Milletlerarası Andlaşma

          Karar Sayısı : 2005/8723

             6 Ağustos 2004 tarihinde Ankara’da imzalanan ekli “Türkiye-Libya Karma Ekonomik Komisyonu 19. Dönem Toplantısı Protokolu”nun onaylanması; Dışişleri Bakanlığı’nın 31/03/2005 tarihli ve EİGY/93219 sayılı yazısı üzerine, 31/05/1963 tarihli ve 244 sayılı Kanunun 3 üncü ve 5 inci maddelerine göre, Bakanlar Kurulu’nca 13/4/2005 tarihinde kararlaştırılmıştır.

 

                                                                                                                                                         Ahmet Necdet SEZER

                                                                                                                                                           CUMHURBAŞKANI

Recep Tayyip ERDOĞAN

 

 

 

Başbakan

 

 

 

A.GÜL

A. ŞENER

M. A. ŞAHİN

B. ATALAY

Dışişleri Bak. ve Başb. Yrd.

Devlet Bak. ve Başb. Yrd.

Devlet Bak. ve Başb. Yrd.

DevletBakanı

B. ATALAY

M. AYDIN

G. AKŞİT

K. TÜZMEN

Devlet Bakanı V.

Devlet Bakanı

Devlet Bakanı

Devlet  Bakanı

C. ÇİÇEK

M. V.GÖNÜL

A.AKSU

K.UNAKITAN

Adalet Bakanı

Milli Savunma Bakanı

İçişleri Bakanı

Maliye Bakanı

H.ÇELİK

Z. ERGEZEN

R.AKDAĞ

B. YILDIRIM

Milli Eğitim Bakanı

Bayındırlık ve İskan Bakanı

Sağlık Bakanı

Ulaştırma Bakanı

S.GÜÇLÜ

M. BAŞESGİOĞLU

A. COŞKUN

 

Tarım ve Köyişleri Bakanı

Çalışma ve Sos. Güv. Bakanı

Sanayi ve Ticaret Bakanı

 

M.H.GÜLER

A. KOÇ

O. PEPE

 

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı

Kültür ve Turizm Bakanı

Çevre ve Orman Bakanı

 

 

 

Türkiye-Libya Karma Ekonomik Komisyonu 19. Dönem

Toplantısı Protokolu

             Türkiye Cumhuriyeti ile Libya Arap Halk Sosyalist Büyük Cemahiriyesi arasındaki kardeşlik ve tarihsel bağların pekiştirilmesi ve iki ülke arasındaki ekonomik, ticari, bilim ve teknik alanda işbirliği ilişkilerinin güçlendirilmesi, amacıyla, Türkiye - Libya Karma Ekonomik Komisyonu 19. Dönem Toplantısı 4-6 Ağustos 2004 tarihlerinde Ankara’da yapılmıştır.

             Sözkonusu toplantılarda, Türk Heyetine Devlet Bakanı Sayın Kürşad Tüzmen, Libya heyetine ise, İşgücü, Eğitim ve İşletme Genel Halk Komitesi Sekreteri Sayın Matug Muhammed Matug başkanlık etmişlerdir.

             İşgücü, Eğitim ve İşletme Genel Halk Komitesi Sekreteri Sayın Matug Muhammed Matug Türkiye’de bulunduğu süre zarfında, Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan tarafından kabul edilmiş, ayrıca, Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Sayın Abdullah Gül, Devlet Bakanı Sayın Beşir Atalay, Adalet Bakanı Sayın Cemil Çiçek, Maliye Bakanı Sayın Kemal Unakıtan, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Sayın Hilmi Güler, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sayın Murat Başesgioğlu ile görüşmelerde bulunmuştur.

             Toplantılar her iki ülke arasındaki dostluk ve kardeşlik ilişkilerini yansıtan karşılıklı anlayış içerisinde gerçekleşmiştir.

             Türk ve Libya heyet üyelerini içeren listeler Ek: 1 ve Ek: 2’de yer almaktadır.

