Yönetmelik

             İnönü Üniversitesinden:

İnönü Üniversitesi Lisansüstü Eğitim-Öğretim Yönetmeliğinde

Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik

             MADDE 1 — 1/9/2003 tarihli ve 25216 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan İnönü Üniversitesi Lisansüstü Eğitim-Öğretim Yönetmeliği’nin 7 nci maddesinin birinci fıkrasının (a) ve (d) bentleri aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

             "a) Yüksek lisans programlarına başvurabilmek için adayların eğitim dalı yönünden ilgili anabilim dalınca uygun görülecek bir lisans diplomasına sahip olmaları; lisans mezuniyet not ortalamasının tam notun en az % 60'ı olması; başvurduğu programın puan türünden en az 45 LES puanına veya YÖK tarafından LES ile eşdeğerliği kabul edilen uluslararası sınavlar için belirlenen standart puana sahip olmaları; ayrıca KPDS veya ÜDS’ den en az 40 puana veya Üniversitelerarası Kurul tarafından eşdeğerliği kabul edilen uluslararası yabancı dil sınavları için belirlenen standart puana sahip olmaları gerekir. Yüksek Lisans başvurusu kabul edilen adayların kayıtlarının yapılabilmesi için; LES puanının % 60'ı, yabancı dil puanının % 30'u ile lisans not ortalamasının % 10'unun toplamına göre adayların sıralaması yapılır. Eşitlik durumunda LES+yabancı dil puanı toplamı yüksek olanlara öncelik verilir.

             Spor ve sanatla ilgili alanlarda yüksek lisans programlarına başvuran adayların, kendi dallarında başarı değerlendirilmesinde LES puanının % 60’ı yabancı dil puanının % 10’u, lisans not ortalamasının % 10’u ile mülakat notunun %20’sinin toplamına göre adaylar sıralanır, eşitlik durumunda LES + yabancı dil puanı toplamı yüksek olanlara öncelik verilir."

             "d) Spor veya sanatla ilgili alanlarda doktora veya sanatta yeterlik programına başvurabilmek için, adayların bir yüksek lisans diplomasına ve en az 50 sözel LES puanına veya YÖK tarafından LES ile eşdeğerliği kabul edilen uluslar arası sınavlar için belirlenen standart puana sahip olmaları; ayrıca KPDS veya ÜDS' den en az 50 puan almış olmaları veya Üniversitelerarası Kurul tarafından eşdeğerliği kabul edilen uluslar arası yabancı dil sınavları için belirtilen standart puana sahip olmaları gerekir.

             Spor veya sanatla ilgili alanlarda doktora veya sanatta yeterlik programına kabul edilen adayların kayıtlarının yapılabilmesi için; LES puanının % 60'ı, yabancı dil puanının % 10'u, lisans not ortalamasının % 10’u ile mülakat notunun %20’sinin  toplamına göre (bu toplamın en az 55 olması koşuluyla) adaylar sıralanır. Eşitlik durumunda LES+ yabancı dil puanı yüksek olanlara öncelik verilir."

             Yürürlük

             MADDE 2 — Bu Yönetmelik yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

             Yürütme

             MADDE 3 — Bu Yönetmelik hükümlerini İnönü Üniversitesi Rektörü yürütür.