Başbakanlık

Mevzuatı Geliştirme ve Yayın Genel Müdürlüğünce Yayımlanır

 Kuruluş : 7 Ekim 1920

4 Ekim 2004

PAZARTESİ

Sayı : 25603

 

Å ÖNCEKİ

SONRAKİ

Æ

YÜRÜTME VE İDARE BÖLÜMÜ

 

Bakanlar Kurulu Kararı

2004/7865 182 Kişinin Türk Vatandaşlığının Kaybettirilmesi Hakkında Karar

 

Bakanlığa Vekâlet Etme İşlemi

— Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığına, Tarım ve Köyişleri Bakanı Sami GÜÇLÜ’nün Vekâlet Etmesine Dair Tezkere

 

Yönetmelikler

— Zonguldak Karaelmas Üniversitesi Lisansüstü Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliğinin Bazı Maddelerinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik

— Zonguldak Karaelmas Üniversitesi Önlisans, Lisans Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliğinin 19 ve 22 nci Maddelerinin Değiştirilmesine Dair Yönetmelik

 

Tebliğler

— Çin Halk Cumhuriyeti Menşeli Gözetime Tabi Ürünlere İlişkin 2000/3 Sayılı Tebliğ’in Yürürlükten Kaldırılmasına İlişkin Tebliğ (No: 2004/12)

— İthalatta Gözetim Uygulanmasına İlişkin Tebliğ (No: 2004/13)

— İthalatta Gözetim Uygulanmasına İlişkin Tebliğ (No: 2004/14)


YÜRÜTME VE İDARE BÖLÜMÜ

Bakanlar Kurulu Kararı

Karar Sayısı : 2004/7865

Ekli (I), (II), (III) sayılı listelerde kimlikleri yazılı 182 kişinin Türk vatandaşlığının kaybettirilmesi; İçişleri Bakanlığı’nın 8/9/2004 tarihli ve 34812 sayılı yazısı üzerine, 403 sayılı Türk Vatandaşlığı Kanunu’nun 25 inci maddesinin (a), (ç) ve (d) bendlerine göre, Bakanlar Kurulu’nca 17/9/2004 tarihinde kararlaştırılmıştır.

 

Ahmet Necdet SEZER

CUMHURBAŞKANI

Recep Tayyip ERDOĞAN

 

 

 

Başbakan

 

 

 

A. BABACAN

B.ATALAY

M. A. ŞAHİN

B. ATALAY

Dışişleri Bak. ve Başb. Yrd. V.

Devlet Bak. ve Başb. Yrd. V.

Devlet Bak. ve Başb. Yrd.

Devlet Bakanı

A. BABACAN

M. A. ŞAHİN

G. AKŞİT

K. TÜZMEN

Devlet Bakanı

Devlet Bakanı V.

Devlet Bakanı

Devlet Bakanı

C. ÇİÇEK

A. AKSU

A.AKSU

K.UNAKITAN

Adalet Bakanı

Milli Savunma Bakanı V.

İçişleri Bakanı

Maliye Bakanı

H.ÇELİK

Z. ERGEZEN

R.AKDAĞ

B. YILDIRIM

Milli Eğitim Bakanı

Bayındırlık ve İskan Bakanı

Sağlık Bakanı

Ulaştırma Bakanı

S.GÜÇLÜ

M. BAŞESGİOĞLU

A. COŞKUN

 

Tarım ve Köyişleri Bakanı

Çalışma ve Sos. Güv. Bakanı

Sanayi ve Ticaret Bakanı

 

B. YILDIRIM

E. MUMCU

O. PEPE

 

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı V.

Kültür ve Turizm Bakanı

Çevre ve Orman Bakanı

 

 

Liste 1 görmek için tıklayınız

 

Liste 2 görmek için tıklayınız

 

Liste 3 görmek için tıklayınız

Sayfa Başı


Bakanlığa Vekâlet Etme İşlemi

T.C.

 

BAŞBAKANLIK

1 Ekim 2004

B.02.0.PPG.0.12-305-13345

 

CUMHURBAŞKANLIĞI YÜCE KATINA

Görüşmelerde bulunmak üzere; 4 Ekim 2004 tarihinde Yunanistan’a gidecek olan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler’in dönüşüne kadar Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığına, Tarım ve Köyişleri Bakanı Sami Güçlü’nün vekalet etmesini yüksek tasviplerine saygıyla arz ederim.

