26 Temmuz 2009 PAZAR

Resmî Gazete

Sayı : 27300

YÖNETMELİK

Karadeniz Teknik Üniversitesinden:

KARADENİZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ

EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK

YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK

             MADDE 1 – 30/7/2006 tarihli ve 26244 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Karadeniz Teknik Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliğinin 4 üncü maddesinin birinci fıkrasının (h) bendinden sonra gelmek üzere aşağıdaki bentler eklenmiştir.

             “ı) Anabilim Dalı Kurulu: Karadeniz Teknik Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi ilgili anabilim dalı kurulunu,

             i) Eğitim komisyonu: Dekan tarafından atanan bir başkan ile dönem koordinatörleri ve koordinatör yardımcılarından oluşan komisyonu,

             j) Uyum komisyonu: Eğitim komisyonu başkanı ile dönem koordinatörlerinden oluşan komisyonu,

             k) Kredi saat: Eğitim-öğretim çalışmalarının kredi saat esası üzerinden değerlendirilmesini,

             l) Akademik danışman: Bir öğrenciye Üniversiteye girişinden itibaren Üniversite ile ilişiğini kesene kadar geçen süre içerisinde kayıt, eğitim-öğretim çalışmaları ve öğrencinin Üniversitedeki hayatı ile ilgili problemlerinde rehberlik yapmak üzere Dekanlık tarafından görevlendirilen öğretim elemanını,

             m) Akademik koordinatör: Dekan tarafından her dönem için seçilen ve ders, staj, klinik, poliklinik programlarını ve sınavlarını düzenleyen öğretim üyesini,”

             MADDE 2 – Aynı Yönetmeliğin 5 inci maddesi başlığı ile birlikte aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

             “Eğitim-öğretim planları, dersler ve sınavlar

             MADDE 5 – (1) Eğitim-öğretim planı; eğitim-öğretim süresince Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi, Türk Dili, Yabancı Dil zorunlu derslerine ilaveten Beden Eğitimi veya Güzel Sanat dallarından seçilecek bir ders ile Yükseköğretim Kurulunun diş hekimliği ve temel tıp bilimlerinde lisans eğitim-öğretim programı için belirlediği eğitim-öğretim çalışmalarını içeren ve Senato tarafından kabul edilen ortak ilkeler dikkate alınarak, Fakülte Kurulunca kararlaştırılan ve tümüyle başarıldığında diploma almaya hak kazandıran eğitim-öğretim çalışmalarının bütününü kapsar.

             (2) Eğitim-öğretim çalışmaları; ders, laboratuar, pratik uygulama (preklinik), klinik uygulama (staj), poliklinik, saha çalışmaları, seminer ve benzeri çalışmalardır. Eğitim-öğretim çalışmaları olağan olarak bir eğitim-öğretim yılı sürelidir. Bu süreler; eğitim-öğretim planında veya Senato kararlarında belirtilmek koşuluyla farklı olarak düzenlenebilir. Eğitim-öğretim çalışmalarından olan;

             a) Dersler, öğrenci grubu karşısında yapılan sürekli bilgi aktarımı şeklinde yapılır. Mesleki zorunlu dersler, bütün öğrencilerin almak zorunda oldukları derslerdir.

             b) Ders kurulları; birden fazla anabilim dalı, bilim dalı veya programa ait derslerin birlikte yürütüldüğü derslerdir. Ders kurulları, yarıyıl boyunca devam edebileceği gibi, yoğunlaştırılmış blok programlar şeklinde de olabilir.

             c) Derse bağlı olmayan çalışmalar; mesleğin ve bilim kolunun özelliklerine göre, eğitim-öğretim planında herhangi bir derse bağlı olmadan yer alan uygulama çalışmalarıdır.

             ç) Seminer; eğitim-öğretim planına ilişkin bir konu çerçevesinde hazırlanıp sunulan ve tartışmalı olarak geliştirilen çalışmadır.

             d) Staj; Yükseköğretim Kurulunun belirlediği esaslara uygun olarak tespit edilen bir sürede anabilim dalınca ders, seminer ve uygulamalı olarak verilen çalışmalardır.

