Yönetmelik

             Kocaeli Üniversitesinden:

Kocaeli Üniversitesi Sürekli Eğitim Araştırma

ve Uygulama Merkezi Yönetmeliği

 

BİRİNCİ BÖLÜM

Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

             Amaç

             Madde 1— Bu Yönetmeliğin amacı; Kocaeli Üniversitesi Sürekli Eğitim Araştırma ve Uygulama Merkezinin teşkilat, yönetim, çalışma usul ve esaslarını düzenlemektir.

             Kapsam

             Madde 2— Bu Yönetmelik; Kocaeli Üniversitesi Rektörlüğü’ne bağlı olarak kurulan Kocaeli Üniversitesi Sürekli Eğitim Araştırma ve Uygulama Merkezinin amaçlarına, yönetim organlarına, yönetim organlarının görevlerine ve çalışma şekline ilişkin hükümleri kapsar.

             Dayanak

             Madde 3 — Bu Yönetmelik; 2547 sayılı Yükseköğretim Kanununun 7 nci maddesinin birinci fıkrasının (d) bendinin (2) numaralı alt bendi ile 14 üncü maddesine dayanılarak hazırlanmıştır.

             Tanımlar

             Madde 4 — Bu Yönetmelikte geçen;

             Üniversite: Kocaeli Üniversitesini,

             Rektör: Kocaeli Üniversitesi Rektörünü,

             Senato: Kocaeli Üniversitesi Senatosunu,

             Merkez: Kocaeli Üniversitesi Sürekli Eğitim Araştırma ve Uygulama Merkezi (KOÜSEM)’ni,

             Merkez Müdürü: Kocaeli Üniversitesi Sürekli Eğitim Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürünü,

             Merkez Yönetim Kurulu: Merkezin Yönetim Kurulunu,

             Merkez Danışma Kurulu: Merkezin Danışma Kurulunu

             İfade eder.

İKİNCİ BÖLÜM

Merkezin Amaçları, Faaliyet Alanları ve

Eğitim-Öğretim Kurs Programları

             Merkezin amaçları

             Madde 5 — Merkezin amacı; Kocaeli Üniversitesinde örgün önlisans, lisans ve lisansüstü öğretim programları dışında eğitim ve sosyal etkinlik programları düzenleyerek Üniversitenin kamu, özel sektör ve uluslar arası kuruluşlar ile işbirliğinin gelişmesine katkıda bulunmaktır.

             Merkezin faaliyet alanları

             Madde 6 — Merkez, 5 inci maddedeki amacı doğrultusunda; Üniversite öğrencilerine, Üniversite personeline, kamu ve özel sektöre ihtiyaç duydukları alanlarda danışmanlık hizmeti verir. Yerel, bölgesel, ulusal ve uluslararası düzeyde eğitim programları, kurslar, seminerler, konferanslar düzenler, bu faaliyetlerin koordinasyonunu sağlar ve bu alanlarda Üniversite olanaklarının tanıtımını yapar.

             Eğitim-öğretim kurs programları

             Madde 7 — Konferans, seminer ve kurs programları ile diğer eğitim programları sonunda katılım belgesi, başarı belgesi ve benzeri belgelerin verilme koşulları Senato tarafından belirlenir.

ÜÇÜNCÜ BÖLÜM

Merkezin Yönetim Organları, Görevleri ve Personel İhtiyacı

             Merkezin yönetim organları

             Madde 8 — Merkezin yönetim organları şunlardır:

             a) Merkez Müdürü,

             b) Merkez Yönetim Kurulu,

             c) Merkez Danışma Kurulu.

             Merkez müdürü

             Madde 9 — Merkez Müdürü; Rektör tarafından Üniversitenin aylıklı öğretim üyeleri arasından üç yıl için görevlendirilir. Görev süresi sona eren Merkez Müdürü yeniden görevlendirilebilir. Merkez Müdürünün altı aydan fazla görevinin başında bulunamayacağı durumlarda görevi sona erer.

             Merkez Müdürü, çalışmalarında kendisine yardımcı olmak üzere Üniversitenin aylıklı öğretim elemanları arasından en fazla iki kişiyi müdür yardımcısı olarak görevlendirilmek üzere Rektöre önerir.

             Merkez Müdürünün görevi sona erdiğinde müdür yardımcılarının görevi de sona erer. Merkez Müdürü, yokluğunda yardımcılarından birini vekil tayin eder.

             Merkez müdürünün görevleri

             Madde 10 — Merkez Müdürünün görevleri şunlardır:

             a)  Merkezi temsil etmek,

             b)  Merkez Yönetim Kurulunun aldığı kararları ve hazırladığı çalışma programını uygulamak,

             c)  Merkezi amaçları doğrultusunda yönetmek,

             d) Fakülteler, Enstitüler, Yüksekokullar, Meslek Yüksekokulları, Uzaktan Eğitim Araştırma ve Uygulama Merkezi, diğer araştırma ve uygulama merkezleri ve Rektörlüğe bağlı bölümlerde uygulanan programlar ve faaliyetlere ilişkin koordinasyonu sağlamak,

             e) Her faaliyet dönemi sonunda hazırlayacağı faaliyet raporunu ve bir sonraki yıla ait çalışma programını düzenlemek ve Merkez Yönetim Kuruluna sunmak,

             f) Merkez Danışma ve Merkez Yönetim Kurullarına başkanlık yapmak.

