TEBLİĞLER

                Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığından:

İŞKOLU TESPİT KARARI

             Karar Tarihi         : 20/3/2006 

             Karar No               : 2006/10

             İşyeri                      :  Mecaplast Otomotiv Ürünleri Sanayi ve Ticaret A.Ş.

                                               Taysad Organize Sanayi Bölgesi 2. Cd. 11. Yol No: 25

                                               Gebze/KOCAELİ

             B.M. Dosya No     :  46210.41

             Tespiti İsteyen       :  Mecaplast Otomotiv Ürünleri Sanayi Ticaret A.Ş.

             İnceleme                 :  Mecaplast Otomotiv Ürünleri Sanayi Ticaret A.Ş.’de Bakanlığımızca yapılan incelemede; İşyerinde Ford, Renault, Toyota arabalarının orijinal yedek parçalarının üretildiği, üretilen mamul ürünlerin, arabaların motor aksamı, hava emme malifotu, hava emme sistemleri (plastik-metal-kağıt), motor kapakları (plastik), iç giydirme (tekstil-kumaş), bagaj giydirmesi (keçe), göğüs ve dış giydirme (plastik-metal), kalıp imalatı (metal) olduğu, mamul ürünlerin plastik yedek parçalar üzerinde yoğunlaştığı, (göğüs, vites kutusu, küllük) metal mamul ürünlerin, yedek parçaların kalıp üretiminde ve plastik parçalar üzerine montajı yapılan metaller (dışarıdan satın alınarak ürün üzerine montojının yapıldığı) olarak kendini gösterdiği, kağıdın dışarıdan satın alınarak hava filtresi içine konulduğu, kağıt üretiminin olmadığı, tekstil mamul ürününün ise keçe hammaddesinin işlenmesi ile arabaların iç giydirmesi olarak ortaya çıktığı, (bagaj kapağı, arabanın iç yan kısımları), işyerinin mamul ürün yoğunluğunun plastik hammaddesinin işlenmesi sonucu ortaya çıktığı, bu nedenle işyerinde yapılan işlerin niteliği itibariyle "İşkolları Tüzüğü" nün 03 sıra numaralı "Petrol, Kimya ve Lastik" işkolunda yeraldığı tespit edilmiştir.

             Karar                      :  Mecaplast Otomotiv Ürünleri Sanayi Ticaret A.Ş.’de yapılan işlerin niteliği itibariyle "İşkolları Tüzüğü" nün 03 sıra numaralı  "Petrol, Kimya ve Lastik" işkoluna  girdiğine ve yapılan bu tespitin Resmî Gazete’de yayımlanmasına 2821 sayılı Sendikalar Kanununun 4 üncü maddesi gereğince karar verilmiştir.

—— • ——

                Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığından:

İŞKOLU TESPİT KARARI

             Karar Tarihi         : 20/3/2006

             Karar No               : 2006/11

             İşyeri                      :  Diasa Dia Sabancı Süpermarketleri Ticaret A.Ş.

                                               (Merkez Depo)

                                               Sırasöğütler Mh. İstanbul Cd. No: 80

                                               Çayırova-Gebze/KOCAELİ

             B.M. Dosya No     :  44333.41

             Tespiti İsteyen       :  Nakliyat-İş Sendikası

             İnceleme                 :  Diasa Dia Sabancı Süpermarketleri Ticaret A.Ş. (Merkez Depo) işyerinde Bakanlığımızca yapılan incelemede; Şirketin faaliyet konusunun gıda ve temel ihtiyaç maddelerinin satışına yönelik ticaret olup, depo işyerinde şirkete ait gıda ve  ihtiyaç maddelerinin stoklanması ve satışa arz edilmek üzere şirket süpermarketlerine sevkiyat işinin yapıldığı, sevkiyat işinin ise ihale yoluyla Reysaş Taşımacılık ve Lojistik A.Ş.’ye verildiği, merkez depo işyerinde yapılan işin şirket tarafından yapılan asıl işe yardımcı işlerden olduğu, bu nedenle işyerinde yapılan işlerin niteliği itibariyle "İşkolları Tüzüğü" nün 17 sıra numaralı "Ticaret,  Büro, Eğitim ve Güzel Sanatlar" işkolunda yeraldığı tespit edilmiştir.

