BAKANLAR KURULU KARARI

             Karar Sayısı : 2006/10265

             Ekli “İl Özel İdareleri Norm Kadro İlke ve Standartlarına İlişkin Esaslar”ın yürürlüğe konulması;İçişleri Bakanlığının 26/12/2005 tarihli ve 13936 sayılı yazısına göre, Bakanlar Kurulu’nca 3/4/2006 tarihinde kararlaştırılmıştır.

 

                                                                                                                                                    Ahmet Necdet SEZER

                                                                                                                                                     CUMHURBAŞKANI

Recep Tayyip ERDOĞAN

             Başbakan

             A. GÜL                                           A. ŞENER                                    M. A. ŞAHİN                        B. ATALAY

Dışişleri Bak. ve Başb. Yrd.             Devlet Bak. ve Başb. Yrd.              Devlet Bak. ve Başb. Yrd.               Devlet Bakanı

       A. BABACAN                                     M. AYDIN                                  N. ÇUBUKÇU                      K. TÜZMEN

        Devlet Bakanı                                    Devlet Bakanı                                 Devlet Bakanı                       Devlet  Bakanı

           C. ÇİÇEK                                      M. V.GÖNÜL                                     A.AKSU                         K. UNAKITAN

        Adalet Bakanı                              Milli Savunma Bakanı                           İçişleri Bakanı                       Maliye Bakanı

          R.AKDAĞ                                       F. N.ÖZAK                                     R.AKDAĞ                         B. YILDIRIM

Milli Eğitim Bakanı V.                   Bayındırlık ve İskan Bakanı                       Sağlık Bakanı                      Ulaştırma Bakanı

                           M. M. EKER                                M. BAŞESGİOĞLU                                A. COŞKUN

                 Tarım ve Köyişleri Bakanı                Çalışma ve Sos. Güv. Bakanı                 Sanayi ve Ticaret Bakanı

                           M.H.GÜLER                                          A. KOÇ                                              O. PEPE

            Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı             Kültür ve Turizm Bakanı                     Çevre ve Orman Bakanı

 

İL ÖZEL İDARELERİ NORM KADRO İLKE VE

STANDARTLARINA İLİŞKİN ESASLAR

Amaç

MADDE 1 - (1) Bu Esasların amacı; kamu kaynaklarının etkili ve verimli kullanılması, yerel hizmetlerin dengeli dağılımının temin edilmesi, il özel idareleri tarafından sunulan hizmetlerde kalitenin artırılması, ihtiyaç duyulan nitelik, unvan ve sayıda personel istihdamının sağlanmasıdır.

Kapsam

MADDE 2 - (1) Bu Esaslar il özel idarelerinde ve 1151 sayılı Bozcaada ve İmroz Kazalarının Mahalli İdareleri Hakkında Kanunda düzenlenen ilçe özel idarelerinde istihdam edilen memur ve sürekli işçi statüsündeki personeli kapsar.

Hukuki dayanak

MADDE 3 - (1) Bu Esaslar, 5302 sayılı İl Özel İdaresi Kanununun 36 ncı maddesine dayanılarak düzenlenmiştir.

Ekler

MADDE 4 - (1) Bu Esasların ekleri aşağıda belirtilen cetvel, liste ve kütüklerden oluşur:

a) Ek - 1 İl Özel İdareleri Tasnif Cetvelleri,

b) Ek - 2 İl Özel İdareleri Norm Kadro Standartları Cetvelleri,

c) Ek - 3 İl Özel İdareleri Kadro Unvanları Listeleri,

ç) Ek - 4 İl Özel İdareleri Kadro Kütükleri,

d) Ek - 5 İl Özel İdareleri Kadro Cetvelleri.

Özel idareler tasnif cetvelleri

MADDE 5 - (1) Özel idareler hukuki durumları ve hizmet özelliklerine göre 3 ana gruba ayrılmıştır. Bu gruplar;

a) (A) Grubu il özel idareleri (büyükşehir belediyesi olan iller),

b) (B) Grubu il özel İdareleri (diğer iller),

c) (C) Grubu ilçe özel idareleri (Bozcaada ve Gökçeada),

şeklinde tespit edilmiş ve bu Esaslara eklenmiştir. Her grup kendi içinde nüfusuna göre alt gruplara ayrılmış ve tasnif cetvellerinde gösterilmiştir.

Norm kadro standartları cetvelleri

MADDE 6 - (1) 5 inci maddede belirtilen cetvellere göre tasnif edilen (A), (B) ve (C) grupları ile bu gruplara ait alt gruplara ilişkin İl Özel İdareleri Norm Kadro Standartları Cetvellerinde;

a) (A) Grubu İl Özel İdareleri Norm Kadro Standartları Cetveli 6 alt grup,

b) (B) Grubu İl Özel İdareleri Norm Kadro Standartları Cetveli 8 alt grup,

c) (C) Grubu İlçe Özel İdareleri Norm Kadro Standartları Cetveli 1 alt grup,

olarak tespit edilmiştir.

(2) İl özel idareleri kadrolarını norm kadro standartları cetvellerinde her alt grup için belirlenen standarda uygun olarak tespit ederler.

Kadro unvanları

MADDE 7 - (1) Alt gruplar itibarıyla belirlenen ve her alt grup için norm kadro standartları cetvelinde öngörülen Ek-3 Kadro Unvanları Listeleri;

a) (I) Sayılı Liste: Müdür Kadro Unvanları,

b) (II) Sayılı Liste: İdari Personel Kadro Unvanları,

c) (III) Sayılı Liste: Teknik Personel Kadro Unvanları,

ç) (IV) Sayılı Liste: Sağlık Personeli Kadro Unvanları,

d) (V) Sayılı Liste: Yardımcı Hizmet Personeli Kadro Unvanları,

olarak tespit edilmiştir.

(2) Yüklenilen görevlerle uyumlu yetki ve sorumlulukları belirlemek, bu yetki ve sorumluluğu yerine getirecek nitelikte eleman teminini sağlamak ve bu görevleri belli bir standarda kavuşturmayı temin etmek amacıyla özel idareler kendi alt grupları için belirlenen kadro unvan listelerinde yer alan memur ve sürekli işçi kadro unvanları dışında kadro unvanı kullanamaz ve bu kadro unvanları dışında yeni kadro unvanı ihdas edemezler.

Kadro cetvelleri

MADDE 8 - (1) Özel idarelerin kadro işlemlerinde aşağıda belirtilen Ek-5 Kadro Cetvelleri kullanılır:

a) (I) Sayılı Kadro İhdas Cetveli (Memur),

b) (II) Sayılı Boş Kadro Değişikliği Cetveli (Memur),

c) (III) Sayılı Dolu Kadro Değişikliği Cetveli (Memur),

ç) (IV) Sayılı Dolu-Boş Kadro Durumu Cetveli (Memur),

d) (V) Sayılı Sürekli İşçi Kadro İhdası Cetveli,

e) (VI) Sayılı Sürekli İşçi Kadro Değişikliği Cetveli,

f) (VII) Sayılı Sürekli İşçi Dolu-Boş Kadro Durumu Cetveli.

