Başbakanlık

Mevzuatı Geliştirme ve Yayın Genel Müdürlüğünce Yayımlanır

 Kuruluş : 7 Ekim 1920

3 Ağustos 2003

PAZAR

Sayı : 25188

Å ÖNCEKİ

SONRAKİ

Æ

YÜRÜTME VE İDARE BÖLÜMÜ

Bakanlar Kurulu Kararı

2003/5869 Hırvatistan Cumhuriyeti Menşeli Bazı Tarım ve İşlenmiş Tarım Ürünleri İthalatında Tarife Kontenjanı Uygulanması Hakkında Karar

 Yönetmelikler

Zonguldak Karaelmas Üniversitesi Tıp Fakültesi Yandal Uzmanlığı Eğitim ve Sınav Yönetmeliğinin 4 üncü Maddesinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik

Zonguldak Karaelmas Üniversitesi Hazırlık Eğitimi Yönetmeliğinin Bazı Maddelerinin Değiştirilmesine Dair Yönetmelik


YÜRÜTME VE İDARE BÖLÜMÜ

Bakanlar Kurulu Kararı

Karar Sayısı : 2003/5869

Ekli “HırvatistanCumhuriyeti Menşeli Bazı Tarım ve İşlenmiş Tarım Ürünleri İthalatında Tarife Kontenjanı Uygulanması Hakkında Karar”ın yürürlüğe konulması; Devlet Bakanlığı’nın 26/6/2003 tarihli ve 33316 sayılı yazısı üzerine, 20/2/1930 tarihli ve 1567 sayılı Kanunun değişik 1 inci, 14/5/1964 tarihli ve 474 sayılı Kanunun değişik 2 nci, 27/10/1999 tarihli ve 4458 sayılı Kanunun 55 inci maddeleri ile 2/2/1984 tarihli ve 2976 sayılı Kanun hükümlerine göre, Bakanlar Kurulu’nca 30/6/2003 tarihinde kararlaştırılmıştır.

 

                                Ahmet Necdet SEZER

                                 CUMHURBAŞKANI

Recep Tayyip ERDOĞAN

 

 

 

Başbakan

 

 

 

A.GÜL

A. ŞENER

M. A. ŞAHİN

B. ATALAY

Dışişleri Bak. ve Başb. Yrd.

Devlet Bak. ve Başb. Yrd.

Devlet Bak. ve Başb. Yrd.

Devlet Bakanı

A. BABACAN

M. AYDIN

M. H.GÜLER

K.TÜZMEN

Devlet Bakanı

Devlet Bakanı

Devlet Bakanı V.

Devlet Bakanı

C. ÇİÇEK

M. V.GÖNÜL

M. V.GÖNÜL

K.UNAKITAN

Adalet Bakanı

Milli Savunma Bakanı

İçişleri Bakanı V.

Maliye Bakanı

H.ÇELİK

Z.ERGEZEN

R.AKDAĞ

K. UNAKITAN

Milli Eğitim Bakanı

Bayındırlık ve İskan Bakanı

Sağlık Bakanı

Ulaştırma Bakanı V.

S.GÜÇLÜ

M. BAŞESGİOĞLU

A. COŞKUN

 

Tarım ve Köyişleri Bakanı

Çalışma ve Sos. Güv. Bakanı

Sanayi ve Ticaret Bakanı

 

M.H.GÜLER

H.ÇELİK

O. PEPE

 

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı

Kültür ve Turizm Bakanı V.

Çevre ve Orman Bakanı

 

 

Hırvatistan Cumhuriyeti Menşeli Bazı Tarım ve İşlenmiş

Tarım Ürünleri İthalatında Tarife Kontenjanı

Uygulanması Hakkında Karar

Madde 1 — 2/5/2003 tarihli ve 2003/5579 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile onaylanan Türkiye Cumhuriyeti ile Hırvatistan Cumhuriyeti Arasında Serbest Ticaret Anlaşması hükümleri uyarınca, 30/4/1995 tarihli ve 95/6814 sayılı Bakanlar Kurulu Kararının eki İthalatta Gözetim ve Korunma Önlemleri ile Kota İdaresi ve Tarife Kontenjanı Hakkında Karar çerçevesinde, aşağıda gümrük tarife ve istatistik pozisyonları belirtilen Hırvatistan Cumhuriyeti menşeli tarım ve işlenmiş tarım ürünleri için karşılarında gösterilen miktarlarda tarife kontenjanı açılmıştır.

