Yönetmelik

             Pamukkale Üniversitesinden:

Pamukkale Üniversitesi Önlisans, Lisans Eğitim-Öğretim ve

Sınav Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılması

Hakkında Yönetmelik

             MADDE 1 — 27/8/1999 tarihli ve 23799 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan Pamukkale  Üniversitesi  Önlisans, Lisans Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliği’nin 4 üncü  maddesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

             "Madde 4 — Pamukkale Üniversitesi fakülte ve yüksekokullarına öğrenci olma hakkı kazanan aday; Rektörlükçe belirlenen ve ilan edilen süre içinde, istenen belgelerle kesin kaydını yaptırır. Süresi içinde kaydını yaptırmayan aday hakkını kaybeder.              

             Kesin kaydını yaptıran öğrenci, internet üzerinden veya ilgili fakülte/yüksekokuldaki bilgisayar laboratuarlarından faydalanarak yerel ağ üzerinden, akademik takvimde gösterilen süre içinde derslerini seçip kayıt onayı vermek zorundadır."

             MADDE 2 — Aynı Yönetmeliğin 5 inci maddesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir. 

             "Madde 5 — Öğrenci her yarıyıl başında harcını, akademik takvimde belirtilen kayıt bitiş süresinden bir gün öncesine kadar yatırmak zorundadır. Öğrenci harcını yatırdıktan bir gün sonra; internet veya yerel ağ üzerinden, ders seçimi için açılan kayıt arayüzünde, öncelikle  alttan alması gerekli olan başarısız olduğu ders/dersler  olmak üzere programına uygun olan dersleri seçmekle yükümlüdür. Ders seçim işlemlerini tamamladıktan sonra kaydını onaylayarak işlemini bitiren öğrencinin seçtiği derslere, danışmanının onay vermesi ile kayıt yenileme işlemi tamamlanmış olur. Danışmanların seçilen derslere ilişkin herhangi bir sorumluluğu yoktur.

             Öğrenci, ilgili yönetim kurulunca kabul edilmiş bir mazereti yoksa kaydını kendisi yapar. Ders kaydını mazereti nedeniyle belirlenen tarihte yapamamış olan öğrenci, mazeretinin ilgili yönetim kurulunca kabul edilmesi halinde ekle-sil dönemi içinde yapabilir. Bu süre içinde de kaydını yenilemeyen öğrenci bir defaya mahsus olmak üzere bunu izleyen yarıyılın başında kaydını yeniler. Aksi halde, öğrencinin Üniversite ile ilişiği kesilir. Bu hak, öğrenim süresi içinde bir defadan fazla kullanılamaz. Bu şekilde kaybedilen süre, öğrenim süresinden sayılır. Kayıt yenileme işlemlerinin tümünden öğrenci sorumludur.

             Yarıyıl sonu başarı durumu, fiili imkansızlıklar nedeniyle belirlenemeyen öğrencilerin kayıtları bir sonraki yarıyıla geçici olarak yapılır. Kesin belirlemeler sonucuna göre ilgili yönetim kurulu kararı ile ilişiği kesilen ve kayıtları geçici olarak yenilenmiş olan bu öğrenciler kazanılmış hak iddiasında bulunamazlar. Ancak o yarıyıl için yatırmış oldukları öğrenim harçları varsa kendilerine iade edilir."

             MADDE 3 — Aynı Yönetmeliğin 10 uncu maddesine aşağıdaki fıkra eklenmiştir.

             "Öğrencinin mezuniyet aşamasında olduğu veya ortak zorunlu dersler hariç 100 kodlu derslerin tamamını başaramadığı için 3 ve 4 üncü sınıf derslerini alamadığı durumlarda, öğrencinin alabileceği ders kredisi 15’in altında kalıyorsa bunun için fakülte/yüksekokul yönetim kurulu kararına gerek yoktur."

             MADDE 4 — Aynı Yönetmeliğin 11 inci maddesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir. 