Kadroların tespiti

MADDE 9 -(1) Bu Esaslara ekli cetvellerde, alt gruplar için unvan ve sayı itibarıyla tespit edilenler dışında kadro kullanılamaz. Ayrıca Ek-2 ve Ek-3’de sayı ve unvan itibarıyla kendi alt grupları için belirlenen memur ve sürekli işçi kadro toplamı aşılamaz. Ancak, memur ve sürekli işçi kadro sayıları, tespit edilen memur ve işçi kadro sayısından daha az sayıda belirlenebilir.

(2) Ek-3 Kadro Unvanları Listelerinden (I) sayılı listede belirtilen unvanlar ile büyükşehir belediyesi bulunan il özel idarelerinde idari birimlerin oluşturulmasında kadro unvanları yetki ve görev mükerrerliğine yer verilmeyecek şekilde tespit edilir. Aynı mahiyette hizmet ve görevleri ifa eden yönetici kadro unvanları ihdas edilemez ve mükerrer içerikli görevlendirme yapılamaz. Yönetici kadroları hizmet gereklerine uygun olarak belirlenir ve fiilen icra edilmeyen hizmetlere ilişkin kadro unvanları kullanılamaz.

(3) Ek-2 sayılı Norm Kadro Standartları Cetvellerinde her alt grup için statü ve hizmet sınıfları itibarıyla belirlenen personel grupları arasında aktarma yapılamaz.

Kadro ihdası

MADDE 10 - (1) 657 sayılı Devlet Memurları Kanununa tabi memur kadroları ile sürekli işçi kadroları bu Esaslara uygun olarak il genel meclisince ihdas edilir. Memur kadro ihdası için Ek-5 Kadro Cetvellerinden (I) sayılı cetvel; sürekli işçi kadroları için (V) sayılı cetvel eksiksiz olarak doldurularak ihdas gerekçeleriyle birlikte meclise sunulur. Kadroların iptalinde de aynı usul uygulanır. Kadroların iptal-ihdas ve değişikliğinde, Ek-5 Kadro Cetvellerinden (IV) ve (VII) sayılı cetveller düzenlenir.

Kadro değişikliği

MADDE 11 - (1) Boş memur kadrolarında sınıf, unvan ve derece değişikliği, boş memur kadrolarının iptali ve dolu kadrolarda derece değişikliği il genel meclisi kararıyla yapılır. Boş kadro değişikliklerinde Ek-5 Kadro Cetvellerinden (II) sayılı cetvel, dolu kadro değişikliklerinde (III) sayılı cetvel düzenlenerek gerekçesiyle birlikte meclise sunulur.

(2) Bu maddeye göre kadroları değiştirilenlerin özlük hakları, değiştirilen yeni kadrolara atama işlemleri tamamlanıncaya kadar eski kadro dereceleri esas alınarak ödenir. Yeni kadrolara atanma tarihi meclisin karar tarihini takip eden aybaşını geçemez.

Sürekli işçi kadroları

MADDE 12 - (1) Sürekli işçi norm kadro standardı, norm kadro standartları cetvelinin ilgili bölümünde gösterilmiştir. İl özel idareleri kendi alt grupları için belirlenen sayıyı aşamaz. Bu sayılar sürekli işçi kadrolarına ait olup geçici işçi istihdamı, hizmet alımı ve benzeri durumları kapsamaz.

(2) Sürekli işçi kadrolarını, Ek-4 Kadro Kütüklerinden (II) sayılı İl Özel İdareleri Sürekli İşçi Kadro Kütüğünde belirtilen unvanlardan olmak şartıyla başka unvanlı işçi kadroları ile değiştirmeye ve boş kadroları iptal etmeye meclis yetkilidir. Ancak, dolu kadrolarda personelin mali ve hukuki haklarında kayba neden olacak unvan değişikliği yapılamaz.

Kadro kütükleri

MADDE 13 - (1) Bu Esasların yayımı tarihinden itibaren memur kadroları, Ek-4 Kadro Kütüklerinden (I) sayılı İl Özel İdareleri Memur Kadro Kütüğünde belirtilen unvan kodu, kadro unvanı, sınıflar ve belirlenen alt ve üst derecelere uygun olarak kullanılır. İptal, ihdas ve kadro değişikliklerinde bu kütükler esas alınır.

(2) Sürekli işçi kadrolarının iptal-ihdas ve değişikliğinde Ek-4 Kadro Kütüklerinden (II) sayılı İl Özel İdareleri Sürekli İşçi Kadro Kütüğü esas alınır.

Sağlık personeli

MADDE 14 - (1) Bu Esasların yayımı tarihinde hastanesi bulunan veya bu tarihten sonra hastane açan il özel idarelerinde, norm kadro standartları cetvelinde belirlenen personel sayısının yetersiz kalması durumunda, 26/10/1994 tarihli ve 22093 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren Sağlık Bakanlığı Taşra Teşkilatı Yatak ve Kadro Standartları Yönetmeliğinde yatak sayısı itibarıyla öngörülen kadro sayılarını aşmamak üzere ihdas edilecek kadrolar il özel idaresinin personel kadrosuna eklenir.

İlçe özel idaresi kurulması

MADDE 15 - (1) 5302 sayılı İl Özel İdaresi Kanununun 35 nci maddesi çerçevesinde ilçelerde özel idare teşkilatı kurulması durumunda, ildeki ilçe sayısını geçmeyecek sayıda ilçe özel idare müdürü kadrosu bu Esaslara ekli (I) sayılı İl Özel İdareleri Memur Kadro Kütüğüne uygun olarak ihdas edilerek özel idarenin kadrolarına eklenir. İlçedeki özel idare hizmetlerinde ihtiyaç duyulan idari ve teknik personel ile sağlık ve yardımcı hizmet personeli, il özel idaresinin norm kadrosundan düşülmek kaydıyla, ilçe özel idarelerine kadro aktarımı yapılarak karşılanır.

Hizmet satınalma

MADDE 16 - (1) Memurlar ve diğer kamu görevlileri eliyle yürütülmesi zorunlu olmayan hizmetlerin hizmet satınalma yoluyla karşılanması esastır.

(2) Hizmetlerin yürütülmesinde; kaynakların etkili ve verimli kullanılması, hizmet kalitesi ve miktarından ödün verilmeden maliyetlerin düşürülmesi, bürokrasi ve kırtasiyeciliğin azaltılması ile hizmetlerin vatandaş odaklı sunulması ilkelerine uyulur.

İlgili mevzuat

MADDE 17 - (1) İl özel idareleri yapacakları kadro işlemlerinde; 2709 sayılı Türkiye Cumhuriyeti Anayasası, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu, 5302 sayılı İl Özel İdaresi Kanunu, 4857 sayılı İş Kanunu, 5018 sayılı Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Kanunu, 5393 sayılı Belediye Kanunu, 15/3/1999 tarihli ve 99/12647 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile yürürlüğe konulan Kamu Kurum ve Kuruluşlarında Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Esaslarına Dair Genel Yönetmelik, 2/2/2000 tarihli ve 23952 sayılı Resmî Gazetede yayımlanan İl Özel İdareleri, Belediyeler ve İl Özel İdareleri ve Belediyelerin Kurdukları Birlik, Müessese ve İşletmeler ile Bunlara Bağlı Döner Sermayeli Kuruluşlardaki Memurların Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Esaslarına Dair Yönetmelik, 18/3/2002 tarihli ve 2002/3975 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile yürürlüğe konulan Kamu Görevlerine İlk Defa Atanacaklar İçin Yapılacak Sınavlar Hakkında Genel Yönetmelik, 18/5/1983 tarihli ve 83/6750 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile yürürlüğe konulan Kamu Kurum ve Kuruluşlarının Daimi Kadrolarına İlk Defa İşçi Olarak Alınacaklar Hakkında Uygulanacak Sınav Yönetmeliği ile diğer mevzuata uymak zorundadırlar.

