Standardı
İhracatta Zorunlu Uygulamada Bulunan Ürünler Listesi
|
G.T.İ.P.
|
Madde İsmi
|
İlgili Standart
|
0307.60.00.00.00
|
Salyangozlar (Deniz salyangozları hariç)
|
TS/89 Salyangoz
|
0407.00.30.00.12
|
Tavuk yumurtaları
|
TS/1068 Tavuk Yumurtası -Kabuklu
|
0504.00.00.90.11
0504.00.00.90.12
0504.00.00.90.13
0504.00.00.90.19
0504.00.00.90.21
0504.00.00.90.22
0504.00.00.90.23
0504.00.00.90.29
|
Koyun türü hayvanların orjinal bağırsakları
Keçi türü hayvanların orjinal
bağırsakları
Sığır türü hayvanların orjinal bağırsakları
Diğer hayvanların orjinal
bağırsakları
Koyun türü hayvanların asorti bağırsakları
Keçi türü hayvanların asorti
bağırsakları
Sığır türü
hayvanların asorti bağırsakları
Diğer asorti
bağırsaklar
|
TS/208 Barsaklar
|
0701.90.50.00.00
|
Taze patates (1 Ocak’tan 30 Haziran’a
kadar olanlar)
|
TS/1223 Turfanda Patates
|
0701.90.90.00.00
|
Diğerleri (Patates)
|
TS/1222 Patates
|
0702.00.00.00.00
|
Domates (taze veya soğutulmuş)
|
TS/794 Domates
|
0703.10.19.00.11
|
Kuru Soğan
|
TS/ 796 Kuru Soğan
|
0703.20.00.00.11
0703.20.00.00.12
|
Taze Sarımsak
Kuru Sarımsak
|
TS/1131 Sarımsak
|
0703.90.00.00.11
|
Pırasa
|
TS/795 Pırasa
|
0704.10.00.00.11
|
Karnabahar
|
TS /1074 Karnabahar
|
0704.90.10.00.11
0704.90.10.00.12
0704.90.90.00.00
|
Beyaz lahana
Kırmızı lahana
Diğerleri
|
TS/1075 Başlahana
|
0705.11.00.00.00
0705.19.00.00.00
|
Baş marul
Diğerleri
|
TS/1194 Yeşil Salata ve Marul
|
0706.10.00.00.11
|
Havuçlar
|
TS/1193 Havuç
|
0706.90.10.00.00
|
Kök kerevizi
|
TS/1206 Sap ve Kök Kereviz
|
0707.00.05.00.00
0707.00.90.00.00
|
Hıyarlar
Kornişonlar
|
TS/1253 Hıyar
|
0708.10.00.00.11
|
Kabuklu bezelye
|
TS/798 Taze Bezelye
|
0708.20.00.00.11
0708.20.00.00.12
|
Fasulye
Barbunya (kabuklu)
|
TS/797 Taze Fasulye
|
0708.90.00.00.11
|
Kabuklu
baklagiller
|
TS/2123 Taze Bakla
|
0709.10.00.00.00
|
Enginarlar
|
TS/1133 Enginar
|
0709.30.00.00.00
|
Patlıcanlar
|
TS/1255 Patlıcan
|
0709.40.00.00.00
|
Yaprak kerevizleri (kök kerevizleri
hariç)
|
TS/1206 Sap ve Kök Kereviz
|
0709.51.00.00.00
|
Agaricus cinsi mantarlar
|
TS/2410 Sebzeler- Yemeklik Kültür
Mantarı
|
0709.60.10.00.11
0709.60.10.00.12
0709.60.10.00.13
0709.60.10.00.14
0709.60.10.00.19
|
Sivri biber
Dolmalık biber
Çarliston biber
Kırmızı biber (paprika)
Diğerleri
|
TS/1205 Taze Biber
|
0709.70.00.00.11
|
Ispanak
|
TS/1130 Ispanak
|
0709.90.70.00.14
|
Sakız kabağı
|
