21 Ağustos 2009 CUMA

Resmî Gazete

Sayı : 27326

YÖNETMELİK

Türk Standardları Enstitüsünden:

TÜRK STANDARDLARI ENSTİTÜSÜ PERSONEL YÖNETMELİĞİNDE

 DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK

             MADDE 1 – 14/7/2002 tarihli ve 24815 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Türk Standardları Enstitüsü Personel Yönetmeliğinin 28 inci maddesinin ikinci fıkrası aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

             “Hakemlik, tasfiye memurluğu, çeşitli kurul ve komisyon çalışmaları ile özel kanunlardaki hükümlere göre diğer kurumlarda Genel Sekreterin teklifi Başkanın onayı ile görev yapılabilir.”

             MADDE 2 – Aynı Yönetmeliğin 36 ncı maddesinin birinci fıkrasının (a), (c), (d), (e) ve (f) bentleri aşağıdaki şekilde değiştirilmiş ve aynı fıkranın (b) bendi yürürlükten kaldırılmıştır.

             “a) T.C. Kimlik Numarası beyanı,”

             “c) Erkek adayların askerlik ile ilişiği olmadığına dair yazılı beyanı,”

             “d) Öğrenim belgesinin veya çıkış belgesinin aslı veya kurumca onaylı örneği,”

             “e) Sabıka kaydına ilişkin yazılı beyanı,”

             “f) Görevini devamlı olarak yapmaya engel bir durumu bulunmadığına dair yazılı beyanı,”

             MADDE 3 – Aynı Yönetmeliğin 49 uncu maddesinin birinci fıkrasının (a) bendinde yer alan “Denetim Merkezi Başkanlığı” ifadesinden sonra gelmek üzere “ile Baş Denetçi” ifadesi eklenmiş ve aynı fıkranın (a) bendinin (2) ve (3) numaralı alt bentleri ile (b) bendi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

             “2) TSE, kamu ve/veya 14/7/1965 tarihli ve 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 68 inci maddesinde, özel sektörde geçen ve değerlendirilmesi gereken süre dahil en az 12 yıl hizmeti bulunmak.

             3) En az 5 yıl süre ile sevk ve idare sorumluluğu bulunan bir mevkide yöneticilik yapmış olmak veya kamu kurum ve kuruluşlarında mesleğe özel yarışma ve yeterlik sınavıyla alınarak kariyer meslek personeli kadrolarına atanmak ya da yükseköğretim kurumlarında öğretim elemanı olarak görev yapmak.”

             “b) Genel Sekreter Yardımcısı kadrosuna atanabilmek için aşağıdaki şartlar aranır;

             1) TSE, kamu ve/veya 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 68 inci maddesinde, özel sektörde geçen ve değerlendirilmesi gereken süre dahil en az 12 yıl hizmeti bulunmak.

             2) En az 2 yıl süre ile sevk ve idare sorumluluğu bulunan bir mevkide yöneticilik yapmış olmak veya kamu kurum ve kuruluşlarında mesleğe özel yarışma ve yeterlik sınavıyla alınarak kariyer meslek personeli kadrolarına atanmak ya da yükseköğretim kurumlarında öğretim elemanı olarak görev yapmak.

             3) Genel Sekreter Teknik Yardımcısı kadrosuna atanabilmek için en az 4 yıllık eğitim veren mühendislik fakültesi veya teknik okul mezunu olmak ve standardizasyon, kalite, belgelendirme, laboratuar, metroloji ve benzeri konularda bilgi ve deneyim sahibi olmak.

             4)  Genel Sekreter İdari Yardımcısı kadrosuna atanabilmek için en az dört yıllık lisans eğitimi veren hukuk, siyasal bilgiler, iktisat, işletme, iktisadi ve idari bilimler fakültelerinden mezun olmak, ayrıca bu alanlarda yüksek lisans veya doktora yapmış olmak tercih sebebidir.

             5) İngilizce, Fransızca ve Almanca dillerinden birisini bilmek tercih nedenidir.”

             MADDE 4 – Aynı Yönetmeliğin 58 inci maddesinin birinci fıkrasından sonra gelmek üzere aşağıdaki fıkra eklenmiş ve diğer fıkralar teselsül ettirilmiştir.

             “Enstitüdeki boş kadrolara ait görevlere lüzum görüldüğü takdirde diğer kamu kurum ve kuruluşlarında görev yapan memurlar ve diğer kamu görevlileri arasından personelin rızasının ve kurumunun muvafakatı alındıktan sonra vekaleten atama yapılabilir.”

             MADDE 5 – Aynı Yönetmeliğin 59 uncu maddesinin birinci fıkrası aşağıdaki şekilde değiştirilmiş, bu fıkradan sonra gelmek üzere aşağıdaki ikinci fıkra eklenmiş ve diğer fıkralar teselsül ettirilmiştir.

             “Yönetim kadrolarından herhangi biri emeklilik, istifa ya da başka bir nedenle boşaldığında bu göreve vekaleten atananlara, 30 günü aşan vekalette vekile, asli görevi ile vekalet ettiği görevin net ücret farkı, bu görevi fiilen yürüttüğü sürece ödenir.”

             “Diğer kamu kurum ve kuruluşlarında görev yapmakta iken Enstitüdeki bir göreve vekaleten atananlar, vekalet görevine başladığı tarihten itibaren vekalet ücreti almaya hak kazanırlar.”

             MADDE 6 – Aynı Yönetmeliğin 86 ncı maddesinin birinci fıkrasının (c) bendi yürürlükten kaldırılmıştır.

             MADDE 7 – Aynı Yönetmeliğe aşağıdaki madde eklenmiştir.

             “EK MADDE 2 – Enstitüde görev yapan ancak intibakları yapılmamış olan personelin kamu kurum ve kuruluşlarında geçen hizmetleri her yıl bir kademe ve beş yıla bir derece esasına göre intibaklarında değerlendirilir.”

             MADDE 8 – Bu Yönetmelik yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

             MADDE 9 – Bu Yönetmelik hükümlerini TSE Yönetim Kurulu yürütür.