23 Haziran 2010 ÇARŞAMBA

Resmî Gazete

Sayı : 27620

YÖNETMELİK

İçişleri Bakanlığından:

EMNİYET GENEL MÜDÜRLÜĞÜ YÜKSEK ÖĞRETİM KURUMLARINDA

ÖĞRENCİ OKUTMA YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK

YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK

             MADDE 1– 2/5/2002 tarihli ve 24743 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Emniyet Genel Müdürlüğü Yüksek Öğretim Kurumlarında Öğrenci Okutma Yönetmeliğinin 9 uncu maddesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

             “MADDE 9 – Tespit edilen öğrenim dallarını kazanan veya bu öğrenim dallarında öğrenimlerine devam eden öğrenciler Başkanlıkça belirlenen ve 8 inci maddeye göre duyurulan süre içinde;

             a) T.C. kimlik numarası beyanı,

             b) Erkek adaylar için askerlik ile ilişiğin bulunulmadığına dair yazılı beyanı,

             c) Öğrenim durumu beyanı,

             ç) l inci, 2 nci ve 3 üncü sınıflar için bir önceki sınıfın derslerinden almış olduğu notları gösteren transkript ile hazırlık sınıfından muaf veya geçmiş olduğunu belirten belgelerin aslı veya Kurumca onaylı örneği,

             d) Sabıka kaydı olmadığına dair yazılı beyanı,

             e) 1 adet vesikalık fotoğraf

             ile FYO Şube Müdürlüğüne bizzat müracaat ederler.

             İstenen belgelerde gerçeğe aykırı beyanda bulunduğu tespit edilenlerin müracaatları geçersiz sayılır ve Türk Ceza Kanununun ilgili hükümleri uygulanmak üzere, Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunulur. Müracaatlarla ilgili duyurular kurumun internet sayfasında yapılır. Müracaatı kabul edilen adaylara “Sınav Giriş Belgesi” verilir. Kurumun internet sayfasında ilan edilen müracaat sonucu olumsuz olan adaylara talebi halinde gerekçesi yazılı olarak bildirilir.”

             MADDE 2 – Aynı Yönetmeliğin 11 inci maddesinin ikinci fıkrasında yer alan “tamamlattırılır” ibaresi “geçici kayıt yapılan adaylardan alınır” şeklinde değiştirilmiş ve aynı fıkranın (b) ve (d) bentleri yürürlükten kaldırılmıştır.

             MADDE 3 – Bu Yönetmelik yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

             MADDE 4 – Bu Yönetmelik hükümlerini İçişleri Bakanı yürütür.