23 Eylül 2009 ÇARŞAMBA

Resmî Gazete

Sayı : 27355

YÖNETMELİK

İnönü Üniversitesinden:

İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ ÖĞRETİM VE SINAV YÖNETMELİĞİNDE

DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK

             MADDE 1 – 29/7/1991 tarihli ve 20944 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim ve Sınav Yönetmeliğinin 23 üncü maddesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

             “MADDE 23 – Dönem sonu genel sınavına girmeyen öğrencinin, dönem sonu bütünleme sınavına da girmemesi durumunda dönem notu FE olur. Bu durumdaki öğrencinin ders kurulları not ortalaması dikkate alınmaz.

             Dönem sonu bütünleme sınavı sonunda da dönem notu geçmez olur ise, bu Yönetmeliğin 6 ncı maddesinde belirtilen süreler dahilinde o dönem bir defa daha tekrarlanır. Yine başarı sağlanamadığı takdirde öğrencinin Üniversite ile ilişiği kesilir. Ancak, FG ve FE notu alarak başarısız olan öğrenciye başvurusu üzerine üç yıl içinde kullanacağı üç sınav hakkı verilir. Öğrenciler; bu sınav haklarının birincisini başvurusu üzerine bir sonraki eğitim-öğretim döneminin başında kullanır, diğer iki sınav hakkını sonraki eğitim dönemlerinde, dönem sonu veya bütünleme sınavlarına girerek kullanır. Bütün derslerin sınavlarında başarı gösterilmesi durumunda öğrenime kalındığı yerden devam edilir. Sınavlara girilen süre, öğrenim süresinden sayılmaz ve bu süre içinde öğrencilik haklarından yararlanılmaz.”

             MADDE 2 – Bu Yönetmelik 28/9/2009 tarihinde yürürlüğe girer.

             MADDE 3 – Bu Yönetmelik hükümlerini İnönü Üniversitesi Rektörü yürütür.