29 Ağustos 2009 CUMARTESİ

Resmî Gazete

Sayı : 27334

YÖNETMELİK

Sanayi ve Ticaret Bakanlığından:

SANAYİ VE TİCARET UZMANI VE UZMAN YARDIMCILARININ SINAV,

ATAMA, ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI HAKKINDA YÖNETMELİKTE

DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK

             MADDE 1 – 24/4/2009 tarihli ve 27209 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Sanayi ve Ticaret Uzmanı ve Uzman Yardımcılarının Sınav, Atama, Çalışma Usul ve Esasları Hakkında Yönetmeliğin 4 üncü maddesinin birinci fıkrasının (d) bendi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

             “d) Giriş sınavı: Sanayi ve Ticaret Uzman Yardımcılığına giriş sınavını,”

             MADDE 2 – Aynı Yönetmeliğin 5 inci maddesinin ikinci fıkrası aşağıdaki şekilde değiştirilmiş ve aynı maddeye aşağıdaki fıkra eklenmiştir.

             “(2) Giriş sınavı, yazılı ve sözlü olarak iki aşamalı veya yalnızca sözlü olarak tek aşamalı yapılır.”

             “(4) Giriş sınavının sadece sözlü sınavdan oluşması halinde, Kamu Personeli Seçme Sınavı sonuçlarına göre başvuran adaylardan, en yüksek puana sahip olandan başlanarak, atama yapılacak kadro sayısının en fazla dört katına kadar aday son sıradaki adaya eşit puan alanlar dahil olmak üzere çağrılır.”

             MADDE 3 – Aynı Yönetmeliğin 6 ncı maddesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

             “MADDE 6 – (1) Sınava katılma şartları, son başvuru tarihi, başvuru yeri, KPSS taban puanı ve türü, hangi alandan kaç uzman yardımcısının alınacağı, sınava girebileceklerin sayısı, sınavın yeri, zamanı, içeriği ve değerlendirme yöntemi, başvuruda istenecek belgeler ile gerekli görülen diğer hususlar sınav tarihinden en az otuz gün önce, Türkiye genelinde günlük olarak yayımlanan tirajı en yüksek ilk beş gazeteden en az birinde yayımlanmak, Bakanlık panolarına asılmak ve Bakanlık internet sitesinde ilan edilmek suretiyle duyurulur.”

             MADDE 4 – Aynı Yönetmeliğin 10 uncu maddesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

             “MADDE 10 – (1) Sınav Komisyonu, Bakanın görevlendireceği Müsteşar veya bir Müsteşar Yardımcısının başkanlığında, Müsteşar Yardımcıları, Genel Müdürler, Genel Müdür Yardımcıları, Sanayi ve Ticaret Uzmanları arasından seçilecek üyeler ve Personel Dairesi Başkanı olmak üzere toplam beş üyeden oluşur. Gerek görüldüğünde yüksek öğretim kurumlarının ilgili dallarında görev yapan öğretim üyeleri de Sınav Komisyonu üyesi olarak seçilir. Ayrıca, Bakan tarafından beş yedek üye tespit edilir.”

             MADDE 5 – Aynı Yönetmeliğin 11 inci maddesinin dördüncü fıkrası aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

             “(4) Sınavın Bakanlık tarafından yapılması halinde sınav soruları, Sınav Komisyonu tarafından hazırlanır. Sınav soruları, puanları ve sınav süresini gösterir tutanak Sınav Komisyonu Başkanı ve üyeleri tarafından imzalanır.”

             MADDE 6 – Aynı Yönetmeliğin 13 üncü maddesinin birinci fıkrası aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

             “(1) Sınav komisyonu, yazılı sınavın ağırlığı yüzde yetmiş, sözlü sınavın ağırlığı yüzde otuz olmak üzere, yalnızca sözlü sınavı yapılması durumunda ise sözlü sınav puanını esas alarak giriş sınavı başarı puanını tespit eder ve nihai başarı sıralamasını alanlara göre ayrı ayrı yapar. Sınav puanlarının eşit olması durumunda yabancı dil puanı yüksek olan adaya öncelik tanınır. Bu sıralama sonucunda sınav ilanında belirtilen kontenjan sayısına göre sınavı kazananlar belirlenir ve ilan edilir. Değerlendirme sonuçları sözlü sınava katılan adaylara yazılı olarak bildirilir. Ayrıca her alan için asıl aday kadar yedek aday belirlenir.”

             MADDE 7 –  Aynı Yönetmeliğin 17 nci maddesinin ikinci fıkrası aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

             “(2) Uzman yardımcıları adaylık eğitiminin yanında temel hukuk, iktisat ve kamu politikaları, Bakanlığın görev alanına giren mevzuat ile sanayi ve ticaret politikalarıyla ilgili diğer kurum ve kuruluşların görev alanlarına ilişkin bilgilerin kazandırılmasını amaçlayan, süresi bir aydan az olmamak üzere içeriği hizmet birimlerinin görüşü alınarak Başkanlıkça belirlenen bir eğitime tabi tutulur.”

             MADDE 8 –  Aynı Yönetmeliğin 12 nci maddesinin beşinci fıkrası yürürlükten kaldırılmıştır.

             MADDE 9 – Bu Yönetmelik yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

             MADDE 10 – Bu Yönetmelik hükümlerini Sanayi ve Ticaret Bakanı yürütür.

 

Yönetmeliğin Yayımlandığı Resmî Gazete'nin

Tarihi

Sayısı

24/4/2009

27209

Yönetmelikte Değişiklik Yapan Yönetmeliğin Yayımlandığı Resmî Gazete'nin

Tarihi

Sayısı

17/5/2009

27231