TEBLİĞ

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığından:

İŞKOLU TESPİT KARARI

             Karar Tarihi           : 13/3/2006

             Karar No                  : 2006/9

             İşyeri                         : Ali Raif İlaç Sanayi A.Ş. İkitelli Organize Sanayi Bölgesi Haseyad 2. Kısım No: 228  Küçükçekmece/İSTANBUL

             Tespiti İsteyen         :  Ali Raif İlaç Sanayi A.Ş.

             İnceleme                   :  Ali Raif İlaç Sanayi A.Ş.’nde Bakanlığımızca yapılan incelemede; Şirketin Küçükçekmece/İSTANBUL’da bulunan Genel Müdürlük işyerinde ilaç imalatı, ithalatı, imal ve ithal edilen ilaçların satış ve pazarlanması, şubeler (İrtibat büroları) arası koordinasyonun sağlanması ve personel ile muhasebe işlerinin yapıldığı, ayrıca şirketin 2822 sayılı Toplu İş Sözleşmesi Grev ve Lokavt Kanununun 3 üncü maddesi kavramına giren Kağıthane-İSTANBUL, İçerenköy-İSTANBUL, Öveçler-ANKARA, Karşıyaka-İZMİR, Nilüfer-BURSA, KONYA, SAMSUN, ADANA, DİYARBAKIR ve ERZURUM illerinde faaliyet gösteren şube işyerlerinde şirketin merkez adresinde bulunan fabrikada imal edilen ve Genel Müdürlük tarafından ithal edilen ürünlerin siparişlerinin alımı, tanıtımı ve pazarlanması işlerinin yapıldığı, bu nedenle işyerlerinde yapılan işlerin İşkolları Tüzüğü’nün 03 sıra numaralı "Petrol, Kimya ve Lastik" işkolunda  yeraldığı tespit edilmiştir.  

             Karar                         : Ali Raif İlaç Sanayi A.Ş. ve bağlı işyerlerinde yapılan işlerin niteliği itibariyle İşkolları Tüzüğü’nün 03 sıra numaralı "Petrol, Kimya ve Lastik" işkoluna  girdiğine ve yapılan bu tespitin Resmî Gazete’de yayımlanmasına 2821 sayılı Sendikalar Kanununun 4 üncü maddesi gereğince karar verilmiştir.