             Karma Ekonomik Komisyonu Toplantılarının sonuçları aşağıda yer almaktadır:

             I - TİCARET VE BANKACILIK İLİŞKİLERİ

             Taraflar, ticari ilişkilerde son dönemde kaydedilen olumlu gelişmeleri memnuniyetle not etmişler ve ticaretin artırılması ve çeşitlendirilmesi hususunda gerekli desteğin verilmesi hususunda mutabık kalmışlardır.

             Bu çerçevede, taraflar en kısa sürede karşılıklı olarak ticaret heyeti programları düzenlemeyi kararlaştırmışlardır.

             Taraflar, İzmir Enternasyonal Fuarı ile Uluslararası Trablus Fuarına milli düzeyde düzenli olarak katılacaklarını beyan etmişlerdir.

             Libya tarafı, 2005 yılı başında Libya’da Türk İhraç Ürünleri Fuarı düzenleneceğini memnuniyetle not etmiştir. Libya tarafı, sözkonusu Fuarın organizasyonu konusunda her tür desteği sağlayacağını beyan etmiştir.

             Taraflar, ikili ticaret ve ekonomik ilişkilerin gelişimine önemli katkı sağlayacak olan Türk-Libya İş Konseyinin kurulmasını kararlaştırmışlardır. Türk tarafı, sözkonusu konseyin kuruluşuna ilişkin protokol taslağını bir ay içerisinde Libya tarafına iletecektir.

             Bu çerçevede Taraflar, sözkonusu Konseyin kuruluşunu sonuçlandırmak üzere, TOBB/Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) ile Libya İşadamları Konseyi heyetlerinin 2005 Ocak ayında Libya’da toplanması hususunda mutabık kalmışlardır.

             Taraflar, iki ülke finans ve bankacılık sektörleri arasındaki işbirliğinin çeşitlenmesi ve geliştirilmesi konusuna verdikleri önemi dile getirmişler ve ülkelerinin bankacılık kuruluşlarını muhabirlik ilişkileri geliştirmeye davet etmişlerdir.

             Türk tarafı, Libya’da proje üstlenen Türk firmalarının ihtiyaç duyacakları teminat mektuplarının Türk Eximbank tarafından da temin edilebileceğini belirtmiştir. Libya tarafı Türk Eximbank tarafından sağlanacak teminat mektuplarının Libya bankaları tarafından kabul edilmesi yönündeki öneriyi Libya’daki bankalara ileteceğini ve Libya’daki mevcut bankacılık mevzuatına uygun olması koşuluyla sözkonusu teminat mektuplarının kabul edilmesini teminen, Libya bankalarını teşvik edeceğini belirtmiştir.

             Türk tarafı, Libya’nın Dünya Ticaret Örgütü’ne üye olmasını desteklemek amacıyla, sahip olduğu bilgi ve tecrübe birikimini Libya’ya sunmaya hazır olduğunu bildirmiştir.

             II - EKONOMİK İŞBİRLİĞİ

             1 - Anlaşmalar

             a) Çifte Vergilendirmenin Önlenmesi Anlaşması

             Taraflar, Çifte Vergilendirmenin Önlenmesi Anlaşmasının en kısa süre içerisinde sonuçlandırılmasını kararlaştırmışlardır.

             Libya tarafı, Türk tarafının tevdi ettiği Çifte Vergilendirmenin Önlenmesi Anlaşması taslağına ilişkin görüşünü bu Protokolün imzalanmasını takip eden iki ay içerisinde Türk tarafına bildirecektir.

