Madde 3 — Bu Yönetmelik, Hacettepe Üniversitesi Arı ve Arı Ürünleri Uygulama ve Araştırma Merkezinin amaçlarını, organlarını, yönetim yapısını, kadrolarını ve Merkezin faaliyetleriyle ilgili çalışma esaslarını kapsar.

Faaliyet Alanları

Madde 4 — Merkezin, kuruluş amacını gerçekleştirmek için başlıca faaliyet alanları aşağıda gösterilmiştir.

a) Arıcılık ve arı ürünlerinin geliştirilmesi, arı hastalıkları, ana arı ve bombus arı yetiştiriciliği ve bu gibi konularda bilimsel araştırma, inceleme ve yayın yapmak ve bu alanda yapılacak çalışmalara destek vermek,

b) Ülkemizin doğal bal arısı ırklarının ve önemli nektar kaynağı bitkilerinin ve diğer önemli arı ürünlerinin olanaklar ölçüsünde yurt içi ve yurt dışında tanıtımını yapmak ve değerlerini korumak, bu amaçla alınması gerekli önlemleri belirlemek,

c) Arı ve arı ürünlerinin bilimsel boyutta çalışılması ile üretici ve tüketici düzeyinde yeni ürünlerin geliştirilmesine olanak sağlayacak araştırmaların geliştirilmesine olanak sağlayacak projeler üretmek ve bu projelerin çeşitli kurumlar tarafından desteklenmesini sağlamak,

d) Arı ve arı ürünlerini tanıtmak amacı ile uygulama grupları kurmak ve alanla ilgili çeşitli konuların eğitimine yönelik programlar düzenlemek,

e) Yurt içinde ve yurt dışında eğitici ve tanıtıcı seminer, kongre, konferans, sempozyum gibi çeşitli bilimsel toplantılar düzenlemek, yapılan toplantılara katılmak, benzer amaçlı resmi, özel kurum ve kuruluşlarla işbirliğinde bulunmak,

f) Arıcılıkla ilgili her türlü yayın ve kaynak bilgilerin dokümantasyon ve arşiv sistemlerini kurmak ve ulusal arıcılık müzesinin oluşmasını sağlamak,

g) Arı ve arı ürünleri ile ilgili laboratuvar ve atölyeler kurmak, Üniversitemiz ve diğer üniversitelerle bu konuda işbirliği yapmak,

h) Yükseköğretim bünyesinde açılan arıcılık eğitim programında görev alan yada Türki Cumhuriyetlerde çalışan öğretim elemanlarının Üniversitemizde yapılacak olan seminer ve eğitim programlarına katılmalarını ve ilgili konularda eğitilmelerini sağlamak. Ayrıca arıcılığın çeşitli konularında akademik yada üretici düzeyinde yaz okulları açarak ilgili kişi ve kurumlara eğitim vermek,

i) Merkez Yönetim Kurulunun kararlaştıracağı diğer etkinliklerde bulunmakdır.

Organlar

Madde 5 — Merkezin organları;

a) Merkez Müdürü,

b) Merkez Yönetim Kuruludur.

Merkez Müdürü

Madde 6 — a) Atanması: Merkez Müdürü, Merkezin çalışma alanı ile ilgili öğretim üyeleri arasından Rektör tarafından 3 yıl için görevlendirilir. Süresi biten Müdür yeniden görevlendirilebilir.

Merkez Müdürünün kendisine çalışmalarında yardımcı olmak üzere, Merkezi oluşturan birimlerde görevli öğretim elemanları arasından 3 yıl için görevlendireceği en fazla iki yardımcısı bulunur. Müdür gerektiğinde yardımcılarını değiştirebilir.

b) Görev, Yetki ve Sorumlulukları: Merkez Müdürü, Merkezin amaçları doğrultusundaki çalışmaların düzenli bir şekilde yürütülmesinden, Merkezin bütün etkinliklerinin gözetim ve denetiminin yapılmasından ve sonuçlarının alınmasından Rektör’e karşı birinci derecede sorumludur. Merkezi temsil eden Müdür, Merkez Yönetim Kuruluna başkanlık eder. Merkez çalışmalarının düzenli ve etkin bir biçimde yürütülmesi ve denetimi ile ilgili gerekli önlemleri alır. Merkez çalışmalarının gerektirdiği görevlendirmeleri yapar. Her öğretim yılı sonunda ve istendiğinde, Merkezin genel durumu ve işleyişi hakkındaki raporunu Merkez Yönetim Kurulunun görüşünü aldıktan sonra Rektöre sunar.