             (3) Fakültede bir dönem, bir sonraki dönemin ön şartıdır. Dönem I ve II' de Türk Dili, Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi, Yabancı Dil, Beden Eğitimi/Güzel Sanatlar derslerinden başarısız olan öğrenciye, bu Yönetmeliğin 18 inci maddesinde belirtilen süre elverdiği takdirde, bu ders veya dersleri sonraki dönemlerde başarılı oluncaya kadar tekrarlama hakkı verilir. Öğrenci dersi ilk aldığında, F1 notu almamış ise bu ders veya dersleri tekrarlaması halinde devam mecburiyeti aranmadan ara sınavlara ve dönem sonu (yarıyıl/yılsonu) genel sınavına girer.”

             MADDE 3 – Aynı Yönetmeliğin 6 ncı maddesi başlığı ile birlikte aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

             “Eğitim-öğretim yılı ve süresi

             MADDE 6 – (1) Fakültede eğitim-öğretim süresi beş yıldır. Her bir ders yılını kapsayan beş dönem bulunur. Dönem sınıf karşılığı olarak ifade edilir.

             (2) Fakültede dönem geçme sistemi uygulanır. Bir dönemin ders ve stajlarını başaramayan öğrenci, bir sonraki döneme devam edemez.

             (3) Fakülte öğretim programı iki kısımdan oluşur. Bunlar;

             a) Temel diş hekimliği bilimleri düzeyi: Dönem I ve Dönem II’yi başarı ile tamamlayanların diledikleri takdirde ilgili mevzuat hükümlerine göre önlisans diploması alabilecekleri dönemdir.

             b) Klinik diş hekimliği bilimleri düzeyi: Her biri bir eğitim-öğretim yılını kapsayan beş dönemden ibarettir. Bu öğrenim süresini başarı ile tamamlayanlara diş hekimliği diploması verilir.

             (4) Fakültede eğitim-öğretim; Fakülte Yönetim Kurulunun kararlaştırdığı ve Senatonun onayladığı akademik takvime göre yürütülür. Ancak, klinik uygulamalar (stajlar) gerekli görüldüğü durumlarda daha önce başlatılıp daha geç bitirilebilir.

             (5) Bir eğitim-öğretim yılı en az otuziki ve her yarıyıl en az onbeş haftadır. Yarıyıl/yılsonu ve bütünleme sınavları bu sürenin dışındadır. İki dönem arasında onbeş günlük bir ara tatil dönemi bulunmaktadır. Staj programları, akademik takvimin teorik eğitim, ara tatil ve sınavlarla ilgili süresini aşabilir. Eğitim-öğretim dönemleri, gerektiğinde Fakülte Yönetim Kurulunun kararı ve Senatonun onayı ile yeniden düzenlenebilir.

             (6) Dönem I, II ve III öğrencilerinin her yıl belirli sayıda pratik çalışmayı verilen sürede yapması veya verilen telafi süresinde tamamlaması ve teslim etmesi zorunludur. Telafi süresi, ilgili anabilim dalı tarafından ya her pratik çalışmanın sonunda veya ders sonunda verilebilir. Anabilim dalı, telafi süresini normal süre ile bitişik olarak da verebilir. Uygulamanın ne şekilde olacağı ders yılı başında öğrencilere duyurulur. Bu çalışmaları verilen telafi süresinde de tamamlayamayan öğrenci, o dersi başaramamış sayılır. Normal uygulama süresi ve gerekirse ek süre içinde yapmak zorunda olduğu pratik uygulamaların %70’ini tamamlayamayan öğrenci, bu uygulamalardan başarısız sayılır ve yılsonu sınavına giremez. Eksik kalan pratik uygulamayı bütünleme sınavından önce anabilim dallarının önerileri ile Dekanlık tarafından belirlenecek tarihlerde başarıyla tamamladığı takdirde bütünleme sınavına girme hakkını kazanır. Bu süre içinde de belirtilen pratik uygulamayı başarıyla tamamlayamayan öğrenci başarısız sayılır ve o pratik uygulamayı bir sonraki eğitim-öğretim yılında tekrar eder.