             Bu çerçevede, Taraflar Çifte Vergilendirmenin Önlenmesi Anlaşması müzakerelerinin 2005 Ocak ayında Trablus’ta başlatılmasını kararlaştırmışlardır.

             b) Yatırımların Karşılıklı Teşviki ve Korunması Anlaşması

             Taraflar, üzerinde mutabakata varılan Yatırımların Karşılıklı Teşviki ve Korunması Anlaşmasını en kısa süre içerisinde imzalamayı kararlaştırmışlardır.

             c) Serbest Ticaret Anlaşması

             Taraflar, Libya ile AB arasında bir Ortaklık Anlaşması imzalanmasına yönelik müzakerelerin başlatılması ile eşzamanlı olarak Türkiye ile Libya arasında Serbest Ticaret Anlaşması imzalanmasına yönelik görüşmelerin başlatılması hususunda mutabık kalmışlardır.

             d) Hukuki ve Cezai Konularda Adli Yardım Anlaşması

             Taraflar, üzerinde mutabakat sağlanan Hukuki ve Cezai Konularda Adli Yardım Anlaşmasının en kısa süre içerisinde imzalanmasını kararlaştırmışlardır.

             2 - Yatırımlar

             Taraflar, her iki ülkede ve üçüncü ülkelerde yatırım alanında işbirliğini teşvik etmek amacıyla aşağıdaki hususlarda mutabık kalmışlardır:

             - Afrika ve Orta Asya ülkelerinde yatırım alanındaki işbirliği imkanları ile ilgili iki ayrı seminer düzenlenecek ve her iki ülkenin mevcut bilgi birikiminden istifade edilecektir.

             - Libya Dış Yatırımlar Müdürlüğü, Libya’daki yatırım imkanlarıyla ilgili Türkiye’de bir panel düzenleyecektir.

             - Türk tarafı, Türk İhraç Ürünleri Fuarı vesilesiyle Türkiye’nin yatırım imkanlarıyla ilgili Libya’da bir seminer tertip edecektir.

             - Libya tarafı, sanayi, tarım ve balıkçılık sektörlerinde iki ülke firmaları arasında ortak yatırım yapılması amacıyla hazırlanan bir proje listesini Türk tarafına tevdi etmiştir. Türk tarafı, sözkonusu projelere ilgi duyabilecek Türk firmalarından oluşacak bir heyetin gerekli temaslarda bulunmak üzere en kısa süre içerisinde Libya’yı ziyaret etmesini sağlayacaktır.

             - Türk tarafı, özelleştirme kapsamındaki projeleri tanıtmak üzere, yatırımcılardan oluşacak bir Libya işadamları heyetini, Türkiye’ye davet etmiştir.

             3 - Tarımsal İşbirliği

             Taraflar, “Türkiye Cumhuriyeti ile Libya Arap Halk Sosyalist Büyük Cemahiriyesi Arasında Tarım Alanında Teknik, Bilimsel ve Ekonomik İşbirliği Protokolü”nün imzalanmasından duydukları memnuniyeti ifade etmişlerdir.

             Libya tarafı, üretim yapmak amacıyla, Türkiye’de tarımsal arazilerin satın alınması, uzun dönemli kiralanması veya Türk tarafınca önerilebilecek diğer yöntemlerle yatırım yapma arzusunu belirterek bu konuda görüşmelere hazır olduğunu vurgulamıştır.

             Türk tarafı, bu talebi olumlu görüşle not etmiştir. Taraflar, arazi tahsisi ve ortak çalışma yöntemini belirlemek amacıyla 2004 yılı Eylül ayında Türkiye’de bir araya gelinmesi konusunda mutabık kalmışlardır.

             Libya tarafı, Türk-Libya Ortak Tarım ve Hayvancılık Şirketinin aktif hale getirilmesi yönündeki isteğini ifade etmiştir.

             Türk tarafı, bu önerileri not etmiş ve ilgili kuruluşlara ileterek, bu Protokolün imzalanmasını takip eden iki ay içerisinde cevap vereceğini belirtmiştir.

             4 - Su Alanında İşbirliği

             Taraflar, Manavgat Çayından su temini konusunu ele almışlar ve konuyu teknik ve ekonomik veçheleriyle değerlendirmek üzere, iki ülke uzmanlarının 2004 Eylül ayı içerisinde Ankara’da bir araya gelmelerini kararlaştırmışlardır.

             5 - Balıkçılık Alanında İşbirliği

             Taraflar, balıkçılık alanında işbirliğine gidilmesini ve Türk tarafınca Libyalı uzmanlara bu alanda teknik eğitim sağlanmasını kararlaştırmışlardır.