             Karar                      :  Diasa Dia Sabancı Süpermarketleri Ticaret A.Ş. (Merkez Depo) işyerinde yapılan işlerin niteliği itibariyle "İşkolları Tüzüğü" nün 17 sıra numaralı  "Ticaret,  Büro, Eğitim ve Güzel Sanatlar"  işkoluna  girdiğine ve yapılan bu tespitin Resmî Gazete’de yayımlanmasına 2821 sayılı Sendikalar Kanununun 4 üncü maddesi gereğince karar verilmiştir.

—— • ——

                Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığından:

İŞKOLU TESPİT KARARI

             Karar Tarihi         : 20/3/2006 

             Karar No               : 2006/12

             İşyeri                      :  Borsan Elektrik Malzemeleri İmalat Sanayi ve

                                               Ticaret Ltd.Şti. 

                                               100. Yıl Bulvarı No: 48

                                               SAMSUN (Merkez işyeri)

             Tespiti İsteyen       :  Petrol -İş Sendikası

             İnceleme                 :  Borsan Elektrik Malzemeleri İmalat San. ve Tic. Ltd. Şti.’nde Bakanlığımızca yapılan incelemede; Şirketin Organize Sanayi Bölgesi Org.San.Bulvarı No: 35  SAMSUN adresinde faaliyet gösteren fabrika işyerinde elektrik malzemesi olarak enerji kablosu, dekoratif armatür ve aplikler, otomatik sigorta kutuları, prizler, fişler ve tesisat malzemelerinin üretildiği, şirketin merkez adresinde faaliyet gösteren perakende şatış mağazasında fabrikada üretilen mamüllerin satışının yapıldığı, ayrıca şirkete ait Perpa Ticaret Merkezi A Blok No: 1337 Ok Meydanı/İSTANBUL adresinde pazarlama yapılan büro işyerinin bulunduğu, şirkete bağlı olarak Ankara ve İzmir’de çalışan elemanların Home Ofis şeklinde çalışma yaptığı, çalıştırılma biçimleri itibariyle fabrika asıl işyeri görüldüğünden buraların ayrı birer iş yeri olarak değerlendirilmediği, bu nedenle işyerlerinde yapılan işlerin niteliği itibariyle "İşkolları Tüzüğü" nün 13 sıra numaralı "Metal" işkolunda yeraldığı tespit edilmiştir.

             Karar                      :  Borsan Elektrik Malzemeleri İmalat San. ve Tic. Ltd. Şti. ve bağlı işyerlerinde yapılan işlerin niteliği itibariyle "İşkolları Tüzüğü"nün 13 sıra numaralı  "Metal"  işkoluna  girdiğine ve yapılan bu tespitin Resmî Gazete’de yayımlanmasına 2821 sayılı Sendikalar Kanununun 4 üncü maddesi gereğince karar verilmiştir.

—— • ——

                Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığından:

İŞKOLU TESPİT KARARI

             Karar Tarihi         : 20/3/2006

             Karar No               : 2006/13

             İşyeri                      :  Emek Lastik ve Plastik Sanayi ve Ticaret A.Ş.

                                               Organize Sanayi Bölgesi Vali Erdoğan Cebeci Bulvarı No: 34

                                               Kutlukent-SAMSUN

             B.M. Dosya No     :  1191.55, 13401.55 

             Tespiti İsteyen       :  Petrol -İş Sendikası

             İnceleme                 :  Emek Lastik ve Plastik Sanayi ve Ticaret A.Ş.’de Bakanlığımızca yapılan incelemede; Şirketin Kutlukent/SAMSUN adresinde faaliyet gösteren fabrika işyerinde lastik hammaddesinin kesilerek dilimlenip, öğütülüp un haline getirildikten sonra, buna yapılan kimyasal katkılarla hamur haline getirilen lastiğin kalıplara dökülerek ayakkabı ve çizme şeklinde şekillendirildiği ve preslenerek mamul haline getirildiği, şirketin Necipbey Cd. No: 4 SAMSUN adresinde faaliyet gösteren mağaza işyerinde ise fabrikada üretilen mamüllerin satışının yapıldığı ve asıl işe yardımcı iş olduğu, bu nedenle işyerlerinde yapılan işlerin "İşkolları Tüzüğü" nün 03 sıra numaralı "Petrol, Kimya ve Lastik" işkolunda yeraldığı tespit edilmiştir.

             Karar                      :  Emek Lastik ve Plastik Sanayi ve Ticaret A.Ş. ve bağlı işyerlerinde yapılan işlerin niteliği itibariyle "İşkolları Tüzüğü" nün 03 sıra numaralı  "Petrol, Kimya ve Lastik" işkoluna  girdiğine ve yapılan bu tespitin Resmî Gazete’de yayımlanmasına 2821 sayılı Sendikalar Kanununun 4 üncü maddesi gereğince karar verilmiştir.