Sözleşmeli personel

MADDE 18 - (1) İl özel idarelerinde, norm kadroya uygun olarak 5302 sayılı Kanunun 36 ncı maddesine göre  sözleşmeli personel eliyle yürütülen hizmetlere ilişkin boş kadrolara ayrıca atama yapılamaz.

(2) Bu personel hakkında 5302 sayılı Kanunda düzenlenmeyen hususlarda vize şartı aranmaksızın 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 4 üncü maddesinin (B) fıkrasına göre istihdam edilenler hakkındaki hükümler uygulanır. Bu personele ait sözleşme örnekleri sözleşmenin imzalanmasını izleyen 30 gün içinde İçişleri Bakanlığına ve Maliye Bakanlığına gönderilir.

Boş kadroların kullanımı

GEÇİCİ MADDE 1 - (1) Bu Esasların yayımı tarihinden itibaren mevcut boş memur ve sürekli işçi kadroları en geç altı ay içinde, bu tarihten sonra boşalacak kadrolar üç ay içinde Ek-4 Kadro Kütüklerinden ilgisine göre (I) ve (II) sayılı kütüklerde bulunan unvanlara uygun hale getirilir. Bu kadrolar kütüklerde bulunan unvanlara uygun hale getirilmedikçe kullanılamaz.

Norm kadro fazlası kadrolar

GEÇİCİ MADDE 2 - (1) Bu Esasların yayımı tarihinde mevcut memur veya sürekli işçi kadro sayısının statü ve hizmet sınıfları itibarıyla kendi alt grupları için belirlenen memur veya sürekli işçi kadro standardının statü ve hizmet sınıfları itibarıyla belirlenmiş olan norm sayısından fazla olan kısmı dondurulmuştur. Sayı itibarıyla dondurulan kadrolardan boş olanlara atama yapılamaz.

Kadro kütüğünde yer almayan kadrolar

GEÇİCİ MADDE 3 - (1) Bu Esaslara ekli EK – 4 Kadro Kütüklerinden (I) sayılı Memur Kadro Kütüğünde yer verilmeyen kadro unvanlarından dolu olanlarda yapılacak derece değişikliklerinde, 190 sayılı Genel Kadro ve Usulü Hakkında Kanun Hükmünde Kararname eki cetvellerde aynı veya benzer unvanlı kadrolar için tespit olunan en üst ve en alt derece aralığı esas alınır.

Yürürlük

MADDE 19 - (1) Bu Esaslar yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

Yürütme

MADDE 20 - (1) Bu Esasları Bakanlar Kurulu yürütür.

 

EK – 1: İL ÖZEL İDARELERİ TASNİF CETVELLERİ

 

 

(A) GRUBU İL ÖZEL İDARELERİ TASNİF CETVELİ

(BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ BULUNAN İLLERDEKİ ÖZEL İDARELER)

 

A - 1 (0 – 999.999) GRUBUNDA YER ALAN İL ÖZEL İDARELERİ

 

İL

KURUMU

NÜFUSU

1

ESKİŞEHİR

Eskişehir İl Özel İdaresi

706.009

2

SAKARYA

Sakarya İl Özel İdaresi

756.168

3

ERZURUM

Erzurum İl Özel İdaresi

937.389

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A - 2 (1.000.000 – 1.499.999) GRUBUNDA YER ALAN İL ÖZEL İDARELERİ

 

İL

KURUMU

NÜFUSU

1

KAYSERİ

Kayseri İl Özel İdaresi

1.060.432

2

KOCAELİ

Kocaeli İl Özel İdaresi

1.206.085

3

SAMSUN

Samsun İl Özel İdaresi

1.209.137

4

GAZİANTEP

Gaziantep İl Özel İdaresi

1.285.249

5

DİYARBAKIR

Diyarbakır İl Özel İdaresi

1.362.708

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A - 3 (1.500.000 – 1.999.999) GRUBUNDA YER ALAN İL ÖZEL İDARELERİ

 

İL

KURUMU

NÜFUSU

1

MERSİN

Mersin İl Özel İdaresi

1.651.400

2

ANTALYA

Antalya İl Özel İdaresi

1.719.751

3

ADANA

Adana İl Özel İdaresi

1.849.478

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A - 4 (2.000.000 – 2.999.999) GRUBUNDA YER ALAN İL ÖZEL İDARELERİ

 

İL

KURUMU

NÜFUSU

1

BURSA

Bursa İl Özel İdaresi

2.125.140

2

KONYA

Konya İl Özel İdaresi

2.192.166

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A - 5 (3.000.000 – 4.999.999) GRUBUNDA YER ALAN İL ÖZEL İDARELERİ

 

İL

KURUMU

NÜFUSU

1

İZMİR

İzmir İl Özel İdaresi

3.370.866

2

ANKARA

Ankara İl Özel İdaresi

4.007.860

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A – 6(5.000.000 ve üzeri ) GRUBUNDA YER ALAN İL ÖZEL İDARELERİ

 

İL

KURUMU

NÜFUSU

1

İSTANBUL

İstanbul İl Özel İdaresi

10.018.735

 

 

 

 

 

 

(B) GRUBU İL ÖZEL İDARELERİ TASNİF CETVELİ

(DİĞER İLLERDEKİ İL ÖZEL İDARELERİ)

 

B - 1 (0 – 99.999) GRUBUNDA YER ALAN İL ÖZEL İDARELERİ

 

İL

KURUMU

NÜFUSU

1

TUNCELİ

Tunceli İl Özel İdaresi

93.584

2

BAYBURT

Bayburt İl Özel İdaresi

97.358

 

 

 

 

B – 2 (100.000 – 199.999) GRUBUNDA YER ALAN İL ÖZEL İDARELERİ

 

İL

KURUMU

NÜFUSU

1

KİLİS

Kilis İl Özel İdaresi

114.724

2

ARDAHAN

Ardahan İl Özel İdaresi

133.756

3

YALOVA

Yalova İl Özel İdaresi

168.593

4

IĞDIR

Iğdır İl Özel İdaresi

168.634

5

BARTIN

Bartın İl Özel İdaresi

184.178

6

GÜMÜŞHANE

Gümüşhane İl Özel İdaresi

186.953

7

ARTVİN

Artvin İl Özel İdaresi

191.934

8

BİLECİK

Bilecik İl Özel İdaresi

194.326

 

 

 

 

B – 3 (200.000 – 299.999) GRUBUNDA YER ALAN İL ÖZEL İDARELERİ

 