             Libya tarafı, bu konudaki ihtiyaçlarını 2004 Eylül ayı içerisinde Türk tarafına bildirecektir.

             Türk tarafı, Libya’nın orkinos kotasından yararlanılması, balıkçılık, deniz ürünlerinin işlenmesi ve pazarlanması alanında, iki ülke firma ve kuruluşları arasında işbirliğine gidilmesini öngören proje teklifini Libya tarafına iletmiştir.

             Libya tarafı, bu projeyi incelemek ve iki ay içerisinde cevaplandırmak üzere, ilgili Libya makamlarına iletmeyi taahhüt etmiştir.

             III - ENERJİ ALANINDA İŞBİRLİĞİ

             1 - Petrol

             Taraflar, Türkiye ve Libya arasında petro-kimya ürünleri ticaretini daha da artırmayı kararlaştırmışlardır.

             Petrokimya A.Ş. (PETKİM), başta nafta olmak üzere, petro-kimya sektöründeki ara ve nihai ürünleri Libya’dan doğrudan ithal etme isteğini ifade etmiştir. Libya tarafı bu öneriyi memnuniyetle karşılamıştır.

             Taraftar, bu konularda görüşmelerde bulunmak üzere, ilgili kuruluşlarının iki ay içerisinde Trablus’ta biraraya getirilmesini kararlaştırmışlardır.

             Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı, Libya’daki petrol çıkarma ve geliştirme alanındaki yatırımlarını genişletme arzusunu ifade etmiştir.

             Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı, ekonomik değeri olmadığı anlaşılan 188 ve 189 nolu bloklardaki kalan 3 kuyu açma mükellefiyetinin başka bloklara kaydırılması konusunda Libya Milli Petrol Şirketinden yardım ve destek talep etmiştir.

             Libya tarafı sözkonusu talebi incelenmek üzere ilgili makamlara ileteceğini taahhüt etmiştir.

             2 - Elektrik

             Taraflar, elektrik projeleri alanında, özellikle de iletim hatları, off-shore ve on-shore çalışmaları, enerji temin santralleri ile kuleler, kablo ve bakır iletkenler gibi elektrik teçhizatının temini alanlarında devam etmekte olan işbirliğinden duydukları memnuniyeti belirtmişler ve bu işbirliğinin daha da geliştirilmesi yönündeki niyetlerini beyan etmişlerdir.

             Bu amaçla Libya tarafı, 2004 yılı Kasım ayı içerisinde yukarıda belirtilen alanlarda faaliyet gösteren üretici ve müteahhitlerden oluşacak bir Türk işadamları heyetinin, ticaret, ortak yatırım, taahhüt işleri de dahil olmak üzere işbirliği imkanlarını görüşmek üzere, Libya’yı ziyareti için gerekli düzenlemeleri yapacaktır. Sözkonusu ziyaret sırasında sergi, seminer ve panel gibi faaliyetler gerçekleştirilecektir.

             Libya Tarafı, yukarıda belirtilen alanlarda uzmanlarının eğitimi konusundaki talebini bir ay içerisinde Türk tarafına iletecektir. Türk tarafı Libya tarafının taleplerini imkanları ölçüsünde karşılayacağını beyan etmiştir.

             Taraflar, Türkiye’nin elektrik üretim ve nakil kuruluşları temsilcilerinin, iki ülke şirketleri arasındaki işbirliği imkanlarını görüşmek amacıyla Libya’yı ziyaret etmeleri hususunda mutabık kalmışlardır.

             IV - ULAŞTIRMA VE HABERLEŞME ALANINDA İŞBİRLİĞİ

             1 - Hava Taşımacılığı

             Taraflar, iki ülke arasında 11 Ağustos 1975 tarihinde imzalanan İkili Hava Taşımacılığı Anlaşmasının tadili için iki ülke ilgili kuruluşlarının 2004 Ekim ayı içerisinde Ankara’da biraraya gelmelerini kararlaştırmışlardır.