             (7) Klinik uygulamalar (stajlar); Dönem III, Dönem IV ve Dönem V’de yapılır. Bunlardan;

             a) Dönem III gözlemci öğrenciler, belirlenen kliniklerde gruplar halinde ve Fakülte Yönetim Kurulunun belirleyeceği esaslara uygun olarak rotasyon yaparlar.

             b) Dönem IV klinik uygulamaları (stajlar), Fakülte Yönetim Kurulunun belirleyeceği esaslara göre; protetik diş tedavisi ana bilim dalında sekiz hafta, ağız diş çene hastalıkları ve cerrahisi, diş hastalıkları ve tedavisi, endodonti, periodontoloji, ortodonti, pedodonti, oral diagnoz ve radyoloji ana bilim dallarında dörder hafta ve klinik seminerlerde her stajda iki saat/hafta olarak uygulanır.

             c) Dönem V klinik uygulamaları (stajlar), Fakülte Yönetim Kurulunun belirleyeceği esaslara göre; protetik diş tedavisi ile ağız diş çene hastalıkları ve cerrahisi ana bilim dallarında sekizer hafta, diş hastalıkları ve tedavisi, endodonti, periodontoloji, ortodonti, pedodonti, oral diagnoz ve radyoloji ana bilim dallarında dörder hafta ve klinik seminerlerde her stajda iki saat/hafta olarak uygulanır.

             (8) Fakülte Yönetim Kurulunun önerisi, Senatonun onayı ile belirlenen akademik takvime uygun olarak hazırlanan haftalık ders programı, staj programı ve grupları eğitim-öğretim yılı başından en az bir hafta önce Dekanlık tarafından ilan edilir.

             (9) Öğrenciler, yılsonu sınavına girebilmek için sınıflarına göre yapmakla yükümlü olukları pratik veya klinik uygulama (staj) çalışmalarını; ilan edilen grup ve tarihlerde yapmak, belirtilen sayı ve türdeki ödevlerini eksiksiz ve başarılı olarak tamamlamak zorundadır. Öğrencilerin yapmakla sorumlu oldukları bu çalışmalar, ilgili anabilim dalı başkanlıklarınca hazırlanacak program gereği Fakülte Yönetim Kurulu kararı ile eğitim-öğretim yılı başında ilan edilir.

             (10) Fakülte şartları ve eğitimin durumuna göre gerektiğinde bu programlarda anabilim dalı kurullarının görüşleri doğrultusunda yapılan düzenlemeler Fakülte Kurulu kararıyla uygulamaya konulur.

             (11) Dönem IV klinik uygulama (staj) eğitim programı sona erdikten sonra, klinik uygulaması (stajı) olan dersin yılsonu sınavından yedi gün öncesine kadar olan süre; ilgili dersin klinik uygulama (staj) döneminde eksik kalan ödevlerin tamamlanmaları için tanınan süredir. Dönem V öğrencileri hariç, öğrencilerin devam ve klinik uygulama (staj) çalışmalarına ait durumları ile yılsonu sınav hakkı elde edip etmedikleri, ilgili anabilim dalı tarafından ilgili dersin yılsonu sınav tarihinden en az beş gün önce Dekanlığa bildirilir ve ilan edilir. Dönem V staj öğrencileri ise, klinik uygulama (staj) ödevlerini staj sonu sınavından bir gün öncesine kadar tamamlamak zorundadır.

             (12) Bir öğrenci aynı anda birden fazla staj yapamaz. Stajda başarılı olamayan bir öğrencinin stajının tekrar süresi o ders yılı içindeki staj iş günü kadardır.

             (13) Gerekli olduğu durumlarda Fakülte dışında herhangi bir kurumda pratik uygulamalı ders ve staj yapılması ve yine pratik uygulamalı ders ve staj için dışarıdan öğrenci başvuruları; Yükseköğretim Kurulunca çıkarılan, 31/3/2006 tarihli ve 26125 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Türk Yükseköğretim Kurumları Arasında Öğrenci ve Öğretim Elemanı Değişimine İlişkin Yönetmelik esaslarına göre yapılır.

