Yönetmelik

             Anadolu Üniversitesinden:

Anadolu Üniversitesi Öğretim ve Sınav Yönetmeliğinde

Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik

             MADDE 1 — 19/8/1994 tarihli ve 22026 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Anadolu Üniversitesi Öğretim ve Sınav Yönetmeliğinin değişik 22 nci maddesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

             "Madde 22 — Kredili sistem uygulayan öğretim birimlerinde bir öğrencinin genel not ortalamasının her dönemin sonunda en az 2,00 olması gerekir. Yaz okulu açılması halinde genel not ortalaması, yaz okulu sonuçları da göz önüne alınarak hesaplanır.

             Güz dönemi veya akademik yıl sonunda 2,00 genel not ortalamasını sağlayamayan öğrenciye yazılı olarak "Akademik Yetersizlik Uyarısı" yapılır. Akademik yetersizlik uyarısı alan öğrencinin, bir sonraki dönemin sonundaki genel not ortalamasının en az 2,00 olması gerekir. Bu koşulu yerine getirmeyen öğrenci, takip eden iki dönem (açılması halinde yaz okuluyla birlikte) içerisinde son iki dönemdeki (CD) ve daha düşük not aldığı dersleri tekrar etmek suretiyle genel not ortalamasını en az 2,00’ye yükseltmek zorundadır. Ders tekrarına kalan bir öğrencinin, tekrar ettiği ilk dönem sonunda 2,00 genel not ortalamasını tutturması ve tekrar etmesi gereken ikinci dönemde (CC)’nin altında not aldığı ders bulunmaması halinde, ilk dönem sonu itibariyle ders tekrarı sona ermiş olur. Öğrencinin, tekrar etmekle zorunlu olduğu dönemlerden; ikincisinde kayıt dondurması halinde veya birincisinde üst üste iki defa kayıt dondurması halinde durumu, tekrarlayamadığı dönemin tekrarını yaptıktan sonra ve o güne kadar almış olduğu bütün dersleri dikkate alınarak değerlendirilir. Bu öğrenciler, ders yükleri uygun olduğu takdirde akademik danışmanların onayı ile ilgili öğretim biriminin programındaki diğer dersleri de alabilir. Ancak, tekrar dersleri olan öğrencilerde bu Yönetmeliğin 10 uncu maddesinde yer alan en az 20 ECTS kredi değerlik derse kayıt yaptırma koşulu aranmaz ve istemeleri halinde bunların sadece tekrar derslerini almalarına izin verilir. Bu süreler sonunda da 2,00 genel not ortalamasını sağlayamayan azami öğrenim süresini doldurmamış öğrencilere, bir sonraki dönemin başında devam yükümlülüğünü yerine getirmiş olduğu dilediği üç dersten bir sınav hakkı verilir. Verilen ek sınavlar sonucunda da 2,00 genel not ortalamasını sağlayamayan öğrenci; "Özel Tekrar" öğrencisi kabul edilir, son iki yılda (CC)’nin altında not aldığı dersleri, genel not ortalamasını 2,00 ve üzerine çıkarıncaya kadar tekrar eder, başka bir ders alamaz. Öğrencinin 2,00 genel not ortalamasını sağladığı dönem sonundan itibaren "Özel Tekrar" durumu sona erer. Seçimlik dersler ile sonradan programdan çıkarılan derslerin tekrarında bu Yönetmeliğin 23 üncü maddesindeki esaslar uygulanır."

             Yürürlük

             MADDE 2 — Bu Yönetmelik yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

             Yürütme

             MADDE 3 — Bu Yönetmelik hükümlerini Anadolu Üniversitesi Rektörü yürütür.