28 Temmuz 2009 SALI

Resmî Gazete

Sayı : 27302

YÖNETMELİK

Siirt Üniversitesinden:

SİİRT ÜNİVERSİTESİ ÖN LİSANS VE LİSANS EĞİTİM-ÖĞRETİM

YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA

DAİR YÖNETMELİK

             MADDE 1 – 12/11/2007 tarihli ve 26698 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Siirt Üniversitesi Ön Lisans ve Lisans Eğitim-Öğretim Yönetmeliğinin 23 üncü maddesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

             “MADDE 23 – (1) Üniversitede uygulanan sınavlar; ara sınav, mazeret sınavı, yarıyıl sonu sınavı, yaz yarıyılı sonu sınavı, bütünleme sınavı, ek sınav, tek ders sınavı ve muafiyet sınavlarından oluşur.”

             MADDE 2 – Aynı Yönetmeliğin 26 ncı maddesi başlığı ile birlikte aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

             “Yarıyıl sonu sınavı ve bütünleme sınavı

             MADDE 26 – (1) Yarıyıl sonu sınavı, dersin devam koşulunun yerine getirilmiş olması kaydıyla yarıyıl sonunda ilgili kurullar tarafından ilan edilen yer ve zamanlarda yapılır.

             (2) Bütünleme sınavı, her dersin dönem sonu sınavından itibaren en az onbeş gün sonra olmak üzere, akademik takvimde belirtilen tarihlerde ilgili yarıyılın derslerinden açılır.

             (3) Bütünleme sınavına, dönem sonu sınavına girme hakkına sahip olup da girmeyen veya girdiği halde sınavda başarılı olamayan öğrenciler girebilir.”

             MADDE 3 – Aynı Yönetmeliğe aşağıdaki geçici 2 nci madde eklenmiştir.

             “Sınav dönemleri

             GEÇİCİ MADDE 2 – (1) Bu Yönetmeliğin yürürlüğe girdiği tarihten itibaren her yarıyıla ait dersin/derslerin bütünleme sınavları, dersin ait olduğu yarıyıl sonunda yapılır. Ancak, 2006-2007 ve 2007-2008 eğitim-öğretim yılında Üniversiteye kayıt yaptırmış olan öğrenciler; 2009-2010 eğitim-öğretim yılı bahar yarıyılında başarısız oldukları derslerin sınavlarına, bu eğitim-öğretim yılının güz dönemi yarıyıl sonu sınavlarından sonra girebilir.”

             MADDE 4 – Bu Yönetmelik yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

             MADDE 5 – Bu Yönetmelik hükümlerini Siirt Üniversitesi Rektörü yürütür.

 

Yönetmeliğin Yayımlandığı Resmî Gazete'nin

Tarihi

Sayısı

12/11/2007

26698