             "Madde 11—- Derslerin % 70’ine ve uygulamaların % 80’ine devam zorunludur. Derslerin % 30'undan, uygulamaların da % 20'sinden fazlasına katılmayan öğrenci o dersin genel sınavına alınmaz. Devamsızlıkları nedeniyle sınava girme hakkı kazanamayanların listesi; yarıyılın son haftası içinde, fakülte/yüksekokul  yönetimi  aracılığıyla öğrencilerin görebileceği yerde ilan edilir.

             Önceki dönemde devam şartı yerine getirilmiş olan tekrarlanan derslerde (uygulamalı dersler haricinde), ara sınavlara girmek kaydıyla devam şartı aranmayabilir."

             MADDE 5 — Aynı Yönetmeliğin 14 üncü maddesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir. 

             "Madde 14 — Notlar ve katsayılar aşağıda gösterilmiştir;

             a) Geçer notlar: A1, A2, B1, B2, C ve G’dir. Bu notlara karşılık olan puan ve katsayılar aşağıdaki gibidir.

 

             Puanlar                      Notlar                 Katsayılar

             90-100                          A1                          4.00

             85-89                            A2                          3.50

             75-84                             B1                          3.00

             70-74                             B2                          2.50

             60-69                              C                           2.00

             60-100                            G                                0     Geçer (Kredisiz derslerde başarılı)

             b) Geçmez notlar: K ve F geçmez notlardır. Bunlardan;

             1) K : Geçmez (Kredisiz derslerde başarısız),

             2) F1: Devamsızlık nedeniyle genel sınava girme hakkı yok. Bu not; Yönetmeliğin 11 inci maddesinde belirtilen koşul yerine getirilerek, fakülte/yüksekokul yönetimi aracılığı ile devamsızlıktan kalan öğrenci listesi yarıyılın son haftası içinde ilan edilmişse verilebilir,

             3) F2: Genel sınava girme hakkı olduğu halde girmedi,

             4) F3: Genel sınava girdi, ancak başarısız

             olarak tanımlanır.

             c) H (Mazeretli) : İlgili yönetim kurulunca geçerli görülen mazereti nedeni ile genel sınava giremeyen öğrenciler için, ilgili yönetim kurulu kararı ile Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı tarafından kaydedilen nottur.

             d) M (Muaf) : Herhangi bir üniversiteden ya da yükseköğretim kurumundan dikey/yatay geçişle kabul olunan öğrencilerin ilgili programa intibaklarında, önceden izledikleri programda almış oldukları ve ilgili yönetim kurulu kararı ile başarılı sayıldıkları dersler için Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı tarafından kaydedilen nottur.”

             MADDE 6 — Aynı Yönetmeliğin 17 nci  maddesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

             "Madde 17 — Üniversiteden ilişik kesme nedenleri şunlardır:

             a) Aşağıda belirtilen hallerde, öğrencinin, bu Yönetmelikte öngörülen eğitim-öğretim süresini tamamlayıp tamamlamadığına bakılmaksızın Üniversite ile ilişiği kesilir;

             1) Bu Yönetmeliğin 5 inci maddesi hükümleri saklı kalmak kaydıyla kaydını yenilememesi,

             2)  Başarısız olduğu derse, açıldığı iki yarıyılda üst üste kayıt yaptırmaması,

             3)  İlgili mevzuat hükümlerine göre Üniversiteden çıkarma cezası almış olması,

             4)  Kendi isteği, ölüm ve benzeri bir durumun ortaya çıkması.

             b) Bu Yönetmeliğin 9 uncu maddesinde gösterilen, öğrencinin öğrenim süresi ve başarısızlığı ile ilgili ilişik kesme nedenleri.

             Üniversiteden ilişik kesme kararı, ilgili yönetim kurullarınca alınır."

             Yürürlük

             MADDE 7 — Bu Yönetmelik yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

             Yürütme

             MADDE 8 — Bu Yönetmelik hükümlerini Pamukkale Üniversitesi Rektörü yürütür.