22 Þubat 2014  CUMARTESÝ

Resmî Gazete

Sayý : 28921

YÖNETMELÝK

Posta ve Telgraf Teþkilatý Anonim Þirketinden:

POSTA VE TELGRAF TEÞKÝLATI GENEL MÜDÜRLÜÐÜ PERSONELÝ

GÖREVDE YÜKSELME VE UNVAN DEÐÝÞÝKLÝÐÝ

YÖNETMELÝÐÝNDE DEÐÝÞÝKLÝK YAPILMASINA

DAÝR YÖNETMELÝK

MADDE 1 10/7/2010 tarihli ve 27637 sayýlý Resmî Gazetede yayýmlanan Posta ve Telgraf Teþkilatý Genel Müdürlüðü Personeli Görevde Yükselme ve Unvan Deðiþikliði Yönetmeliðinin adý, POSTA VE TELGRAF TEÞKÝLATI ANONÝM ÞÝRKETÝ GENEL MÜDÜRLÜÐÜ PERSONELÝ GÖREVDE YÜKSELME VE UNVAN DEÐÝÞÝKLÝÐÝ YÖNETMELÝÐÝ” þeklinde deðiþtirilmiþtir.

MADDE 2 Ayný Yönetmeliðin 1 inci maddesi aþaðýdaki þekilde deðiþtirilmiþtir.

MADDE 1 (1) Bu Yönetmeliðin amacý, liyakat ve kariyer ilkeleri çerçevesinde, hizmet gerekleri ve personel planlamasý esas alýnarak Posta ve Telgraf Teþkilatý Anonim Þirketi Genel Müdürlüðü merkez ve taþra teþkilatýnda 399 sayýlý Kanun Hükmünde Kararnamenin eki I sayýlý cetvelde yer alan memur kadrolarý ile II sayýlý cetvelde yer alan sözleþmeli personel pozisyonlarýnda istihdam edilen personelin görevde yükselme ve unvan deðiþikliklerine iliþkin usul ve esaslarý belirlemektir.

MADDE 3 Ayný Yönetmeliðin 2 nci maddesinin birinci fýkrasýnda geçen PTT Genel Müdürlüðü” ibaresi Posta ve Telgraf Teþkilatý Anonim Þirketi Genel Müdürlüðü” þeklinde deðiþtirilmiþtir.

MADDE 4 Ayný Yönetmeliðin 4 üncü maddesinin birinci fýkrasýnýn (ç) bendinde geçen Posta ve Telgraf Teþkilatý Genel Müdürünü” ibaresi Posta ve Telgraf Teþkilatý Anonim Þirketi Genel Müdürünü” þeklinde, (i) bendinde geçen Posta ve Telgraf Teþkilatý Genel Müdürlüðünü” ibaresi Posta ve Telgraf Teþkilatý Anonim Þirketi Genel Müdürlüðünü” þeklinde, (j) bendinde geçen Posta ve Telgraf Teþkilatýný” ibaresi Posta ve Telgraf Teþkilatý Anonim Þirketini þeklinde ve (ð) bendi aþaðýdaki þekilde deðiþtirilmiþ, ayný fýkranýn (f) bendinin tamamý ile (g) bendinde geçen eðitimini tamamlayanlar ibaresi ve (k) bendinde geçen eðitime tabi tutulmaksýzýn ibaresi yürürlükten kaldýrýlmýþtýr.

“ð) Hizmet süresi: Aylýksýz izinli geçen süreler hariç, muvazzaf askerlik süresi dahil olmak üzere, Devlet Memurlarý Kanununun 68 inci maddesinin (B) bendinde sayýlan süreleri,

MADDE 5 Ayný Yönetmeliðin 6 ncý maddesi yürürlükten kaldýrýlmýþtýr.

MADDE 6 Ayný Yönetmeliðin 8 inci maddesinin birinci fýkrasýnýn (a) bendi yürürlükten kaldýrýlmýþ, (b) ve (ç) bentlerine aþaðýdaki (7) numaralý alt bentler, (c) bendine aþaðýdaki (2) numaralý alt bent eklenmiþtir.