TS/1898 Sakız Kabağı
|
0709.90.90.00.11
|
Bamya
|
TS/2122
Taze Bamya
|
0709.90.90.00.13
|
Maydanoz
|
TS/1816 Maydanoz
|
0713.20.00.00.19
|
Diğerleri (Nohut)
|
TS/142 Nohut
|
0713.31.00.00.19
0713.32.00.00.19
0713.33.90.00.00
0713.39.00.00.19
0713.90.00.00.15
|
Diğerleri (Vigna
mungo (L.) Hepper veya vignaradiata (L.) wilczek türü fasulyeler)
Diğerleri (Küçük kırmızı (Adzuki) fasulye)
Diğerleri (Adi fasulye, beyaz fasulye
dahil)
Diğerleri
Barbunya
|
TS/141 Kuru Fasulye
|
0713.40.00.00.12
0713.40.00.00.13
0713.40.00.00.19
|
Yeşil mercimek
Kırmızı mercimek
Diğerleri
|
TS/143 Mercimek (Kabuklu ve İç) TS/4201 Sarı Mercimek (Kara Mercimek
İçi)
|
0802.21.00.00.00
|
Kabuklu
|
TS/3074
Kabuklu Fındık
|
0802.22.00.00.00
|
Kabuksuz
|
TS/3075
İç Fındık
|
0802.22.00.00.00
|
Kabuksuz
|
TS/1917
İşlenmiş İç Fındık
|
0802.40.00.00.00
|
Kestane (Castanea
Spp.)
|
TS/1072 Kestane
|
0802.50.00.00.00
|
Antep fıstığı
|
TS/1279 Kabuklu Antep Fıstığı ve TS/1280 İç Antep Fıstığı
|
0804.20.10.00.00
|
Taze incir
|
TS/1813 Taze İncir
|
0804.20.90.00.11
0804.20.90.00.12
0804.20.90.00.13
0804.20.90.00.14
0804.20.90.00.15
0804.20.90.00.19
|
Ekstra kuru incir
Birinci sınıf kuru incir
İkinci sınıf kuru incir
Kuru naturel
incir
Hurda incir
Diğerleri
|
TS/541 Kuru İncir
|
0805.10.20.00.11
0805.10.20.00.12
0805.10.20.00.13
0805.10.20.00.14
0805.10.20.00.15
0805.10.20.00.16
0805.10.20.00.17
0805.10.20.00.18
0805.10.20.00.21
0805.10.20.00.22
0805.10.20.00.23
0805.10.20.00.24
0805.10.20.00.25
0805.10.20.00.29
0805.10.80.00.00
0805.20.10.00.00
0805.20.30.00.11
0805.20.30.00.12
0805.20.50.00.00
0805.20.70.00.00
0805.20.90.00.11
0805.20.90.00.19
0805.40.00.00.11
0805.40.00.00.12
0805.40.00.00.13
0805.40.00.00.14
0805.40.00.00.15
0805.40.00.00.16
0805.40.00.00.19
0805.50.10.00.11
0805.50.10.00.12
0805.50.10.00.13
0805.50.10.00.14
0805.50.10.00.15
0805.50.10.00.16
0805.50.10.00.17
0805.50.10.00.19
0805.50.90.00.00
0805.90.00.00.11
|
Kan Portakalı-Yarı Kan Portakalı
Waşington (Navel)
Şamuti (Yafa)
Valencia
Tomson
Hamlin
Vernas
Ovalins
Trablus
Akçay Şekeri
Finike
Trovlins
Navelina
Diğerleri
Diğerleri
Klemantin
Monreale
Satsuma
Mandarin ve vilking
Tanjerin
King
Diğerleri
Marsh Seedless
Tomson
Ruby Red
Star Ruby
Pink
Diored
Diğerleri
Enterdonat
Lamas
Kütdikem
Yatak
Mayer
Şataf
İtalyan
Diğerleri
Tatlı limonlar (Citrus aurantifolia, Citrus latifolia)
Diğer taze turunçgiller
|
