12 Haziran 2010 CUMARTESİ

Resmî Gazete

Sayı : 27609

YÖNETMELİK

Başbakanlık (Dış Ticaret Müsteşarlığı)’tan:

DIŞ TİCARET MÜSTEŞARLIĞI UZMAN YARDIMCILIĞI YARIŞMA VE

UZMANLIK YETERLİK SINAVI YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK

YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK

             MADDE 1 – 16/6/1995 tarihli ve 22315 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe konulan Dış Ticaret Müsteşarlığı Uzman Yardımcılığı Yarışma ve Uzmanlık Yeterlik Sınavı Yönetmeliğinin 5 inci maddesinin birinci fıkrasının (b) bendinde yer alan “açıldığı” ibaresi “yapıldığı” şeklinde değiştirilmiştir.

             MADDE 2 – Aynı Yönetmeliğin 8 inci maddesinin birinci fıkrasının birinci cümlesinde yer alan “yedi” ibareleri “beş” olarak, ikinci cümlesinde yer alan “ve” ibaresi “veya” olarak değiştirilmiştir.

             MADDE 3 – Aynı Yönetmeliğin 9 uncu maddesinin ikinci fıkrası ile dördüncü fıkrasının birinci ve ikinci cümleleri aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

             “Yazılı sınav, ihtiyaç duyulacak branşlara göre belirlenecek konulara ilaveten, genel ekonomi bilgisi, genel kültür ve yabancı dil konularında yapılabilir. Yazılı sınavda 100 tam puan üzerinden en az 70 puan almak kaydıyla en yüksek puan alandan başlamak üzere, sınav ilanında belirtilen kadro sayısının bir katı fazlası mülakata çağrılır. Ancak başarı oranı, ilan edilen kadronun bir katı fazlasının altında olursa, yalnızca başarılı olanlar mülakata çağrılır. Bu şekilde çağrılan en düşük puana sahip adayla aynı puanı alanlar da mülakata alınır.”

             “Yarışma Sınav Kurulu üyeleri, sözlü sınavda, adayların, ihtiyaç duyulacak branşlara göre belirlenecek konulara ilaveten, genel ekonomi bilgisi, genel kültür ile yabancı dil bilgilerini ölçerek, kavrayış, ifade ve temsil kabiliyeti, muhakeme gücü, davranış ve tepkilerinin mesleğe uygunluğu gibi hizmetin gerektirdiği ve ayrıca İş Talep Formunda beyan ettikleri niteliklere sahip olup olmadıklarını da göz önüne alarak, her adaya ayrı ayrı not verirler. Kurul üyelerinin verdiği notların aritmetik ortalaması sözlü sınav sonucunu gösterir.”

             MADDE 4 – Aynı Yönetmeliğin 10 uncu maddesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

             “MADDE 10 – Uzman Yardımcılığı yarışma sınavında üç defa başarılı olamayanlar tekrar sınava giremezler.”

             MADDE 5 – Bu Yönetmelik yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

             MADDE 6 – Bu Yönetmelik hükümlerini Dış Ticaret Müsteşarlığının bağlı bulunduğu Bakan yürütür.