YÖNETMELİK

Kocaeli Üniversitesinden:

KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ ÖNLİSANS-LİSANS EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV

YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK

 

             MADDE 1 – 9/4/2002 tarihli ve 24721 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Kocaeli Üniversitesi Önlisans-Lisans Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliğinin 33 üncü maddesine aşağıdaki fıkra eklenmiştir.

             "Öğrencinin bir dersten; intibak, öğrenci değişimi, yatay, dikey geçiş gibi nedenlerle muaf veya başarılı sayılması halinde, muaf veya başarılı sayılan dersin başarı notu harfle ve 100 tam not üzerinden değerlendirilerek ilgili birim tarafından verilir. Notların verilmesine ve bunların harfli sisteme dönüştürülmesine ilişkin esaslar Senatoca belirlenir."

             MADDE 2 – Aynı Yönetmeliğin 45 inci maddesinin ikinci fıkrası aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

             "Bu Yönetmeliğin 28 inci maddesinin birinci fıkrasının (c) ve (d) bentlerinki koşulları yerine getiren bir öğrenci, mezuniyeti için tek dersi kalmışsa tek ders sınavına girebilir. Bu sınav, güz yarıyılı için bahar yarıyılı başında, bahar yarıyılı için bütünleme sınavlarının bitiminden bir hafta sonra açılır. Öğrencinin güz ya da bahar yarıyılı bütünleme sınavı yerine başka bir üniversitede yaz okuluna gitmesi ve sonucunda tek dersinin kalması durumunda, tek ders sınavı güz yarıyılı başında yapılır. Tek ders sınavı için ilk hakkını kullanan öğrenciden katkı payı alınmaz. Başarısız öğrenciler, daha sonraki haklarını kullandıklarında katkı paylarını öderler. Bu sınavda başarılı olanlar, başlayacak olan yarıyıldan önceki dönemde mezun olmuş sayılırlar."

             Yürürlük

             MADDE 3 – Bu Yönetmelik yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

             Yürütme

             MADDE 4 – Bu Yönetmelik hükümlerini Kocaeli Üniversitesi Rektörü yürütür.