Yönetmelik

            Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesinden:

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Lisansüstü Eğitim ve Öğretim

Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik

             MADDE 1 — 26/6/2004 tarihli ve 25504 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Lisansüstü Eğitim ve Öğretim Yönetmeliğinin 20 nci maddesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

             "Madde 20 — Tezsiz yüksek lisans programı aşağıdaki şekilde uygulanır;

             a) Tezsiz yüksek lisans programının amacı; öğrenciye mesleki konuda derin bilgi kazandırmak ve mevcut bilginin uygulamada nasıl kullanılacağını göstermektir. Bu program toplam 30 krediden az ve 45 krediden fazla olmamak üzere en az 10 ders ile dönem projesi dersinden oluşur. Dönem projesi dersi kredisiz olup "başarılı" veya "başarısız" olarak değerlendirilir. Öğrenci, dönem projesinin alındığı yarıyılda dönem projesine kayıt yaptırmak ve yarıyıl sonunda yazılı bir rapor vermek zorundadır. Raporu başarısız bulunan öğrenci, izleyen yarıyılda dönem projesine yeniden kayıt yaptırmak ve bu yarıyıl sonunda da yeni bir yazılı rapor vermek zorundadır.

             b) Öğrencinin alacağı derslerin en çok üç tanesi, lisans öğrenimi sırasında alınmamış olması koşuluyla, lisans derslerinden seçilebilir. Öğrenciye; danışmanın ve anabilim/anasanat dalı kurulunun önerisi üzerine, enstitü yönetim kurulu kararıyla diğer üniversitelerden ve/veya Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesindeki diğer enstitülerden de dersler aldırılabilir.

             c) Tezsiz yüksek lisans örgün eğitimi tüm anabilim/anasanat dallarında yapılabilir. Ancak, lisansüstü ikinci öğretim programlarında sadece tezsiz yüksek lisans eğitimi yürütülür. Bu programlarda doktora ve tezli yüksek lisans eğitimi yapılamaz."

             Yürürlük

             MADDE 2 — Bu Yönetmelik yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

             Yürütme

             MADDE 3 — Bu Yönetmelik hükümlerini Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Rektörü yürütür.