İL

KURUMU

NÜFUSU

1

KARABÜK

Karabük İl Özel İdaresi

225.102

2

SİNOP

Sinop İl Özel İdaresi

225.574

3

HAKKARİ

Hakkari İl Özel İdaresi

236.581

4

KARAMAN

Karaman İl Özel İdaresi

243.210

5

KIRŞEHİR

Kırşehir İl Özel İdaresi

253.239

6

BİNGÖL

Bingöl İl Özel İdaresi

253.739

7

BURDUR

Burdur İl Özel İdaresi

256.803

8

SİİRT

Siirt İl Özel İdaresi

263.676

9

ÇANKIRI

Çankırı İl Özel İdaresi

270.355

10

BOLU

Bolu İl Özel İdaresi

270.654

 

 

 

 

B – 4 (300.000 – 399.999) GRUBUNDA YER ALAN İL ÖZEL İDARELERİ

 

İL

KURUMU

NÜFUSU

1

NEVŞEHİR

Nevşehir İl Özel İdaresi

309.914

2

DÜZCE

Düzce İl Özel İdaresi

314.266

3

ERZİNCAN

Erzincan İl Özel İdaresi

316.841

4

UŞAK

Uşak İl Özel İdaresi

322.313

5

KARS

Kars İl Özel İdaresi

325.016

6

KIRKLARELİ

Kırklareli İl Özel İdaresi

328.461

7

NİĞDE

Niğde İl Özel İdaresi

348.081

8

ŞIRNAK

Şırnak İl Özel İdaresi

353.197

9

AMASYA

Amasya İl Özel İdaresi

365.231

10

RİZE

Rize İl Özel İdaresi

365.938

11

KASTAMONU

Kastamonu İl Özel İdaresi

375.476

12

KIRIKKALE

Kırıkkale İl Özel İdaresi

383.508

13

BİTLİS

Bitlis İl Özel İdaresi

388.678

14

AKSARAY

Aksaray İl Özel İdaresi

396.084

 

 

 

 

B - 5 (400.000 – 599.999) GRUBUNDA YER ALAN İL ÖZEL İDARELERİ

 

İL

KURUMU

NÜFUSU

1

EDİRNE

Edirne İl Özel İdaresi

402.606

2

MUŞ

Muş İl Özel İdaresi

453.654

3

BATMAN

Batman İl Özel İdaresi

456.734

4

OSMANİYE

Osmaniye İl Özel İdaresi

458.782

5

ÇANAKKALE

Çanakkale İl Özel İdaresi

464.975

6

ISPARTA

Isparta İl Özel İdaresi

513.681

7

GİRESUN

Giresun İl Özel İdaresi

523.819

8

AĞRI

Ağrı İl Özel İdaresi

528.744

9

ELAZIĞ

Elazığ İl Özel İdaresi

569.616

10

ÇORUM

Çorum İl Özel İdaresi

597.065

 

 

 

 

 

 

 

 

B - 6 (600.000 – 799.999) GRUBUNDA YER ALAN İL ÖZEL İDARELERİ

 

İL

KURUMU

NÜFUSU

1

ZONGULDAK

Zonguldak İl Özel İdaresi

615.599

2

TEKİRDAĞ

Tekirdağ İl Özel İdaresi

623.591

3

ADIYAMAN

Adıyaman İl Özel İdaresi

623.811

4

KÜTAHYA

Kütahya İl Özel İdaresi

656.903

5

YOZGAT

Yozgat İl Özel İdaresi

682.919

6

MARDİN

Mardin İl Özel İdaresi

705.098

7

MUĞLA

Muğla İl Özel İdaresi

715.328

8

SİVAS

Sivas İl Özel İdaresi

755.091

 

 

 

 

 

 

 

 

B - 7 (800.000 – 999.999) GRUBUNDA YER ALAN İL ÖZEL İDARELERİ

 

İL

KURUMU

NÜFUSU

1

AFYONKARAHİSAR

Afyonkarahisar İl Özel İdaresi

812.416

2

TOKAT

Tokat İl Özel İdaresi

828.027

3

DENİZLİ

Denizli İl Özel İdaresi

850.029

4

MALATYA

Malatya İl Özel İdaresi

853.658

5

VAN

Van İl Özel İdaresi

877.524

6

ORDU

Ordu İl Özel İdaresi

887.765

7

AYDIN

Aydın İl Özel İdaresi

950.757

8

TRABZON

Trabzon İl Özel İdaresi

975.137

 

 

 

 

 

 

 

 

B - 8 (1.000.000 VE ÜZERİ) GRUBUNDA YER ALAN İL ÖZEL İDARELERİ

 

İL

KURUMU

NÜFUSU

1

KAHRAMANMARAŞ

Kahramanmaraş İl Özel İdaresi

1.002.384

2

BALIKESİR

Balıkesir İl Özel İdaresi

1.076.347

3

HATAY

Hatay İl Özel İdaresi

1.253.726

4

MANİSA

Manisa İl Özel İdaresi

1.260.169

5

ŞANLIURFA

Şanlıurfa İl Özel İdaresi

1.443.422

 

 

 

(C) GRUBU İLÇE ÖZEL İDARELERİ TASNİF CETVELİ

(BOZCAADA VE GÖKÇEADA ÖZEL İDARELERİ)

 

C GRUBUNDA YER ALAN İLÇE ÖZEL İDARELERİ

 

İL

KURUMU

1

Bozcaada

Bozcaada Özel İdaresi

2

Gökçeada

Gökçeada Özel İdaresi

 

 

 

 

 

 

 

 

 

EK – 2: İL ÖZEL İDARELERİ NORM KADRO STANDARTLARI CETVELLERİ

 

 

(A) GRUBU BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ BULUNAN İLLERDEKİ ÖZEL İDARELER NORM KADRO STANDARTLARI CETVELİ

 

A-1

 

A-2

 

0 - 999 999

ADET

1 000 000 – 1 499 999

ADET

GENEL SEKRETER

1

GENEL SEKRETER

1

GENEL SEKRETER YARDIMCISI

1

GENEL SEKRETER YARDIMCISI

1

DAİRE BAŞKANI

5

DAİRE BAŞKANI

6

 

 

 

 

HUKUK MÜŞAVİRİ

1

HUKUK MÜŞAVİRİ

1

AVUKAT

2

AVUKAT

2

 

 

 

 

MÜDÜR

15

MÜDÜR

18

 

 

 

 

İDARİ PERSONEL

75

İDARİ PERSONEL

90

TEKNİK PERSONEL

50

TEKNİK PERSONEL

60

SAĞLIK PERSONELİ

10

SAĞLIK PERSONELİ

10

YARDIMCI HİZMET PERSONELİ

20

YARDIMCI HİZMET PERSONELİ

24

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

MEMUR KADROLARI TOPLAMI

180

MEMUR KADROLARI TOPLAMI

213

SÜREKLİ İŞÇİ KADROLARI TOPLAMI

135

SÜREKLİ İŞÇİ KADROLARI TOPLAMI

159

TOPLAM PERSONEL

315

TOPLAM PERSONEL

372

 

Müdür Unvanları (I) Sayılı Listeden,

İdari Personel (II) Sayılı Listeden,

Teknik Personel (III) Sayılı Listeden,

Sağlık Personeli (IV) Sayılı Listeden,

Yardımcı Hizmet Personeli (V) Sayılı Listeden seçilecektir.