Recep Tayyip ERDOĞAN

Başbakan         

—————

T.C.

 

CUMHURBAŞKANLIĞI

1 Ekim 2004

B.01.0.KKB.01-06-273-2004-1040

 

BAŞBAKANLIĞA

İLGİ : 1 Ekim 2004 gün ve B.02.0.PPG.0.12-305-13345 sayılı yazınız.

Görüşmelerde bulunmak üzere, 4 Ekim 2004 tarihinde Yunanistan’a gidecek olan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı M. Hilmi GÜLER’in dönüşüne kadar; Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığına, Tarım ve Köyişleri Bakanı Sami GÜÇLÜ’nün vekâlet etmesi uygundur.

Bilgilerini rica ederim.

Ahmet Necdet SEZER

CUMHURBAŞKANI

Sayfa Başı


Yönetmelikler

Zonguldak Karaelmas Üniversitesinden:

Zonguldak Karaelmas Üniversitesi Lisansüstü Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliğinin Bazı Maddelerinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik

MADDE 1 — 18/09/1996 tarihli ve 22761 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan "Zonguldak Karaelmas Üniversitesi Lisansüstü Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliği"nin 2 nci maddesinin değişik (ı) bendi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

"ı) Danışman: Enstitüde kayıtlı öğrenciye ders, proje ve tez dönemlerinde rehberlik etmek üzere Enstitü Yönetim Kurulu tarafından atanan öğretim elemanı"

MADDE 2 — Aynı Yönetmeliğin 7 nci maddesinin değişik ikinci fıkrasının ilk cümlesi yürürlükten kaldırılmıştır.

MADDE 3 — Aynı Yönetmeliğin 8 inci maddesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

"Madde 8 — Anabilim Dalı Başkanı, lisansüstü düzeydeki eğitimi yürütmekten Enstitüye karşı sorumludur. Anabilim Dalı Başkanı öğrenci kontenjanlarını, bir yarıyılda hangi lisansüstü derslerin açılacağını ve bu derslerin sorumlularını, jüriler ve danışmanlarla ilgili önerileri, bu programda lisansüstü düzeyde ders veren öğretim elemanları ve danışmanlarla birlikte tespit eder."

MADDE 4 — Aynı Yönetmeliğin 22 nci maddesinin değişik ikinci fıkrası aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

"Tez danışmanı, öğretim üyeleri veya üniversite senatosunun belirleyeceği niteliklere sahip öğretim görevlileri arasından seçilir."

Yürürlük

MADDE 5 — Bu Yönetmelik yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

Yürütme

MADDE 6 — Bu Yönetmelik hükümlerini Zonguldak Karaelmas Üniversitesi Rektörü yürütür.

—— • ——

Zonguldak Karaelmas Üniversitesinden:

Zonguldak Karaelmas Üniversitesi Önlisans, Lisans Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliğinin 19 ve 22 nci Maddelerinin Değiştirilmesine Dair Yönetmelik

MADDE 1 — 21/8/1993 tarih ve 21675 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan "Zonguldak Karaelmas Üniversitesi Önlisans, Lisans Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliği"nin değişik 19 uncu maddesinin birinci fıkrası aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

"Sınavlar ara, genel, bütünleme ve ek sınav olmak üzere dört türlüdür. Sınavlar yazılı, sözlü, hem yazılı hem sözlü veya uygulamalı olarak yapılabilir. Genel sınav, bütünleme sınavı ve ek sınavlar, bölümlerin önerisi üzerine dekanlık veya yüksekokul müdürlüklerince uygun görülen tarihlerde ve sınavlardan en az 2 hafta önce ilan edilmek suretiyle yapılır. Bu ilanda sınavı sözlü ve/veya uygulamalı yapılacak dersler belirtilir."

