12 Ağustos 2009 ÇARŞAMBA

Resmî Gazete

Sayı : 27317

YÖNETMELİK

Hacettepe Üniversitesinden:

HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ ÖNLİSANS, LİSANS EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV

YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK

             MADDE 1 – 9/9/2002 tarihli ve 24871 sayılı Resmî Gazete'de yayımlanan Hacettepe Üniversitesi Önlisans, Lisans Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliğinin 19 uncu maddesinin beşinci fıkrasından sonra gelmek üzere aşağıdaki fıkralar eklenmiştir.

             “Avrupa Birliği Yükseköğretim Programları çerçevesinde Öğrenci Staj Hareketliliği Programı kapsamında yabancı bir ülkede bir işletme veya organizasyon bünyesinde mesleki eğitim almak ve/veya çalışma deneyimi kazanmak amacıyla önlisans öğrencileri en az iki hafta, lisans öğrencileri en az üç ay süre ile ve en fazla oniki aya kadar yurtdışına gönderilebilir.”

             “Staj hareketliliğinden yararlanmak isteyen öğrencilerin kendi bölümlerindeki Staj Hareketliliği Bölüm Koordinatörlüğüne başvurmaları gerekir. Başvuruları kabul edilen öğrencilerden kendi eğitim programında zorunlu olan stajını yurt dışında yapmak isteyenler bu derslerini programlarına alırlar. Programlarında zorunlu staj olmayan öğrenciler ise seçmeli erasmus staj hareketliliği dersini almak zorundadır. Ancak bu seçmeli dersin kredisi sadece ilk yarıyıl için öğrencinin transkriptine işlenir.”

             MADDE 2 – Aynı Yönetmeliğin 20 nci maddesinin üçüncü fıkrasının (d) bendi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

             “d) Tek Ders Sınavı: Zorunlu stajını tamamlamamış olsa bile mezuniyeti için devam koşulunu yerine getirmiş oldukları tek dersi kalan öğrenciler ile mezun olabilmek için ilgili programın tüm derslerinden başarılı olduğu ya da başarılı sayıldığı halde genel akademik ortalaması 2.00’nin altında olması nedeni ile mezun olamayan öğrenciler, genel akademik ortalamalarını yükseltmek üzere son dört yarıyıla ait diledikleri tek bir dersten, dilekçeyle başvurmaları halinde ilgili yönetim kurulu kararıyla bu duruma geldikleri yarıyılı izleyen ilk yarıyılda tek ders sınavına girebilirler. Tek ders sınavları; program haftası ile ders alma-bırakma günleri arasında yapılır ve akademik takvimde belirtilir. Her öğrenci tek ders sınav hakkından bir kez yararlanabilir.”

             MADDE 3 – Bu Yönetmelik yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

             MADDE 4 – Bu Yönetmelik hükümlerini Hacettepe Üniversitesi Rektörü yürütür.