Müdür görevinden ayrılacağı hallerde yardımcılarından birini vekil bırakır. Merkez Müdürünün görevi sona erdiğinde yardımcılarının da görevi sona erer.

Merkez Yönetim Kurulu

Madde 7 — a) Kuruluş ve İşleyişi: Yönetim Kurulu, Müdürün başkanlığında Merkez Müdürünün belirleyeceği bir yardımcısı ile Merkezin çalışma alanı ile ilgili öğretim üyeleri arasından Merkez Müdürü tarafından önerilen ve Rektör tarafından üç yıl için görevlendirilen üç öğretim elemanından oluşur.

Merkez Yönetim Kurulu akademik bir organ olup, Merkezin eğitim, öğretim, bilimsel araştırma ve yayın faaliyetleri ile bu faaliyetlerle ilgili esasları kararlaştırır. Yönetim Kurulu yılda en az 4 kez ve gerektiğinde Merkez Müdürünün çağrısı üzerine toplanır. Merkez Yönetim Kurulunun kararları oy çokluğu ile alınır.

b) Görevleri: Merkez Yönetim Kurulu Merkezin yönetimi ile ilgili konularda aşağıdaki görevleri yapar;

1- Merkezin çalışmalarıyla ilgili plan ve programların hazırlanmasını ve uygulanmasını sağlar.

2- Merkez elemanlarının uygulama, araştırma ve yayım konularındaki isteklerini değerlendirip önerilerde bulunur.

3- Gerekli hallerde Merkezin faaliyetleriyle ilgili geçici çalışma grupları kurar ve bunların görevlerini düzenler.

4- Merkez Müdürünün, Merkezin yönetimi ile ilgili getireceği bütün işleri değerlendirerek karar alır.

5- 2547 sayılı Kanun ile verilen diğer görevleri yapar.

Kadrolar

Madde 8 — Merkezin akademik, teknik ve idari personel ihtiyacı 2547 sayılı Kanunun 13 üncü maddesine göre Rektör tarafından görevlendirilecek elemanlar ile karşılanır.

Yürürlük

Madde 9 — Bu Yönetmelik yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

Yürütme

Madde 10 — Bu Yönetmelik hükümlerini Hacettepe Üniversitesi Rektörü yürütür.

—— • ——

Hacettepe Üniversitesinden:

Hacettepe Üniversitesi Doku ve Organ Nakli Eğitim,

Uygulama ve Araştırma Merkezi Yönetmeliği

Kuruluş

Madde 1 — 2547 sayılı Yükseköğrenim Kanununun 3 üncü maddesinin (j) bendi ve 7 nci maddesinin (d) bendinin (2) numaralı alt bendi uyarınca ve Hacettepe Üniversitesi Senatosunun 6/3/2002 tarih ve 2002/23 sayılı kararı ile önerilen "Hacettepe Üniversitesi Doku ve Organ Nakli Eğitim, Uygulama ve Araştırma Merkezi" kurulması Yükseköğretim Kurulu Başkanlığının 17/10/2002 tarih ve 2153/23822 sayılı yazılarıyla uygun görülmüştür.

Amaç

Madde 2 — Hacettepe Üniversitesine bağlı bir birim olan Merkezin amacı; Hacettepe Üniversitesinin ilgili bölüm, anabilim dalları ve ünitelerinin işbirliği ile her türlü doku ve organ nakli uygulamasını çağdaş düzeyde gerçekleştirmek, doku ve organ nakli konularındaki yeni gelişmeleri ülkemize aktarmak, temel ve uygulamalı araştırmalar yapmak, bu alanda yeni teknikler geliştirmek, organ sağlamak ve toplumun her kesiminin organ nakli konusunda bilinçlenmesine yönelik çalışmalarda bulunmaktadır.

Kapsam

Madde 3 — Bu Yönetmelik; Hacettepe Üniversitesi Doku ve Organ Nakli Eğitim, Uygulama ve Araştırma Merkezinin amaçlarını, organlarını, yönetim yapısını kadrolarını ve Merkezin ulusal ve uluslararası faaliyetleri ile ilgili çalışma esaslarını kapsamaktadır.