—— • ——

                Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığından:

İŞKOLU TESPİT KARARI

             Karar Tarihi         : 20/3/2006

             Karar No               : 2006/15

             İşyeri                      :  Doğsan Tıbbi Malzeme San. A.Ş.

                                               Rize Cd. No: 151

                                               Yalıncak-TRABZON 

             B.M. Dosya No     :  2139.61 

             Tespiti İsteyen       :  Petrol -İş Sendikası

             İnceleme                 :  Doğsan Tıbbi Malzeme San. A.Ş.’de  Bakanlığımızca yapılan incelemede; İşyerinde işlenmiş bağırsağın kimyasal işleme tabi tutularak kullanıma hazır ameliyat ipliği haline getirildiği, bu nedenle işyerinde yapılan işlerin "İşkolları Tüzüğü" nün 03 sıra numaralı "Petrol, Kimya ve Lastik" işkolunda yeraldığı tespit edilmiştir.

             Karar                      :  Doğsan Tıbbi Malzeme San. A.Ş.’de yapılan işlerin niteliği itibariyle "İşkolları Tüzüğü" nün 03 sıra numaralı  "Petrol, Kimya ve Lastik" işkoluna  girdiğine ve yapılan bu tespitin Resmî Gazete’de yayımlanmasına 2821 sayılı Sendikalar Kanununun 4 üncü maddesi gereğince karar verilmiştir.

—— • ——

            Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığından:

İŞKOLU TESPİT KARARI

             Karar Tarihi         : 20/3/2006  

             Karar No               : 2006/16

             İşyeri                      :  Sampa Otomotiv San. ve Tic. Ltd. Şti.

                                               Örnek Sanayi Sitesi Sahil Cad. 47. Blok No: 4

                                               Kutlukent/SAMSUN

             B.M. Dosya No     :  32450.55

             Tespiti İsteyen       :  Petrol -İş Sendikası

             İnceleme                 :  Sampa Otomotiv Sanayi ve Ticaret Ltd. Şti.’nde Bakanlığımızca yapılan incelemede;  Şirket ana sözleşmesinin "Maksat ve Konu" başlıklı 3. maddesinde belirtilen faaliyet konuları arasında "Her türlü oto yedek parçalarının imalatını, dağıtımını, toptan ve perakende ticaretini yapmak veya fason imalatını yapmak" şeklinde belirlendiği, işyerinde üretime yönelik herhangi bir faaliyetin bulunmadığı,  şirket tarafından piyasadan satın alınan tır, kamyon, dorse ve otobüs yedek parçalarının Türkiye piyasasına ve yurt dışına toptan pazarlama ve satış işlerinin yapıldığı, bu nedenle işyerinde yapılan işlerin niteliği itibariyle "İşkolları Tüzüğü" nün 17 sıra numaralı "Ticaret,  Büro, Eğitim ve Güzel Sanatlar" işkolunda yeraldığı tespit edilmiştir.

             Karar                      : Sampa Otomotiv Sanayi ve Ticaret Ltd. Şti.’nde yapılan işlerin niteliği itibariyle "İşkolları Tüzüğü" nün 17 sıra numaralı  "Ticaret,  Büro, Eğitim ve Güzel Sanatlar"  işkoluna  girdiğine ve yapılan bu tespitin Resmî Gazete’de yayımlanmasına 2821 sayılı Sendikalar Kanununun 4 üncü maddesi gereğince karar verilmiştir.

—— • ——

                Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığından:

İŞKOLU TESPİT KARARI

             Karar Tarihi         : 20/3/2006

             Karar No               : 2006/17

             İşyeri                      :  Betareks Metalize İplik ve Ambalaj Sanayi A.Ş.

                                               Gerze-Sinop  Karayolu 5. Km. Yaykıl Köyü

                                               Gerze/SİNOP        

             B.M. Dosya No     :  3985.57 411210.34

             Tespiti İsteyen       :  Petrol-İş  Sendikası 

             İnceleme                 :  Betareks Metalize İplik ve Ambalaj Sanayi Anonim Şirketinde   Bakanlığımızca yapılan incelemede; İşyerinde polyester filmlerin alüminyumla kaplanarak, sim iplik üretimi yapıldığı, şirketin Savaş Caddesi Barış Sokak No: 6 Merter/İSTANBUL adresinde faaliyet gösteren merkez işyerinde fabrikada üretilen mamulün pazarlama ve satış işlemleri ile muhasebe işlemlerinin yapıldığı ve işletme niteliği taşıdığı,  bu nedenle işyerlerinde yapılan işlerin niteliği itibariyle "İşkolları Tüzüğü" nün 06 sıra numaralı "Dokuma " işkolunda yer aldığı tespit edilmiştir.

