Başbakanlık

Mevzuatı Geliştirme ve Yayın Genel Müdürlüğünce Yayımlanır

 Kuruluş : 7 Ekim 1920

3 Mayıs 2003

CUMARTESİ

Sayı : 25097

Å ÖNCEKİ

SONRAKİ

Æ

YÜRÜTME VE İDARE BÖLÜMÜ

 

Bakanlıklara Vekâlet Etme İşlemi

Dışişleri Bakanlığı ve Başbakan Yardımcılığına, Devlet Bakanı Beşir ATALAY’ın Vekâlet Etmesine Dair Tezkere

Milli Savunma Bakanlığına, Adalet Bakanı Cemil ÇİÇEK’in Vekâlet Etmesine Dair Tezkere

 

Atama Kararı

— Devlet Bakanlığına Ait Bir Adet Atama Kararı

 

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu Kararı

— Hakimler ve Savcılar Yüksek Kuruluna Ait Bir Adet Karar

 

Yönetmelik

— Mustafa Kemal Üniversitesi Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesi Yönetmeliği

 

Tebliğ

— Uluslararası Gözetim Şirketleri Statüsüne İlişkin Karar (Dış Ticarette Standardizasyon: 2003/2)


YÜRÜTME VE İDARE BÖLÜMÜ

Bakanlıklara Vekâlet Etme İşlemi

T.C.

 

BAŞBAKANLIK

2 Mayıs 2003

B.02.0.PPG.0.12-305-6953

 

CUMHURBAŞKANLIĞI YÜCE KATINA

Görüşmelerde bulunmak üzere, 3 Mayıs 2003 tarihinde Yunanistan’a gidecek olan Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül’ün dönüşüne kadar; Dışişleri Bakanlığı ve Başbakan Yardımcılığına, Devlet Bakanı Beşir Atalay’ın vekâlet etmesini yüksek tasviplerine saygıyla arz ederim.

Recep Tayyip ERDOĞAN

Başbakan            

—————

T.C.

 

CUMHURBAŞKANLIĞI

2 Mayıs 2003

B.01.0.KKB.01-06-72-2003-545

 

BAŞBAKANLIĞA

İLGİ : 2 Mayıs 2003 gün ve B.02.0.PPG.0.12-305-6953 sayılı yazınız.

Görüşmelerde bulunmak üzere, 3 Mayıs 2003 tarihinde Yunanistan’a gidecek olan Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah GÜL’ün dönüşüne kadar; Dışişleri Bakanlığı ve Başbakan Yardımcılığına, Devlet Bakanı Beşir ATALAY’ın vekâlet etmesi uygundur.

Bilgilerini rica ederim.

Ahmet Necdet SEZER

CUMHURBAŞKANI

—— • ——

T.C.

 

BAŞBAKANLIK

2 Mayıs 2003

B.02.0.PPG.0.12-305-6954

 

CUMHURBAŞKANLIĞI YÜCE KATINA

NATO Toplantısı’na katılmak üzere, 3 Mayıs 2003 tarihinde Amerika Birleşik Devletleri’ne gidecek olan Milli Savunma Bakanı M. Vecdi Gönül’ün dönüşüne kadar; Milli Savunma Bakanlığına, Adalet Bakanı Cemil Çiçek’in vekâlet etmesini yüksek tasviplerine saygıyla arz ederim.

Recep Tayyip ERDOĞAN

Başbakan         

—————

T.C.

 

CUMHURBAŞKANLIĞI

2 Mayıs 2003

B.01.0.KKB.01-06-73-2003-546

 

BAŞBAKANLIĞA

İLGİ : 2 Mayıs 2003 gün ve B.02.0.PPG.0.12-305-6954 sayılı yazınız.

NATO Toplantısı’na katılmak üzere, 3 Mayıs 2003 tarihinde Amerika Birleşik Devletleri’ne gidecek olan Milli Savunma Bakanı M. Vecdi GÖNÜL’ün dönüşüne kadar; Milli Savunma Bakanlığına, Adalet Bakanı Cemil ÇİÇEK’in vekâlet etmesi uygundur.

Bilgilerini rica ederim.

Ahmet Necdet SEZER

CUMHURBAŞKANI

Sayfa Başı


Atama Kararı

Devlet Bakanlığından :

Karar Sayısı : 2003/4243

1 — Açık bulunan 1 inci derece kadrolu ve + 7600 ek göstergeli Hazine Müsteşarlığına İbrahim Halil ÇANAKCI’nın atanması, 657 sayılı Kanunun 74 üncü maddesi ile 2451 sayılı Kanunun 2 nci maddesi gereğince uygun görülmüştür.

2— Bu Kararı Devlet Bakanı yürütür.