7) Yapýlacak sözlü sýnavda baþarýlý olmak.

7) Yapýlacak sözlü sýnavda baþarýlý olmak.

2) Yapýlacak sözlü sýnavda baþarýlý olmak.

MADDE 7 Ayný Yönetmeliðin 9 uncu maddesinin birinci fýkrasýnýn (a) bendi yürürlükten kaldýrýlmýþtýr.

MADDE 8 Ayný Yönetmeliðin üçüncü bölümünün adý Sýnav Duyurusu ve Baþvuru þeklinde deðiþtirilmiþtir.

MADDE 9 Ayný Yönetmeliðin 11 inci maddesi yürürlükten kaldýrýlmýþtýr.

MADDE 10 Ayný Yönetmeliðin 12 nci maddesi yürürlükten kaldýrýlmýþtýr.

MADDE 11 Ayný Yönetmeliðin 13 üncü maddesi baþlýðýyla birlikte aþaðýdaki þekilde deðiþtirilmiþtir.

Duyuru ve baþvuru

MADDE 13 (1) Görevde yükselme suretiyle atama yapýlacak kadro veya pozisyonlar yazýlý sýnavlardan en az bir ay önce duyurulur. Baþvuru süresi, 5 günden az olmamak þartýyla Sýnav Kurulunca belirlenir. Sýnav Kurulunca, asýl aday sayýsýný aþmamak kaydýyla tespit edilecek yedek aday sayýsý duyuruda belirtilir. Ýlan edilen kadro veya pozisyonlar için belirlenen baþvuru tarihinin son günü itibarýyla aranan nitelikleri taþýyan personel, baþvuru þartlarýný taþýdýðý farklý unvanlý kadro veya pozisyonlardan sadece biri için duyuruda belirtilen þekilde baþvuruda bulunabilir. Aylýksýz izinde bulunanlar dâhil olmak üzere, ilgili mevzuatý uyarýnca verilen izinleri kullanmakta olanlarýn da sýnava katýlmalarý mümkündür.

(2) Yapýlan baþvurular insan kaynaklarý birimlerince incelenerek, aranan þartlarý taþýyanlar internet sitesinde ilan edilir.

MADDE 12 Ayný Yönetmeliðin 14 üncü maddesi yürürlükten kaldýrýlmýþtýr.

MADDE 13 Ayný Yönetmeliðin 15 inci maddesi aþaðýdaki þekilde deðiþtirilmiþtir.

Görevde yükselme yazýlý sýnavý

MADDE 15 (1) Yazýlý sýnava iliþkin esaslar þunlardýr:

a) Yazýlý sýnav, konu baþlýklarýna duyuruda yer verilmek suretiyle Kuruluþça belirlenecek konularda yapýlýr.

b) Yazýlý sýnav Kuruluþça yapýlabileceði gibi Ölçme, Seçme ve Yerleþtirme Merkezi, Milli Eðitim Bakanlýðý, Türkiye ve Orta Doðu Amme Ýdaresi Enstitüsü Genel Müdürlüðüne veya yükseköðretim kurumlarýndan birisine yaptýrýlabilir.

c) Yazýlý sýnav, yüz tam puan üzerinden deðerlendirilir. Yazýlý sýnavda baþarý puaný en az 70tir.

MADDE 14 Ayný Yönetmeliðe aþaðýdaki 15/A maddesi eklenmiþtir.

