20 Eylül 2018 PERŞEMBE

Resmî Gazete

Sayı : 30541 (Mükerrer)

YÖNETMELİK

Kırıkkale Üniversitesinden:

KIRIKKALE ÜNİVERSİTESİ DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ EĞİTİM-ÖĞRETİM

VE SINAV YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA

DAİR YÖNETMELİK

MADDE 1 – 9/11/2015 tarihli ve 29527 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Kırıkkale Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliğinin 19 uncu maddesinin birinci fıkrası aşağıdaki şekilde değiştirilmiş, aynı maddenin üçüncü fıkrasına aşağıdaki bent eklenmiştir.

“(1) Sınavlar, ders kurulu sınavı, ara sınav, dönem sonu sınavı, staj sonu sınavı, bütünleme sınavı, mazeret sınavı ve tek ders sınavlarıdır. Bu sınavlar; yazılı, sözlü, her ikisi birden veya uygulamalı olarak yapılabilir. Sınavların yazılı, sözlü veya uygulamalı olarak yapılacağına ve uygulama, staj ve benzeri çalışmaların nasıl değerlendirileceği, ilgili dersten sorumlu anabilim dalının/dallarının ortak kararı ile belirlenir.”

“f) Tek ders sınavı: Bütünleme sınav sonuçlarına göre bulunduğu sınıfta staj dersleri hariç olmak üzere en çok bir dersten sınıfta kalan; genel not ortalaması en az 65 (2,50) ve kaldığı dersin ara sınavlarının ortalamasının ve ders kurulları dersi için ara sınavlarının ağırlıklı not ortalamasının en az 40 (1,43) olması şartlarını sağlayan öğrenciler tek ders sınavına girmek için başvurabilir. Tek ders sınav hakkını kullanmak isteyen öğrenciler, bütünleme sınav sonuçlarının ilanından sonra üç iş günü içerisinde fakülte dekanlığına yazılı dilekçelerini vererek bu haktan yararlanır. Bu süreler sonunda verilecek dilekçelere herhangi bir işlem yapılmaz. Öğrencinin yapılan bu tek ders sınavından başarılı olabilmesi için en az 60 (2,29), ders kurulları dersi için en az 50 (1,86) alması gerekir. Başarılı olamayanlar kanuni süreler içerisinde bu dersi tekrar ederler. Tek ders sınavı eğitim-öğretim yılının başında ilan edilen akademik takvimde belirlenen tarihlerde yapılır. En az bir staj dersinden yaz telafi stajına kalan öğrenciler, tek ders sınavı hakkından yararlanamaz. Yaz telafi stajına kalan öğrenciler; yaz telafi stajında, kaldıkları bütün staj derslerinden başarılı oldukları takdirde, staj sınav sonuçlarının ilanından sonra üç iş günü içerisinde fakülte dekanlığına yazılı dilekçelerini vererek bütünleme sınavında kaldıkları staj dersi olmayan ders için tek ders sınav hakkından yararlanabilir. Bu öğrencilere uygulanacak tek ders sınavı Fakülte Yönetim Kurulunun belirleyeceği tarihte yapılır. Mezuniyet aşamasındaki öğrenciler için genel not ortalaması ve kaldığı dersin vize ortalaması şartları aranmaksızın tek sınav hakkı tanınır. “Ders Kurulu Dersi” Tek Ders Başarı Notu Puanı aşağıdaki tabloda gösterildiği şekilde tanımlanır:

Başarı Notu          Katsayı          Puan

         AA                 4.00           88-100

         BA                 3.50            81-87

         BB                 3.00            74-80

         CB                 2.50            67-73

         CC                 2.00            50-66

         DC                 1.50            45-49

         DD                 1.00            40-44

         FD                 0.50            35-39

          FF                 0.00            0-34”

MADDE 2 – Bu Yönetmelik yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

MADDE 3 – Bu Yönetmelik hükümlerini Kırıkkale Üniversitesi Rektörü yürütür.

Yönetmeliğin Yayımlandığı Resmî Gazete'nin

Tarihi

Sayısı

9/11/2015

29527