29 Eylül 2009 SALI

Resmî Gazete

Sayı : 27361

YÖNETMELİK

Atatürk Üniversitesinden:

ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ EĞİTİM-ÖĞRETİM VE

SINAV YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA

DAİR YÖNETMELİK

             MADDE 1 – 10/7/2002  tarihli ve 24811 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliğinin 17 nci maddesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

             “Eğitim ve Öğretim Programları

             MADDE 17 –  Fakültede tıp eğitimi, Türkçe Tıp Bölümü ile İngilizce Tıp Bölümlerinde yürütülür.

             Öğretim dili Türkçe bölümünde Türkçe, İngilizce bölümünde Türkçe ve İngilizce karma veya İngilizce olarak yapılır.

             Fakültede eğitim ve öğretim şekli entegre sistemdir. 1 inci, 2 nci ve 3 üncü sınıflarda ders grupları şeklinde, 4 üncü ve 5 inci sınıfta teorik ve pratiğe dayanan stajlar halinde eğitim ve öğretim yaptırılır. 6 ncı sınıf ise aile hekimliği dönemidir.

             Her yıl, en geç Haziran ayı sonuna kadar bir sonraki ders yılının öğretim ve sınav programları ders grubu başkanları ile beraber sınıf koordinatörlerince hazırlanıp eğitim-öğretim komisyonuna iletilmek üzere Fakülte Dekanlığına verilir. Programlar, Fakülte Kurulunda onaylandıktan sonra, ders yılı başlamadan önce öğretim elemanları ve öğrencilere duyurulur.”

             MADDE 2 – Aynı Yönetmeliğe aşağıdaki geçici 4 üncü ve 5 inci maddeler eklenmiştir.

             “GEÇİCİ MADDE 4 – İngilizce Tıp Bölümünde; yabancı dil seviye tespit sınavı, zorunlu yabancı dil dersleri, hazırlık sınıfı programı 4/12/2008 tarihli ve 27074 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Yükseköğretim Kurumlarında Yabancı Dil Öğretimi ve Yabancı Dille Öğretim Yapılmasında Uyulacak Esaslara İlişkin Yönetmelik hükümlerine göre yürütülür.”

             “GEÇİCİ MADDE 5 – İngilizce Tıp Bölümünde 2009-2010 eğitim öğretim yılında yabancı dilden muaf olan öğrencilerin eğitim planlaması Fakülte Yönetim Kurulu tarafından yapılır.”

             MADDE 3 – Bu Yönetmelik yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

             MADDE 4 – Bu Yönetmelik hükümlerini Atatürk Üniversitesi Rektörü yürütür.