2 Mayıs 2003

Ahmet Necdet SEZER

CUMHURBAŞKANI

 

Recep Tayyip ERDOĞAN

A. BABACAN

Başbakan

Devlet Bakanı

Sayfa Başı


Sayfa Başı


Yönetmelik

Mustafa Kemal Üniversitesinden :

Mustafa Kemal Üniversitesi Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesi Yönetmeliği

Amaç

Madde 1 — Hastanenin amacı; muayene, teşhis ve tedavi için Hastaneye başvuran hastaların ayakta veya yatırılarak tedavisi ile sağlık hizmetleriyle ilgili tüm alanlarda eğitim-öğretim, araştırma ve uygulama yapmak, her düzeyde yetkili tıp ve sağlık personeli yetiştirmek üzere Mustafa Kemal Üniversitesi Tıp Fakültesi başta olmak üzere, Üniversite bünyesindeki diğer fakülte, Enstitü, Yüksekokullar, Araştırma Merkezleri ve diğer kurumlarla işbirliği yaparak sağlık hizmetlerinin tam, kaliteli ve verimli düzeyde yürütülmesini sağlamaktır.

Kapsam

Madde 2 — Mustafa Kemal Üniversitesi Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesi ile ilgili organların tespiti, çalışmalarının düzenlenmesi ve hizmetlerin yürütülmesi bu Yönetmelikle sağlanır.

Organlar

Madde 3 — Hastanenin organları şunlardır;

a) Hastane Danışma Kurulu,

b) Hastane Yönetim Kurulu,

c) Hastane Başhekimi.

Hastane Danışma Kurulu

Madde 4 — Hastane Danışma Kurulu; Tıp Fakültesi Dekanının Başkanlığında, Sağlık Bilimleri Enstitüsü Müdürü, Başhekim, Başhekim Yardımcıları ve Bölüm Başkanlarından oluşur. Hastane Danışma Kurulu Ekim ve Mayıs aylarında yılda en az iki defa toplanır. Toplantı Tıp Fakültesi Dekanının çağrısı ile yapılır.

Hastane Yönetim Kurulu

Madde 5 — Hastane Yönetim Kurulu; Rektörün Başkanlığında, Hastaneden sorumlu Rektör Yardımcıları, Tıp Fakültesi Dekanı, Hastane Başhekimi ve Tıp Fakültesi Fakülte Kurulunca 2 (iki) yıl için seçilen, en az 2 (iki) si tam gün çalışan 3 (üç) Profesör, en az l (bir) i tam gün çalışan 2 (iki) Doçent ve l (bir) Yardımcı Doçentten oluşur. Rektörün bulunmadığı zamanlarda Rektör Yardımcılarından biri ya da Tıp Fakültesi Dekanı Kurula başkanlık eder. Kurulun raportörlüğünü Başhekim, sekreterliğini oy hakkı olmaksızın Hastane Başmüdürü yürütür.

Hastane Yönetim Kurulunun Görevleri

Madde 6 — Hastane Yönetim Kurulu; Hastane ile ilgili Kanun ve Yönetmeliklerin ve Hastane Danışma Kurulunun alacağı istişari kararların ışığında, Hastanenin yönetimi için gerekli kararları alır. Hastanede faaliyette bulunan klinik ve laboratuvar birimlerinin, idari ünitelerin ve kurulan yeni ünitelerin rasyonel çalışması için yerleşimini yapar.

Hastane Yönetim Kurulu ayda en az l (bir) defa toplanır. Başkanın veya en az 2 (iki) üyenin gündemi belirten yazılı başvurusu halinde, 2 (iki) gün içinde olağanüstü toplantı yapar. Toplantılar üye tam sayısının çoğunluğu ile yapılır, kararlar oy çokluğu ile alınır. Alınan kararlar Rektöre sunulur.

Hastane Başhekimi

Madde 7 — Hastane Başhekimliğine, Rektör tarafından Tıp Fakültesi Dekanının görüşü alınarak, Hastanede uygulamalı öğretim yapan devamlı statüdeki öğretim üyeleri arasından 2 (iki) yıl için bir öğretim üyesi atanır. Süresi biten Başhekim yeniden atanabilir veya süresinden önce görevine son verilebilir. Başhekimin, öğretim üyeleri arasından önereceği en çok 2 (iki) Başhekim Yardımcısı, Rektör tarafından 2 (iki) yıl için atanır.

