27 Temmuz 2009 PAZARTESİ

Resmî Gazete

Sayı : 27301

ANA STATÜ

Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu Başkanlığından:

TÜRKİYE ÜNİVERSİTE SPORLARI FEDERASYONU ANA STATÜSÜNDE

DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR ANA STATÜ

             MADDE 1 – 11/4/2007 tarihli ve 26490 sayılı Resmî Gazete'de yayımlanan Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu Ana Statüsünün 7 nci maddesine aşağıdaki fıkra eklenmiştir.

             "(5) Genel Kurul delege sayısının 250'yi aşması durumunda ikinci fıkranın (g) bendinde belirtilen üniversitelerden son iki yılda federasyonun düzenlemiş olduğu faaliyetlere en fazla katılandan en az katılana doğru sıralama yapılarak genel kurul üye sayısı 250'ye tamamlanır. Eşitlik halinde noter huzurunda kura çekilir."

             MADDE 2 – Aynı Ana Statünün 8 inci maddesinin birinci fıkrasının (ç) bendi aşağıdaki şekilde değiştirilmiş ve (ğ) bendi yürürlükten kaldırılmıştır.

             "ç) Yönetim kuruluna taşınmaz, mal alımı-satımı ile uluslararası federasyonlara karşı mali taahhütte bulunmak için yetki vermek.”

             MADDE 3 – Aynı Ana Statünün 15 inci maddesinin birinci fıkrası aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

             "(1) Denetleme Kurulu, beş asil ve üç yedek üyeden oluşur. Denetleme Kurulunun üç asil ve üç yedek üyesi genel kurulca seçilir. Diğer iki asil üye ise Genel Müdürlük tarafından görevlendirilir. Asil üyelerin ölüm ve istifası halinde yedek üyelerden sırası gelen alınır. Genel Müdürlük tarafından atanan 2 asil üyenin ölümü veya istifası halinde Genel Müdürlük tarafından yeni görevlendirme yapılır."

             MADDE 4 – Aynı Ana Statünün 26 ncı maddesinin üçüncü fıkrası aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

             "(3) Yönetim Kuruluna taşınmaz mal alım-satımı ile uluslararası federasyonlara karşı mali taahhütte bulunmak için yetki vermek, Federasyona bağlı branşların ayrılmasına karar vermek konusunda genel kurula katılan üyelerin dörtte üçünün kabul oyu gerekir."

             MADDE 5 – Bu Ana Statü yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

             MADDE 6 – Bu Ana Statünün hükümlerini Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu Başkanı yürütür.

 

Ana Statü'nün Yayımlandığı Resmî Gazete'nin

Tarihi

Sayısı

11/4/2007

26490