             Karar                      :  Betareks Metalize İplik ve Ambalaj Sanayi A.Ş.ve bağlı işyerlerinde  yapılan işlerin niteliği itibariyle "İşkolları  Tüzüğü" nün 06 sıra numaralı "Dokuma" işkoluna girdiğine ve yapılan bu tespitin Resmî Gazete’de yayımlanmasına 2821 sayılı Sendikalar Kanununun 4 üncü maddesi gereğince karar verilmiştir.

—— • ——

                Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığından:

İŞKOLU TESPİT KARARI

             Karar Tarihi         : 20/3/2006

             Karar No               : 2006/18

             İşyeri                      :  Samsun Akın Rejenere Kauçuk ve Lastik Ayakkabı Ltd. Şti.

                                               Örnek Sanayi Sitesi  Sakarya Cad. No: 9

                                               Kutlukent/SAMSUN            

             B.M. Dosya No     :  8198.55

             Tespiti İsteyen       :  Petrol-İş  Sendikası               

             İnceleme                 :  Samsun Akın Rejenere Kauçuk ve Lastik Ayakkabı Ltd. Şti. işyerinde Bakanlığımızca yapılan incelemede; lastik ve plastik ayakkabı, rejenere kauçuk, lastik ökçe, pençe ve paspas üretimi yapılan işyerinde ağırlıklı işin lastik ve plastik ayakkabı üretimi olduğu, işyeri bünyesinde yürütülen  personel, muhasebe, pazarlama ve satış işlerinin  asıl işe yardımcı işler olduğu, bu nedenle işyerinde yapılan işlerin niteliği itibariyle "İşkolları Tüzüğü" nün 03 sıra numaralı "Petrol, Kimya ve Lastik" işkolunda yer aldığı tespit edilmiştir.        

             Karar                      : Samsun Akın Rejenere Kauçuk ve Lastik Ayakkabı Ltd. Şti  tarafından yapılan işlerin niteliği itibariyle "İşkolları  Tüzüğü" nün 03 sıra numaralı "Petrol, Kimya ve Lastik" işkoluna girdiğine ve yapılan bu tespitin Resmî Gazete’de yayımlanmasına 2821 sayılı Sendikalar Kanununun 4 üncü maddesi gereğince karar verilmiştir.

—— • ——

                Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığından:

İŞKOLU TESPİT KARARI

             Karar Tarihi         : 20/3/2006

             Karar No               : 2006/19

             İşyeri                      :  İpek Jüt Çuval Sanayi Tic. A.Ş.

                                               19 Mayıs Mah. Samsun Cad. No: 106

                                               Tekkeköy/SAMSUN

             B.M. Dosya No     :  14459.55

             Tespiti İsteyen       :  Petrol-İş  Sendikası 

             İnceleme                 :  İpek Jüt Çuval Sanayi Tic. A.Ş. işyerinde Bakanlığımızca yapılan incelemede; İşyerinde  naylondan (Polipropilen)  kömür, gübre, un ve kepek çuvalları üretimi yapıldığı, dışarıdan satın alınan polipropilen hammaddesinin  eritme makinelerinde eritildikten sonra  iplik haline getirildiği, bu ipliklerin dokuma makinelerinde çuval şeklinde ancak bütün olarak dokunduğu, daha sonra üzerine baskı yapılarak  dikildiği ve  kesilerek çuval haline getirildiği, üretim, satış ve  pazarlama işlemlerinin fabrikadan yürütüldüğü, bu nedenle işyerinde yapılan işlerin niteliği itibariyle "İşkolları Tüzüğü" nün 06 sıra numaralı "Dokuma" işkolunda yer aldığı tespit edilmiştir.

             Karar                      :  İpek Jüt Çuval Sanayi Tic. A.Ş. tarafından yapılan işlerin niteliği itibariyle "İşkolları  Tüzüğü" nün 06 sıra numaralı "Dokuma " işkoluna girdiğine ve yapılan bu tespitin Resmî Gazete’de yayımlanmasına 2821 sayılı Sendikalar Kanununun 4 üncü maddesi gereğince karar verilmiştir.