TS/34 Turunçgil Meyveleri
|
0806.10.10.00.11
0806.10.10.00.12
0806.10.10.00.13
0806.10.10.00.14
0806.10.10.00.15
0806.10.10.00.16
0806.10.10.00.17
0806.10.10.00.18
0806.10.10.00.21
0806.10.10.00.22
0806.10.10.00.23
0806.10.10.00.29
|
Sultani çekirdeksiz üzüm
Rezaki üzümü
Tarsus beyazı
üzümü
Müşküle üzümü
Kardinal üzümü
Imparator üzümü
Perlet üzümü
Super çekirdeksiz üzüm
Antep karası üzümü
Hatun parmağı üzümü
Yalova incisi üzümü
Diğerleri
|
TS/101 Sofralık Üzüm
|
0806.20.30.00.00
|
Sultani üzümü
|
TS/3411
Çekirdeksiz
Kuru Üzüm
|
0806.20.90.00.00
|
Diğerleri
|
TS/3410
Çekirdekli
Kuru
Üzüm
|
0807.11.00.00.00
|
Karpuzlar
|
TS/1132 Karpuz
|
0807.19.00.00.00
|
Diğerleri (Kavun)
|
TS/1073 Kavun
|
0808.10.80.00.11
0808.10.80.00.12
0808.10.80.00.13
0808.10.80.00.14
0806.10.80.00.15
0806.10.80.00.16
0806.10.80.00.17
0806.10.80.00.18
0806.10.80.00.21
0808.10.80.00.29
|
Elma, golden cinsi
Elma, granny smith cinsi
Starking elma
Starkrimson elma
Tobred
Jonagold
Red Chief (Red Delicious)
Fuji
Breabuen
Diğerleri
|
TS/100 Elma
|
0808.20.50.00.00
|
Diğerleri (Armut)
|
TS/184 Armut
|
0808.20.90.00.00
|
Ayva
|
TS/1817 Ayva
|
0809.10.00.00.00
|
Kayısı (zerdali dahil)
|
TS/791 Kayısı
|
0809.20.05.00.00
0809.20.95.00.00
|
Vişne (Prunus cerasus)
Diğerleri (Kiraz)
|
TS/793 Kiraz ve Vişne
|
0809.30.10.00.00
0809.30.90.00.00
|
Nektarinler
Diğerleri (Şeftali)
|
TS/42 Şeftali
|
0809.40.05.00.11
0809.40.05.00.13
0809.40.05.00.19
|
Can eriği
Mürdüm eriği
Diğer erikler
|
TS/792 Erik
|
0810.10.00.00.00
|
Çilek
|
TS/185 Çilek
|
0810.90.95.00.11
|
Nar
|
TS/4953 Nar
|
0813.10.00.00.11
0813.10.00.00.12
0813.10.00.00.13
0813.10.00.00.14
|
Ekstra kayısı
Birinci sınıf kayısı
İkinci sınıf kayısı
Endüstriyel kayısı
|
TS/485 Kuru Kayısı
|
0910.99.91.00.11
|
Mahlep
|
TS/1049 Mahlep
|
1106.30.90.00.12
|
İncir ezmesi
|
TS/542 İncir Ezmesi
|
1202.10.90.00.00
1202.20.00.00.00
|
Diğerleri (Kabuklu yer fıstığı)
Kabuksuz yer fıstığı (kırılmış olsun
olmasın)
|
TS/310 Yer Fıstığı (Kabuklu ve İç)
|
1404.10.00.90.14
1404.10.00.90.15
|
Palamut
Palamut tırnağı
|
TS/1016 Palamut ve Palamut Tırnakları
|
1507.90.90.00.00
|
Diğerleri (Soya yağı)
|
TS/890 Yemeklik Soya Yağı
|
1508.90.90.00.00
|
Diğerleri (Yer fıstığı yağı)
|
TS/891 Yemeklik Yer Fıstığı Yağı
|
1509.10.90.00.11
1509.10.90.00.12
1509.10.90.00.13
1509.10.90.00.14
1509.90.00.00.14
1509.90.00.00.15
1509.90.00.00.16
1509.90.00.00.18
