Başbakanlık

Mevzuatı Geliştirme ve Yayın Genel Müdürlüğünce Yayımlanır

 Kuruluş : 7 Ekim 1920

17 Aralık 2002

SALI

Sayı : 24966

Å ÖNCEKİ

SONRAKİ

Æ

YÜRÜTME VE İDARE BÖLÜMÜ

 

Bakanlığa Vekâlet Etme İşlemi

— Turizm Bakanlığına,İçişleri Bakanı Abdülkadir AKSU’nun Vekâlet Etmesine Dair Tezkere

 

Yönetmelikler

— Maliye Bakanlığı Personeli Atama ve Görevde Yükselme Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılması Hakkında Yönetmelik

Afyon Kocatepe Üniversitesi Lisansüstü Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliğinin 21 inci Maddesinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik

— Zonguldak Karaelmas Üniversitesi Lisansüstü Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliğinin Bazı Maddelerinin Değiştirilmesine Dair Yönetmelik


YÜRÜTME VE İDARE BÖLÜMÜ

Bakanlığa Vekâlet Etme İşlemi

T.C.

 

BAŞBAKANLIK

16 Aralık 2002

B.02.0.PPG.0.12-305-21040

 

CUMHURBAŞKANLIĞI YÜCE KATINA

Görüşmelerde bulunmak üzere, 17 Aralık 2002 tarihinde Almanya’ya gidecek olan Turizm Bakanı Güldal Akşit’in dönüşüne kadar; Turizm Bakanlığına,İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu’nun vekâlet etmesini yüksek tasviplerine saygıyla arz ederim.

Abdullah GÜL

Başbakan    

—————

T.C.

 

CUMHURBAŞKANLIĞI

16 Aralık 2002

B.01.0.KKB.01-06-281-2002-845

 

BAŞBAKANLIĞA

İLGİ : 16 Aralık 2002 gün ve B.02.0.PPG.0.12-305-21040 sayılı yazınız.

Görüşmelerde bulunmak üzere, 17 Aralık 2002 tarihinde Almanya’ya gidecek olan Turizm Bakanı Güldal AKŞİT’in dönüşüne kadar; Turizm Bakanlığına,İçişleri Bakanı Abdülkadir AKSU’nun vekâlet etmesi uygundur.

Bilgilerini rica ederim.

Ahmet Necdet SEZER

CUMHURBAŞKANI

Sayfa Başı


Yönetmelikler

Maliye Bakanlığından :

Maliye Bakanlığı Personeli Atama ve Görevde Yükselme Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılması Hakkında Yönetmelik

MADDE 1 — 29/5/2002 tarihli ve 24769 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren Maliye Bakanlığı Personeli Atama ve Görevde Yükselme Yönetmeliğinin 40 ıncı maddesinin onbirinci fıkrası ile 42 nci maddesinin dördüncü fıkrası yürürlükten kaldırılmıştır.

Yürürlük

MADDE 2 — Bu Yönetmelik yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

Yürütme

MADDE 3 — Bu Yönetmelik hükümlerini Maliye Bakanı yürütür.

—— • ——

Afyon Kocatepe Üniversitesinden :

Afyon Kocatepe Üniversitesi Lisansüstü Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliğinin 21 inci Maddesinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik

MADDE 1 — 27/7/1999 tarih ve 23768 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Afyon Kocatepe Üniversitesi Lisansüstü Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliğinin 21 inci maddesinin son fıkrası yürürlükten kaldırılmıştır.

Yürürlük

MADDE2 —Bu Yönetmelik yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

Yürütme

MADDE 3 —Bu Yönetmelik hükümlerini Afyon Kocatepe Üniversitesi Rektörü yürütür.

—— • ——

Zonguldak Karaelmas Üniversitesinden :

Zonguldak Karaelmas Üniversitesi Lisanüstü Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliğinin Bazı Maddelerinin Değiştirilmesine Dair Yönetmelik

MADDE 1 — 18/9/1996 tarih ve 22761 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Zonguldak Karaelmas Üniversitesi Lisansüstü Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliğinin 4/8/1999 tarih ve 23776 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Yönetmelikle değişik 12 nci maddesinin (a), (b), (d)-I ve (d)-II bendlerinin 2 nci alt bendleri yürürlükten kaldırılmıştır.

MADDE 2 —Aynı Yönetmeliğin 4/8/1999 tarih ve 23776 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Yönetmelikle değişik 13 üncü maddesinin (a) bendinin 1 inci fıkrası, (b) bendi ve (c) bendi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

“Lisansüstü programlarına Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından merkezi olarak yapılan Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (LES) puanı ve adayların başvurdukları bilim alanında yapılacak mülakat sonucu değerlendirilerek öğrenci alınır.”

“b) Yüksek lisans öğrenimine kabulde başarı notu; (LES) puanının %70’i ve mülakat puanının %30’u alınarak hesaplanır. Başarı notu 100 üzerinden en az 55 puandır. Başarılı bulunanlar, başarı durumlarına göre sıralanarak kontenjan dahilinde yüksek lisans programlarına kabul edilir.”

“c) Doktora öğrenimine kabulde başarı notu; (LES) puanının %70’i (bu oran Temel Tıp Bilimlerinde doktora adayı olan Tıp Fakültesi mezunları için Temel Tıp puanı üzerinden hesaplanır) ve mülakatın %30’u alınarak hesaplanır. Başarı notu 100 üzerinden en az 60 puandır. Başarılı bulunanlar, başarı durumlarına göre sıralanarak kontenjan dahilinde doktora programlarına kabul edilirler.”

MADDE 3 — Aynı Yönetmeliğin 26 ncı maddesinin (c) bendi yürürlükten kaldırılmış, 6/1/1999 tarih ve 23575 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Yönetmelikle değişik (a) bendi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

“a) Tezsiz yüksek lisans programının amacı, öğrenciye mesleki konuda derin bilgi kazandırmak ve mevcut bilginin uygulamada nasıl kullanılacağını göstermektir. Tezsiz yüksek lisans programı ikinci Lisansüstü Öğretimde de yürütülebilir. Bu program toplam otuz krediden az olmamak koşuluyla en az on ders ile dönem projesi dersinden oluşur. Dönem projesi dersi kredisiz olup, başarılı veya başarısız olarak değerlendirilir. Öğrenci dönem projesinin alındığı yarıyılda dönem projesine kayıt yaptırmak ve yarıyıl sonunda yazılı bir raporu danışmanına vermek zorundadır. Dönem Projesi Raporu Enstitünün Tez Yazım Yönergesine uygun olarak hazırlanır. Tezsiz Yüksek Lisans Programının sonunda Yeterlik Sınavı uygulanır. Bu sınav Yönetmeliğin 24 üncü maddesinin (b) bendinde belirtilen usullere göre kurulan jüri tarafından yazılı ve sözlü olarak yapılır. Sınav sonucu Enstitüye Yeterlik Sınavını izleyen üç gün içinde tutanakla bildirilir. Sınavda başarısız olan öğrenci en geç üç ay içerisinde aynı jüri önünde tekrar sınava alınır. İkinci kez başarısız olan öğrencinin Enstitü ile ilişiği kesilir.”

Yürürlük

MADDE4 —Bu Yönetmelik yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

Yürütme

MADDE 5 —Bu Yönetmelik hükümlerini Zonguldak Karaelmas Üniversitesi Rektörü yürütür.

Sayfa Başı