25 Ocak 2014  CUMARTESÝ

Resmî Gazete

Sayý : 28893

TEBLÝÐ

Gümrük ve Ticaret Bakanlýðýndan:

MÜNFESÝH OLMASINA VEYA SAYILMASINA RAÐMEN TASFÝYE EDÝLMEMÝÞ
ANON
ÝM VE LÝMÝTED ÞÝRKETLER ÝLE KOOPERATÝFLERÝN

TASFÝYELERÝNE VE TÝCARET SÝCÝLÝ KAYITLARININ

SÝLÝNMESÝNE ÝLÝÞKÝN TEBLÝÐDE DEÐÝÞÝKLÝK

YAPILMASINA DAÝR TEBLÝÐ

MADDE 1 30/12/2012 tarihli ve 28513 sayýlý Resmî Gazetede yayýmlanan Münfesih Olmasýna veya Sayýlmasýna Raðmen Tasfiye Edilmemiþ Anonim ve Limited Þirketler ile Kooperatiflerin Tasfiyelerine ve Ticaret Sicili Kayýtlarýnýn Silinmesine Ýliþkin Tebliðin 5 inci maddesinin birinci fýkrasýnýn (b) bendi aþaðýdaki þekilde deðiþtirilmiþtir.

b) Kanunun yürürlük tarihinden önce münfesih olan veya sayýlanlar ile Bakanlýðýn baþvurusu üzerine mahkemelerce feshine karar verilen ve tasfiye memuru atanmamýþ olan anonim ve limited þirketler.

MADDE 2 Tebliðin 14 üncü maddesine aþaðýdaki fýkra eklenmiþtir.

(4) Bakanlýðýn baþvurusu üzerine mahkemece feshine karar verilen ve tasfiye memuru atanan þirketlerin tasfiyesi aþaðýdaki þekilde yapýlýr.

a) Tasfiye memurunca yapýlan çaðrýya raðmen alacaklýlarýn bir bildirimde bulunmamasý ve þirketin herhangi bir mal varlýðýnýn olmamasý ya da þirketin bilgi ve belgelerinin tasfiye memuruna verilmemesi veya bunlara tasfiye memurunca eriþilememesi hallerinde, 12 nci maddenin onuncu fýkrasýndaki usule göre hareket edilir.

b) Tasfiye memurunca hazýrlanan bilançoya göre þirket borçlarýnýn varlýðýndan fazla olmasý halinde, durum tasfiye memuru tarafýndan derhal alacaklýlara bildirilir. Yapýlacak bildirimde, þirketin iflas yoluyla tasfiyesine karar verilmesi için bildirim tarihinden itibaren üç ay içinde alacaklýlarýn mahkemeye baþvurmalarý ve bu baþvurunun yapýldýðýnýn kendisine bildirilmesi istenir. Bu süre içinde mahkemeye müracaat edildiðinin bildirilmemesi halinde,12 nci maddenin dokuzuncu fýkrasýndaki usule göre hareket edilir.

MADDE 3 Bu Teblið yayýmý tarihinde yürürlüðe girer.

MADDE 4 Bu Teblið hükümlerini Gümrük ve Ticaret Bakaný yürütür.