|
Net ağırlığı
1 kg’a kadar olan hazır ambalajlarda olanlar
Net ağırlığı
1-2 kg arası olan hazır ambalajlarda olanlar
Net ağırlığı
2-5 kg arası olan hazır ambalajlarda olanlar
Diğerleri
Net ağırlığı
1 kg’a kadar olan hazır ambalajlarda olanlar
Net ağırlığı
1-2 kg arası olan hazır ambalajlarda olanlar
Net ağırlığı
2-5 kg arası olan hazır ambalajlarda olanlar
Diğerleri
|
TS/341 Yemeklik Zeytinyağı
|
1510.00.90.00.11
|
Prina yağı
|
TS/5269 Yemeklik Rafine
Prina Yağı
|
1511.90.99.00.19
|
Diğerleri (Yemeklik palm
yağı)
|
TS/893 Bitkisel Yemeklik Yağlar (Özel Standardı Olmayan)
|
1512.19.90.00.11
|
Ayçiçeği tohumu yağı
|
TS/886 Yemeklik Ayçiçek Yağı
|
1512.19.90.00.19
|
Aspir yağı (Yemeklik)
|
TS/893 Bitkisel Yemeklik Yağlar (Özel Standardı Olmayan)
|
1512.29.90.00.00
|
Diğerleri (Pamuk tohumu yağı)
|
TS/887 Yemeklik Pamuk Yağı
|
1513.19.91.00.00
1513.19.99.00.00
|
Diğerleri (Yemeklik hindistan
cevizi yağı), net ağırlığı 1 kg. veya daha az olan hazır ambalajlarda
bulunanlar
Diğerleri
|
TS/893 Bitkisel Yemeklik Yağlar (Özel Standardı Olmayan)
|
1513.29.50.00.00
1513.29.90.00.11
1513.29.90.00.19
|
Net ağırlığı 1kg. veya daha az olan hazır
ambalajlarda bulunanlar (Yemeklik palm çekirdeği
ve babassu yağları),
Palm çekirdeği yağı
Babassu yağı
|
TS/893 Bitkisel Yemeklik Yağlar (Özel Standardı Olmayan)
|
1514.19.90.00.00
1514.99.90.00.00
|
Diğerleri
Diğerleri
|
TS/893 Bitkisel Yemeklik Yağlar (Özel Standardı Olmayan)
|
1514.19.90.00.00
1514.99.90.00.00
|
Diğerleri
Diğerleri
|
TS/892 Yemeklik Rapiska Yağı
|
1515.29.90.00.00
|
Diğerleri (Mısır yağı)
|
TS/888 Yemeklik Mısırözü Yağı
|
1515.50.99.00.00
|
Diğerleri (Susam yağı)
|
TS/889 Yemeklik Susam Yağı
|
2008.19.19.00.11
2008.19.19.00.12
2008.19.19.00.13
2008.19.19.00.15
2008.19.19.00.16
2008.19.19.00.17
2008.19.19.00.18
2008.19.19.00.29
2008.19.95.00.11
2008.19.95.00.12
2008.19.95.00.13
2008.19.95.00.15
2008.19.95.00.16
2008.19.95.00.17
2008.19.95.00.18
2008.19.95.00.29
|
Kıyılmış fındık (beyazlatılmış, kavrulmuş
kabuksuz fındıktan mamul)
Dilinmiş fındık (beyazlatılmış, kavrulmuş
kabuksuz fındıktan mamul)
Kavrulmuş, bütün haldeki kabuksuz fındık
Yağda kavrulmuş tuzlu kabuksuz fındık
Beyazlatılmış kabuksuz fındık
Diğer kavrulmuş kabuksuz fındık
Kavrulmuş, bütün haldeki kabuksuz fındık
(çıkıntısı ayrılmamış)
Diğer işlenmiş kabuksuz fındıklar
Kıyılmış fındık (beyazlatılmış, kavrulmuş