             (14) Klinik uygulamalarda (stajlarda), eğitim-öğretim yılı başında ilan edilen ödevleri eksiksiz ve başarılı olarak tamamlayamadıkları için ilgili dersin yılsonu veya staj sonu sınavına girme hakkı elde edemeyen dönem IV ve V staj öğrencileri, eksik kalan ödevlerini, klinik imkanlar dahilinde ilgili dersin bütünleme sınav tarihinden yedi gün öncesine kadar tamamlayabilir.

             (15) Klinik uygulaması olan derslerde başarılı olan dönem III ve IV öğrencileri, başarılı oldukları derslerin bir sonraki eğitim yılına ait staj puanlarının en fazla %50’sini, takip eden yaz tatilinde anabilim dallarının düzenlemelerine göre ilgili kliniklerde yapabilirler.”

             MADDE 4 – Aynı Yönetmeliğin 8 inci maddesinin ikinci fıkrasının (b) bendi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

             “b) Sağlık durumu veya askerlik görevi ve benzeri yönlerden engeli olmamak; ayrıca, sağlık durumunun uygun olduğunu sağlık kuruluşlarından alınacak sağlık raporu ile belgelemek,”

             MADDE 5 – Aynı Yönetmeliğin 12 nci maddesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

             “MADDE 12 – (1) Öğrencilerin bilgi ve becerilerinin ölçüldüğü sınavlar; ara sınav, yarıyıl, yılsonu sınavı, bütünleme sınavı, mazeret sınavı, staj sonu sınavı ve ek sınavlardır. Her sınav yazılı, sözlü ya da hem yazılı hem sözlü yapılabilir. Uygulamalı derslerin sınavları uygulamalı olarak yapılabilir.

             (2) Öğrenciler yılsonu sınavlarında ilgili dersin o yılki müfredat programından pratik uygulama (preklinik), klinik uygulama (staj) ve teorik olarak sorumludur. Ancak, Dönem V öğrencileri, diş hekimliği diploması alabilmek için mesleklerinin özelliği nedeniyle klinik uygulama (staj) gördükleri dersin tüm lisans eğitimi süresince verilmiş olan müfredatından pratik, klinik uygulama (staj) ve teorik olarak sorumludurlar.

             (3) Ara sınav, yarıyıl, yılsonu ve bütünleme sınavları akademik takvimde belirtilen tarihler arasında Dekanlık tarafından belirlenen yer, gün ve saatte yapılır. Bir eğitim yılı boyunca dönem I, II ve III’de devam eden dersler için her yarıyılda biri yazılı en az iki, dönem IV ve V’de devam eden dersler için en az bir yazılı ara sınav yapılır. Ayrıca, ders niteliğindeki ödev, laboratuar ve klinik çalışmaların yarıyıl içindeki değerlendirmeleri ara sınav yerine geçebilir. Ara sınavına geçerli bir sebep ile katılmadıkları Fakülte Yönetim Kurulunca kabul edilen öğrenciler için mazeret sınavı açılabilir.

             (4) Yılsonu sınavı; öğrencinin kaydolduğu dersin ait olduğu yarıyıl (dönemlik derslerde)/yılsonunda gireceği sınavdır. Bir dersin yarıyıl/yılsonu sınavına girebilmek için; yılbaşında kayıt olmak, derse devam etmek, stajlar hariç yarıyıl/yıl içinde açılacak en az bir yazılı ara sınava katılmak ve dersin pratik-teorik uygulaması ve diğer gereklerini başarmak zorundadır. Pratik ve klinik uygulaması (stajı) olan derslerde ilan edilen sayı ve türde uygulamayı eksiksiz ve başarılı olarak tamamlamak zorunludur.

             (5) Staj sonu sınavı, staj süresince öğrencilerin klinik yeterliliklerinin değerlendirilmesi sonucunda belirlenir. Dönem IV öğrencileri klinik uygulama ödevlerini eksiksiz tamamladıkları takdirde staj sonu sınavına alınırlar. Tamamlamayanlar, bu Yönetmeliğin 6 ncı maddesinde belirtilen koşulları yerine getirdikten sonra yılsonu staj sınavına girerler. Dönem V staj sonu sınavı ile ilgili esaslar anabilim dalları tarafından belirlenir.