Sözlü sýnav

MADDE 15/A (1) Þube müdürü ve müdür unvanlarý için aþaðýdaki esaslara göre ayrýca sözlü sýnav yapýlýr.

a) Yazýlý sýnavda en yüksek puan alan adaydan baþlamak üzere ilan edilen kadro sayýsýnýn beþ katýna kadar aday sözlü sýnava alýnabilir. Son adayla ayný puana sahip olan personelin tamamý sözlü sýnava alýnýr.

b) Aday, sýnav kurulunun her bir üyesi tarafýndan;

1) Sýnav konularýna iliþkin bilgi düzeyi,

2) Bir konuyu kavrayýp özetleme, ifade yeteneði ve muhakeme gücü,

3) Liyakati, temsil kabiliyeti, tutum ve davranýþlarýnýn göreve uygunluðu,

4) Özgüveni, ikna kabiliyeti ve inandýrýcýlýðý,

5) Genel kültürü ve genel yeteneði,

6) Bilimsel ve teknolojik geliþmelere açýklýðý,

esas alýnarak yüz tam puan üzerinden deðerlendirilir. Her üyenin vermiþ olduðu puanlarýn aritmetik ortalamasý alýnarak personelin sözlü sýnav puaný tespit edilir. Sözlü sýnavda yüz üzerinden en az yetmiþ puan alanlar baþarýlý sayýlýr.

MADDE 15 Ayný Yönetmeliðe aþaðýdaki 15/B maddesi eklenmiþtir.

Baþarý puaný

MADDE 15/B (1) Görevde yükselme suretiyle ilan edilen boþ kadro veya pozisyon sayýsý kadar atama yapýlmasýnda baþarý puaný esas alýnýr. Baþarý puaný, þube müdürü ve müdür kadro ve pozisyonlarýna atanacaklar için sözlü sýnav; diðer kadro veya pozisyonlara atanacaklar için yazýlý sýnav puaný esas alýnmak suretiyle tespit edilir ve kuruluþun internet sitesinde ilan edilir. Baþarý puanlarýnýn eþit olmasý halinde, sýrasýyla;

a) Hizmet süresi fazla olanlara,

b) Kuruluþtaki hizmet süresi fazla olanlara,

c) Daha üst öðrenimi bitirmiþ olanlara,

ç) Üst öðrenim mezuniyet notu yüksek olanlara,

öncelik verilir.

(2) Görevde yükselme sýnavýnda baþarýlý olmalarýna raðmen, ilan edilen kadro veya pozisyon sayýsý nedeniyle atamasý yapýlamayan personelden, Sýnav Kurulunca ihtiyaç duyulmasý halinde asýl aday sayýsýný aþmayacak kadar aday yedek olarak belirlenebilir.

MADDE 16 Ayný Yönetmeliðin 16 ncý maddesinin birinci fýkrasý aþaðýdaki þekilde deðiþtirilmiþtir.

(1) Bu Yönetmelik kapsamýndaki personelin, en az ortaöðretim düzeyinde mesleki veya teknik eðitim sonucu ihraz edilen unvanlara iliþkin görevlere atanmalarý, sözlü sýnava iliþkin hükümleri hariç olmak üzere bu Yönetmelikte belirtilen usul ve esaslar çerçevesinde yapýlacak unvan deðiþikliði sýnavý sonucundaki baþarýsýna göre gerçekleþtirilir.

MADDE 17 Ayný Yönetmeliðin 17 nci maddesinin birinci fýkrasýnda yer alan en az dört üye olmak üzere ibaresi en az bir tanesi insan kaynaklarý birimi sorumlusu olmak üzere toplam beþ üyeden olarak deðiþtirilmiþ ve dördüncü fýkrasýna aþaðýdaki cümle eklenmiþtir.

Sýnav kurulu, üye tamsayýsý ile toplanýr ve kararlar oy çokluðu ile alýnýr.

MADDE 18 Ayný Yönetmeliðin 18 inci maddesi aþaðýdaki þekilde deðiþtirilmiþtir.

MADDE 18 (1) Sýnav kurulu; sýnavlarýn yapýlmasý, sýnav sonuçlarýnýn ilaný, itirazlarýn sonuçlandýrýlmasý, sözlü sýnava çaðrýlacak aday sayýsýnýn belirlenmesi ve sýnavlara iliþkin diðer iþleri yürütür. Ýlan edilen kadro ve pozisyonlarýn nitelikleri dikkate alýnarak sýnav konularý, konularýn aðýrlýklarý ve ilgili diðer hususlar Sýnav Kurulunca belirlenir.

