3 Aðustos 2012 CUMA

Resmî Gazete

Sayý : 28373

YÖNETMELÝK

Gýda, Tarým ve Hayvancýlýk Bakanlýðýndan:

TÜRK GIDA KODEKSÝ GIDA ÝLE TEMAS EDEN MADDE VE MALZEMELER

YÖNETMELÝÐÝNDE DEÐÝÞÝKLÝK YAPILMASINA DAÝR YÖNETMELÝK

MADDE 1 29/12/2011 tarihli ve 28157 sayýlý 3. mükerrer Resmî Gazetede yayýmlanan Türk Gýda Kodeksi Gýda ile Temas Eden Madde ve Malzemeler Yönetmeliðinin 8 inci maddesinin birinci fýkrasýnýn (a) bendinin (5) numaralý alt bendinden sonra gelmek üzere aþaðýdaki alt bent eklenmiþtir.

6) Gýda ile Temas Eden Madde ve Malzeme Üreten Ýþletmelerin Kayýt Ýþlemleri ile Ýyi Üretim Uygulamalarýna Dair Yönetmeliðe göre alýnan iþletme kayýt numarasý,

MADDE 2 Ayný Yönetmeliðin 8 inci maddesinin birinci fýkrasýnýn (g) bendinden sonra gelmek üzere aþaðýdaki bent eklenmiþtir.

“ð) Bu maddenin birinci fýkrasýnýn (a) bendinin (6) numaralý alt bendine göre belirtilmesi gereken iþletme kayýt numarasý, iþletme kayýt no: …” ifadesi kullanýlarak belirtilir.

MADDE 3 Ayný Yönetmeliðin Gýda ile Temas Eden Metal Esaslý Madde ve Malzemeler baþlýklý Ek-3’ünün birinci fýkrasýnýn (d) bendi aþaðýdaki þekilde deðiþtirilmiþ ve (e) bendi yürürlükten kaldýrýlmýþtýr.

d) Metalik kaplama maddelerinin bileþiminde; antimon % 0,05ten, kadmiyum % 0,001den, arsenik % 0,03ten, kurþun % 0,05ten fazla olamaz.

MADDE 4 Ayný Yönetmeliðin Gýda ile Temas Eden Cam Esaslý Madde ve Malzemeler baþlýklý Ek-4’ünün birinci fýkrasýnýn (c) bendi aþaðýdaki þekilde deðiþtirilmiþtir.

c) Gýda ile temas eden cam esaslý malzemelerin içindeki ürüne baðlý olarak meydana gelebilecek basýnç dikkate alýnarak, dolum sýrasýnda tekniðine uygun tepe boþluðu býrakýlýr.

MADDE 5 Ayný Yönetmeliðe aþaðýdaki geçici madde eklenmiþtir.

Uyum zorunluluðu

GEÇÝCÝ MADDE 1 (1) Ýþletmeciler, 8 inci maddenin birinci fýkrasýnýn (a) bendinin (6) numaralý alt bendine 31/12/2014 tarihine kadar uyum saðlamak zorundadýrlar.

(2) Ýþletmeciler, Ek-3’ün birinci fýkrasýnýn (d) bendine 31/12/2012 tarihine kadar uyum saðlamak zorundadýrlar.

MADDE 6 Bu Yönetmelik yayýmý tarihinde yürürlüðe girer.

MADDE 7 Bu Yönetmelik hükümlerini Gýda, Tarým ve Hayvancýlýk Bakaný yürütür.

 

Yönetmeliðin Yayýmlandýðý Resmî Gazete'nin

Tarihi

Sayýsý

29/12/2011

28157 (3. mükerrer)