MADDE 2 — Aynı Yönetmeliğin 22 nci maddesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

"Madde 22 — Öğrenciler sınav sonuçlarına itirazlarını, ilgili birimde yapılan ilan gününden itibaren 3 gün içinde fakülte dekanlıklarına/yüksekokul müdürlüklerine yazılı olarak yaparlar. İtiraz ilgili bölüm başkanlığınca ders sorumlularına iletilir. İnceleme sonucu maddi hata tespit edilirse gerekli düzeltme yapılmak üzere dekanlığa/yüksekokul müdürlüğüne bildirilir."

Yürürlük

MADDE 3 — Bu Yönetmelik yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

Yürütme

MADDE 4 — Bu Yönetmelik hükümlerini Zonguldak Karaelmas Üniversitesi Rektörü yürütür.

Sayfa Başı


Tebliğler

Dış Ticaret Müsteşarlığından:

Çin Halk Cumhuriyeti Menşeli Gözetime Tabi Ürünlere İlişkin 2000/3 Sayılı Tebliğ’in Yürürlükten Kaldırılmasına İlişkin Tebliğ (Tebliğ No: 2004/12)

Madde 1 —27/10/2000 tarihli ve 24213 sayılı Resmî Gazete'de yayımlanan 2000/3 sayılı "Çin Halk Cumhuriyeti Menşeli Gözetime Tabi Ürünlere İlişkin Tebliğ" yürürlükten kaldırılmıştır.

Madde 2 —2000/3 sayılı Tebliğ kapsamında düzenlenen gözetim belgeleri belgenin üzerinde belirtilen geçerlilik süresinin bitimine kadar geçerlidir.

Madde 3 —Bu Tebliğ yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

Madde 4 —Bu Tebliğ hükümlerini Dış Ticaret Müsteşarlığı’nın bağlı olduğu Bakan yürütür.

—— • ——

Dış Ticaret Müsteşarlığından :

İthalatta Gözetim Uygulanmasına İlişkin Tebliğ (Tebliğ No: 2004/ 13 )

Kapsam

Madde 1- Bu Tebliğ; İthalatta Gözetim Uygulanması Yönetmeliği hükümleri çerçevesinde Madde 2’de belirtilen maddelerin ithalatında ileriye yönelik olarak yürütülecek gözetim uygulamasının usul ve esaslarını içermektedir.

Gözetim uygulaması

Madde 2- Gözetim uygulaması EK I’de belirtilen maddelerden yalnız karşısında gösterilen CIF kıymetin altında birim kıymetleri haiz olanlarının ithalatında ülke ayrımı gözetilmeksizin yapılacaktır. Ancak, bir beyanname kapsamında ilgili gümrük tarife istatistik pozisyonundan brüt ağırlığı 50 Kg. veya daha az miktarda yapılacak olan ithalat gözetim uygulamasından muaftır.

Gözetim uygulamasına tabi maddeler ancak Dış Ticaret Müsteşarlığınca düzenlenecek gözetim belgesi ile ithal edilir. Gözetim belgesi gümrük beyannamesinin tescilinde ilgili gümrük idaresince aranır. Gözetim belgesinin bir örneği gümrük beyannamesine eklenir.

Başvuru

Madde 3- Gözetim belgesi taleplerine ilişkin başvuruların değerlendirmeye alınabilmesi için EK II’de yer alan “Gözetim Belgesi Başvuru Formu”nun usulüne uygun bir şekilde doldurulması ve bu formun ekindeki belgelerle birlikte eksiksiz bir şekilde Dış Ticaret Müsteşarlığı İthalat Genel Müdürlüğüne (Genel Müdürlük) iletilmesi gerekmektedir. Genel Müdürlük, gerekli görmesi halinde, ek bilgi ve belgeler isteyebilir.

Yapılan beyanın gerçeğe aykırı olduğunun veya başvurularda sunulan bilgi ve belgelerde tutarsızlık bulunduğunun tespit edilmesi halinde gözetim belgesi düzenlenmez.

zetim belgesine ve gözetim belgesinin kullanımına ait bilgiler

Madde 4- Gözetim belgelerinin geçerlilik süresi 6 (altı) aydır.

Gözetim uygulaması, EK I’de belirtilen kıymetlerin altında veya üstünde fiyatları haiz maddeler için Gümrük Kanunu’nun “Eşyanın Gümrük Kıymetine” ilişkin hükümlerinin uygulanmasını engellemez.

