KURUL KARARI

             Tütün, Tütün Mamulleri ve Alkollü İçkiler Piyasası Düzenleme Kurumundan:

TÜTÜN, TÜTÜN MAMULLERİ VE ALKOLLÜ İÇKİLER

PİYASASI DÜZENLEME KURULU KARARI

 

             Karar No             : 2436

             Karar Tarihi      : 8/2/2006 

             Tütün, Tütün Mamulleri ve Alkollü İçkiler Piyasası Düzenleme Kurulu, 4/12/2002 tarihli ve 24956 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren Tütün Üretimi, Üretici Tütünlerinin Pazarlanması, İç ve Dış Ticareti, Denetimi ve Tütün Eksperliği ile İlgili Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmeliğin 9 uncu maddesi gereğince 2005 ürün yılından itibaren yazılı sözleşme esasına göre üretici tütünlerinin alım-satımında kullanılması gereken ve 31/12/2004 tarihli ve 25687 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren 15/12/2004 tarih ve 1290 sayılı Kurul Kararı ekinde yer alan Tip Sözleşmenin aşağıdaki şekilde tadiline ve bu değişikliklerin Resmi Gazete’de yayımlanmasına karar vermiştir.

             1- Tütün Üretim ve Alım-Satım Sözleşmesi’nin 1 inci maddesinin (B) bendine "Satıcı :" ibaresinden sonra gelmek üzere    "…….. T.C. kimlik no.lu" ibaresi eklenmiştir.

             2- Aynı tip sözleşmenin 3 üncü maddesinin (I) bendine "Müdürlüğünce" ibaresinden sonra gelmek üzere "ya da talep halinde Kurum tarafından uygun görülecek bir başka kuruluşta" ibaresi eklenmiştir.

             3- Aynı tip sözleşmenin 7 nci maddesinin (G) bendinin sonuna aşağıdaki cümle eklenmiştir. "İtiraz sonuçlarının taraflara tebliğ edilmesini takip eden on işgünü içerisinde tütünlerin alım-ambarlaması yapılarak bedeli SATICI’ya ödenir."