 

 

 

A - 3

 

A - 4

 

1 500 000 – 1 999 999

ADET

2 000 000 – 2 999 999

ADET

GENEL SEKRETER

1

GENEL SEKRETER

1

GENEL SEKRETER YARDIMCISI

1

GENEL SEKRETER YARDIMCISI

2

DAİRE BAŞKANI

7

DAİRE BAŞKANI

8

 

 

 

 

HUKUK MÜŞAVİRİ

1

HUKUK MÜŞAVİRİ

1

AVUKAT

3

AVUKAT

3

 

 

 

 

MÜDÜR

21

MÜDÜR

24

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

İDARİ PERSONEL

105

İDARİ PERSONEL

120

TEKNİK PERSONEL

70

TEKNİK PERSONEL

80

SAĞLIK PERSONELİ

14

SAĞLIK PERSONELİ

16

YARDIMCI HİZMET PERSONELİ

28

YARDIMCI HİZMET PERSONELİ

32

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

MEMUR KADROLARI TOPLAMI

251

MEMUR KADROLARI TOPLAMI

287

SÜREKLİ İŞÇİ KADROLARI TOPLAMI

188

SÜREKLİ İŞÇİ KADROLARI TOPLAMI

215

TOPLAM PERSONEL

439

TOPLAM PERSONEL

502

 

Müdür Unvanları (I) Sayılı Listeden,

İdari Personel (II) Sayılı Listeden,

Teknik Personel (III) Sayılı Listeden,

Sağlık Personeli (IV) Sayılı Listeden,

Yardımcı Hizmet Personeli (V) Sayılı Listeden seçilecektir.

 

 

 

A – 5

 

A - 6

 

3 000 000 – 4 999 999

ADET

5.000.000 ve üzeri

ADET

GENEL SEKRETER

1

GENEL SEKRETER

1

GENEL SEKRETER YARDIMCISI

2

GENEL SEKRETER YARDIMCISI

3

DAİRE BAŞKANI

9

DAİRE BAŞKANI

10

 

 

 

 

HUKUK MÜŞAVİRİ

1

HUKUK MÜŞAVİRİ

1

AVUKAT

4

AVUKAT

4

 

 

 

 

MÜDÜR

27

MÜDÜR

30

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

İDARİ PERSONEL

135

İDARİ PERSONEL

150

TEKNİK PERSONEL

108

TEKNİK PERSONEL

108

SAĞLIK PERSONELİ

18

SAĞLIK PERSONELİ

18

YARDIMCI HİZMET PERSONELİ

36

YARDIMCI HİZMET PERSONELİ

40

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

MEMUR KADROLARI TOPLAMI

341

MEMUR KADROLARI TOPLAMI

365

SÜREKLİ İŞÇİ KADROLARI TOPLAMI

272

SÜREKLİ İŞÇİ KADROLARI TOPLAMI

273

TOPLAM PERSONEL

613

TOPLAM PERSONEL

638

 

Müdür Unvanları (I) Sayılı Listeden,

İdari Personel (II) Sayılı Listeden,

Teknik Personel (III) Sayılı Listeden,

Sağlık Personeli (IV) Sayılı Listeden,

Yardımcı Hizmet Personeli (V) Sayılı Listeden seçilecektir.

 

 

(B) GRUBU İL ÖZEL İDARELERi NORM KADRO STANDARTLARI CETVELİ

 

B - 1

 

B - 2

 

0 – 99 999

ADET

100 000 - 199 999

ADET

GENEL SEKRETER

1

GENEL SEKRETER

1

 

 

 

 

HUKUK MÜŞAVİRİ

1

HUKUK MÜŞAVİRİ

1

AVUKAT

1

AVUKAT

1

 

 

 

 

MÜDÜR

7

MÜDÜR

7

 

 

 

 

İDARİ PERSONEL

35

İDARİ PERSONEL

35

TEKNİK PERSONEL

23

TEKNİK PERSONEL

23

SAĞLIK PERSONELİ

8

SAĞLIK PERSONELİ

10

YARDIMCI HİZMET PERSONELİ

12

YARDIMCI HİZMET PERSONELİ

15

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

MEMUR KADROLARI TOPLAMI

88

MEMUR KADROLARI TOPLAMI

93

SÜREKLİ İŞÇİ KADROLARI TOPLAMI

66

SÜREKLİ İŞÇİ KADROLARI TOPLAMI

70

TOPLAM PERSONEL

154

TOPLAM PERSONEL

163

 

Müdür Unvanları (I) Sayılı Listeden,

İdari Personel (II) Sayılı Listeden,

Teknik Personel (III) Sayılı Listeden,

Sağlık Personeli (IV) Sayılı Listeden,

Yardımcı Hizmet Personeli (V) Sayılı Listeden seçilecektir.

 

 

 

B - 3

 

B - 4

 

200 000 – 299 999

ADET

300 000 - 399 999

ADET

GENEL SEKRETER

1

GENEL SEKRETER

1

 

 

 

 

HUKUK MÜŞAVİRİ

1

HUKUK MÜŞAVİRİ

1

AVUKAT

1

AVUKAT

1

 

 

 

 

MÜDÜR

8

MÜDÜR

8

 

 

 

 

İDARİ PERSONEL

40

İDARİ PERSONEL

40

TEKNİK PERSONEL

26

TEKNİK PERSONEL

26

SAĞLIK PERSONELİ

10

SAĞLIK PERSONELİ

10

YARDIMCI HİZMET PERSONELİ

15

YARDIMCI HİZMET PERSONELİ

16

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

MEMUR KADROLARI TOPLAMI

102

MEMUR KADROLARI TOPLAMI

103

SÜREKLİ İŞÇİ KADROLARI TOPLAMI

76

SÜREKLİ İŞÇİ KADROLARI TOPLAMI

77

TOPLAM PERSONEL

178

TOPLAM PERSONEL

180

 

Müdür Unvanları (I) Sayılı Listeden,

İdari Personel (II) Sayılı Listeden,

Teknik Personel (III) Sayılı Listeden,

Sağlık Personeli (IV) Sayılı Listeden,

Yardımcı Hizmet Personeli (V) Sayılı Listeden seçilecektir.

 

 

 

B - 5

 

B - 6

 

400 000 – 599 999

ADET

600 000 - 799 999

ADET

GENEL SEKRETER

1

GENEL SEKRETER

1

GENEL SEKRETER YARDIMCISI

1

GENEL SEKRETER YARDIMCISI

1

 

 

 

 

HUKUK MÜŞAVİRİ

1

HUKUK MÜŞAVİRİ

1

AVUKAT

2

AVUKAT

2

 

 

 

 

MÜDÜR

9

MÜDÜR

9

 

 

 

 

İDARİ PERSONEL

45

İDARİ PERSONEL

45

TEKNİK PERSONEL

30

TEKNİK PERSONEL

30

SAĞLIK PERSONELİ

12

SAĞLIK PERSONELİ

14

YARDIMCI HİZMET PERSONELİ

18

YARDIMCI HİZMET PERSONELİ

20

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

MEMUR KADROLARI TOPLAMI

119

MEMUR KADROLARI TOPLAMI

123

SÜREKLİ İŞÇİ KADROLARI TOPLAMI

89

SÜREKLİ İŞÇİ KADROLARI TOPLAMI

92

TOPLAM PERSONEL

208

TOPLAM PERSONEL

215

 

Müdür Unvanları (I) Sayılı Listeden,

İdari Personel (II) Sayılı Listeden,

Teknik Personel (III) Sayılı Listeden,

Sağlık Personeli (IV) Sayılı Listeden,

Yardımcı Hizmet Personeli (V) Sayılı Listeden seçilecektir.