Gümrük beyannamesinin tescili sırasında gümrüklerce tespit ve kabul edilen kıymet veya miktarın, gözetim belgesinde kayıtlı kıymet veya miktarı, toplam %5’ten (%5 dahil) daha az bir oranda aşması ithalatın yapılmasını engellemez.

Gözetim belgesi üçüncü kişilere devredilemez. Gözetim belgesi kapsamı maddenin ithalatı ile ilgili belgelerin (gözetim belgesinin aslı, ticari fatura ve gümrük giriş beyannamesi fotokopisi), gözetim belgesinin üzerinde kayıtlı miktarın tamamının kullanılması halinde kullanıldıktan sonra 10 (on) işgünü içerisinde, kullanılmaması halinde gözetim belgesinin geçerlilik süresinin bitiminden itibaren 10 (on) işgünü içerisinde belge sahibi tarafından Genel Müdürlüğe iadesi zorunludur.

Yürürlük

Madde 5- Bu Tebliğ yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

Yürütme

Madde 6- Bu Tebliğ hükümlerini Dış Ticaret Müsteşarlığı’nın bağlı olduğu Bakan yürütür.

EK I

 

 

 

 

 

GÖZETİM UYGULAMASI KAPSAMINA ALINAN MADDELER LİSTESİ

 

G.T.İ.P.

Madde Adı

CIF Kıymet (ABD Doları/Ton*)

9501.00

Çocuklar tarafından binilmek üzere imal edilmiş tekerlekli oyuncaklar (üç tekerlekli bisikletler, trotinetler, pedallı otomobiller gibi)

3.000

9503.10

Elektrikli trenler (rayları, işaretleri ve diğer aksesuarı dahil)

4.000

9503.20

Birleştirilecek türden küçültülmüş modeller (hareketli olsun olmasın) (9503.10 pozisyonundakiler hariç)

3.000

9503.30

Diğer inşaat takımları ve inşaat oyuncakları

3.000

9503.41

İçleri doldurulmuş olanlar

3.000

9503.49

Diğerleri

3.000

9503.50

Oyuncak müzik alet ve cihazları

3.000

9503.60

Bilmeceler

2.000

9503.70

Diğer oyuncaklar (takım veya set halinde olanlar)

3.000

9503.80

Diğer oyuncak ve modeller (motorlu olanlar)

4.000

9503.90

Diğerleri

3.000

Ton: Brüt ağırlık

 

EK II/1

 

GÖZETİM BELGESİ BAŞVURU FORMU

Tarih: ..../.../....

T.C. BAŞBAKANLIK

DIŞ TİCARET MÜSTEŞARLIĞINA

(İthalat Genel Müdürlüğü)

 

İthalatta Gözetim Uygulanmasına İlişkin 2004/13 sayılı Tebliğ kapsamında ithali gözetime tabi olan G.T.İ.P.’u ve tanımı aşağıda belirtilen madde için firmamız adına gözetim belgesi düzenlenmesi hususunda gereği izinlerine arz olunur.

İmza-Kaşe

İsim-Ünvan

 

1-İthalatçının ;

a) Adı/Unvanı :

b) Adresi, telefon ve faks numaraları :

c) E-posta adresi :

d) Bağlı olduğu vergi dairesinin adı ve vergi numarası :

e) Son iki yılda gerçekleştirdiği toplam ithalatın (gözetim uygulaması kapsamında olmayan maddeler de dahil) toplam CIF tutarı (ABD Doları):

2-Beyan sahibinin ;

a) Adı/Unvanı :

b) Adresi, telefon ve faks numaraları :

c) E-posta adresi :

d) Bağlı olduğu vergi dairesinin adı ve vergi numarası :

3- İthal edilecek maddenin;

a) G.T.İ.P. (12’li olarak yazılacaktır) :

b) Maddenin detaylı tanımı (İthal edilecek ürünün teknik ve fiziksel özellikleri marka, model ve üretim tarihine ilişkin bilgiler):

c) Menşe ülkesi :

d) Türkiye’ye ihracı amacıyla sevkıyatının (yüklemenin) yapılacağı ülke:

e) Miktarı (Kg. ve adet olarak ayrı ayrı belirtilmelidir):

f) Değeri (FOB ve CIF bazında toplam mal bedeli):

g) İthal edilecek ürünün yurtiçinde satışının yapılacağı firma/firmalara ait unvan, adres ve irtibat bilgileri, satış miktarına ilişkin bilgiler veya satış yapılacak firma/firmalar belirli değil ise malın depolanacağı depoya ait bilgiler (deponun kime ait olduğu ve adresi):

