26 Temmuz 2009 PAZAR

Resmî Gazete

Sayı : 27300

YÖNETMELİK

Giresun Üniversitesinden:

GİRESUN ÜNİVERSİTESİ LİSANSÜSTÜ EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV

YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK 

             MADDE 1 – 28/1/2008 tarihli ve 26770 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Giresun Üniversitesi Lisansüstü Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliğinin 26 ncı maddesinin birinci fıkrası aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

             “(1) Tezsiz yüksek lisans programlarında; dönem projesi hariç, 34 krediden az olmamak koşuluyla en az 12 adet ders alınması ve başarılması gerekir. Tezli yüksek lisans programında ise; tez dönemine geçebilmek için anabilim dalı semineri dersi hariç, 24 krediden az olmamak koşuluyla en az 8 adet ders alınması ve başarılması gerekir.”

             MADDE 2 – Aynı Yönetmeliğin 34 üncü maddesinin birinci fıkrası aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir. 

             “(1) Yükseköğretim Kurulunca belirlenen programlardan lisans diploması almış öğrencileri, mezun oldukları programla ilgili ortaöğretim alanında öğretmen olarak yetiştirmek amacıyla iki yarıyıla eşdeğer bir süreyi kapsayan ortaöğretim alan öğretmenliği tezsiz yüksek lisans programları açılabilir.”

             MADDE 3 – Aynı Yönetmeliğin 35 inci maddesinin birinci fıkrasının (b) bendi  aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

             “b) Tezsiz yüksek lisans programı; Yükseköğretim Kurulunca tespit edilen programlardan lisans diploması almış öğrencileri, lisans diploması almış oldukları programla ilgili ortaöğretim alanında öğretmen olarak yetiştirmek amacıyla düzenlenen ve iki yarıyıla eşdeğer bir süreyi kapsayan programlardır.”

             MADDE 4 – Aynı Yönetmeliğin 37 nci maddesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

             “MADDE 37 – (1) Tezsiz yüksek lisans programını tamamlama süresi en az iki, en fazla dört yarıyıldır. Bu Yönetmelik uyarınca başarısız olan öğrencinin enstitü ile ilişiği bu süreden önce kesilebilir.”

             MADDE 5 – Aynı Yönetmeliğin 38 inci maddesinin birinci fıkrası aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

             “(1) Tezsiz yüksek lisans programı; toplam 34  krediden az olmamak koşuluyla en az 12 adet ders ile dönem projesi dersinden oluşur.”

             MADDE 6 – Aynı Yönetmeliğin 39 uncu maddesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

             “MADDE 39 – (1) Enstitü yönetim kurulu; ilgili anabilim dalı başkanlığının teklifi üzerine, her öğrenciye ders seçiminde ve dönem projesinin yürütülmesinde danışmanlık yapacak bir öğretim üyesini veya doktoralı öğretim görevlisini en geç birinci yarıyılın sonuna kadar danışman olarak atar. Danışman; öğrencinin dönem projesinin konusunu ikinci yarıyılın başına kadar, enstitü müdürlüğüne teklif edilmek üzere anabilim dalı başkanlığına sunar. Proje konusu enstitü yönetim kurulu kararı ile kesinleşir.

             (2) Dönem projesi, ikinci yarıyıl dersleriyle ve tekrar alınan derslerle birlikte yürütülebilir. Öğrenci, dönem projesini aldığı yarıyıllarda dönem projesine kayıt yaptırmak ve yarıyılın sonunda tez yazım kurallarına uygun şekilde hazırlanmış bir rapor halinde enstitüye vermek zorundadır. Dönem projesi dersi kredisiz olup, başarılı veya başarısız olarak değerlendirilir. Dönem projesi dersinden üst üste iki yarıyıl başarısız olan öğrencinin ilgili enstitü ile ilişiği kesilir.”

             MADDE 7 – Bu Yönetmelik yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

             MADDE 8 – Bu Yönetmelik hükümlerini Giresun Üniversitesi Rektörü yürütür.

 

Yönetmeliğin Yayımlandığı Resmî Gazete'nin

Tarihi

Sayısı

28/1/2008

26770