             Bu çerçevede, Türk tarafı, sözkonusu Anlaşmaya ilişkin taslak metni Libya tarafına incelenmek üzere tevdi etmiştir.

             Libya tarafı sözkonusu Anlaşmayla ilgili görüşünü 2004 Ekim ayında yapılacak toplantıdan bir ay önce Türk tarafına ileteceğini bildirmiştir.

             Taraflar, iki ülke hava yolları şirketleri yetkililerinin karşılıklı ziyaretlerde bulunmalarını ve bakım ve onarım gibi teknik alanlarda işbirliği yapmalarını önermişlerdir.

             2 - Deniz Taşımacılığı

             Taraflar, gemi inşası ve bakımı alanındaki işbirliğini teşvik etmeyi kararlaştırmışlardır. Bu çerçevede, Türk tarafı Libya Gemi Yapım ve Onarım kuruluşu temsilcilerinden oluşacak bir heyeti 2004 yılı son çeyreği içerisinde Türk firmaları ile görüşmelerde bulunmak üzere Türkiye’ye davet etmiştir.

             Taraflar bu alanda mevcut ve ileride gerçekleştirilecek projelerde ortak yatırım imkanlarının araştırılması hususunda mutabık kalmışlardır.

             Taraflar, iki ülke limanları arasında düzenli doğrudan seferlerin başlatılması imkanlarının araştırılması hususunda mutabık kalmışlardır.

             Taraflar, iki ülke uzmanlarının, bu alandaki işbirliği imkanlarını tespit etmek üzere 2004 yılı içerisinde Türkiye’de biraraya gelmelerini kararlaştırmışlardır.

             3 - Karayolu Taşımacılığı

             Taraflar, iki ülke firmaları arasında ortak kara nakliye şirketleri kurulmasını teşvik etmeyi kararlaştırmışlardır. Bu çerçevede, Libya tarafı Türk nakliyecilerinden oluşan bir heyeti görüşmelerde bulunmak üzere, 2004 Kasım ayı içerisinde Libya’ya davet etmiştir.

             4 - Telekomünikasyon

             Taraflar, iki ülke arasındaki telefon görüşme kalitesinin iyileştirilmesi amacıyla kanal sayısının artırılması ve bu alandaki işbirliğinin geliştirilmesini teminen, Türk Telekomünikasyon A.Ş. ile Libya Telekomünikasyon Kurumu temsilcilerinin üç ay içerisinde Ankara’da biraraya gelmeleri hususunda mutabık kalmışlardır.

             V - MÜTEAHHİTLİK, MÜHENDİSLİK VE MÜŞAVİRLİK HİZMETLERİ

             Taraflar, Türk ve Libya müteahhitlik ve müşavirlik firmalarının, her iki ülkede ve üçüncü ülkelerde ortak iş üstlenmelerini teşvik etmek ve iki ülke girişimcileri arasında her türlü işbirliği ve ortaklığı desteklemek hususunda mutabık kalmışlardır.

             Taraflar, her iki ülkede, ilgili kamu ve özel sektör kuruluşları ile Türk ve Libyalı müteahhitlik ve teknik müşavirlik firmalarının katılımı ile inşaat ve inşaat teknolojisi konusunda sektörel nitelikli seminer ve toplantılar düzenlenmesinin teşvik edilmesini kararlaştırmışlardır.

             Türk tarafı, Türk müşavirlik firmalarının ön fizibilite, fizibilite, master planlama ve etki değerlendirme, araştırma ve planlama, mimarlık ve mühendislik tasarımı gibi çeşitli alanlarda teknik destek vermeye hazır olduğunu belirtmiştir.

             Libya tarafı bu öneriyi not etmiş ve Türk firmalarını Libya’ya davet etmiştir.

             Türk tarafı, Libya’da faaliyet gösteren müteahhitlik firmalarının, şirket tescili ve vize işlemlerinde, ayrıca, çalıştırdıkları işçilerin oturma müsaadelerinin temini ve uzatılmasında karşılaştıkları güçlükleri Libya tarafına iletmiştir.