Hastane Başhekiminin Görevleri

Madde 8 — a) Hastaneye bağlı idari, sağlık, teknik olmak üzere tüm personelin yönetim, denetim ve gözetimini yapar.

b) Yatacak hastaların kabul şekli ve çıkarılması, ölüm vukuunda yapılacak işlerle ilgili esasları tespit eder.

c) Hizmet personelinin istihdamı, çalışma düzeni, nöbeti, kıyafeti, disiplini, başarılarının değerlendirilmesi ve terfi esaslarını mevzuat hükümleri içinde tespit eder.

d) Çeşitli sağlık alanlarındaki hizmetlerin koordinasyonunu sağlar. Klinik, poliklinik, acil servis ve laboratuvarlardan en iyi şekilde yararlanmak için gerekli tedbirleri alır.

e) Hastaların iaşe ve diyetleri ile ilgili esasları tespit eder ve uygulanması için gerekli tedbirleri alır.

f) Hastane hizmetleri ile ilgili nöbet ve çalışma düzeni hakkındaki klinik görüşleri aldıktan sonra karar verir.

g) Hastanenin temizlik, onarım, bakım, resepsiyon, emniyet ve teknik hizmetleri ile ilgili esasları tespit eder.

h) Hasta dosya arşivinin düzenli çalışması için gerekli kararları alır.

ı) Hastanenin ödenek ve kadro ihtiyaçlarını ve bütçe ile ilgili önerilerini gerekçe ile birlikte Hastane Yönetim Kuruluna sunar.

j) Hastane Yönetim Kurulunun vereceği diğer görevleri yerine getirir.

Hastane Başmüdürü

Madde 9 — Hastane Başmüdürü lisans mezunu olmalıdır. Yönetim ve İşletmecilik dallarından birinde yüksek lisans veya doktora derecesi bulunması tercih sebebidir.

Hastane Başmüdürünün Görevleri

a) Başhekimliğe bağlı olarak kurumun idari, mali, teknik hizmetlerini Kanun, Tüzük ve Yönetmelikler uyarınca yürütür.

b) Kurumun en verimli şekilde çalışmasını sağlamak üzere her türlü ihtiyacını zamanında tespit eder ve sağlanması için gerekli tedbirleri alır.

c) Hastane Başmüdürü, hastanede görevli 657 sayılı Kanuna tabi personelin görev, yetki ve sorumluluklarını belirlemekle yükümlü ve doğrudan Başhekime karşı sorumludur.

d) Satınalma, depolama, ambar ve depodan çıkış hizmetlerini yakından izler ve gereği gibi yapılmasını sağlar.

e) Günlük iaşe tabelalarını kontrol eder, buna göre ambardan çıkacak veya dışarıdan gelecek gıda maddelerinin vaktinde mutfağa teslimini sağlar.

f) Cihaz, her türlü motor, eşya ve bina onarımı gibi işlerin ilgililerce zamanında yapılmasını sağlar.

g) Kurumda gerekli emniyet tedbirlerini alır ve uygulanmasını titizlikle izler.

h) Hastanenin periyodik, istatistik, poliklinik ve laboratuvar çalışma cetvellerini vaktinde, doğru ve eksiksiz olarak düzenlenerek merciine gönderir. Sıhhi, idari, mali ve her çeşit evrak ve cetvellerin de kurumca zamanında düzenlenip, ait olduğu makama iletilmesini sağlar. Bulaşıcı hastalık teşhislerini ve bunlardan ölenleri, ilgili sağlık amirine en seri şekilde bildirir.

Hastane Müdürü ve Görevleri

Madde 10 — Hastane Müdürünün, lisans mezunu olması gerekir.

Hastane Müdürü, sıralı amirlerin kendisine vereceği görevleri yapar.

Hastane Müdür Yardımcısı ve Görevleri

Madde 11 — Hastane Müdür Yardımcısının, lisans mezunu olması gerekir.

Hastane Müdür Yardımcısı, sıralı amirlerin vereceği görevleri yerine getirir.

Diğer Hükümler

Madde 12 — Döner Sermaye kapsamında yapılan işlerde, Mustafa Kemal Üniversitesi Döner Sermaye İşletmesi Yönetmeliği hükümleri uygulanır.

Madde 13 — Hastanenin ita amiri Rektördür. Rektör uygun gördüğü takdirde bu yetkisini kısmen veya tamamen Rektör Yardımcılarından birine ya da Tıp Fakültesi Dekanına devredebilir.

Madde 14 — Bu Yönetmelikte bulunmayan hususlar için, 2547 sayılı Kanun ve ilgili mevzuata aykırı düşmemek kaydı ile Sağlık ve Sosyal Yardım Bakanlığının Yataklı Tedavi Kurumları İşletme Yönetmeliği uygulanır.

Kaldırılan Hüküm

Madde 15 — Mustafa Kemal Üniversitesi Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesinin, 4 Eylül 2002 tarihli ve 24866 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan yönetmeliği yürürlükten kaldırılmıştır.

Yürürlük

Madde 16 — Bu Yönetmelik yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

Yürütme

Madde 17 — Bu Yönetmelik hükümlerini Mustafa Kemal Üniversitesi Rektörü yürütür.

Sayfa Başı


Sayfa Başı