Tebliğ

             Denizcilik Müsteşarlığından:

Gezi Tekneleri Yönetmeliğinin 15 inci Maddesinde Yer Alan

Kayıt Sistemine İlişkin Usul ve Esaslar ile

Yükümlülüklere İlişkin Tebliğ

(Tebliğ No: 2005/1)

 

             Madde 1 — Bu Tebliğ, 2/4/2002 tarihli ve 24714 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Gezi Tekneleri Yönetmeliğinin 15 inci maddesine dayanılarak, Gezi Tekneleri Yönetmeliğinin uygulanmasına yönelik olarak kayıt sistemi oluşturmak ve oluşturulacak bu kayıt sistemine ilişkin usul ve esasları belirlemek amacıyla hazırlanmıştır.

             Madde 2 — Bu Tebliğ için, 4703 sayılı Ürünlere İlişkin Teknik Mevzuatın Hazırlanması ve Uygulanmasına Dair Kanun, 2/4/2002 tarihli ve 24714 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Gezi Tekneleri Yönetmeliği ve 17/1/2002 tarihli ve 24643 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Ürünlerin Piyasa Gözetimi ve Denetimine Dair Yönetmelik içinde geçen tanımlar geçerlidir.

             Madde 3 — Müsteşarlık, gezi tekneleri üreticilerine "TS EN ISO 10087 – Küçük Tekneler – Tekne Tanıtımı – Kodlama Sistemi" standardında belirlenen ve üç harften oluşan üretici kodu verir ve firma ile ilgili bilgileri muhafaza eder.

             Madde 4 — Üretici kodu alan üreticilerin tekne üretim faaliyetlerine ilişkin aşağıda gösterilen bilgiler, istatistiki veri toplama çalışmaları kapsamında Müsteşarlık Bölge Müdürlüklerince toplanarak ilgili Genel Müdürlüğe bildirilir.

             a) Üretilen tekne adedi,

             b) Üretilen her teknenin tipi, boyu, gros tonilâtosu, esas yapı malzemesi, tekne tanıtım numarası, tekne tasarım kategorisi, üretim modülü,

             c) Varsa onaylanmış kuruluş ismi ve kimlik numarası.

             Madde 5 — Gezi Tekneleri Yönetmeliği kapsamındaki tekneler Teknik Kütük Defterine kayıt edilirken, tekne ile ilgili aşağıdaki bilgiler de deftere işlenir.

             a) Tekne tanıtım numarası,

             b) Tekne tasarım kategorisi,

             c) Üretim modülü,

             d) Varsa onaylanmış kuruluş kimlik numarası.

             Madde 6 — Bu Tebliğin 2 nci maddesinde belirtilen mevzuat hükümleri uyarınca yapılan işlemler, hem tekne için açılan dosyada hem de üretici için açılan dosyada ayrı ayrı muhafaza edilir.

             Madde 7 — Bu Tebliğ, yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

             Madde 8 — Bu Tebliğ hükümlerini Denizcilik Müsteşarlığının bağlı olduğu Bakan yürütür.