4- İthalat için öngörülen;

a) Tarih/Tarihler :

b) Liman/Gümrük Kapısı :

5- Tedarikçi ülkedeki ihracatçının;

a) Adı/Unvanı :

b) Adresi :

c) Telefon ve faks numaraları :

d) Kayıtlı olduğu ticaret ve sanayi odasının adı ve adresi :

6- Menşe ülkedeki üreticinin;

a) Adı/Unvanı :

b) Adresi :

c) Telefon ve faks numaraları :

d) Kayıtlı olduğu ticaret ve sanayi odasının adı ve adresi :

 

E K L E R:

EK-1: Beyan sahibine ait noter tasdikli imza sirkülerinin aslı.

EK-2: Taahhütname.

EK-3: İthal edilecek maddeye ait proforma fatura/faturanın aslı ya da noter tasdikli sureti (2 adet fotokopi eklenecektir). (Proforma fatura veya fatura model/tip bazında dökümlü olmalı, üzerinde ithal edilecek maddelerin tanımları açıkça belirtilmeli, malın miktarı toplam adet ve toplam kg. olarak gösterilmeli, ödeme şekline ilişkin bilgi yer almalı ve CIF ödeme şekline göre düzenlenmiş fatura/proforma faturalarda CIF bedeli oluşturan navlun, sigorta vb. giderler ayrıca gösterilmelidir.)

EK-4: İthal edilecek maddelere ait katalog veya resim.

EK-5: Son iki yıla ait vergi levhalarının noter tasdikli sureti.

 

EK II/2

 

Taahhütname Örneği

 

Dış Ticaret Müsteşarlığı'na

 

Gözetim belgesi almak için yaptığımız başvuruda yer alan bilgilerin doğru olduğunu, gözetim belgesi kapsamı maddelerin ithalatı ile ilgili belgeleri (gözetim belgesinin aslı, ticari fatura ve gümrük giriş beyannamesi) gözetim belgesinin üzerinde kayıtlı miktarın tamamının kullanılması halinde kullanıldıktan sonra 10 (on) işgünü içerisinde, kullanılmaması halinde gözetim belgesinin geçerlilik süresinin bitiminden itibaren 10 (on) işgünü içerisinde Müsteşarlığa (İthalat Genel Müdürlüğü) ileteceğimizi kabul ve taahhüt ederiz.

 

 

 

Firma Unvanı

 

Yetkili İmzalar

 

 

 

 

 

Damga Pulu

 

5.900.000 TL(*)

 

 

 

 

 

(*) 31.12.2004 tarihine kadar geçerli değer.

 

Firmanın adresi :

Firmanın bağlı bulunduğu

vergi dairesinin adı :

Firmanın vergi sicil no.su :

—— • ——

Dış Ticaret Müsteşarlığından :

İthalatta Gözetim Uygulanmasına İlişkin Tebliğ (Tebliğ No: 2004/ 14 )

Kapsam

Madde 1- Bu Tebliğ; İthalatta Gözetim Uygulanması Yönetmeliği hükümleri çerçevesinde Madde 2’de belirtilen maddelerin ithalatında ileriye yönelik olarak yürütülecek gözetim uygulamasının usul ve esaslarını içermektedir.

Gözetim uygulaması

Madde 2- Gözetim uygulaması EK I’de belirtilen maddelerden yalnız karşısında gösterilen CIF kıymetin altında birim kıymetleri haiz olanlarının ithalatında ülke ayrımı gözetilmeksizin yapılacaktır. Ancak, bir beyanname kapsamında ilgili gümrük tarife istatistik pozisyonundan brüt ağırlığı 50 Kg. veya daha az miktarda yapılacak olan ithalat gözetim uygulamasından muaftır.

