11 Ekim 2009 PAZAR

Resmî Gazete

Sayı : 27373

YÖNETMELİK

             Afyon Kocatepe Üniversitesinden:

AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİL HAZIRLIK SINIFI

EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNETMELİĞİNDE

DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA

DAİR YÖNETMELİK

             MADDE 1 –  2/5/2005 tarihli ve 25803 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Afyon Kocatepe Üniversitesi Yabancı Dil Hazırlık Sınıfı Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliğinin 13 üncü maddesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

             “MADDE 13 – Hazırlık sınıfı yıl sonu yeterlik sınavından 60 ve üstü puan alan öğrenciler, kaydoldukları bölümlerinde öğrenimlerine başlar. Kendilerine yabancı dil yeterlik sınavı başarı belgeleri verilir.

             Hazırlık sınıfı sonunda YZ harf notu alıp hazırlık sınıfı  yıl sonu yeterlik sınavına girmeye hak kazanamayan öğrenciler ise, isteklerine bağlı olarak yabancı dil seviyelerini geliştirmek için yaz okulu kapsamında açılacak yabancı dil destek sınıfına devam edebilir. Yabancı dil destek sınıfı süresince yapılacak ölçme değerlendirme faaliyetleri öğrencinin bir sonraki öğretim yılı başında yeni kaydolan öğrencilerle birlikte gireceği yeterlik sınavı başarı puanını etkilemez. Bir sonraki öğretim yılının başında girecekleri yeterlik sınavından da başarısız olan;

             a) En az %30 yabancı dille öğretim yapan programlar ile yabancı dille öğretim yapan programlardaki öğrenciler bir sonraki yeterlik sınavına katılır ve/veya hazırlık programını tekrarlar. En az % 30 yabancı dille öğretim yapan program öğrencileri ile yabancı dille öğretim yapan program öğrencileri yeterlik sınavında veya hazırlık programında başarılı olmadan ilgili programa başlayamaz.

             b) En az %30 yabancı dille öğretim yapan program ile yabancı dille öğretim yapan programdaki öğrenciler, hazırlık sınıfına devam etmesine rağmen ikinci yarıyıl sonunda yapılan yabancı dil sınavında başarılı olamaması halinde, talebi üzerine Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından, başka bir üniversitede ya da kaydının bulunduğu, Üniversitede öğretim dili Türkçe olan eşdeğer bir programa, eşdeğer programın bulunmaması halinde yakın programlardan birine yerleştirilir. Ancak bunun için, kayıt yaptırdığı yıl itibarıyla, öğrencinin Üniversiteye giriş puanının, yerleştirileceği programa kayıt yaptırmak için aranan taban puanından düşük olmaması gerekir.

             c) Öğretim dili Türkçe olmakla birlikte, programında kısmen veya tamamen yabancı dille okutulan seçmeli derslere yer verilen fakülte, enstitü veya yüksekokul öğrencileri; hazırlık sınıfında, ikinci yarıyıl sonunda veya isteğe bağlı olarak devam ettikleri takdirde üçüncü veya dördüncü yarıyıl sonunda yapılan yabancı dil sınavında başarılı olmasalar bile, ön lisans, lisans veya lisansüstü programlara devam edebilir. Ancak bu öğrenciler, kısmen veya tamamen yabancı dille okutulanların dışında, sadece Türkçe olarak verilen seçmeli dersleri alabilir.”

             MADDE 2 – Bu Yönetmelik yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

             MADDE 3 – Bu Yönetmelik hükümlerini Afyon Kocatepe Üniversitesi Rektörü yürütür.