Yönetmelik

            Osmangazi Üniversitesinden:

Osmangazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Eğitim-Öğretim ve

Sınav Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına

Dair Yönetmelik

             MADDE 1 — 11/9/1995 tarihli ve 22401 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan Osmangazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliğinin 4 üncü maddesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

             "Madde 4 – Öğrencinin, öğrencilik hak ve muafiyetlerinden yararlanabilmesi ve sınavlara girebilmesi için; her öğretim yılının başında ilan edilen tarihler arasında, yatırdığı katkı payı makbuzu ile öğrenci bilgi formunu doldurarak kaydını yenilemesi zorunludur. Katkı payını ilan edilen sürede yatırmayan öğrenciye kayıt yenilemek için ek süre tanınmaz. Katkı payını yatırmayan öğrenci ders, laboratuar ve stajlara devam edemez. Aile Hekimliği dönemi çalışmalarına katılamaz ve sınavlara giremez. Üst üste iki defa kaydını yenilemeyen öğrencinin Üniversite ile ilişkisi kesilir."

             MADDE 2 — Aynı Yönetmeliğin 9 uncu maddesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

             "Madde 9 – Öğrencinin teorik ve uygulamalı dersler ile stajlara (laboratuar, tartışma, seminer, klinik çalışması, saha çalışması gibi) devamı zorunludur. Öğrencinin devam durumu, ilgili ders kurulunda veya staj süresi sonunda düzenlenen devam belgesinde belirlenir ve devamsız öğrencinin durumu Dekanlıkça ilan edilir. Öğrencinin o dersin, stajın veya ders kurulunun sınavına katılabilmesi için teorik derslerin ve uygulamaların % 80’ine katılması zorunludur. Sağlık raporu devam yükümlülüğünü kaldırmaz.

             Toplam devamsızlığı bir yıl içinde % 20'yi aşan öğrencinin mazereti, Yönetim Kurulunca kabul edilirse, sınıfta kalmakla birlikte devam etmediği yıl bu Yönetmeliğin 7 nci maddesindeki sürelerin hesabında dikkate alınmaz."

             MADDE 3 — Aynı Yönetmeliğin 10 uncu maddesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

             "Madde 10 – Senato tarafından belirlenmiş haklı ve geçerli sebepleri veya sağlık nedeniyle mazereti Yönetim Kurulunca kabul edilen öğrenciler, rapor süresince derslere devam edemez ve sınavlara giremez. Sınavlara girmiş ise sınavı geçersiz sayılır.

             Öğrencinin sağlık sorunu nedeniyle rapor alması durumunda, Üniversite Senatosunun almış olduğu "Haklı ve Geçerli Nedenler" konusundaki kararı uygulanır. Sağlık raporlarında sağlık kurumuna başvuru saati belirtilmelidir.

             Mazeretlerle ilgili her türlü müracaatın, mazeretin süresi içerisinde (mektup, telgraf, faks ve benzeri) yazılı olarak Dekanlığa bildirilmesi gerekir."

             MADDE 4 — Aynı Yönetmeliğin 13 üncü maddesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

             "Madde 13 – Sınavlar 100 tam not üzerinden değerlendirilir. 1, 2 ve 3 üncü sınıflarda ara sınav, mazeret, yıl sonu, bütünleme sınav notları virgülden sonra iki basamaklı olarak ilan edilir. Başarı notu hesaplamasında virgülden sonraki kesir, 50 ve 50’nin üzerinde ise not bir üst nota yükseltilir. 50’nin altında ise bir alt nota indirilir.

             F1 notu, teorik ve uygulamalı dersler ile stajlara devam yükümlülüğünü mazeretsiz olarak yerine getirmeyen öğrenciye verilen nottur. Bu öğrencinin yıl sonu genel ve bütünleme sınavlarına girme hakkı yoktur.

             F2 notu, teorik ve uygulamalı dersler ile stajlara devam yükümlülüğünü yerine getiren ancak sınava girme hakkı olduğu halde sınava girmeyen öğrenciye verilen nottur.

             E notu, bu Yönetmeliğin 10 uncu maddesinde belirtilen mazeretli öğrenciye verilen nottur.

             Başarı notları, başarı derecesi ve katsayıları aşağıda gösterilmiştir:

 

                       Başarı Notu           Harf Notu           Başarı Derecesi            Katsayısı

                            85-100                     A                     Pekiyi                           4.00

                            70-84                       B                     İyi                                 3.00

                            60-69                       C                     Orta                              2.00

                             0-59                        F3                    Başarısız                       0.00"

 

             MADDE 5 — Aynı Yönetmeliğin 18 inci maddesinin birinci fıkrasından sonra gelmek üzere aşağıdaki fıkra eklenmiş ve bu fıkranın (c) bendi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

             "Aile hekimliği dönemi eğitimiyle ilgili esaslar şunlardır:"

             "c) Bu dönemde öğrencinin başarı durumu, her anabilim dalında yapılan çalışma sonunda; hasta ve hasta sahipleri ile ilişkisi, görevine bağlılık derecesi, mesleki bilgisi, iş birliği yeteneği, işe ilgisi, devamı, toplantılara katılımı ve ilgisi gözönünde tutularak bu Yönetmeliğin 13 üncü maddesindeki notlar üzerinden değerlendirilir."

             MADDE 6 — Aynı Yönetmeliğin 7 nci maddesinin birinci fıkrasının (c) bendinin son cümlesi yürürlükten kaldırılmıştır.

             Yürürlük

             MADDE 7 — Bu Yönetmelik 2005-2006 eğitim-öğretim yılı başında yürürlüğe girer.

             Yürütme

             MADDE 8 — Bu Yönetmelik hükümlerini Osmangazi Üniversitesi Rektörü yürütür.