 

 

 

B - 7

 

B - 8

 

800 000 – 999 999

ADET

1 000 000 VE ÜZERİ

ADET

GENEL SEKRETER

1

GENEL SEKRETER

1

GENEL SEKRETER YARDIMCISI

2

GENEL SEKRETER YARDIMCISI

2

 

 

 

 

HUKUK MÜŞAVİRİ

1

HUKUK MÜŞAVİRİ

1

AVUKAT

2

AVUKAT

2

 

 

 

 

MÜDÜR

10

MÜDÜR

11

 

 

 

 

İDARİ PERSONEL

50

İDARİ PERSONEL

55

TEKNİK PERSONEL

32

TEKNİK PERSONEL

36

SAĞLIK PERSONELİ

15

SAĞLIK PERSONELİ

17

YARDIMCI HİZMET PERSONELİ

25

YARDIMCI HİZMET PERSONELİ

27

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

MEMUR KADROLARI TOPLAMI

138

MEMUR KADROLARI TOPLAMI

152

SÜREKLİ İŞÇİ KADROLARI TOPLAMI

103

SÜREKLİ İŞÇİ KADROLARI TOPLAMI

114

TOPLAM PERSONEL

241

TOPLAM PERSONEL

266

 

Müdür Unvanları (I) Sayılı Listeden,

İdari Personel (II) Sayılı Listeden,

Teknik Personel (III) Sayılı Listeden,

Sağlık Personeli (IV) Sayılı Listeden,

Yardımcı Hizmet Personeli (V) Sayılı Listeden seçilecektir.

 

 

(C) GRUBU (İLÇE ÖZEL İDARELERİ) NORM KADRO STANDARTLARI CETVELİ

 

C GRUBU

 

BOZCAADA VE GÖKÇEADA

ADET

İLÇE ÖZEL İDARE MÜDÜRÜ

1

İDARİ PERSONEL

8

TEKNİK PERSONEL

5

SAĞLIK PERSONELİ

5

YARDIMCI HİZMET PERSONELİ

5

 

MEMUR KADROLARI TOPLAMI

24

SÜREKLİ İŞÇİ KADROLARI TOPLAMI

13

TOPLAM PERSONEL

37

 

İdari Personel (II) Sayılı Listeden,

Teknik Personel (III) Sayılı Listeden,

Sağlık Personeli (IV) Sayılı Listeden,

Yardımcı Hizmet Personeli (V) Sayılı Listeden seçilecektir.

 

 

EK – 3: İL ÖZEL İDARELERİ KADRO UNVANLARI LİSTELERİ

(I) SAYILI LİSTE: MÜDÜR KADRO UNVANLARI

 

MÜDÜR KADRO UNVANLARI

 

BASIN YAYIN VE HALKLA İLİŞKİLER MÜDÜRÜ

BİLGİ İŞLEM MÜDÜRÜ

BÜTÇE MÜDÜRÜ

ÇEVRE KORUMA VE KONTROL MÜDÜRÜ

DESTEK HİZMETLERİ MÜDÜRÜ

DÖNER SERMAYE İŞLERİ MÜDÜRÜ

DIŞ İLİŞKİLER MÜDÜRÜ

ENCÜMEN MÜDÜRÜ

EMLAK VE İSTİMLAK MÜDÜRÜ

ETÜD PROJE MÜDÜRÜ

GELİR MÜDÜRÜ

GİDER MÜDÜRÜ

HASTANE MÜDÜRÜ

HUZUREVİ MÜDÜRÜ

İMAR VE KENTSEL İYİLEŞTİRME MÜDÜRÜ

İNSAN KAYNAKLARI VE EĞİTİM MÜDÜRÜ

İDARİ VE MALİ İŞLER MÜDÜRÜ

İŞLETME MÜDÜRÜ

İŞLETME VE İŞTİRAKLER MÜDÜRÜ

KREŞ MÜDÜRÜ

KÜTÜPHANE MÜDÜRÜ

KÜLTÜR VE SOSYAL İŞLER MÜDÜRÜ

MAKİNA İKMAL BAKIM VE ONARIM MÜDÜRÜ

MALİ HİZMETLER MÜDÜRÜ

MUHASEBE MÜDÜRÜ

PLAN PROJE YATIRIM VE İNŞAAT MÜDÜRÜ

PLAN VE PROJE MÜDÜRÜ

RUHSAT VE DENETİM MÜDÜRÜ

SAĞLIK İŞLERİ MÜDÜRÜ

SATINALMA MÜDÜRÜ

SOSYAL HİZMETLER MÜDÜRÜ

STRATEJİ GELİŞTİRME MÜDÜRÜ

SU VE KANAL HİZMETLERİ MÜDÜRÜ

TARIMSAL HİZMETLER MÜDÜRÜ

YOL VE ULAŞIM HİZMETLERİ MÜDÜRÜ

VETERİNER İŞLERİ MÜDÜRÜ

YATIRIM VE İNŞAAT MÜDÜRÜ

YAZI İŞLERİ MÜDÜRÜ

YAPI KONTROL MÜDÜRÜ

MÜDÜR

 

(II) SAYILI LİSTE: İDARİ PERSONEL KADRO UNVANLARI

 

İDARİ PERSONEL KADRO UNVANLARI

 

ANBAR MEMURU

ANTRENÖR

AYNİYAT SAYMANI

AYNİYAT MEMURU

BALIK ADAM

BİLGİSAYAR İŞLETMENİ

ÇOCUK EĞİTİCİSİ

ÇOCUK EĞİTİMCİSİ

ÇOCUK REHBERİ VE GÖZETİMCİSİ

ÇÖZÜMLEYİCİ

DALGIÇ

EĞİTMEN

FOTOĞRAFÇI

GEMİ ADAMI

GİŞE MEMURU

KONTROL MEMURU

KAMERAMAN

KÜTÜPHANECİ

MEMUR

MUHASEBECİ

MUTEMET

MÜTERCİM

PROGRAMCI

SİVİL SAVUNMA UZMANI

SOSYOLOG

ŞOFÖR

TAHSİLDAR

TERCÜMAN

VERİ HAZIRLAMA VE KONTROL İŞLETMENİ

VEZNEDAR

 

(III) SAYILI LİSTE: TEKNİK PERSONEL KADRO UNVANLARI

 

TEKNİK PERSONEL KADRO UNVANLARI

 