             Libya tarafı, bu konuların Libya mevzuatı çerçevesinde çözümlenmesine yardımcı olacağını belirtmiştir.

             Türk tarafı, başta cam, boya, çimento ve dekoratif amaçlı taş olmak üzere, Libya inşaat sektörünün gereksinim duyduğu bazı malzemelerin Libya’da üretilebileceğini belirtmiştir.

             Libya tarafı, bu sektörlerde yatırımlar için her türlü destek ve kolaylığı sağlayacağını belirterek konuyla ilgili görüşmelerde bulunmak üzere, Türk firmalarını Libya’ya davet etmiştir.

             Türk tarafı, toplu konut ve prefabrik inşaat alanında Türkiye’nin tecrübelerinin Libya tarafına aktarılmasını teminen bir Libya heyetinin Türkiye’yi ziyaret etmesini önermiştir.

             VI - BİLİMSEL VE KÜLTÜREL İŞBİRLİĞİ

             Taraflar, kültürel mirasın korunmasına atfettikleri önemi vurgulamışlar ve iki ülke arasındaki kültürel ilişkileri, mevcut Anlaşma ve Protokoller çerçevesinde daha da geliştirmeyi kararlaştırmışlardır.

             Taraflar, Türk tarafınca önerilen Arşivler Alanında İşbirliği Protokolünün en kısa zamanda imzalanmasını kararlaştırmışlardır.

             Libya tarafı, eğitim ve öğretim alanındaki işbirliğinin geliştirilmesini ve bu çerçevede turizm, kamu kuruluşlarının özelleştirilmesi, inşaat, tarım, balıkçılık ve tıp alanlarında Türk tarafınca eğitim imkanları sağlanmasını talep etmiştir. Türk tarafı, bu talepleri, mümkün olduğu ölçüde karşılamak amacıyla ilgili kuruluşlara ileteceğini bildirmiştir.

             VII - SOSYAL GÜVENLİK

             Taraflar, Türkiye-Libya Sosyal Güvenlik Teknik Komitesi 7. Toplantısının 2004 Ekim ayının ilk yarısında Türkiye’de toplanmasını kararlaştırmışlardır.

             Libya tarafı, “İşgücünün ve Eğitimin Geliştirilmesi Alanında İşbirliği Anlaşması” ile “İstihdam Anlaşması” taslaklarını Türk tarafına tevdi etmiştir.

             Türk tarafı sözkonusu Anlaşmalara ilişkin görüşünü ve müzakere tarihi önerisini, en  geç iki ay içerisinde Libya tarafına bildirecektir.

             VIII - ORTAK UZLAŞMA KOMİSYONU

             Taraflar, müteahhitlik hizmetleri alanındaki sorunların çözümlenmesini teminen, bir Ortak Uzlaşma Komisyonu oluşturulmasını kararlaştırmışlardır.

             Taraflar, sözkonusu Komisyonun 2004 Eylül ayının ilk haftasında Trablus’ta toplanmasını ve çalışmalarını 15 Kasım 2004 tarihine kadar sonuçlandırmasını kararlaştırmışlardır.

             Sözkonusu Komisyon, Türk firmalarının alacakları, yükümlülükleri ve teminat mektuplarıyla ilgili sorunları tespit ederek, ilgili taraflara anlaşma imzalama çağrısında bulunacaktır.

             IX - KARMA EKONOMİK KOMİSYON

             Taraflar, iki ülke arasında ekonomik ve ticari alanlardaki işbirliğini gözden geçirmek ve gerektiğinde acil önlemler almak üzere, Karma Ekonomik Komisyon Eşbaşkanlarının dört ayda bir düzenli olarak bir araya gelecekleri bir İstişare Mekanizması oluşturmayı kararlaştırmışlardır.

             Taraflar, 20. Dönem Karma Ekonomik Komisyon Toplantısının 2005 yılı Ağustos ayında Trablus’ta yapılması hususunda mutabakata varmışlardır.