Gözetim uygulamasına tabi maddeler ancak Dış Ticaret Müsteşarlığınca düzenlenecek gözetim belgesi ile ithal edilir. Gözetim belgesi gümrük beyannamesinin tescilinde ilgili gümrük idaresince aranır. Gözetim belgesinin bir örneği gümrük beyannamesine eklenir.

Başvuru

Madde 3- Gözetim belgesi taleplerine ilişkin başvuruların değerlendirmeye alınabilmesi için EK II’de yer alan “Gözetim Belgesi Başvuru Formu”nun usulüne uygun bir şekilde doldurulması ve bu formun ekindeki belgelerle birlikte eksiksiz bir şekilde Dış Ticaret Müsteşarlığı İthalat Genel Müdürlüğüne (Genel Müdürlük) iletilmesi gerekmektedir. Genel Müdürlük, gerekli görmesi halinde, ek bilgi ve belgeler isteyebilir.

Yapılan beyanın gerçeğe aykırı olduğunun veya başvurularda sunulan bilgi ve belgelerde tutarsızlık bulunduğunun tespit edilmesi halinde gözetim belgesi düzenlenmez.

Gözetim belgesine ve gözetim belgesinin kullanımına ait bilgiler

Madde 4- Gözetim belgelerinin geçerlilik süresi 6 (altı) aydır.

Gözetim, EK I’de belirtilen kıymetlerin altında veya üstünde fiyatları haiz maddeler için Gümrük Kanunu’nun “Eşyanın Gümrük Kıymetine” ilişkin hükümlerinin uygulanmasını engellemez.

Gümrük beyannamesinin tescili sırasında gümrüklerce tespit ve kabul edilen kıymet veya miktarın, gözetim belgesinde kayıtlı kıymet veya miktarı, toplam %5’ten (%5 dahil) daha az bir oranda aşması ithalatın yapılmasını engellemez.

Gözetim belgesi üçüncü kişilere devredilemez. Gözetim belgesi kapsamı maddenin ithalatı ile ilgili belgelerin (gözetim belgesinin aslı, ticari fatura ve gümrük giriş beyannamesi fotokopisi), gözetim belgesinin üzerinde kayıtlı miktarın tamamının kullanılması halinde kullanıldıktan sonra 10 (on) işgünü içerisinde, kullanılmaması halinde gözetim belgesinin geçerlilik süresinin bitiminden itibaren 10 (on) işgünü içerisinde içerisinde belge sahibi tarafından Genel Müdürlüğe iadesi zorunludur.

Yürürlük

Madde 5- Bu Tebliğ yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

Yürütme

Madde 6- Bu Tebliğ hükümlerini Dış Ticaret Müsteşarlığı’nın bağlı olduğu Bakan yürütür.

EK I

 

GÖZETİM UYGULAMASI KAPSAMINA ALINAN MADDELER LİSTESİ

 

G.T.İ.P.

Madde Adı

CIF Kıymet (ABD Doları/Ton*)

9603.29.30

Saç fırçaları

4.000

9603.29.80

Diğerleri

2.000

9603.30

Resim fırçaları, yazı fırçaları ve kozmetik ürünlerinin tatbikinde kullanılan fırçalar

2.000

9603.40

Boya, badana, vernik yapma ve benzeri işlerde kullanılan fırçalar (9603.30 alt pozisyonundaki fırçalar hariç); boya yastık ve ruloları

2.000

9603.90

Diğerleri

2.000

Ton: Brüt ağırlık

 

EK II/1

 

GÖZETİM BELGESİ BAŞVURU FORMU

Tarih: ..../.../....

T.C. BAŞBAKANLIK

DIŞ TİCARET MÜSTEŞARLIĞINA

(İthalat Genel Müdürlüğü)

 

 

İthalatta Gözetim Uygulanmasına İlişkin 2004/14 sayılı Tebliğ kapsamında ithali gözetime tabi olan G.T.İ.P.’u ve tanımı aşağıda belirtilen madde için firmamız adına gözetim belgesi düzenlenmesi hususunda gereği izinlerine arz olunur.

