TEBLİĞ

             Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığından:

İŞKOLU TESPİT KARARI

             Karar Tarihi           : 13/3/2006

             Karar No                  : 2006/8

             İşyeri                         : Er-Kim İlaç Sanayi ve Ticaret A.Ş. Gazimurpaşa Sk. Bimar Plaza 38/4-11-12  Balmumcu-Beşiktaş/İSTANBUL

             Tespiti İsteyen         :  Er-Kim İlaç Sanayi ve Ticaret A.Ş.

             İnceleme                   :  Er-Kim İlaç Sanayi ve Ticaret A.Ş.’nde Bakanlığımızca yapılan incelemede; Şirketin Beşiktaş-İSTANBUL’da kurulu bulunan Genel Müdürlük işyerinde ilaç ithalatı ve ithal edilen ilaçların satış ve pazarlanması, şubeler (irtibat büroları) arası koordinasyonun sağlanması ve personel ile muhasebe işlerinin yapıldığı, ayrıca şirketin 2822 sayılı Toplu İş Sözleşmesi Grev ve Lokavt Kanununun 3 üncü maddesi kavramına giren Çekirge Cd. Kültür Çıkmazı No: 8 Ümit Apt. D.1 BURSA, Atatürk Bulvarı Bükreş Sk. No: 8/6 Kavaklıdere-ANKARA, 274 Sk. 1/1 D. 3 İZMİR, Varlık Mh. 201 Sk. Başaran Apt. No: 3 K: 2 D: 8 ANTALYA, Güzelyalı Mh. Uğur Mumcu Bulv. Duygu Sit.A.Blok K:1 D: 2 ADANA ve Yavuz Selim Bulv. 2 Nolu Beşirli Mh. Yaşam Apt. K. 1 D. 1 SAMSUN adreslerinde faaliyet gösteren şube işyerlerinde, Genel Müdürlük tarafından ithal edilen ürünlerin siparişlerinin alımı, tanıtımı ve pazarlanması işlerinin yapıldığı, bu nedenle işyerlerinde yapılan işlerin niteliği itibariyle İşkolları Tüzüğü’nün 17 sıra numaralı "Ticaret,  Büro, Eğitim ve Güzel Sanatlar" işkolunda  yeraldığı tespit edilmiştir.

             Karar                         : Er-Kim İlaç Sanayi ve Ticaret A.Ş. ve bağlı işyerlerinde yapılan işlerin niteliği itibariyle İşkolları Tüzüğü’nün 17 sıra numaralı "Ticaret,  Büro, Eğitim ve Güzel Sanatlar" işkoluna girdiğine ve yapılan bu tespitin Resmî Gazete’de yayımlanmasına 2821 sayılı Sendikalar Kanununun 4 üncü maddesi gereğince karar verilmiştir.