Faaliyet Alanları

Madde 4 — Merkezin kuruluş amacını gerçekleştirmek için başlıca faaliyet alanları aşağıda belirtilmiştir.

a) Üniversitede doku ve organ nakli alanında araştırma ve uygulama yapacak öğretim elemanı yetişmesini teşvik etmek ve bunun gerçekleşmesi için gerekli ortam ve olanakları hazırlamak,

b) İlgili mevzuat çerçevesinde yurt içinde ve yurt dışında kamu veya özel statülü kuruluşlarca yürütülen doku ve organ nakli alanındaki araştırma ve benzeri çalışmalara katılmak ve desteklemek,

c) İlgi alanına giren konularda bilgi üretimini artırmak ve değişik düzeyde kaliteli insan gücü yetiştirmek için eğitim programları, seminerler, konferanslar, kurslar, ulusal ve uluslararası kongreler düzenlemek, gerektiğinde bu çalışmalarla ilgili olarak katılımcılara sertifika verilmesi amacıyla Üniversite yetkili organlarına teklifte bulunmak ve yayınlar yapmak,

d) Alanla ilgili araştırma ve uygulamaların yürütülmesi için gerekli laboratuvarları kurmak ve diğer olanakları sağlamak,

e) Doku ve organ temini amacıyla yurt içi ve yurt dışındaki benzer kuruluşlar veya merkezlerle işbirliği yaparak, bilgi alışverişinde bulunmak,

f) Merkezin amaçları yönünde, Merkez Yönetim Kurulunun kararlaştırdığı diğer faaliyetlerde bulunmaktır.

Organlar

Madde 5 — Merkezin organları:

a) Merkez Müdürü,

b) Merkez Yönetim Kurulu,

c) Merkez Danışma Kurulu,

d) Merkez Çalışma Gruplarıdır.

Merkez Müdürü

Madde 6 — a) Atanması: Merkez Müdürü, Merkezi oluşturan birimlerde görevli, konu ile ilgili çalışmalarıyla tanınan öğretim üyeleri arasından, Rektör tarafından 3 yıl için görevlendirilir. Süresi biten Müdür yeniden görevlendirilebilir.

Merkez Müdürünün kendisine çalışmalarda yardımcı olmak üzere, Merkezi oluşturan birimlerde görevli öğretim elemanları arasından 3 yıl için görevlendireceği en fazla 2 yardımcısı bulunur. Müdür gerektiğinde yardımcılarını değiştirebilir.

b) Görev, Yetki ve Sorumluluklar: Merkez Müdürü, merkezin amaçları doğrultusunda çalışmaların, organ vericisi ile transplantasyonu yapacak gruplar arasında koordinasyonun ve organ naklinin organizasyonunun sağlanması, organ vericisinin tıbbi izlenimi, aile ilişkileri, organların çıkarılması ve dağıtımı, diğer organ nakli merkezleriyle işbirliği ve iletişimin düzenli bir şekilde yürütülmesinden, merkezin bütün etkinliklerinin gözetim ve denetiminin yapılmasından ve sonuçlarının alınmasından Rektör’e karşı birinci derecede sorumludur. Merkezi temsil eden Müdür, Merkez Yönetim Kuruluna başkanlık eder. Merkez çalışmalarının düzenli ve etkin bir biçimde yürütülmesi ve denetimiyle ilgili gerekli önlemleri alır, Merkez çalışmalarının gerektirdiği görevlendirmeleri yapar. Her öğretim yılı sonunda ve istendiğinde Merkezin genel durumu ve işleyişi hakkındaki raporunu Merkez Yönetim Kurulunun görüşünü aldıktan sonra Rektör’e sunar.

Müdür görevinden ayrılacağı hallerde yardımcılarından birini vekil bırakır. Göreve vekalet 6 aydan uzun süreli olamaz. Bu takdirde yeni Merkez Müdürü görevlendirilir. Merkez Müdürünün görevi sona erdiğinde yardımcılarının da görevi sona erer.

Merkez Yönetim Kurulu

Madde 7 — a) Kuruluş ve İşleyişi: Yönetim Kurulu, Müdürün başkanlığında, Müdürün belirleyeceği bir başkan yardımcısı ile Merkez Müdürü tarafından önerilen, Merkezin çalışma alanı ile ilgili öğretim üyeleri arasından Rektör tarafından 3 yıl için görevlendirilen (5) öğretim üyesinden oluşur.