 

Madde 2 — 1 inci maddede belirtilen tarife kontenjanları çerçevesinde yapılacak ithalatta, aynı madde kapsamı listede gösterilen gümrük vergisi ve varsa toplu konut fonu, bunun dışında yapılacak ithalatta ise İthalat Rejimi Kararı çerçevesinde söz konusu maddeler için tespit edilen gümrük vergisi ve varsa toplu konut fonu uygulanır.

Madde 3 — Tarife kontenjanları kapsamında yapılacak ithalat için Dış Ticaret Müsteşarlığı’nca (İthalat Genel Müdürlüğü)ithal lisansı düzenlenir. İthal lisansının gümrük yükümlülüğünün doğduğu tarihte ithalatçı tarafından ilgili gümrük idaresine ibrazı gerekmektedir.

Madde 4 —Bu Karar çerçevesinde tespit edilen tarife kontenjanlarının dağıtım ve yönetimi ile ithalatçılar tarafından yapılacak ithal lisansı başvurularına ilişkin usûl ve esaslar,Dış Ticaret Müsteşarlığı’nca yayımlanacak tebliğlerle belirlenir.

Madde 5 —1 inci maddede belirtilen tarife kontenjanı miktarları; karşılarında gösterilen kontenjan dönemi içinde dağıtılacak miktarları göstermekte olup, belirlenecek usûl ve esaslar çerçevesinde her kontenjan  döneminde yeniden dağıtılacaktır.

Madde 6 — Bu Kararda yer almayan hususlarda, İthalat Rejimi Kararı ve diğer ilgili mevzuat hükümleri uygulanır.

Madde 7 — Bu Karar 1/7/2003 tarihinden geçerli olmak üzere yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

Madde 8 — Bu Karar hükümlerini Dış Ticaret Müsteşarlığı’nın bağlı olduğu Bakan yürütür.

Sayfa Başı


Yönetmelikler

 

          Zonguldak Karaelmas Üniversitesinden:

Zonguldak Karaelmas Üniversitesi Tıp Fakültesi Yandal Uzmanlığı

Eğitim ve Sınav Yönetmeliğinin 4 üncü Maddesinde

Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik

MADDE 1 — 2/10/2000 tarihli ve 24188 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan “Zonguldak Karaelmas Üniversitesi Tıp Fakültesi Yandal Uzmanlığı Eğitim ve Sınav Yönetmeliği”nin 4 üncü maddesinin son cümlesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

“İlan, her bilim dalı için yılda iki kez yapılabilir.”

Yürürlük

MADDE 2 — Bu Yönetmelik yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

Yürütme

MADDE 3 — Bu Yönetmelik hükümlerini Zonguldak Karaelmas Üniversitesi Rektörü yürütür. 

—— • ——

          Zonguldak Karaelmas Üniversitesinden:

Zonguldak Karaelmas Üniversitesi Hazırlık Eğitimi

Yönetmeliğinin Bazı Maddelerinin Değiştirilmesine

Dair Yönetmelik

MADDE 1 — 5/10/2000 tarihli ve 24191 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan "Zonguldak Karaelmas Üniversitesi Hazırlık Eğitimi Yönetmeliği"nin 4 üncü maddesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

"Madde 4 — Üniversitenin hazırlık sınıfı bulunan programlarından birine ilk kez veya dikey geçiş yoluyla kaydını yaptırmış ve açılan muafiyet sınavına katılmamış veya katılıp da bu sınavda başarılı olamamış öğrenciler hazırlık eğitimine tabidir. İsteğe bağlı hazırlık sınıflarında kayıt, öğrencinin isteğine bağlıdır. Öğretim yılı başında yapılan muafiyet sınavını başaranlar veya Üniversitenin eşdeğerliğini kabul ettiği (Yükseköğretim Kurulunca belirlenen süreler içerisinde alınmış olmak koşuluyla) TOEFL, IELTS, FCE, CPE, KPDS sınavlarından birinden başarılı olduğunu kanıtlayanlar hazırlık eğitiminden muaf tutulurlar. Yeterli sayıda başvuru olmaması halinde ilgili Yönetim Kurulu kararı ile isteğe bağlı hazırlık sınıfı açılmayabilir."

MADDE 2 — Aynı Yönetmeliğin 5 inci maddesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

"Madde 5 — Hazırlık eğitiminin süresi 1 yıldır. Yabancı dilde eğitim yapan veya yabancı dil eğitimi yapan programların hazırlık eğitiminde başarısız olan öğrenciler için bu süre, destek amacıyla bir yıl daha uzatılır.

