TEBLİĞ

Tarım ve Köyişleri Bakanlığından:

2005 YILI ÜRÜNÜ KÜTLÜ PAMUK, YAĞLIK AYÇİÇEĞİ, SOYA FASULYESİ,

KANOLA, DANE MISIR VE ZEYTİNYAĞI ÜRETİCİLERİNE DESTEKLEME

PRİMİ ÖDENMESİNE İLİŞKİN BAKANLAR KURULU KARARI

UYGULAMA TEBLİĞİ’NDE DEĞİŞİKLİK

YAPILMASI HAKKINDA TEBLİĞ

TEBLİĞNO: (2006/13)

            

             MADDE 1 – 12/2/ 2006 tarih ve 26078 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan 2005 Yılı Ürünü Kütlü Pamuk, Yağlık Ayçiçeği, Soya Fasulyesi, Kanola, Dane Mısır ve Zeytinyağı Üreticilerine Destekleme Primi Ödenmesine İlişkin Bakanlar Kurulu Kararı Uygulama Tebliği’nin (Tebliğ No: 2006/7)  Destekleme primi uygulama alanı, ödeme esasları, ödeme yer ve zamanı, ödeme şekli başlıklı 4. maddesinin, ikinci fıkrası yürürlükten kaldırılmış, yedinci fıkra eklenmiştir.

             "Doğal afete maruz kalmış bölgelerde prime esas ürünleri üreten üreticilere destekleme primi ödemelerinde yapılacak özel uygulamaların esasları Tarım ve Köyişleri Bakanlığı tarafından belirlenir. Genelge ile ilgili mercilere duyurulur."

             MADDE 2 – Aynı Tebliğin 5 inci maddesinin onikinci fıkrası aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

             "-Sertifikalı kütlü pamuk/soya fasulyesi tohumluk kullanımıyla ilgili mevcut tüm bilgileri üreticinin ibraz ettiği satış faturası ile karşılaştırır ve değerlendirme sonucunda sertifikalı tohum kullanılarak gerçekleştirilen üretime ilave destekleme primi verilir."

             MADDE 3 – Aynı Tebliğin, Prim ödemesi için kütlü pamuk, yağlık ayçiçeği, soya fasulyesi, kanola, dane mısır ve zeytinyağı üretimi yaparak satan üreticilerden komisyonlarca istenen belgeler ve yapılacak işlemler başlıklı 6 ncı maddesinin  (d) bendi aşağıdaki  şekilde değiştirilmiştir.

             "d) Üretici adına düzenlenmiş 2005 yılına ait varsa kütlü pamuk/soya fasulyesi sertifikalı tohumluk faturasının  aslı,

             Kütlü pamuk, yağlık ayçiçeği, soya fasulyesi, kanola ve dane mısır ürünlerini Bakanlığımızda kayıtlı tohumluk üretici kuruluşları ile sözleşmeli üretim yapan üreticilerin aldıkları alım satım belgeleri."

             MADDE 4 – Bu Tebliğ 12/2/2006 tarihinden geçerli olmak üzere yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

             MADDE 5 – Bu Tebliğ hükümlerini Tarım ve Köyişleri Bakanı yürütür.