             Merkez yönetim kurulu

             Madde 11 — Merkez Yönetim Kurulu, Merkez Müdürü ve yardımcıları ile Üniversite öğretim elemanları arasından Rektör tarafından görevlendirilen dört üyeden oluşur.

             Merkez Yönetim Kurulu üyelerinin görev süresi üç yıldır. Görev süresi dolan üyeler yeniden görevlendirilebilir. Süresi bitmeden ayrılan üyelerin yerine, aynı usulle yenileri görevlendirilir.

             Merkez Yönetim Kurulu, Merkez Müdürünün daveti üzerine her ay, gerekli durumlarda daha sık olmak üzere Merkez Yönetim Kurulu üyelerinin salt çoğunluğu ile toplanır ve toplantıya katılanların oy çokluğu ile karar alır.

             Merkez yönetim kurulunun toplanması ve görevleri

             Madde 12 — Merkez Yönetim Kurulunun görev ve yetkileri şunlardır;

             a) Merkezin faaliyetleriyle ilgili eğitim programlarının hazırlanması ve planlanması, öğrenci alım koşullarının belirlenmesi, eğitim verecek birimlerle gerekli koordinasyonun sağlanması konularında kararlar almak,

             b) Merkez Müdürünün her faaliyet dönemi sonunda hazırlayacağı faaliyet raporlarının düzenlenmesine ilişkin esasları tespit etmek ve sunulan raporu değerlendirmek,

             c) Bir sonraki döneme ait çalışma programı esaslarını düzenlemek ve Merkez Danışma Kuruluna sunmak,

             d) Eğitim programları ile bu programlar sonunda katılım belgesi, başarı belgesi  ve benzeri belgelerin verilme koşullarını  Senatoya önermek.

             Merkez danışma kurulu

             Madde 13 — Merkez Danışma Kurulu; Merkez Müdürünün başkanlığında, Üniversiteye bağlı her bir fakülte dekanı, yüksekokul, meslek yüksekokulu ve enstitü müdürlerinin önereceği ve Rektörün onaylayacağı birer öğretim elemanından oluşur.

             Merkez Danışma Kurulu üyelerinin görev süresi üç yıldır. Görev süresi biten üyeler yeniden Merkez Danışma Kurulu üyeliğine seçilebilirler. Herhangi bir nedenle görevi sona eren üyenin yerine, o üyeyi öneren dekan veya Merkez Müdürünün önerisi ve Rektörün onayı üzerine yenisi göreve başlar.

             Merkez Müdürünün önerisi ve Merkez Danışma Kurulunun onayı ile gerektiğinde; Üniversite dışından konu ile ilgili bilgi, beceri ve deneyim sahibi kişiler de görüş bildirmek amacı ile Kurul toplantılarına katılabilirler, ancak oy kullanamazlar. Merkez Danışma Kurulu, Merkez Müdürünün çağrısı üzerine senede en az iki defa toplanır.

             Merkez Danışma Kurulu; sürekli eğitim faaliyetleri konularında Merkez Yönetim Kuruluna danışmanlık yapar, Merkezin faaliyetlerini gözden geçirerek ilgili konularda Merkez Yönetim Kuruluna gerekli tavsiyelerde bulunur, Merkez Müdürü tarafından hazırlanmış ve Merkez Yönetim Kurulunca onaylanmış yıllık faaliyet raporunu, çalışma programını, eğitim faaliyetlerini değerlendirir, yapılmış ve halen yürütülen çalışmalar hakkında görüş bildirir, önerilerde bulunur ve bir sonraki çalışma yılına ait programı değerlendirir.

             Personel ihtiyacı

             Madde 14 — Merkezin akademik, teknik ve idari personel ihtiyacı 2547 sayılı Kanunun 13 üncü maddesi uyarınca, Merkez Müdürünün önerisi üzerine Rektör tarafından görevlendirilecek personel tarafından  karşılanır.

DÖRDÜNCÜ BÖLÜM

Çeşitli ve Son Hükümler

             Geçici Madde 1— Üniversitenin diğer birimleri tarafından Merkezin faaliyet alanlarına giren konularda  yürütülmekte olan hizmetler, bu Yönetmeliğin yürürlüğe girdiği tarihten itibaren KOÜSEM tarafından yürütülür.

             Yürürlük

             Madde 15 — Bu Yönetmelik yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

             Yürütme

             Madde 16 — Bu Yönetmelik hükümlerini Kocaeli Üniversitesi Rektörü yürütür.