Yönetmelik

             Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığından:

Türkiye Büyük Millet Meclisi Milli Saray, Köşk, Kasır

ve Müştemilatının Bakım, Onarım ve Korunmasına

İlişkin Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına

Dair Yönetmelik

 

             MADDE 1 — 17/2/2004 tarihli ve 25376 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Türkiye Büyük Millet Meclisi Milli Saray, Köşk, Kasır ve Müştemilatının Bakım, Onarım ve Korunmasına İlişkin Yönetmeliğin 14 üncü maddesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

             "Madde 14 — Kurum dışından görevlendirilen kurul üyelerine yılda onikiden fazla olmamak üzere katıldığı her toplantı için 15000 gösterge rakamının memur aylık katsayısıyla çarpımı sonucunda bulunacak tutar üzerinden net huzur hakkı ödenir. Ayrıca Kurul üyelerine kurul çalışmalarına ilişkin olarak memuriyet mahalleri dışındaki seyahatlerine ait yol giderleri ve gündelikleri ödenir."

             MADDE 2 — Aynı Yönetmeliğin 15 inci maddesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

             "Madde 15 — Danışmanlar Komitesi, Bilim ve Değerlendirme Kuruluna yardımcı olmak üzere, Türkiye Büyük Millet Meclisi Milli Saraylar bünyesinde yer alan saray, köşk ve kasırlar ve içlerinde bulunan taşınır kültür varlıklarının koruma, konservasyon, restorasyon, tanıtım ve yapım işlerine yeteri sayıda, uzman, bilim adamı ve/veya öğretim üyelerinden oluşur. Danışmanlar Komitesi üyeleri Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı tarafından belirlenir, üyelere ayda dört toplantıdan fazla olmamak şartıyla katıldığı toplantı başına profesör, doçent ve yardımcı doçentler için 6000, diğer uzmanlar için ise 5000 gösterge rakamının memur aylık katsayısıyla çarpımı sonucu bulunacak tutar üzerinden net huzur hakkı ödenir. Ayrıca memuriyet mahalleri dışındaki seyahatlerine ait yol giderleri ve gündelikleri de ödenir."

             Yürürlük

             MADDE 3 — Bu Yönetmelik 1/1/2006 tarihinden geçerli olmak üzere yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

             Yürütme

             MADDE 4 — Bu Yönetmeliği Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı yürütür.