16 Şubat 2014  PAZAR

Resmî Gazete

Sayı : 28915

YÖNETMELİK

Özyeğin Üniversitesinden:

ÖZYEĞİN ÜNİVERSİTESİ LİSANS EĞİTİM VE ÖĞRETİM

YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA

DAİR YÖNETMELİK

MADDE 1 – 21/10/2011 tarihli ve 28091 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Özyeğin Üniversitesi Lisans Eğitim ve Öğretim Yönetmeliğinin 26 ncı maddesinin ikinci fıkrası aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

“(2) Öğrenciler, daha önce aldıkları dersleri istedikleri dönemde tekrarlayabilirler. Ancak, I işaretli bir ders, bu dersten son not alınmadan tekrar edilmez.”

MADDE 2 – Aynı Yönetmeliğin 27 nci maddesinin ikinci ve üçüncü fıkraları aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

“(2) Dönem sonu ve bütünleme sınavlarına ilişkin esaslar Senato tarafından belirlenir. Bu sınavlar, akademik takvimde belirtilen sınav döneminde yapılır ve sınav tarihleri sınav dönemi başlamadan önce öğrencilere duyurulur.

(3) Öğrenciler, tüm sınavlara ve dönem içi çalışmalara katılmakla yükümlüdürler. Girmedikleri sınavlardan ve katılmadıkları çalışmalardan başarısız sayılırlar. Üniversite tarafından belirlenen esaslara uygun olarak sağlık sorunları nedeniyle sağlık raporu olan öğrencilerin raporlu olduğu süreler içinde, Üniversiteyi temsilen yurt içi ve yurt dışı sportif, kültürel, bilimsel ve sanatsal etkinliklere katılmasına izin verilen öğrencilerin bu etkinliklerde bulundukları süreler içinde giremedikleri ara sınavlar veya katılamadıkları çalışmalar için öğrencilere öğretim elemanınca uygun görülen bir tarihte ve kapsamda mazeret sınavına girme hakkı tanınır. Dönem sonu sınavına girme hakkı elde ettiği halde sınava giremeyen öğrenci için mazeret sınavı düzenlenmez; öğrenci bütünleme sınavına alınır. Hangi gerekçe ile olursa olsun bütünleme sınavına girmeyenlere mazeret sınavı verilmez.”

MADDE 3 – Aynı Yönetmeliğin 37 nci maddesinin birinci fıkrasının (a) bendi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

“a) Dönem öğrenim ücretini ödeyerek kayıt yaptıran veya kayıt yenileyen öğrenciye, Üniversiteden ayrılma ve kayıt iptali durumunda, dönem öğrenim ücretinden aşağıda belirtilen oranlarda ücret iadesi yapılır. Bu süreler geçtikten sonra ücret iadesi yapılmaz.

1) Derslerin başlamasını takip eden birinci hafta sonuna kadar başvurduğunda %90’ı.

2) Derslerin başlamasını takip eden ikinci hafta sonuna kadar başvurduğunda %75’i.

3) Derslerin başlamasını takip eden üçüncü hafta sonuna kadar başvurduğunda %50’si.

4) Derslerin başlamasını takip eden dördüncü hafta sonuna kadar başvurduğunda %25’i.

5) Yaz Okulu öğrenim ücretini ödeyerek derslere kayıt yaptıran öğrenciye, Üniversiteden ayrılma veya yaz okulundan çekilme durumunda ücret iadesi yapılmaz.”

MADDE 4 – Bu Yönetmelik yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

MADDE 5 – Bu Yönetmelik hükümlerini Özyeğin Üniversitesi Rektörü yürütür.

 

Yönetmeliğin Yayımlandığı Resmî Gazete'nin

Tarihi

Sayısı

21/10/2011

28091