Yönetmelik

 

             Zonguldak Karaelmas Üniversitesinden:

 

Zonguldak Karaelmas Üniversitesi Önlisans, Lisans Eğitim-Öğretim

ve Sınav Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına

Dair Yönetmelik

 

             MADDE 1 — 21/8/1993 tarihli ve 21675 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Zonguldak Karaelmas Üniversitesi Önlisans, Lisans Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliğinin 5 inci maddesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

             "Madde 5 — Öğrencilere, öğrenimlerini tamamlamak için tanınan azami süreler; iki yıllık önlisans öğreniminde dört yıl, dört yıllık lisans öğreniminde yedi yıldır. Öğrenim süresinin hesaplanmasında bu Yönetmeliğin 25 ve 26 ncı maddelerinde belirtilen süreler dikkate alınmaz. Üniversitelerden uzaklaştırma cezası alan öğrencilerin bu süreleri ise öğrenim süresinden sayılır. Bu süreler için öğrenci katkı payı ödenir.

             Azami öğrenim süreleri sonunda mezun olamayan son sınıf öğrencilerine, başarısız oldukları bütün dersler için iki ek sınav hakkı verilir. Daha önce hiç alınmamış dersler ile alınıp da devam koşulu yerine getirilmediğinden sınav hakkı elde edilemeyen dersler için ek sınav hakları kullanılamaz. Ek sınavlar sonunda başarısız ders sayısını, daha önce hiç alınmayan veya alınıp da devam koşulu yerine getirilmediği için genel sınav hakkı elde edilemeyen dersler de dahil olmak üzere beş derse indirenlere, bu beş ders için üç yarı yıl, ek sınavları almadan beş derse kadar başarısız olan öğrencilere dört yarı yıl, öğrencilik hakları devam ettirilerek ek süresi tanınır. Öğrencilerin, kendilerine tanınan ek sürelerde, daha önce almadıkları veya alıp da devam etmedikleri için, sınava girme hakkı elde edemedikleri derslere, Yönetmelik hükümlerine göre yazılarak sınava girme hakkını elde edip başarısız ders sayısını üç veya daha aza indirmeleri zorunludur. Bu süreler sonunda, üç veya daha az dersten başarısız olan öğrenciler sınırsız sınav hakkından yararlanırlar. Açılacak sınavlara, üst üste veya aralıklı olarak toplam üç eğitim-öğretim yılı hiç girmeyen öğrenci, sınırsız sınav hakkından vazgeçmiş sayılır ve bu haktan yararlanamaz. Sınırsız hak kullanma durumunda olan öğrenciler, öğrenci katkı payını ödemeye devam ederler, ancak, sınav hakkı dışındaki diğer öğrencilik haklarından yararlanamazlar,"

             Yürürlük

             MADDE 2 — Bu Yönetmelik yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

             Yürütme

MADDE 3 — Bu Yönetmelik hükümlerini Zonguldak Karaelmas Üniversitesi Rektörü yürütür.