7 Ağustos 2009 CUMA

Resmî Gazete

Sayı : 27312

YÖNETMELİK

             Kadir Has Üniversitesinden:

KADİR HAS ÜNİVERSİTESİ LİSANS VE ÖNLİSANS EĞİTİM VE

ÖĞRETİM YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK

YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK

             MADDE 1 – 2/10/2002 tarihli ve 24894 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Kadir Has Üniversitesi Lisans ve Önlisans Eğitim ve Öğretim Yönetmeliğinin 14 üncü maddesine aşağıdaki altıncı fıkra eklenmiştir.

             “Kadir Has Üniversitesinin tüm fakültelerinde üç öğretim yılı zorunlu olarak okutulacak Sosyal Sorumluluk adı altında kredisiz yeni bir ders konulmuştur. Bu dersle ilgili notlar ve işaretler bu Yönetmeliğin 18 inci maddesinde belirtilen hükümlerden farklı olarak Üniversite Senatosu tarafından belirlenen esaslarla düzenlenir.”

             MADDE 2 – Aynı Yönetmeliğin 23 üncü maddesine aşağıdaki üçüncü ve dördüncü fıkralar eklenmiştir.

             “Mezun olabilmek için bu Yönetmelik hükümlerine göre zorunlu staj, bitirme projesini başarma gibi mezuniyet için gerekli koşulları yerine getirmenin yanı sıra; derse yazılma, derse devam koşullarını sağladığı takdirde, sadece tek bir dersten başarısız durumda olan öğrencilere tek ders sınavı açılır. Öğrenciler tek ders sınavı için ücret ödemezler. Tek ders sınavında başarılı olmasına rağmen genel not ortalaması 2.00’yi sağlayamayan öğrenciler istedikleri dersten tek ders sınavına girerler.

             Tek ders sınavı, sonbahar, ilkbahar ve yaz dönemleri sonundaki yarıyıl sonu final sınavlarından sonra yapılır. Tek ders sınavında ders başarı durumu sadece tek ders sınavı notu ile belirlenir.”

             MADDE 3 – Bu Yönetmelik yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

             MADDE 4 – Bu Yönetmelik hükümlerini Kadir Has Üniversitesi Rektörü yürütür.