ARKEOLOG

DEKORATÖR

DESİNATÖR

EKONOMİST

EV EKONOMİSTİ

FİZİKÇİ

GRAFİKER

HEYKELTRAŞ

HİDROBİYOLOG

HİDROLOG

İSTATİSTİKÇİ

JEOFİZİKÇİ

JEOLOG

JEOMORFOLOG

KAPTAN

KİMYAGER

LABORANT

MATEMATİKÇİ

MİMAR

MÜHENDİS

ÖLÇÜ VE AYAR MEMURU

PALEONTOLOG

PİLOT

RESSAM

RESTORATÖR

ŞEHİR PLANCISI

TEKNİK RESSAM

TEKNİKER

TEKNİSYEN

TOPOGRAF

 

(IV) SAYILI LİSTE: SAĞLIK PERSONELİ KADRO UNVANLARI

 

SAĞLIK PERSONELİ KADRO UNVANLARI

 

ANTROPOLOG

BAKTERİOLOG

BAŞHEMŞİRE

BAŞTABİP

BAŞTABİP YARDIMCISI

BİOLOG

ÇOCUK GELİŞİMCİSİ

DİŞ PROTEZ TEKNİSYENİ

DİŞ TABİBİ

DİYETİSYEN

EBE

ECZACI

FİZİKOTERAPİST

FİZYOTERAPİST

HEMŞİRE

KİMYAGER

LABORANT

ODYOLOG

PEDAGOG

PSİKOLOG

RADYOTERAPİST

SAĞLIK FİZİKÇİSİ

SAĞLIK MEMURU

SAĞLIK TEKNİKERİ

SAĞLIK TEKNİSYENİ

SOSYAL ÇALIŞMACI

TABİP

TIBBİ TEKNOLOG

UZMAN TABİP

UZMAN (TAB. UZ. TÜZ. GÖRE)

VETERİNER HEKİM

VETERİNER SAĞLIK TEKNİKERİ

VETERİNER SAĞLIK TEKNİSYENİ

 

(V) SAYILI LİSTE: YARDIMCI HİZMET PERSONELİ KADRO UNVANLARI

 

YARDIMCI HİZMET PERSONELİ KADRO UNVANLARI

 

AŞÇI

BAHÇİVAN

BAKICI ANNE

BEKÇİ

ÇOCUK BAKICISI

DAĞITICI

GEMİCİ

HASTABAKICI

HAYVAN BAKICISI

HAYVAN KESİCİSİ

HİZMETLİ

KALORİFERCİ

MATBAACI

SAĞLIK TEKNİSYEN YARDIMCISI

TEKNİSYEN YARDIMCISI

 

 

EK – 4: İL ÖZEL İDARELERİ KADRO KÜTÜKLERİ

 

 

(I) SAYILI KÜTÜK:      İL ÖZEL İDARELERİ MEMUR KADRO KÜTÜĞÜ

 