Yönetim Kurulu, akademik bir organ olup, Merkezin eğitim, öğretim, bilimsel araştırma ve yayın faaliyetleri ve bu faaliyetlerle ilgili esasları kararlaştırır. Yönetim Kurulu ayda en az 1 kez ve gerektiğinde Merkez Müdürünün çağrısı üzerine toplanır. Merkez Yönetim Kurulunun kararları oy çokluğuyla alınır.

b) Görevleri: Merkez Yönetim Kurulu, Merkezin yönetimiyle ilgili konularda aşağıdaki görevleri yapar;

1- Merkezin çalışmalarıyla ilgili plan ve programların hazırlanmasını ve uygulanmasını sağlar.

2- Merkez elemanlarının uygulama, araştırma ve yayım konularındaki isteklerini değerlendirip önerilerde bulunur.

3- Merkez Müdürünün, Merkezin yönetimi ile ilgili getireceği bütün işlerde karar alır.

4- Merkezin faaliyetleri ile ilgili çalışma gruplarını kurar ve bunların görevlerini düzenler.

5- 2547 sayılı Kanunla verilen diğer görevleri yapar.

Merkez Danışma Kurulu

Madde 8 — Merkez Danışma Kurulu, Merkezin faaliyetleri ile ilgili olarak değerlendirmede bulunan ve istişari nitelikte görüş bildiren kuruldur. Danışma Kurulu, Tıp Fakültesi Temel Tıp Bilimleri, Dahili Tıp Bilimleri ve Cerrahi Tıp Bilimleri Bölüm Başkanları ile Hemşirelik Müdürlüğü ve ilgili birimlerden Merkez Müdürünün önerisi üzerine Rektör tarafından seçilen temsilcilerden oluşur. Danışma Kurulu, Merkez Müdürünün çağrısı ile toplanır ve Kurula Merkez Müdürü başkanlık eder.

Merkez Çalışma Grupları

Madde 9 — Merkez Yönetim Kurulu tarafından Merkez faaliyetlerinin yürütülmesinde yardımcı olmak üzere, tamamen yetersiz hale geldiğinde organ nakli ile tedavisi mümkün olan her organ için birer (Kornea, Böbrek, Karaciğer, Kalp, Pankreas, Kemik İliği, Akciğer vb.) ve Diyaliz, İmmünoloji, Diagnostik Radyoloji, Terapotik-Radyoloji ve laboratuvarları (Hematoloji, Mikrobiyoloji ve Patoloji) için birer çalışma grubu oluşturulur.

Çalışma gruplarında, Merkez Müdürü tarafından önerilen ve Rektör tarafından görevlendirilen alanla ilgili öğretim üyesi, uzman ve teknik elemanların görev süresi ve grubun yürüteceği çalışmanın niteliğine göre görevlendirilecek eleman sayısı Merkez Yönetim Kurulu kararı ile belirlenir.

Çalışma grupları, iki ayda bir toplanır ve Yönetim Kurulunun belirlediği esaslara göre yürüttükleri çalışmalarıyla ilgili raporlarını altı ayda bir Merkez Yönetim Kuruluna sunarlar.

Kadrolar

Madde 10 — Merkezin akademik, teknik ve idari personel ihtiyacı, 2547 sayılı Kanunun 13 üncü maddesine göre Rektör tarafından görevlendirilecek elemanlar ile karşılanır.

Yürürlük

Madde 11 — Bu Yönetmelik yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

Yürütme

Madde 12 — Bu Yönetmelik hükümlerini Hacettepe Üniversitesi Rektörü yürütür.

Sayfa Başı


 Tebliğ

 

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankasından :

Mülga Dış Krediler Kur Farkı Fonu’ndan

Kullanılmış Kredilere Uygulanacak

Değişken Faiz Oranı

— Vadeye bakılmaksızın bu kapsamda kullanılmış tüm krediler için yıllık faiz oranı % 45.71’dir.

16 Mayıs 2000 tarih ve 24051 mükerrer sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan 2000/675 sayılı Kararla tasfiye edilen mülga Dış Krediler Kur Farkı Fonu kapsamında kullanılmış kredilere; Para ve Kredi Kurulu’nun sırasıyla, 23 Ağustos 1989, 28 Ocak 1998 tarih, 20261 ve 23244 sayılı resmî gazetelerde yayımlanan 89/11 ve 98/1 sayılı tebliğlerinde belirtilen esaslar çerçevesinde uygulanır.

— Bu oran 1 Aralık 2002 tarihi itibariyle bir ay süre ile geçerlidir.

Sayfa Başı