kabuksuz fındıktan mamul), net muhtevası 1 kg.ı geçmeyen
ambalajlarda olanlar
Dilinmiş fındık (beyazlatılmış, kavrulmuş
kabuksuz fındıktan mamul), net muhtevası 1 kg.ı geçmeyen
ambalajlarda olanlar
Kavrulmuş,
bütün haldeki kabuksuz fındık, net muhtevası 1 kg.ı geçmeyen
ambalajlarda olanlar
Yağda kavrulmuş tuzlu kabuksuz fındık,
net muhtevası 1 kg.ı geçmeyen ambalajlarda
olanlar
Beyazlatılmış kabuksuz fındık, net
muhtevası 1 kg.ı geçmeyen ambalajlarda olanlar
Diğer kavrulmuş kabuksuz fındık, net
muhtevası 1 kg.ı geçmeyen ambalajlarda olanlar
Kavrulmuş, bütün haldeki kabuksuz fındık
(çıkıntısı ayrılmamış), net muhtevası 1 kg.ı geçmeyen
ambalajlarda olanlar
Diğer işlenmiş kabuksuz fındıklar, net
muhtevası 1 kg.ı geçmeyen ambalajlarda olanlar
|
TS/1917
İşlenmiş İç Fındık
|
51.01
|
Yün ve yapağı (karde
edilmemiş veya taranmamış)
|
TS/1014
Yapağı ve Yünler
|
5102.19.40.90.11
5102.19.40.90.12
5102.19.40.90.13
5102.19.40.90.14
5102.19.40.90.15
5102.19.40.90.16
5102.19.40.90.17
5102.19.40.90.18
5102.19.40.90.21
5102.19.40.90.22
5102.19.40.90.29
|
I. Oğlak (TEXT 154)
II. Oğlak (TEXT 154)
I. Tiftik (ince tiftik) (TEXT 154)
İyi tiftik (TEXT 154)
Sıra tiftik (TEXT 154)
Kastamonu (TEXT 154)
Konya dağ (TEXT 154)
Konya ova (TEXT 154)
Çengelli tiftik (TEXT 154)
Yıkanmış tiftik (TEXT 154)
Diğerleri (TEXT 154)
|
TS/4026
Türk Tiftikleri
|
1404.20.00.00.11
1404.20.00.00.12
1404.20.00.00.13
1404.20.00.00.14
1404.20.00.00.15
1404.20.00.00.19
5201.00.90.00.00
5202.10.00.00.19
5202.91.00.00.11
5202.91.00.00.12
5202.91.00.00.19
5202.99.00.00.12
5202.99.00.00.13
5202.99.00.00.18
|
Linter a I
Linter a II
Linter a III
Linter b I
Linter b II
Diğerleri
Diğerleri (TEXT 154)
Diğerleri (TEXT 154)
Penye telefi (TEXT 154)
Tarak telefi (TEXT 154)
Diğerleri (TEXT 154)
Tarak telefi (TEXT 154)
Penye telefi (TEXT 154)
Diğerleri (TEXT 154)
|
TÜZÜK
|
1509.10.10.00.11
1509.10.10.00.12
1509.10.10.00.13
1509.10.10.00.14
1510.00.90.00.19
1511.90.99.00.11
|
Net ağırlığı
1 kg’a kadar olan hazır ambalajlarda olanlar
Net ağırlığı
1-2 kg arası olan hazır ambalajlarda olanlar
Net ağırlığı
2-5 kg arası olan hazır ambalajlarda olanlar
Diğerleri
Diğerleri
Super olein
|
2004/30 sayılı Revize edilen TS 341 Yemeklik Zeytinyağı Standardı ve TS
342 Yemeklik Zeytinyağı Muayene ve Deney Yöntemleri Standardının Dış
Ticarette Zorunlu Uygulamaya Konulmasına İlişkin Tebliğ’in 3.maddesi hükmü
|