Tebliğ

   Sanayi ve Ticaret Bakanlığından:

Devrilme Kararlılığı Konusunda N ve O Kategorisi Tankerlerin

Onayı ile İlgili Teknik Düzenlemeye (R–111) İlişkin Tebliğ

(Tebliğ No: SGM-2006/9)

 

                Madde 1 — Bu Tebliğ, 5/1/1997 tarihli ve 22868 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan 96/8657 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile ülkemizin taraf olduğu Birleşmiş Milletler Avrupa Ekonomik Komisyonu (BM/AEK) İç Ulaşım Komitesince hazırlanan, "Tekerlekli Araçların, Araçlara Takılan ve/veya Araçlarda Kullanılan Aksam ve Parçaların Müşterek Teknik Talimatlarının Kabulü ve Bu Talimatlar Temelinde Verilen Onayların Karşılıklı Tanınması Koşullarına Dair Andlaşma"ya uygulamada işlerlik kazandırılması ve bu Andlaşma çerçevesinde yayımlanmış bulunan BM/AEK Regülasyonlarının Türk mevzuatına kazandırılması amacıyla, 11/1/1997 tarihli ve 22874 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanmış olan "Tekerlekli Araçlar ve Bu Araçlara Takılan ve/veya Araçlarda Kullanılan Aksam ve Parçalar ile İlgili Teknik Mevzuatın Uygulanmasına Dair Yönetmelik"e istinaden hazırlanmıştır.

                Madde 2 — Bu Tebliğ ile yürürlüğe konulan söz konusu Teknik Düzenleme (Regülasyon), Birleşmiş Milletler/Avrupa Ekonomik Komisyonunda yürürlükte olan en son metni esas alınarak uygulanır.

                Madde 3 — Bu Tebliğ uyarınca, R–111 numaralı Teknik Düzenlemeye göre "E" Tip Onayı almak için Onay Kuruluşu olan Sanayi ve Ticaret Bakanlığına müracaat edecek üretici firmaların; yukarıda belirtilen Andlaşma, Yönetmelik ve bu Tebliğ hükümlerine uymaları zorunludur.

                Madde 4 — Bu Tebliğ kapsamına ilişkin uygulamalarda, deneyleri yapmaya veya yaptırmaya, Teknik Servis olarak Türk Standardları Enstitüsü (TSE), İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) ve TÜV SÜD Teknik Güvenlik ve Kalite Denetim Ticaret Limited Şirketi yetkili kılınmıştır.

                Madde 5 — R–111’in teknik hükümlerine ilişkin orijinal ve Türkçe metinler TSE’den temin edilebilir.

                Madde 6 — Andlaşma hükümlerine göre bu Teknik Düzenlemeye (R–111) taraf olan ülkelerin onay kuruluşları tarafından verilen Tip Onay Belgeleri aynen kabul edilir. Uygulamada Andlaşma hükümleri geçerlidir. İhtilâf vukuunda, Birleşmiş Milletler/Avrupa Ekonomik Komisyonu tarafından yayımlanan orijinal metinler esas alınır.

                Madde 7 — Bu Tebliğ yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

                Madde 8 — Bu Tebliğ hükümlerini Sanayi ve Ticaret Bakanı yürütür.