1 Ağustos 2009 CUMARTESİ

Resmî Gazete

Sayı : 27306

YÖNETMELİK

Fatih Üniversitesinden:

FATİH ÜNİVERSİTESİ LİSANSÜSTÜ EĞİTİM-ÖĞRETİM VE

SINAV YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK

YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK

             MADDE 1 – 15/4/2009 tarihli ve 27201 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Fatih Üniversitesi Lisansüstü Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliğinin 3 üncü maddesinin birinci fıkrasına (ğ) bendinden sonra gelmek üzere aşağıdaki (h)  bendi eklenmiştir.            

             “h) AKTS: Avrupa Kredi Transfer Sistemini,”

             MADDE 2 – Aynı Yönetmeliğin 7 nci maddesinden sonra gelmek üzere aşağıdaki (7/A) maddesi eklenmiştir.

             “Yurt içi ve yurt dışı yükseköğretim kurumlarına gönderilen öğrenciler

             MADDE 7/A – (1) Üniversite ile yurt içindeki ve yurt dışındaki yükseköğretim kurumları arasında yapılabilecek anlaşmalar uyarınca, öğrenci değişimi çerçevesinde Üniversite tarafından iki yarıyıla kadar yurt içindeki ve yurt dışındaki yükseköğretim kurumlarına öğrenci gönderilebilir. Bu süre içinde öğrencinin Üniversitedeki kaydı devam eder ve bu süre öğretim süresinden sayılır. Sözleşmede aksi belirtilmedikçe öğrenci, öğrenim ücretini Üniversiteye öder.

             (2) Anlaşmalı olmayan yükseköğretim kurumlarına öğrenci gönderilmesi, ilgili enstitü yönetim kurulları tarafından karara bağlanır.

             (3) Öğrencinin yurt içi ve yurt dışındaki yükseköğretim kurumlarından almış olduğu derslerin eşdeğerlik işlemleri; ilgili enstitü yönetim kurulu tarafından, diğer yüksek öğretim kurumundan aldığı notların bu Yönetmeliğin 10 uncu maddesindeki not sistemine dönüştürülmesi suretiyle yapılır.”

             MADDE 3 – Aynı Yönetmeliğin 8 inci maddesinin üçüncü fıkrası aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.  

             “(3) Yatay geçişi kabul edilen adayın programı tamamlaması için gerekli olan kredili ve kredisiz ders yükümlülüğü, program toplam kredisi dışında ilgili anabilim dalı başkanlığınca önerilebilecek ek ders/derslerden sorumlu olup olmayacağı, bu Yönetmelik hükümlerine göre tanınacak süre ve diğer hususlar ilgili enstitü yönetim kurulunca belirlenir. Yatay geçişler ilgili enstitü yönetim kurulunca belirlenecek kontenjanlarla sınırlı olup, intibak işlemleri; ilgili enstitü yönetim kurulu tarafından, öğrencinin geldiği üniversitedeki notlarının bu Yönetmeliğin 10 uncu maddesindeki not sistemine dönüştürülmesi suretiyle yapılır. Öğrenci ek dersleri öğrenim süresi sonuna kadar başarmak zorundadır. Öğrenci önceki yükseköğretim kurumunda doktora yeterlik sınavını başarmış olsa bile tekrar doktora yeterlik sınavına girmek ve başarmak zorundadır.”

             MADDE 4 – Aynı Yönetmeliğin 10 uncu maddesinin başlığı ve birinci fıkrası aşağıdaki şekilde değiştirilmiş, dördüncü fıkrasının (d) ve (e) bendi yürürlükten kaldırılmıştır.

             “Derslerin kredi değeri, AKTS kredisi, sınavları ve değerlendirme”

             “(1) Bir lisansüstü dersin kredi değeri, bir yarıyıl devam eden bir dersin haftalık teorik ders saatinin tamamı ile haftalık uygulama veya laboratuvar saatinin yarısının toplamıdır. AKTS, bir dersin hedeflenen öğrenme çıktılarını kazandırmak amacıyla planlanan öğrenim aktivitelerini başarıyla tamamlamak için gerekli zamanı temel alarak belirlenen iş yüküne dayanan kredi sistemidir.” 

             MADDE 5 – Bu Yönetmelik yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

             MADDE 6 – Bu Yönetmelik hükümlerini Fatih Üniversitesi Rektörü yürütür.

 

Yönetmeliğin Yayımlandığı Resmî Gazete'nin

Tarihi

Sayısı

15/4/2009

27201