8 Ekim 2009 PERŞEMBE

Resmî Gazete

Sayı : 27370

YÖNETMELİK

Süleyman Demirel Üniversitesinden:

SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ UZAKTAN EĞİTİM MESLEK

YÜKSEKOKULU ÖNLİSANS EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV

YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA

DAİR YÖNETMELİK

             MADDE 1 – 15/12/2008 tarihli ve 27081 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Süleyman Demirel Üniversitesi Uzaktan Eğitim Meslek Yüksekokulu Önlisans Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliğinin 4 üncü maddesinin birinci fıkrasının (a), (b) ve (g)  bentleri aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

             “a)Bölüm: Uzaktan Eğitim Meslek Yüksekokulu bölümlerini, 

             b) Bölüm Başkanı: Uzaktan Eğitim Meslek Yüksekokulu bölüm başkanlarını,

             g) Program: Süleyman Demirel Üniversitesi Uzaktan Eğitim Meslek Yüksekokulu bölüm programlarını, ”

             MADDE 2 – Aynı Yönetmeliğin 9 uncu maddesinin ikinci fıkrası aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

             “(2) Yukarıdaki sınav haklarını kullanan öğrenciler, öğrenci katkı payını ödeyerek dönem kayıtlarını yaptırmak zorundadır. Ancak bu öğrenciler sınav hakkı dışında diğer öğrencilik haklarından yararlanamazlar. Açılacak sınavlara, üst üste veya aralıklı olarak toplam üç eğitim-öğretim yılı hiç girmeyen öğrenci, sınırsız sınav hakkından vazgeçmiş sayılır ve bu haktan yararlanamaz.”

             MADDE 3 – Aynı Yönetmeliğin 10 uncu maddesinin birinci fıkrası aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

             “(1) Bir eğitim-öğretim yılı her biri en az yetmiş iş günü olmak üzere güz ve bahar yarıyıllarından oluşur. Resmi tatil günleri eğitim-öğretim günlerinden sayılmaz. Yarıyıl/yıl sonu final ve bütünleme sınav günleri bu sürenin dışındadır.”

             MADDE 4 – Aynı Yönetmeliğin 13 üncü maddesinin ikinci fıkrası aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

             “(2) Bir dersin kredi değeri; o dersin teorik, uygulamalı, seminer, laboratuar, atölye ve benzeri çalışmaları olması durumlarına göre Yüksekokul Kurulunun önerisi üzerine Senato tarafından belirlenir. Haftada bir saat teorik ders bir kredi, iki saatlik seminer, uygulama, laboratuar bitirme tezi, atölye çalışması ve benzeri bir kredidir. Staj esasları, Yüksekokul Kurulu kararı üzerine Senato tarafından belirlenir.”

             MADDE 5 – Aynı Yönetmeliğin 16 ncı maddesinin birinci fıkrası aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

             “(1) Bu programlarda; her dönem için en az bir ara sınav, bir yarıyıl sonu final sınavı ve bütünleme sınavı yapılır. Ayrıca, yıl boyunca kısa sınav, ödev gibi değerlendirmeler yapılabilir. Ara sınavlar, kısa sınavlar ve ödevler internet üzerinden uygulanır. Yarıyıl sonu final sınavları ile bütünleme sınavları ise yüz yüze olup çoktan seçmeli olarak yapılır. Ders öğretim elemanı, yarıyıl içi çalışmaları; sınav, kısa sınav, ödev, proje, ders izleme, tartışma, mesaj ve benzeri çalışmalar şeklinde belirleyerek değerlendirir.  Tüm bu değerlendirmeler internet üzerinden uygulanır. Sınavlar, Üniversitelerarası İletişim ve Bilgi Teknolojilerine Dayalı Uzaktan Yükseköğretim Yönetmeliği hükümlerine göre Yüksekokul Yönetim Kurulunun belirlediği gün, yer ve saatlerde yapılır.”

             MADDE 6 – Aynı Yönetmeliğin 18 inci maddesi başlığı ile birlikte aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

             “Yarıyıl sonu sınavları ve katılma koşulları

             MADDE 18 – (1) Yarıyıl sonu final sınavı, öğrencinin kaydolduğu dersin ait olduğu yarıyıl sonunda gireceği sınavdır. Bir dersin yarıyıl sonu final sınavına girebilmek için; o derse kayıt olmak, yarıyıl içi çalışmalarından en az birine katılmak, dersin uygulamasını ve diğer gereklerini yerine getirmiş olmak gerekir.  Bütünleme sınavına girebilmek için, yarıyıl sonu final sınavına girme koşullarını sağlamış olmak ve dersten 29/8/2004 tarihli ve 25568 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan Süleyman Demirel Üniversitesi Önlisans ve Lisans Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliğinin 20 nci maddesinde belirtilen geçmez notlardan birini almış olmak gerekir. Bütünleme sınavına girebilmek için yarıyıl sonu final sınavına girme şartı aranmaz. Bütünleme sınavından alınan not yarıyıl sonu final sınavı yerine geçer.”

             MADDE 7 – Aynı Yönetmeliğin 26 ncı maddesinin birinci fıkrası aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

             “(1) Bir öğrencinin izlemekte olduğu programdan mezun olabilmesi için, bu Yönetmeliğin 9 uncu maddesinde belirtilen kanuni süre içinde mezuniyet için gerekli tüm dersleri almak ve bu derslerden başarılı olmak koşulu ile devam etmekte olduğu programı en az 2.00 genel not ortalaması (GNO) ile tamamlamaları zorunludur. GNO aynı zamanda mezuniyet not ortalamasıdır. Mezuniyet durumunda olup da genel not ortalaması 2.00’den az olan öğrenciler, izleyen yarıyıldan itibaren genel not ortalamasını en az 2.00’ye yükseltinceye kadar diledikleri dersleri tekrar alabilirler.”

             MADDE 8 – Bu Yönetmelik yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

             MADDE 9 – Bu Yönetmelik hükümlerini Süleyman Demirel Üniversitesi Rektörü yürütür.