             (6) Bütünleme sınavı, yarıyıl/yılsonu sınavı sonucunda başarısız olan öğrencilere sadece başarısız oldukları dersler için verilen sınav haklarıdır. Bütünleme sınavları aşağıdaki hallerde uygulanır:

             a) Klinik uygulamalarda (stajlarda) eğitim-öğretim yılı başında ilan edilen ödevleri eksiksiz ve başarılı olarak tamamlayamadıkları için ilgili dersin yılsonu veya staj sonu sınavına girme hakkı elde edemeyen Dönem IV ve V staj öğrencileri, eksik kalan ödevlerini, ilgili dersin bütünleme sınav tarihinden yedi gün öncesine kadar başarılı olarak tamamladıkları takdirde, yalnız bütünleme sınavına girebilir.

             b) Dönem V staj sonu başarısız olan öğrenciler, bütünleme sınavına toplu olarak en son staj grubunun staj sonu sınavından en az yedi gün sonra ve akademik takvimde belirtilen tarihler arasındaki bütünleme sınav döneminde alınır. Ancak, bütünleme sınavında başarısız olarak bir sonraki eğitim-öğretim yılında bir staj grubuna intibakı yapılan dönem V öğrencilerine bütünleme sınav hakkı, öğrencinin başvurusu üzerine Fakülte Yönetim Kurulu kararıyla takip eden staj sonu sınav döneminde kullandırılabilir.

             (7) Bir dersin devam zorunluluğunu yerine getiren öğrencilere yarıyıl/yılsonu ve bütünleme sınavı hakkı tanınır. Yılsonu ve bütünleme sınavları bir yılda her ders için birer kez açılır ve bu sınavlar için ayrıca mazeret sınavı yapılmaz. Bir yarıyıl devam eden güz dönemi derslerinin yarıyıl sonu sınavı, ilgili yarıyılın bitimini takip eden onbeş gün içerisinde yapılır. Ancak, bu derslerin bütünleme sınavları bahar yarıyılı sonunda yapılan bütünleme sınavları ile birlikte yapılır. Yılsonu ve bütünleme sınavları arasında en az onbeş gün ara bırakılır.

             (8) Mazeret sınavı, Fakülte Yönetim Kurulunca kabul edilen haklı ve geçerli bir sebeple sınava katılamayan öğrenciler için açılan sınavdır. Bu sınav, ara sınavlar için kullandırılır. Öğrencinin mazeretli olarak öğrenime devam edemediği süreler öğretim süresinden sayılmaz.

             (9) Bütünleme sınav sonuçlarına göre bulunduğu sınıfta ilk yılını okuyan ve en çok bir dersten F3 notunu alarak sınıfta kalan öğrenciye ek sınav hakkı verilir. Ek sınav hakkını kullanmak isteyen öğrenciler, bütünleme sınav sonuçlarının ilanından sonra Dekanlık tarafından belirtilen süre içerisinde yazılı dilekçelerini vererek bu haktan yararlanır. Bu süreler sonunda verilecek dilekçelere herhangi bir işlem yapılmaz. Öğrencinin yapılan bu sınavdan başarılı olabilmesi için en az geçer not alması gerekir. Bu sınavlar Fakülte Yönetim Kurulunun belirlediği tarihte yapılır.

             (10) Ortak zorunlu dersler için 18/8/2005 tarihli ve 25910 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Karadeniz Teknik Üniversitesi Önlisans ve Lisans Eğitim-Öğretim, Sınav, Değerlendirme ve Öğrenci İşleri Yönetmeliği hükümleri uygulanır.”

             MADDE 6 – Aynı Yönetmeliğin 13 üncü maddesi başlığı ile birlikte aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

             “Sınavın geçerliliği, sınavların düzenlenmesi ve sınav evrakının saklanması

             MADDE 13 – (1) Öğrenci, sınav programında belirtilen zaman ve yerde sınavlara girmek zorundadır. Aksi halde sınavları geçersiz sayılır. Öğrencinin girmeyi hak etmediği bir sınava girmesi sonucunda aldığı not, ilan edilmiş olsa da iptal edilir ve hakkında, 13/1/1985 tarihli ve 18634 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Yükseköğretim Kurumları Öğrenci Disiplin Yönetmeliği hükümleri uygulanır.