İL ÖZEL İDARELERİ MEMUR KADRO KÜTÜĞÜ

UNVAN KODU

657 SAYILI KANUNA TABİ MEMUR UNVANLARI

SINIF

EN ÜST DERECE

EN ALT DERECE

7575

ANBAR MEMURU

GİH

5

11

6550

ANTRENÖR

GİH

1

11

8610

ANTROPOLOG

SH

1

9

6485

ARKEOLOG

TH

1

9

9415

AŞÇI

YH

5

11

5935

AVUKAT

AH

1

9

7580

AYNİYAT MEMURU

GİH

5

11

7525

AYNİYAT SAYMANI

GİH

1

11

9455

BAHÇİVAN

YH

5

11

9412

BAKICI ANNE

YH

5

11

8145

BAKTERİOLOG

SH

1

9

9850

BALIK ADAM

GİH

5

11

11010

BASIN YAYIN VE HALKLA İLİŞKİLER MÜDÜRÜ

GİH

1

4

8350

BAŞHEMŞİRE

SH

1

5

8000

BAŞTABİP

SH

1

4

8050

BAŞTABİP YARDIMCISI

SH

1

4

9465

BEKÇİ

YH

5

11

4135

BİLGİ İŞLEM MÜDÜRÜ

GİH

1

4

7820

BİLGİSAYAR İŞLETMENİ

GİH

3

11

8140

BİOLOG

SH

1

9

11020

BÜTÇE MÜDÜRÜ

GİH

1

4

11025

ÇEVRE KORUMA VE KONTROL MÜDÜRÜ

GİH

1

4

8317

ÇOCUK BAKICISI

YH

5

11

7985

ÇOCUK EĞİTİCİSİ

GİH

3

11

8320

ÇOCUK EĞİTİMCİSİ

GİH

1

11

8315

ÇOCUK GELİŞİMCİSİ

SH

1

10

8321

ÇOCUK REHBERİ VE GÖZETİMCİSİ

GİH

1

9

6540

ÇÖZÜMLEYİCİ

GİH

1

9

9485

DAĞITICI

YH

5

11

2975

DAİRE BAŞKANI

GİH

1

1

9875

DALGIÇ

GİH

5

11

8605

DEKORATÖR

TH

1

9

8600

DESİNATÖR

TH

1

9

4234

DESTEK HİZMETLERİ MÜDÜRÜ

GİH

1

4

11030

DIŞ İLİŞKİLER MÜDÜRÜ

GİH

1

4

8635

DİŞ PROTEZ TEKNİSYENİ

SH

3

11

8115

DİŞ TABİBİ

SH

1

8

8225

DİYETİSYEN

SH

1

8

11035

DÖNER SERMAYE İŞLERİ MÜDÜRÜ

GİH

1

4

8405

EBE

SH

1

11

8200

ECZACI

SH

1

8

9880

EĞİTMEN

GİH

3

7

8595

EKONOMİST

TH

1

9

11040

EMLAK VE İSTİMLAK MÜDÜRÜ

GİH

1

4

11005

ENCÜMEN MÜDÜRÜ

GİH

1

4

11045

ETÜD PROJE MÜDÜRÜ

GİH

1

4

8594

EV EKONOMİSTİ

TH

1

9

8560

FİZİKÇİ

TH

1

9

8180

FİZİKOTERAPİST

SH

1

8

8175

FİZYOTERAPİST

SH

1

8

6505

FOTOĞRAFÇI

GİH

5

11

4215

GELİR MÜDÜRÜ

GİH

1

4

7830

GEMİ ADAMI

GİH

5

11

7860

GEMİCİ

YH

5

11

1125

GENEL SEKRETER

GİH

1

1

1150

GENEL SEKRETER YARDIMCISI

GİH

1

1

11060

GİDER MÜDÜRÜ

GİH

1

4

7615

GİŞE MEMURU

GİH

5

11

8780

GRAFİKER

TH

1

9

9405

HASTABAKICI

YH

5

11

4240

HASTANE MÜDÜRÜ

GİH

1

4

9410

HAYVAN BAKICISI

YH

5

11

9890

HAYVAN KESİCİSİ

YH

5

11

8400

HEMŞİRE

SH

1

11

6455

HEYKELTRAŞ

TH

1

9

8580

HİDROBİYOLOG

TH

1

9

8575

HİDROLOG

TH

1

9

9400

HİZMETLİ

YH

5

11

1180

HUKUK MÜŞAVİRİ

GİH

1

6

4255

HUZUREVİ MÜDÜRÜ

GİH

1

4

4660

İDARİ VE MALİ İŞLER MÜDÜRÜ

GİH

1

4

11077

İLÇE ÖZEL İDARE MÜDÜRÜ

GİH

1

4

11083

İMAR VE KENTSEL İYİLEŞTİRME MÜDÜRÜ

GİH

1

4

11085

İNSAN KAYNAKLARI VE EĞİTİM MÜDÜRÜ

GİH

1

4

8570

İSTATİSTİKÇİ

TH

1

8

3970

İŞLETME MÜDÜRÜ

GİH

1

4

11090

İŞLETME VE İŞTİRAKLER MÜDÜRÜ

GİH

1

4

8545

JEOFİZİKÇİ

TH

1

9

8540

JEOLOG

TH

1

9

8550

JEOMORFOLOG

TH

1

9

9435

KALORİFERCİ

YH

5

11

6515

KAMERAMAN

GİH

4

11

6305

KAPTAN

TH

1

10

8555

KİMYAGER

TH

1

8

8555

KİMYAGER

SH

1

8

7560

KONTROL MEMURU

GİH

1

9

7653

KORUMA VE GÜVENLİK GÖREVLİSİ

GİH

5

11

6813

KORUMA VE GÜVENLİK GÖREVLİSİ AMİRİ

GİH

3

5

6820

KORUMA VE GÜVENLİK ŞEFİ

GİH

3

10

11110

KREŞ MÜDÜRÜ

GİH

1

4

11115

KÜLTÜR VE SOSYAL İŞLER MÜDÜRÜ

GİH

1

4

4335

KÜTÜPHANE MÜDÜRÜ

GİH

1

4

6335

KÜTÜPHANECİ

GİH

1

9

8430

LABORANT

TH

3

11

8430

LABORANT

SH

3

11

11120

MAKİNA İKMAL BAKIM VE ONARIM MÜDÜRÜ

GİH

1

4

11123

MALİ HİZMETLER MÜDÜRÜ

GİH

1

4

7970

MATBAACI

YH

5

11

8565

MATEMATİKÇİ

TH

1

9

7555

MEMUR

GİH

5

11

8505

MİMAR

TH

1

8

4375

MUHASEBE MÜDÜRÜ

GİH

1

4

6410

MUHASEBECİ

GİH

1

8

7775

MUTEMET

GİH

5

11

4695

MÜDÜR

GİH

1

4

8500

MÜHENDİS

TH

1

8

6430

MÜTERCİM

GİH

1

9

8150

ODYOLOG

SH

1

8

7565

ÖLÇÜ VE AYAR MEMURU

TH

3

11

4400

ÖZEL KALEM MÜDÜRÜ

GİH

1

1

8620

PALEONTOLOG

TH

1

9

8325

PEDAGOG

SH

1

8

6300

PİLOT

TH

1

8

11143

PLAN PROJE YATIRIM VE İNŞAAT MÜDÜRÜ

GİH

1

4

11140

PLAN VE PROJE MÜDÜRÜ

GİH

1

4

6535

PROGRAMCI

GİH

1

10

8155

PSİKOLOG

SH

1

8

8185

RADYOTERAPİST

SH

1

8

8910

RESSAM

TH

1

10

6480

RESTORATÖR

TH

1

9

11144

RUHSAT VE DENETİM MÜDÜRÜ

GİH

1

4

8310

SAĞLIK FİZİKÇİSİ

SH

1

8

4470

SAĞLIK İŞLERİ MÜDÜRÜ

GİH

1

4

8410

SAĞLIK MEMURU

SH

1

11

8424

SAĞLIK TEKNİKERİ

SH

1

9

9325

SAĞLIK TEKNİSYEN YARDIMCISI

YH

5

11

8425

SAĞLIK TEKNİSYENİ

SH

3

11

11145

SATINALMA MÜDÜRÜ

GİH

1

4

6270

SİVİL SAVUNMA UZMANI

GİH

1

4

6340

SOSYAL ÇALIŞMACI

SH

1

8

11147

SOSYAL HİZMETLER MÜDÜRÜ

GİH

1

4

6495

SOSYOLOG

GİH

1

9

11153

STRATEJİ GELİŞTİRME MÜDÜRÜ

GİH

1

4

11157

SU VE KANAL HİZMETLERİ MÜDÜRÜ

GİH

1

4

8535

ŞEHİR PLANCISI

TH

1

8

7950

ŞOFÖR

GİH

5

11

8110

TABİP

SH

1

8

7785

TAHSİLDAR

GİH

5

11

11163

TARIMSAL HİZMETLER MÜDÜRÜ

GİH

1

4

8860

TEKNİK RESSAM

TH

3

10

8750

TEKNİKER

TH

1

10

8790

TEKNİSYEN

TH

3

11

9300

TEKNİSYEN YARDIMCISI

YH

5

11

6425

TERCÜMAN

GİH

3

11

8300

TIBBİ TEKNOLOG

SH

1

9

8855

TOPOGRAF

TH

3

9

8100

UZMAN (TAB. UZ. TÜZ. GÖRE)

SH

1

6

8105

UZMAN TABİP

SH

1

6

7825

VERİ HAZIRLAMA VE KONTROL İŞLETMENİ

GİH

3

11

8130

VETERİNER HEKİM

SH

1

8

11180

VETERİNER İŞLERİ MÜDÜRÜ

GİH

1

4

8427

VETERİNER SAĞLIK TEKNİKERİ

SH

1

10

8426

VETERİNER SAĞLIK TEKNİSYENİ

SH

3

11

7815

VEZNEDAR

GİH

4

11

11185

YAPI KONTROL MÜDÜRÜ

GİH

1

4

11187

YATIRIM VE İNŞAAT MÜDÜRÜ

GİH

1

4

4600

YAZI İŞLERİ MÜDÜRÜ

GİH

1

4

11183

YOL VE ULAŞIM HİZMETLERİ MÜDÜRÜ

GİH

1

4

 

(II) SAYILI KÜTÜK: İL ÖZEL İDARELERİ SÜREKLİ İŞÇİ KADRO KÜTÜĞÜ

 

İL ÖZEL İDARELERİ SÜREKLİ İŞÇİ KADRO KÜTÜĞÜ

SÜREKLİ İŞÇİ UNVAN KODU

SÜREKLİ İŞÇİ KADRO UNVANI

25700

USTABAŞI

25560

USTA

10820

İŞÇİ

1160

AŞÇI

17840

OPERATÖR

26320

YAĞCI

22580

ŞOFÖR

 

 

 

EK – 5: İL ÖZEL İDARELERİ KADRO CETVELLERİ

 

 

(I) SAYILI CETVEL: KADRO İHDAS CETVELİ

(MEMUR)

 

İLİ                  :

MECLİS KARARININ

KURUMU     :

TARİHİ

SAYISI

 

 

 

 

 

MEMUR NORM KADRO STANDARDI TOPLAMI

 

 

MEVCUT MEMUR KADROLARI

DOLU

BOŞ

TOPLAM

 

 

 

 

 

 

KADRO İHDAS CETVELİ

(MEMUR)

 

İHDASI İSTENİLEN KADRONUN;

UNVAN KODU

SINIFI

UNVANI

DERECESİ

ADEDİ

GEREKÇESİ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

                                                           Meclis Başkanı                     Katip              Katip

 

 

Ekleri İçin Tıklayınız