4 Haziran 2010 CUMA

Resmî Gazete

Sayı : 27601

YÖNETMELİK

Kadir Has Üniversitesinden:

KADİR HAS ÜNİVERSİTESİ LİSANSÜSTÜ EĞİTİM VE ÖĞRETİM

YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA

DAİR YÖNETMELİK

             MADDE 1 – 1/10/2009 tarihli ve 27363 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Kadir Has Üniversitesi Lisansüstü Eğitim ve Öğretim Yönetmeliğinin 13 üncü maddesinin dördüncü fıkrası aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

             “(4) Kredili derslerini ve seminer dersini başarıyla bitiren, ancak tez çalışmasını bu maddenin birinci fıkrasında belirtildiği üzere dört yarıyıl sonuna kadar tamamlayamadığı için tez sınavına giremeyen bir öğrenciye, ilgili Enstitü anabilim dalı başkanlığının önerisi ve Enstitü Yönetim Kurulu onayı ile tezini jüri önünde savunması için en fazla iki yarıyıl ek süre verilebilir.”

             MADDE 2 – Aynı Yönetmeliğin 22 nci  maddesinin birinci fıkrası aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

             “(1) Yüksek lisans derecesi ile doktora programına kabul edilenler için doktora programını tamamlama süresi sekiz yarıyıldır. Lisans derecesi ile doktora programına kabul edilenler için doktora programını tamamlama süresi ise on yarıyıldır. Bu Yönetmeliğin 10 uncu maddesinin birinci ve ikinci fıkraları gereğince başarısız olan öğrencinin Üniversite ile ilişiği bu süreden önce kesilebilir. En az iki yarıyılı teze kayıtlı olma ve tüm yükümlülükleri yerine getirme koşulu ile bir doktora programı sekiz yarıyıldan daha kısa sürede tamamlanabilir.”

             MADDE 3 – Aynı Yönetmeliğin 25 inci maddesinin ikinci fıkrası aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

             “(2) Tez izleme komitesi, biri Üniversitenin dışından olmak üzere üç öğretim üyesinden oluşur. Komitede tez danışmanından başka ilgili enstitü anabilim dalı içinden ve dışından birer üye yer alır.”

             MADDE 4 – Aynı Yönetmeliğin 27 nci maddesinin üçüncü fıkrası aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

             “(3) Jüri üyeleri, söz konusu tezin kendilerine teslim edildiği tarihten itibaren en geç bir ay içinde toplanarak öğrenciyi tez sınavına alır. Tez sınavı, tez çalışmasının sunulması ve bunu izleyen soru-cevap bölümünden oluşur. Tez sınavının süresi en az 60, en fazla 120 dakikadır. Tez sınavı herkese açık olup, tez sınavının sınav gününden en geç bir hafta önce duyurulması için gerekli tedbirleri almak ilgili anabilim dalı başkanlığının sorumluluğundadır. Tez sınavı sırasında yalnız jüri üyeleri soru sorabilir.”

             MADDE 5 – Aynı Yönetmeliğin 32 nci maddesinin  beşinci  fıkrası aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

             “(5) Jüri üyeleri, söz konusu tezin veya metnin kendilerine teslim edildiği tarihten itibaren en geç bir ay içinde toplanarak öğrenciyi sınava alır. Sınav, sanatta yeterlik çalışmasının sunulması ve bunu izleyen soru-cevap bölümünden oluşur.”

             MADDE 6 – Bu Yönetmelik yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

             MADDE 7 – Bu Yönetmelik hükümlerini Kadir Has Üniversitesi Rektörü yürütür.

 

Yönetmeliğin Yayımlandığı Resmî Gazete’nin

Tarihi

Sayısı

1/10/2009

27363