Yönetmelik

             Sanayi ve Ticaret Bakanlığından:

Türk Patent Enstitüsü Başkanlığı Uzman Yardımcılığı ve Uzmanlığı

Sınav, Atama, Görev, Yetki ve Sorumlulukları Hakkında

Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik

 

             MADDE 1 — 11/8/2004 tarihli ve 25550 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Türk Patent Enstitüsü Başkanlığı Uzman Yardımcılığı ve Uzmanlığı Sınav, Atama, Görev, Yetki ve Sorumlulukları Hakkında Yönetmeliğin 7 nci maddesinin birinci fıkrasının (b) bendi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

             “b) Enstitünün ihtiyacına göre Yönetim Kurulunca tespit edilecek; en az dört yıllık lisans eğitimi veren hukuk, siyasal bilgiler, iktisat, işletme, iktisadi ve idari bilimler fakülteleri ile fakültelerin mühendislik bölümleri ve bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulunca kabul edilen yurt dışındaki eğitim kurumlarından mezun olmak,”

             MADDE 2 — Aynı Yönetmeliğin 14 üncü maddesi başlığı ile birlikte aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

             Giriş Sınav Sonuçları ve İtiraz

             Madde 14 — Giriş Sınav Kurulu, adayların yapılan sınavlarda aldıkları puanların aritmetik ortalamasını alarak giriş sınav sonucunu tespit eder ve başarı sıralamasına göre, atama yapılacak kadro sayısı kadar asil ve yedek adayları belirler.

             Eğer adayların ortalama başarı puanı eşitse, öncelikle yabancı dil bilgisi bunun da eşit olması halinde ise, sözlü sınav puan yüksekliği tercihte göz önüne alınır.

             Sadece sözlü sınav yapılması durumunda, adayın KPSS (A) puanıyla sözlü sınav puanının aritmetik ortalaması alınarak giriş sınav sonucu tespit edilir.

             Sınav sonuçları sözlü sınavın bitimini takip eden beş iş günü içinde Enstitü Başkanının onayı ile Enstitüde ilan edilir. Ayrıca sınav sonucu sözlü sınava giren tüm adaylara on beş gün içinde yazılı olarak bildirilir.

             Adaylar yazılı ve/veya sözlü sınav sonuçlarına ilan tarihinden itibaren yedi gün içerisinde yazılı olarak itiraz edebilirler. İtirazlar beş gün içerisinde değerlendirilerek sonuçlandırılır ve adaylara yazılı olarak bildirilir.

             Giriş Sınav Kurulunca düzenlenen ve sınava girenlerin aldıkları notları gösteren listeler ile tutanaklar haricinde kalan belge ve kayıtlar bir yıl saklandıktan sonra imha edilir.”

             MADDE 3 — Aynı Yönetmeliğin 23 üncü maddesine ikinci fıkrasından sonra gelmek üzere üçüncü fıkra eklenmiş ve diğer fıkralar buna göre teselsül ettirilmiştir.

             “Başarılı olan tezlerin bir kısmı veya tamamı Enstitüce yayınlanabilir.”

             Yürürlük

             MADDE 4 — Bu Yönetmelik yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

             Yürütme

             MADDE 5 — Bu Yönetmelik hükümlerini Türk Patent Enstitüsü Başkanı yürütür.