Yönetmelik

            Yüzüncü Yıl Üniversitesinden:

Yüzüncü Yıl Üniversitesi Veteriner Fakültesi

Yaz Okulu Yönetmeliği

 

BİRİNCİ BÖLÜM

Amaç, Kapsam, Dayanak

             Amaç

             Madde 1 — Bu Yönetmeliğin amacı; Yüzüncü Yıl Üniversitesi Veteriner Fakültesi için normal eğitim-öğretim yılının güz ve bahar yarıyılları dışında, yaz tatilini kapsayan aylar içinde uygulanacak eğitim-öğretim programını düzenlemektir.

             Kapsam

             Madde 2 — Bu Yönetmelik, Yüzüncü Yıl Üniversitesi Veteriner Fakültesi’nde yaz okulu eğitim-öğretim programında uygulanacak usul ve esaslara ilişkin hükümleri kapsar.

             Dayanak

             Madde 3 — Bu Yönetmelik 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu’nun 7 nci maddesinin birinci fıkrasının (c) bendi ile 14 üncü maddesine dayanılarak hazırlanmıştır.

İKİNCİ BÖLÜM

Yaz Okulunun Amacı ve Yaz Okulunda Eğitim-Öğretim

             Yaz okulunun amacı

             Madde 4 — Yaz okulunun amaçları şunlardır;

             a) Üniversitenin eğitim ve öğretim olanaklarının yaz aylarında da değerlendirilmesi,

             b) Öğrencilerin normal dönemlerde aldıkları, fakat başarısız oldukları dersleri (28/1/1989 tarihli ve 20063 sayılı Yüzüncü Yıl Üniversitesi Veteriner Fakültesi Eğitim Öğretim ve Sınav Yönetmeliğinin 24 üncü maddesi gereğince, bulunduğu sınıfta genel akademik not ortalaması 1.00 in altına düştüğünde üst sınıftan hiç ders alamayacağı için bu durumda olan öğrencilerin başarısız olduğu dersler), yaz aylarında da açmak suretiyle başarısız öğrencilere şans verilmesi ve bölümlerde meydana gelen öğrenci yığılmalarının giderilerek eğitim veriminin arttırılması.

             Derslerin başlaması

             Madde 5 — Yaz döneminin başlangıç tarihi, bahar yarıyılı/yıl sonu sınavlarının tamamlanmasından en az iki hafta sonra olacak şekilde Üniversite Senatosu tarafından belirlenir. Yaz döneminde öğretim süresi kayıt dönemleri hariç 7 haftadır.

             Yaz okulunda açılması öngörülen lisans dersleri bu dersleri veren bölümlerce belirlenir. Dersler ve dersleri yürütecek öğretim elemanları, ilgili bölümün teklifi üzerine Veteriner Fakültesi Yönetim Kurulunca yaz okulu başlangıcından en az 30 gün önce belirlenir ve öğrencilere duyurulur.

             Öğrenci sayısı

             Madde 6 — Yaz okulu programlarında yer alan derslerin açılabilmesi için, en az 10 öğrencinin kesin kayıt yaptırmış olması gereklidir.

             Kayıtlar

             Madde 7 — Kayıtlar dönem başında yapılır. Öğrenci, yaz döneminde normal dönemde başarısız olduğu en çok ulusal 12 kredilik derse kayıt yaptırabilir. Yaz okulunda ders ekleme, ders bırakma, dersten çekilme yoluna gidilemez.

             Eğitim süresi

             Madde 8 — Yaz okulunda eğitim, normal eğitim dönemi dışında belirlenecek akademik takvime göre yapılır. Süre altı hafta ders, bir hafta final sınavı olmak üzere en az yedi haftadır. Her ders için en az normal dönemdeki ders saati kadar ders yapılır.

             Devam durumu

             Madde 9 — Yaz döneminde derslere devam zorunludur. Bir derse ilişkin devam koşulunun daha önce yerine getirilmiş olması, yaz döneminde o derse devam zorunluluğunu kaldırmaz. Yaz dönemi ders geçme sınavında başarılı olamayan öğrenciler, kayıt olarak o dersleri tekrar alabilirler.

             Başarı değerlendirmesi

             Madde 10 — Yaz döneminde ders alan öğrencilerin ödev, proje, laboratuvar, klinik çalışmaları ile devam ve sınava giriş koşulları veya ara sınav, mazeret, ders geçme sınavlarının değerlendirilmesinde Yüzüncü Yıl Üniversitesi Veteriner Fakültesi Eğitim Öğretim ve Sınav Yönetmeliği hükümleri uygulanır.

             Yaz döneminde açılan derslerin başarı notları, o dersler ait oldukları yarıyılda alınmış gibi işleme tabi tutulur.

ÜÇÜNCÜ BÖLÜM

Çeşitli ve Son Hükümler

             Ücretler

             Madde 11 — Yaz okulunda öğrenciler, Bakanlar Kurulu veya Maliye Bakanlığı’nca belirlenecek miktardaki ücretleri kayıt sırasında öderler. Öğrencilerden alınacak yaz okulu öğretim ücretleri ile yaz okulunda ders verecek öğretim elemanlarına ödenecek ücretler konusunda 2547 sayılı Kanunun ek 26 ncı maddesi hükümleri uygulanır.

             Öğrenim süresi

             Madde 12 — Yaz okulunda geçen süre eğitim öğretim süresinden sayılmaz.

             Yaz okulundan faydalanamayacaklar

             Madde 13 — Beşinci yıl sonunda başarısız olan öğrenciler için yaz okulu açılmaz.

             Bahar yarıyılı sonunda yasal öğrenim süresini tamamlayan ve ek süre kazanmamış bulunan öğrenciler yaz okulundan yararlanamazlar ve bu öğrencilerin Fakülte ile ilişikleri kesilir.

             Geçici Madde 1 – 2004-2005 öğretim yılından önce Veteriner Fakültesine kayıt yaptıran öğrencilere bu Yönetmelik hükümleri uygulanmaz.

             Yürürlük

             Madde 14 — Bu Yönetmelik yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

             Yürütme

             Madde 15 — Bu Yönetmelik hükümlerini Yüzüncü Yıl Üniversitesi Rektörü yürütür.