*       *

*

             6 Ağustos 2004 tarihinde Ankara’da her biri eşit derecede geçerli olmak üzere Türkçe ve Arapça iki orijinal nüsha olarak düzenlenmiştir.

 

                          Türkiye Cumhuriyeti                                                          Libya Arap Halk Sosyalist

                              Hükümeti Adına                                                             Büyük Cemahiriyesi Adına

 

                              Kürşad TÜZMEN                                                            Matug Muhammed MATUG

                                 Devlet Bakanı                                                       İşgücü, Eğitim ve İşletme Genel Halk

                                                                                                                                Komitesi Sekreteri

 

 

 

EK 1

 

                 Tevfîk MENGÜ                                 :   Anlaşmalar Genel Müdürü,

                                                                                 Dış Ticaret Müsteşarlığı (DTM),

                                                                                 Teknik Heyet Başkanı

 

                 Ahmet KOCAER                              :   Başbakan Müşaviri

 

                 Şevket ILGAÇ                                   :   Genel Müdür Yardımcısı,

                                                                                 Anlaşmalar Genel Müdürlüğü, DTM

 

                 Osman ASLAN                                 :   Genel Müdür Yardımcısı,

                                                                                 Türkiye İhracat Kredi Bankası A.Ş.

 

                 Feyyaz ÖZER                                    :   Daire Başkanı,

                                                                                 Banka ve Kambiyo Genel Müdürlüğü,

                                                                                 Hazine Müsteşarlığı

 

                 Aziz GÜZEL                                      :   Daire Başkanı,

                                                                                 Dış İlişkiler ve Mesleki Eğitim Dairesi,

                                                                                 Teknik Araştırma ve Uygulama Genel Müdürlüğü,

                                                                                 Bayındırlık ve İskan Bakanlığı

 

                 Ali ÖZTÜRK                                     :   Satın Alma Daire Başkanı,

                                                                                 PETKİM

 

 

 

EK 2

 

                 Mohamed Zarrug Rajab                    Dış Yatırımlar Başkanı

                 Mohamed Mangush                           Libya’nın Ankara Büyükelçisi

                 Omran Abu Kra                                 Elektrik Genel Halk Komitesi Sekreteri

                 D. Jamal Ali Albark                          İşbirliği Genel Dairesi Başkanı

                 Yousef Mohamed Alahraş                Yatırım Daire Başkanı,

                                                                              Yatırımlar Teşvik Kurumu

                 Mohamed Ali Alzinati                      İşbirliği Genel Dairesi

                                                                              Türkiye İşbirliği Masası

                 Khalid Leguel                                    Planlama Sekreterliği

                                                                              Müşavir

                 Omran Ahmed Alghali                     Ekonomi Bakanlığı Dış Ticaret Dairesi

                 Fathallah Alsanusi Aljadi                Anlaşma ve Hukuk İşleri Genel Dairesi

                 Mustafa Ali Kshade                           Maliye Bakanlığı

                 Hasan Salem Alkaseh                       İşgücü ve Eğitim Bakanlığı

                                                                              Teknik İşbirliği Dairesi Müdürü

                 Abdulmecid Alsadik Alrafik             Dış Yatırım Şirketi Planlama Dairesi

                 Nureddin Abubakr                             Adalet Genel Komitesi

                 Mohammed Faytur Almahjub          Milli Petrol Kuruluşu

                 Salih Muhtar Salamah                     N.A.S.C.O.

                 Salih Mesut Altahir                          İşgücü Eğitim ve İşletme Bakanlığı

                                                                              Komite İşleri Bürosu

                 Musa Ibrahim Kerima                      Genel Halk Komitesi

                 Majah Beşir Alfayturi                       Daktilograf - Dış ilişkiler ve Uluslararası

                                                                              Yardımlaşma

                 Adil Juma Mohamed                         Çevirmen

                 Mohamed Ghlia                                 Libya Ankara Büyükelçiliği

                 Mohamed Jilany                                Libya Ankara Büyükelçiliği

 

Bu andlaşmanın Arapça dilindeki metni 7/5/2005 tarihli Resmî Gazete'de yayımlanmıştır.