İmza-Kaşe

İsim-Ünvan

 

1-İthalatçının ;

a) Adı/Unvanı :

b) Adresi, telefon ve faks numaraları :

c) E-posta adresi :

d) Bağlı olduğu vergi dairesinin adı ve vergi numarası :

e) Son iki yılda gerçekleştirdiği toplam ithalatın (gözetim uygulaması kapsamında olmayan maddeler de dahil) toplam CIF tutarı (ABD Doları):

2-Beyan sahibinin ;

a) Adı/Unvanı :

b) Adresi, telefon ve faks numaraları :

c) E-posta adresi :

d) Bağlı olduğu vergi dairesinin adı ve vergi numarası :

3- İthal edilecek maddenin;

a) G.T.İ.P. (12’li olarak yazılacaktır) :

b) Maddenin detaylı tanımı (İthal edilecek ürünün teknik ve fiziksel özellikleri marka, model ve üretim tarihine ilişkin bilgiler):

c) Menşe ülkesi :

d) Türkiye’ye ihracı amacıyla sevkıyatının (yüklemenin) yapılacağı ülke:

e) Miktarı (Kg. ve adet olarak ayrı ayrı belirtilmelidir):

f) Değeri (FOB ve CIF bazında toplam mal bedeli):

g) İthal edilecek ürünün yurtiçinde satışının yapılacağı firma/firmalara ait unvan, adres ve irtibat bilgileri, satış miktarına ilişkin bilgiler veya satış yapılacak firma/firmalar belirli değil ise malın depolanacağı depoya ait bilgiler (deponun kime ait olduğu ve adresi):

4- İthalat için öngörülen;

a) Tarih/Tarihler :

b) Liman/Gümrük Kapısı :

5- Tedarikçi ülkedeki ihracatçının;

a) Adı/Unvanı :

b) Adresi :

c) Telefon ve faks numaraları :

d) Kayıtlı olduğu ticaret ve sanayi odasının adı ve adresi :

6- Menşe ülkedeki üreticinin;

a) Adı/Unvanı :

b) Adresi :

c) Telefon ve faks numaraları :

d) Kayıtlı olduğu ticaret ve sanayi odasının adı ve adresi :

 

E K L E R:

EK-1: Beyan sahibine ait noter tasdikli imza sirkülerinin aslı.

EK-2: Taahhütname.

EK-3: İthal edilecek maddeye ait proforma fatura/faturanın aslı ya da noter tasdikli sureti (2 adet fotokopi eklenecektir). (Proforma fatura veya fatura model/tip bazında dökümlü olmalı, üzerinde ithal edilecek maddelerin tanımları açıkça belirtilmeli, malın miktarı toplam adet ve toplam kg. olarak gösterilmeli, ödeme şekline ilişkin bilgi yer almalı ve CIF ödeme şekline göre düzenlenmiş fatura/proforma faturalarda CIF bedeli oluşturan navlun, sigorta vb. giderler ayrıca gösterilmelidir.)

EK-4: İthal edilecek maddelere ait katalog veya resim.

EK-5: Son iki yıla ait vergi levhalarının noter tasdikli sureti.

 

 

EK II/2

Taahhütname Örneği

Dış Ticaret Müsteşarlığı'na

 

Gözetim belgesi almak için yaptığımız başvuruda yer alan bilgilerin doğru olduğunu, gözetim belgesi kapsamı maddelerin ithalatı ile ilgili belgeleri (gözetim belgesinin aslı, ticari fatura ve gümrük giriş beyannamesi) gözetim belgesinin üzerinde kayıtlı miktarın tamamının kullanılması halinde kullanıldıktan sonra 10 (on) işgünü içerisinde, kullanılmaması halinde gözetim belgesinin geçerlilik süresinin bitiminden itibaren 10 (on) işgünü içerisinde Müsteşarlığa (İthalat Genel Müdürlüğü) ileteceğimizi kabul ve taahhüt ederiz.

 

Firma Unvanı

 

Yetkili İmzalar

 

 

 

 

 

 

Damga Pulu

 

5.900.000 TL(*)

 

 

 

 

 

(*) 31.12.2004 tarihine kadar geçerli değer.

Firmanın adresi :

Firmanın bağlı bulunduğu

vergi dairesinin adı :

Firmanın vergi sicil no.su :

Sayfa Başı