MADDE 19 Ayný Yönetmeliðin 19 uncu maddesi aþaðýdaki þekilde deðiþtirilmiþtir.

MADDE 19 (1) Sýnav kurulu, kendisine intikal ettiði tarihten itibaren beþ iþ günü içerisinde sýnav sonuçlarýný kuruluþun internet sitesinde ilan eder.

(2) Adaylar, ilandan itibaren beþ iþ günü içerisinde sýnav sonuçlarýna itiraz edebilir.

(3) Yapýlan sýnavlarda hatalý sorulara tekabül eden puanlar eþit þekilde diðer sorulara daðýtýlýr.

MADDE 20 Ayný Yönetmeliðin 20 nci maddesinin birinci, ikinci ve üçüncü fýkralarý aþaðýdaki þekilde deðiþtirilmiþ ve ayný maddeye aþaðýdaki beþinci fýkra eklenmiþtir.

(1) Atanmaya hak kazanan personel, baþarý sýralamasý listesinin kesinleþmesini müteakip baþarý puanlarýna göre atanýr.

(2) Tercih alýnmasý durumunda ise baþarý puanlarý esas alýnarak ilgili personelin tercihlerine göre atamalarý yapýlýr.

(3) Duyurulan kadro veya pozisyonlardan;

a) Atanma þartlarýný taþýmadýklarý için sýnavlarýn geçersiz sayýlmasý veya bu sebeple atamalarýn iptal edilmesi, atanýlan göreve geçerli bir mazeret olmaksýzýn süresi içinde baþlanmamasý ya da atanma hakkýndan vazgeçilmesi,

b) Emeklilik, ölüm, memurluktan çekilme veya çýkarýlma, baþka unvanlý kadro veya pozisyonlara ya da baþka bir kuruma naklen atanma,

sebepleriyle boþ kalan veya boþalanlara, baþarý sýralamasýnýn ilan edildiði tarihten itibaren altý aylýk süreyi aþmamak üzere ayný unvanlý kadro veya pozisyonlar için yapýlacak müteakip sýnava iliþkin duyuruya kadar, 15/B maddesine göre belirlenmiþ olmasý halinde yedekler arasýndan baþarý sýralamasýna göre atama yapýlabilir.

(5) Görevde yükselme sýnavýna herhangi bir sebeple katýlamayanlar ile baþarýsýz olan veya yedeklerden altý ay içindeki müteakip sýnava iliþkin duyuruya kadar atanmamýþ olanlar ya da atanma haklarýndan herhangi bir sebeple feragat edenler, ayný unvanlý kadro veya pozisyonlara yapýlacak atamalar için bu Yönetmelikte öngörülen bütün usul ve esaslara tabidir.

MADDE 21 Ayný Yönetmeliðin 21 inci maddesinin birinci fýkrasýnýn (a) bendinde yer alan eðitimi ve ibareleri yürürlükten kaldýrýlmýþtýr.

MADDE 22 Ayný Yönetmeliðin 25 inci maddesi aþaðýdaki þekilde deðiþtirilmiþtir.

MADDE 25 (1) Bu Yönetmelik hükümlerini Genel Müdür yürütür.

MADDE 23 Bu Yönetmelik yayýmý tarihinde yürürlüðe girer.

MADDE 24 Bu Yönetmelik hükümlerini Genel Müdür yürütür.

Yönetmeliðin Yayýmlandýðý Resmî Gazete'nin

Tarihi

Sayýsý

10/7/2010

27637

Yönetmelikte Deðiþiklik Yapan Yönetmeliklerin Yayýmlandýðý Resmî Gazete'nin

Tarihi

Sayýsý

1-

12/4/2012

28262

2-

15/8/2012

28385