Yabancı dil hazırlık eğitimini başarı ile tamamlayan öğrenciler esas programlarına başlarlar.

Türkçe eğitim yapan programların hazırlık sınıfında başarısız olanlar, eğitim-öğretim yılı başında yapılan Yabancı Dil Muafiyet Sınavına girerler. Bu sınavda başarısız olan öğrencilerin ilişikleri kesilmeksizin esas programlarının 1 inci yarıyılına kayıtları yapılır. Bu öğrenciler her ders yılı başında yapılan Yabancı Dil Muafiyet Sınavına girerek esas programlarından mezun oluncaya kadar bu sınavı başarmak zorundadırlar.

Dikey geçiş sınavı sonucunda Hazırlık Sınıfı bulunan programlara yerleşen öğrencilerden Türkçe eğitim yapan lisans programlarının Hazırlık sınıfında başarısız olanlar, eğitim-öğretim yılı başında yapılan Yabancı Dil Muafiyet Sınavına girerler. Bu sınavda başarısız olan öğrencilerin ilişikleri kesilmeden "Lisans Öğrenimine Hazırlık Programına" kayıtları yapılır. Bu öğrenciler her eğitim-öğretim yılı başında yapılan Yabancı Dil Muafiyet Sınavına girerek esas programlarından mezun oluncaya kadar bu sınavı başarmak zorundadırlar.

Yabancı dilde eğitim yapan veya yabancı dil eğitimi yapan programların Hazırlık Sınıfında başarısız olan öğrenciler, eğitim-öğretim yılı başında yapılan Yabancı Dil Muafiyet Sınavına girerler. Bu sınavda başarısız olan öğrencilere, 1 eğitim-öğretim yılı destek eğitimi verilir. Destek eğitiminde başarısız olan öğrenciler, ilk ders yılı başında yapılan Yabancı Dil Muafiyet Sınavına alınırlar. Bu sınava girmeyen veya bu sınavda başarısız olan öğrencilerin ilgili Yönetim Kurulu kararı ile ilişikleri kesilir.

Dikey geçiş sınavı sonucunda yabancı dilde eğitim yapan veya yabancı dil eğitimi yapan programlara yerleşen öğrencilerden, Hazırlık Sınıfında başarısız bulunanlar eğitim-öğretim yılı başında yapılan Yabancı Dil Muafiyet Sınavına girerler. Bu sınavda başarısız olan öğrencilere, 1 eğitim-öğretim yılı destek eğitimi verilir. Destek eğitiminde başarısız olan öğrenciler, ilk ders yılı başında yapılan Yabancı Dil Muafiyet Sınavına alınırlar. Bu sınava girmeyen veya bu sınavda başarısız olan öğrencilerin ilgili Yönetim Kurulu kararı ile ilişikleri kesilir."

MADDE 3 — Aynı Yönetmeliğin 7 nci maddesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

"Madde 7 — Hazırlık eğitiminde derslere devam zorunludur. Bir öğrencinin devamsızlığı, toplam ders saatinin % 15’ini geçtiği takdirde o öğrenci sınavlara kabul edilmez ve F1 notu alır. Bu öğrencilerden eğitim-öğretim yılı başında yapılan Yabancı Dil Muafiyet Sınavında başarısız olanlar hazırlık sınıfını tekrarlamak zorundadırlar. İki kez F1 notu alan öğrencinin, bu duruma düştüğü öğretim yılı sonunda Üniversite ile ilişiği kesilir."

MADDE 4 — Aynı Yönetmeliğin 8 inci maddesinin (a) bendinin 4 üncü paragrafı aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

"Muafiyet sınavı, tek aşamalı olarak yapıldığı taktirde başarı notu 100 puan üzerinden en az 70 puandır. Sınav iki aşamalı olarak yapıldığı taktirde öğrencinin her iki aşamada da 100 puan üzerinden en az 50 puan alması ve başarılı sayılabilmesi için iki aşamadaki not ortalamasının 100 puan üzerinden en az 70 puan olması zorunludur. Muafiyet sınavı başarı notları, hazırlık eğitimi programları için kabul edilen "Geçer Notlar" ile belirtilir."

Yürürlük

MADDE 5 — Bu Yönetmelik yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

Yürütme

MADDE 6 — Bu Yönetmelik hükümlerini Zonguldak Karaelmas Üniversitesi Rektörü yürütür.

Sayfa Başı