             (2) Sınavlarda kopya çektiği, kopyaya teşebbüs veya yardım ettiği tespit edilenler o dersten F3 notu ile başarısız olmuş sayılır. Ayrıca hakkında, Yükseköğretim Kurumları Öğrenci Disiplin Yönetmeliği hükümleri uygulanır.

             (3) Sınav programı akademik takvim çerçevesinde Dekanlık tarafından tespit ve ilan edilir. Dini ve milli bayramlar dışında Cumartesi ve Pazar günleri de sınav yapılabilir.

             (4) Her sınavın sonuç ve belgeleri, o sınav tarihinden itibaren en geç onbeş gün içinde Dekanlığa teslim edilir. Sınav sonuçları Rektörlüğün belirlediği yöntemle ilgili birimlerce ilan edildiği anda kesinleşir.

             (5) Her türlü sınav kâğıtları, yetkili kurulların tespit edeceği esaslara göre sınava giriş tarihinden itibaren üç yıl süre ile Dekanlık tarafından saklanır.”

             MADDE 7 – Aynı Yönetmeliğin 14 üncü maddesi başlığı ile birlikte aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

             “Başarısızlık

             MADDE 14 – (1) Bir dönemde (güz ve bahar yarıyılı) başarısız olan öğrenciler, sonraki eğitim-öğretim yılında, dönemin tamamından değil başarısız olduğu dersler ve stajlardan sorumludur. Derslere devam zorunludur.”

             MADDE 8 – Aynı Yönetmeliğin 17 nci maddesinin birinci ve ikinci fıkraları aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

             “(1) Mazeret sınavı yapılması, Fakülte Yönetim Kurulunca karara bağlanır.

             (2) Hastalık nedeniyle sınavlara giremeyen öğrencilerin bu durumlarını, üniversite hastaneleri veya diğer sağlık kuruluşlarından alınan sağlık raporu ile belgelendirmeleri gerekir.”

             MADDE 9 – Aynı Yönetmeliğin 20 nci maddesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

             “MADDE 20 – (1) Fakültedeki tüm sınavların değerlendirilmesinde kullanılan puanlar, notlar, dereceler ve katsayılar aşağıda belirtildiği şekildedir:

             a) Geçer notlar şunlardır:           

             Puan                  Not                            Katsayı             Derecesi

             86–100               AA                              4.00                  Pekiyi            

             81–85                 BA                              3.50                  Pekiyi             

             76–80                 BB                               3.00                  İyi            

             66–75                 CB                               2.50                  İyi             

             60–65                 CC                               2.00                  Orta

             G: Geçer (Kredisiz eğitim-öğretim çalışmaları için)            

             b) Geçmez notlar şunlardır:

             1) F1: Devamsız, final (yarıyıl/yılsonu) sınavına girme hakkı yok.            

             2) F2: Sınava girme hakkı olduğu halde sınava girmedi.            

             3) F3: Sınav değerlendirmesi 100 üzerinden 0–59 arasında, başarısız. Ayrıca, final (yarıyıl/yılsonu) ve bütünleme sınavlarında en az 50 puan alma şartı (Madde 21) sağlanamadığında da (F3)  notu verilir.

             4) F4: Devamsızlıktan dolayı kurul sonu veya staj sonu sınavına giremez. Sıfır (0) not alır.

             5) E: Mazeretli geçemez.

             6) K: Kalır (Meslek dışı dersler için)”

             MADDE 10 – Aynı Yönetmeliğin 34 üncü maddesinin birinci fıkrası aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

             “(1) Bu Yönetmelikte belirtilen şekilde oluşturulan Eğitim Komisyonunun görevleri şunlardır:”

             MADDE 11 – Bu Yönetmelik yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

             MADDE 12 – Bu Yönetmelik hükümlerini Karadeniz Teknik Üniversitesi Rektörü yürütür.

 

Yönetmeliğin Yayımlandığı Resmî Gazete'nin

Tarihi

Sayısı

30/7/2006

26244